рибено масло

19.02.05
01:51

кажете как, кога, по колко и защо го взимате

AC

19.02.05
09:26

Ми зависи кво си си купил- аз преди си бях взел на ... забравих, абе 8 капсулки- 3,20 :?

Сега чат пат пия българско (тия червените топченца)...

Ма нали ти казвам- то трябва да си пише отзад как се взима...

А защо- заради Омега 3 м к...

19.02.05
14:58

защо - заради омега 3
кога - през целия ден
колко - 3-4 г.
какво - червените драженца на фитофарма

но

отдавна не приемам. заменил съм го с орехи. те ми доставят нужните омега 3 на по-изгодна цена. по-вкусно е също така.

ако намеря изгодни оферти (ценово) за ленено семе - до е най-добрата опция, защото освен омегата носи много други ползи.

за сега съм на орехи. успех.

19.02.05
20:46

...

Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 21:59.

19.02.05
21:07

Ква е таз омега бе хора ?

19.02.05
21:34

да, и аз от аптеките си го купувах лененото по 50 стотинки, но говорех за някаква по-изгодна оферта =) по-наедро и т.н. =)

Мляно в кафемелачката и после - в киселото мляко, или в салати (проллет - до есен) и никак не му е отвратителен вкиуса, даже става за “подправка” (не трябва да се нагрява, тъй че - подправка за сурови храни)

туй то =)

P.S.: мастер, братле, преди да четеш на каквато и да е тема, вземи чети 1 ден за омега 3 и омега 6 есенциални мастни киселини. ще ти се изплати времето, вервай ни =)

19.02.05
22:25

Ами аз приемам през определени периоди рибено масло , ще ми кажете ли върху какво влияе и какво съдържа освен омега 3

27.02.05
12:27

Аз като леко непросветен тука ще ви помоля да ми обясните за какво точно се взима това рибено масло. Върху какво оказва влияние. Мисля, че някъде бях чел, че било добро за очите ? или може би се лъжа. Ако може да ми кажете какви пари и какви разфасовки има и как се приема. Мерси предварително :)
Поздрави

27.02.05
19:12

За омегите не знам, трябва да се образовам. Рибеното знам, че се взима за апетит.

01.03.05
15:29

Извадка от: http://visionbulgaria.com/products/biologically-active-food-supplements/direct-hit/regenerative/mega.php

“Рибено масло (EPA/DHA/12)
Рибеното масло съдържа полиненаситени мастни киселини, витамини A и D.
Основната биологична роля на полиненаситени мастни киселини е структурно-функционалната организация на клетъчните мембрани, биосинтеза на евкозаноидите – медиатори на метаболитните реакции. Терминът евкозаноиди обединява простогландините, простоциклините, тромбоксаните, образуващи се от полиненаситените мастни киселини под действието на ензима циклооксигеназа и левкотриените, образуващи се под действието на липоксигеназата. Евкозаноидите притежават широкоспектърно действие, образуващо се от евкозапентоеновата киселина – разширяват съдовете, понижават артериалното кръвно налягане и кръвосъсирването, препятстват образуването на бронхоспазми, възпалителни и алергични реакции. Докозахексаеновата киселина са трансформира в евкозаноиди по-бавно от евкозапентаеновата киселина. Обаче тя е важен компонент от клетъчните мембрани на ЦНС, натрупва се в синапсите, фоторецепторите, сперматозоидите.
Рибеното масло е ефективно за понижаване на холестерина и триглицеридите в кръвта, при профилактика на атеросклерозата, при хипертонична болест и други сърдечно-съдови заболявания, за предотвратяване на тромбообразуването, при нарушения на мозъчното кръвообращение, за укрепване на имунната система, за нормализация на работата на жлезите с вътрешна секреция, особено надбъбречните и половите жлези, при онкопатологията, при бронхиална астма и други алергични заболявания, при ревматоиден артрит, при язва на стомаха и дванадесетопръстника, при дисбактериоза, захарен диабет, заболявания на черния дроб, за подобряване състоянието на кожата и косата.
Употребата на рибено масло, както и на други полиненаситени мазнини се нуждае от допълнителни количества витамин Е като антиоксидант.”

При занимаване с бодибилдинг съм чел, че се препорачват по 6гр рибено масло.

Аз съм си купил от аптеката рибено масло на Phytopharma 200 перли, 37.5мг всяка перла.  Шишенцето струва 1.85 лв.

07.03.05
12:27

Аз съм си взимал рибно масло на ОПТИУМ мисля че бе6е около 12 лв шишенцето

03.09.11
20:28

Става да покривам дневната нужда от мазнини,в тренировъчен ден,нали?И важно ли е какъв вид е,или как да го кажа от аптеката примерно?:D

09.03.12
17:55

Ето тук има много от  отговорите на въпросите за рибеното масло :) :  http://www.bg-zonata.com/zonata/2012/2/1/354517156354.html

Много добра статия, заслужава си времето.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1