Проблем с рамото

03.11.09
17:06

Лявото рамо ми дава някакви ядове - при натоварване се появява една болка в предната част,не в самия мускул,а някъде по-дълбоко.Не е остра или непоносима,просто е неприятно.

Отидох до лекар,естествено казаха ми че няма нищо сериозно (може ли се иначе).Поогледа ме,спомена ми нещо от типа “бурса” или нещо такова и ми каза да пробвам мехлеми и т.н. Ако се натоварвало сериозно редовно имало опасност да стане хронично.

Искаше ми се да чуя и някое друго мнение дали си заслужава да ходя и да обикалям по доктори.

Темата беше редактирана от mantodeus на 03.11.09 18:30.

03.11.09
17:44

Принципно си заслужава да установиш какъв е проблема. Също така кои упражнения предизвикват болката и съответно да ги заместиш. Засега мажи с кремове и остави мястото да заздравее. Правилното изпълнение на движенията и стабилната загрявка преди тренировка трябва да са закон.

03.11.09
18:34

Намерих една хубава статия в сайта - “Проблемното рамо”
Сега видях и понятието,което ми спомена доктора - бурсит.

При мен лично това не се появи в точно определен момент,при рязко натоварване или директна контузия.От няколко седмици лека-полека ме наболява и ми прави проблем при упражненията,в които рамото участва като стабилизираща група или при някои упражнения за предно рамо.Ще гледам да го щадя и мажа,а ако някой има “рецепти” за мехлеми и т.н. да споделя :)

Мнението беше редактирано от mantodeus на 03.11.09 18:35.

04.11.09
13:41

Не знам дали си се оправил, но защо не опиташ при опитен масажист? Ако си разбира от занаята често помага там където докторът не умее.

DO

18.11.09
02:05

Бих те посъветвал да разбереш къде е проблема колкото се може по-рано и да вземеш мерки. Раменете са много чувствително място и ги пази много,понеже без тях си загубен. Ето какво направих аз : И аз имах проблеми с раменете и по-точно с дясното рамо в предната част на рамото.
Направих пауза от 2-3 седмици,като през това време и след това приемах animal flex,omega3,желязо и се мазах с гел ибупрофен.
Започнах тренировка,като спрях да правя упражнения,които минават над нивото на раменете. Тоест това са раменните преси и бутане на щанга зад врат. Също така премахнах и щангата за гърди. Това удря много здраво предното рамо,осбено ако се прави с по-широк хват,а още по-лошо е с тесен хват за трицепс. За рамене изпълнявам само разтваряне с дъмбели за средна и задна част и повдигане напред за предна част на раменете. Използвам по-леки тежести,правя упражненията чисто,концентрирано и бавно.
Това направих аз и сега съм добре. Пази си раменете,инъче ще си извън залата. Успех.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1