02.10.09
17:34
Ето един прес релийс на FDA(Food and Drug Administration) от преди около 3 месеца, свързан с любимата на много хора тук марка American Sports Nutrition(ASN).
http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm171458.htm
Проверка е показала, че въпросната фирма(заедно с още две други) меко казано не отговаря на изискванията за безопасни условия в производствения процес(GMP стандарт). Ето някои откъси от статията, не ми се превеждат:
„...manufacturing and storing food under FILTHY conditions and in conditions that may cause major food allergens to enter into products not intended to contain them…”
„..The complaint also alleges that the companies failed to disclose major food allergens on the product labels and have other labeling problems…”
„..FDA INVESTIGATORS ALSO DISCOVERED LIVE AND DEAD RODENTS AND RODENT URINE, FECES AND GNAW HOLES ON BAGS OF PRODUCT…”
Всеки сам си преценя, мнението ми е, че след подобна информация никой не би трябвало и да си помисля да ползва техни продукти.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.10.09 13:14.
02.10.09
19:02
По молба на вносителя на марката даваме “отсрочка” на темата с до 2 седмици за отговор. Темата ще бъде заключена до тогава, докато се публикува официална позиция.
E какво стана с изявлението? 4 седмици минаха! Очаквах да се потули случая, но не толкова нагло. Темата остаря и остана много назад, а хората забравиха случката. Очевидно именно затова беше затворена.
04.11.09
08:23
Кобра, както виждаш тематa е отключена вече.Не е потулена.Но това, че няма изявление е факт.....
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 04.11.09 08:23.
04.11.09
11:01
Вие какво си мислите че в другите страни няма интриги ли? до колкото помня и Универсал имаха някаква издънка с забранени вещества в гейнара си дори и Now с сълмонелата нали уж всеки протеин всяка кутийка се изследва??
всичко е лажа и измама ако питате мене.
казано от DOBRUJANECA на 04.11.09, 11:01:
Вие какво си мислите че в другите страни няма интриги ли? до колкото помня и Универсал имаха някаква издънка с забранени вещества в гейнара си дори и Now с сълмонелата нали уж всеки протеин всяка кутийка се изследва??
всичко е лажа и измама ако питате мене.
Имаше съмнения за салмонела.. и беше доказано че такава няма? Какво повече има да се коментира? И да всяка партида се тества и никога в продукти на НАУ не е имало салмонела. Съмненията бяха относно един от доставчиците на суровини с когото НАУ работи... и с този доставчик работят над 300 компании от хранителната промишленост в САЩ... имаше многократни тестове и се доказа че всичко е ок? Но в България обичаме да правим от мухата слон.
04.11.09
11:36
Не всичко което се пише е 100% истина. Особено напоследък там властите обичат да си показват мускули и да налагат волята си по всякакъв начин. Дори с удари под кръста.
Още не са ми пратили писмото по случая, но съм сигурен че ще го направят.