IU Единицата и още...

31.10.09
19:08

Така хора... виждаме например кое садържа еди кои си витамини, но как да разбереме количеството им... Видях единицата IU която нищо не ми говори знам препоръчителна дневна доза и... и тази която не трябва да надвишваме, но как да разберем в 1 продукт колко е количеството?

Пробва ли изобщо да потърсиш сам отговора? :shut:

На мен Google моментално ми показа това.
Лесно се намират и конвертори на мерните единици.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.10.09 19:28.

31.10.09
23:56

казано от Кольо Пияндето на 31.10.09, 19:24:

Пробва ли изобщо да потърсиш сам отговора? :shut:

На мен Google моментално ми показа това.
Лесно се намират и конвертори на мерните единици.

ДА смешен ... аз може да не знам английски... макар, че го знам на обикновенно ниво на което не мога да си преведа тази терминология. Като си такъв тежкар вземи го преведи и поясни как мгоа да си изчислявма в кои неща горе/долу колко се съдържа всеки витамин на 100gr например... И питах някой по-запознат, а не суха литература.

Все ми се струва, че един възпитан човек се отнася с повече уважение към друг, който е опитал да помогне и е посветил някакво време за това. Попита какво е IU - отговорих. Оказа се, че съм бил смешен... и не достатъчно запознат. Е, може и да е така. Ако си промениш отношението и тона смятам, че мога да помогна достатъчно. В противен случай - Google е твоят гений... или пък друг потребител, за когото подобно неуважение не е проблем.

01.11.09
23:28

Искаш това което не се отнасяш към другите?
Виж си първото изречение на миналия пост и ми кажи т’ва уважение ли е????
Няма значение преведох си информацията от wikipedia която намерих още преди да пусна тази тема и разбрах, че на повечето продукти не може да се изчисли... така, че и д аискаш не можеш да ми помогнеш освен, ако не знаеш кои продукти колко IU съдържат.

казано от sarfios на 01.11.09, 23:28:

Искаш това, което не се отнасяш към другите?
Виж си първото изречение на миналия пост и ми кажи т’ва уважение ли е?

Веднага отговарям - показвам искрено възмущение от това, че питаш за материя, която се намира чрез няколко движения и клика на мишката. В случая става въпрос за неща, които далеч не са специфична или труднодостъпна информация. Не съм си позволявал квалификации като “смешен”, не съм на това ниво.

казано от sarfios на 01.11.09, 23:28:

...така, че и да искаш не можеш да ми помогнеш освен, ако не знаеш кои продукти колко IU съдържат.

Тъй като съм незапознат и давам само суха литература, виж този сайт и огледай по-специално препратките в лявата част. Вярно е, че не мога да ти помогна, но... опитвам се. Не толкова подробна информация, но все пак на български език, ще намериш тук.

P.S. Според мен твоето питане можеше да изглежда и така:

”Здравейте!
Имам нужда от повече информация относно мерната единица IU - не разбирам какво означава тя и за какво количество вещество се отнася всъщност.  Интересувам се също и от съдържанието на витамини в отделните храни, тъй като не не открих подобни данни. Търсих чрез Google с ключовите думи X и Y, но не успях да се ориентирам, а се затруднявам и с превода от английски език. Благодаря!”

На подобно питане отдавна щях да съм отговорил с линкове, обяснение и превод. Помисли за тези неща.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.11.09 06:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1