03.11.09
15:59
Здравейте, всички!
Нов потребител съм във форума и се надявам да намеря помощ и да помагам ако мога по някакъв начин.
Преди около 3-4 месеца, (с финансовата подкрепа на майка ми) ходих във един доста лъскав спортен център при един (според мен) доста добър и приятен треньор. При него тренирах така:
(20 мин кардио на пътечка и накрая коремни преси всеки тренировъчен ден)
1 ден - Гърди, трицепс
2 - почивка
3 - гръб, бицепс
4 - почивка
5 - рамене, крака
6,7 - почивка
Беше си ясно, а и той ми казваше, че тренирам за качване на качествена мускулна маса.
Проблемът е, че след третия месец сам поех финансовата отговорност за фитнеса и тръгнах във един по-евтин фитнес, във който няма добри кардио уреди.
Въпросите ми са:
1. Кога и как да променя програмата си?
2. Как да правя качествена загрявка?
БЛАГОДАРЯ МНОГО ПРЕДВАРИТЕЛНО!
казано от Дан на 03.11.09, 15:59:
Проблемът е, че след третия месец сам поех финансовата отговорност за фитнеса и тръгнах във един по-евтин фитнес, във който няма добри кардио уреди.
Въпросите ми са:
1. Кога и как да променя програмата си?
2. Как да правя качествена загрявка?
БЛАГОДАРЯ МНОГО ПРЕДВАРИТЕЛНО!
И какъв е проблема? Просто пропусни кардиото, и без това преди тренировка няма смисъл, само те изморява и не можеш да тренираш качествено. Загрявката трябва да включва раздвижване на крайниците и загряващи (активиращи) серии на конкретното упражнение, което ще тренираш.
казано от Петко К на 03.11.09, 16:08:
И какъв е проблема? Просто пропусни кардиото, и без това преди тренировка няма смисъл, само те изморява и не можеш да тренираш качествено. Загрявката трябва да включва раздвижване на крайниците и загряващи (активиращи) серии на конкретното упражнение, което ще тренираш.
Мерси, обаче сърцето как да го загрея? Не се ли прави именно затова кардиото в началото? И имате ли представа кога трябва да си сменя програмата?
Благодаря :)
Да ти имам проблемите... Няколко минути стречинг и 1 загряваща серия за всяко упражнение и си готов ;)
казано от Дан на 03.11.09, 16:15:
казано от Петко К на 03.11.09, 16:08:
Мерси, обаче сърцето как да го загрея? Не се ли прави именно затова кардиото в началото? И имате ли представа кога трябва да си сменя програмата?
Благодаря :)
Точно в тия скъпите центрове, където ходят хора, които и грам физическа култура нямат, ги въртят на пътечките и велото за да ги накарат да си мислят, че не си дават парите на вятъра...Така ти се струва доста по-пълноценна тренировката, въпреки че не е! Също така тренировката става и с 20 мин по-дълга, което също ти се струва, че не си даваш парите на вятъра, защото днес си стоял 2 часа във фитнеса, с “почти” личен треньор, който естествено е доста мил, красив, и всичкознаещ...