03.11.09
14:55
Значи закупих протеин (Dymatize Nutrition Hi-Protein Mega Gainer) който съдържа 5г креатин BCAAs и глутамин + anabolic fat complex и още някаква “смелителна” матрица,с вкус на шоколад е :D , a въпросът ми е защо като чета в темите за протеина се казва да се взима около 30гр със 300мл вода,а на моя протеин пише да се слага 152гр протеин с 500 мл вода (разфасовката е 4.5 кила) - да го пия ли по 30 гр с 300мл вода или както си пише на кутията,а и как ще ми препоръчате да го приемам - по 2 или 3 пъти на ден и в продължение на колко време за да имам някакъв видим ефект от протеина :) ?
03.11.09
15:03
Всъщност ти си си купил гейнер, а не протеин. Гейнерът е малко протеин и много въглехидрат. В твоите 152гр има 60 гр белтъчини (т.е. протеин), докато в 60гр протеин на прах има 54гр белтъчини (ако е 90%-тен). Затова не чети как се приема протеин, а гейнер :)
03.11.09
15:18
Какъв съм проссст ... то реално аз търся начин да кача килограми и все пак си ми трябва гейнера ,но като го изпия горе-долу колко килограма ще кача ако го приемам както трябва и после със какво евентуално да продължа - целта ми е да стана около 85 килограма ММ ,а в момента съм около 77 килограма и съм 189см висок . Предполагам няма да ми стигне да ги кача тези килограми ММ само от 1ния гейнер (казвам ММ,защото на кутията пише,че има само 5гр захар и 3гр мазнини ама на дозировка ли или в целия пакет незнам)
Благодаря за бързия отговор иначе :)
03.11.09
15:34
казано от thaiboxiora на 03.11.09, 15:18:
Какъв съм проссст ... то реално аз търся начин да кача килограми и все пак си ми трябва гейнера ,но като го изпия горе-долу колко килограма ще кача ако го приемам както трябва и после със какво евентуално да продължа - целта ми е да стана около 85 килограма ММ ,а в момента съм около 77 килограма и съм 189см висок . Предполагам няма да ми стигне да ги кача тези килограми ММ само от 1ния гейнер (казвам ММ,защото на кутията пише,че има само 5гр захар и 3гр мазнини ама на дозировка ли или в целия пакет незнам)
Благодаря за бързия отговор иначе :)
С хубава тренировъчна и хранителна програма,не мисля че ще има проблем да ги качиш.Кажи как точно тренираш и с какво се храниш,за качването на маса,храната е едно от най-важните неща.
03.11.09
15:35
Ако храненето и енергоразходът ти са сметнати толкова точно, че си седиш на абсолютно едни и същи килограми, то като изпиеш гейнера в най-идеалният и фантастичен случай ще качиш точно...4.5кг.
Още преди векове Ломоносов е доказал, че нищо не се губи или печели в природата - не може да вкараш 5кг, а да излязат 10кг. Само в бг кремвиршите и сиренето го има тоя трик.
Ако искаш да качиш килограми си оправи храненето, а гейнърът ти е просто една добавка към доброто хранене.
Малко над мястото, където пише колко грама са мазнините пише за какво количество се отнася.
03.11.09
16:34
Общо взето килограмите никога не са ми мърдали от когато спрях да тренирам муай тай , всичко е ток и жица с храната (освен факта,че почти не ям меса :D,затова и взимам гейнера) ако ми хареса ефектът от гейнера значи пак него ще взема,ако ли не ... ще почета още от форума. @ BodyArt Консултант - ами тъкмо чаках да взема гейнера и да почвам фитнес,разбира се със съставена програма от някой инструктор,иначе до сега поддържам форма с плуване,главно това ми е била тренировката за сега и винаги ям доста преди да тренирам за да не смъквам килограми заради ектоморфния си организъм