По-бързо уморяване поради преяждане

04.11.09
16:47

Преди ядох постоянно с мисълта , че цитирам ” яж повече и ще качиш килограми” това за мен е пълна глупост преди ядох колкото мога наи много да кача 3 кг и после ги сваля за половината време отскоро мисля че е психически но се чуствам по-наситен с малко храна и когато отида на тренировка мога цялата тренировка да не спирам да тичам и не се уморявам преди като ям по много се уморявам още на загрявката някой може ли да ми разясни малко защо е така ще съм благодарен :)

04.11.09
17:09

Яж по-начесто, но на по-малки порции. През 2-2.5 часа. Така хем няма да чувстваш чуство за глад, хем няма да преяждаш. Метаболизмът ти ще се ускори и ще продължиш да качваш маса.

04.11.09
17:19

Мерси това много често са ми го казвали но е едно от малкото неща които са ми трудни да променя аз ям големи порций и най-лошото е че ям много бързо но нз какво да направя така съм свикнал .

Опитай да се срещаш по-рядко с древноримския легионер Голям ПорциЙ...
Навиците в храненето могат да бъдат променяни. Искаш или имаш оправдание?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.11.09 17:45.

ПИ

04.11.09
17:46

“Който иска намира начин, който не иска - причина”

04.11.09
17:57

Даа това е много мъдра мисъл и да искам но е трудно с училище тренировки учене трудно се изгражда добър режим .

ПИ

04.11.09
18:09

И аз ходя на училище. Сигурно и 50% от форума също ходят.

Мнението беше редактирано от Питбула на 04.11.09 18:10.

04.11.09
18:24

казано от p17bull на 04.11.09, 18:09:

И аз ходя на училище. Сигурно и 50% от форума също ходят.

аз догодина сънм 1 клас,не ходя още.

Ти 2 вредни неща на веднъж правиш хем ядеш по много,хем го ядеш бързо.Това води до тежест в стомаха първо от гледна точка на количеството,второ че храната не е сдъвака добре.

Ключа към това да намалиш порциите е визуално да си сипваш по малки такива.Психически се стремиш да изядеш всичко,когато порцията е голям това води до преяждане.Пробвай с по малки чинии или каквото ползваш,когато приключиш много е верочтно апетита ти да не е толкова силен и да си се заситил с по малка проция.

04.11.09
18:53

Ами аз съм свикнал да ям докато съм сит нямам стомах или мазнини много но съм свикнал да ям по много и дори и да ям по много то проблема ми е че бързам много а ми е трудно аз вечерям за 10 минути напримерно :X

казано от Preslav на 04.11.09, 18:53:

Ами аз съм свикнал...

Ясно - нямаш достатъчно желание. Карай както ти е приятно тогава... Храненето е и удоволствие.

04.11.09
19:06

Е за сега нямам проблеми с коремче мазнинки и тем подобни но по добре сега да свикна и да изградя режим защото после ще е по трудно ;)

Добре, каква е целта на темата? Опитваме се да те посъветваме нещо, а ти си знаеш своето - “еми аз така съм си свикнал”. Щом си свикнал и нямаш желание за промяна - карай си така. Ако желаеш - приеми съвета... но така тъпчем на едно място - ние с едни и същи съвети, а ти - с навиците си... нали?

04.11.09
19:41

Аз благодаря за съветите даже мисля че казах нещо което също е важно и не само за мен човек трябва по от омалък да си изгради режим на хранене.

PA

04.11.09
22:34

Когато ядеш в по големи количества отделяш по  голяма част от енергията си  за храносмилането.Оттам идва всичко.

05.11.09
07:53

Мерси за обяснението знчи трябва да ям приблизително колкото ми трябва не по-малко не повече .

Пробвай така:хапваш 1 хапка,преглъщаш и изчакваш 5-10сек. и после пак така,ако неможеш да се сдържиш си вземи дълбоко въздух и издишай.Има още много метода,изпробвай ги всичките и ще разбереш,а ако не стане просто ядеш бавно със старание и все някога ще свикнеш ;-) .

05.11.09
15:55

Еми доколкото знам колкото по-бавно ядеш толкова за повече време организъмът усеща ситост но трябва да свикна :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1