слабини проблем

05.11.09
13:20

здравеите всички.Надявам се да ми помогнете или да ме посаветвате поне какво да предприема та проблема ми е следния вчера на тренировката ми така сложих повече килограми един вид се изсилих ако мога така да кажа и изведнъж почувствах дискомфорт във слабините немога да кажа болка ами дискомфорт и вече около 30 часа сам с този дискомфорт и усещам напрежение в тестисите пулсиране постоянно все едно сам се борил сас приятел и тои без да иска ме е ударил леко в тестисите предполагам че всички знаят и са изпитвали резултатата от това надявам се да сте ме разбрали защото и на мен ми е трудно да обясня този проблем.Мерси предварително.

05.11.09
13:52

казано от Toshoslav1 на 05.11.09, 13:20:

здравеите всички.Надявам се да ми помогнете или да ме посаветвате поне какво да предприема та проблема ми е следния вчера на тренировката ми така сложих повече килограми един вид се изсилих ако мога така да кажа и изведнъж почувствах дискомфорт във слабините немога да кажа болка ами дискомфорт и вече около 30 часа сам с този дискомфорт и усещам напрежение в тестисите пулсиране постоянно все едно сам се борил сас приятел и тои без да иска ме е ударил леко в тестисите предполагам че всички знаят и са изпитвали резултатата от това надявам се да сте ме разбрали защото и на мен ми е трудно да обясня този проблем.Мерси предварително.

Здравей, Toshoslav1!
Без да се стряскаш, възможно е да си направил херния в областта на слабините. Прегледай се при лекар! Може и нищо да ти няма, но с тази част от анатомията е добре да внимаваш.

05.11.09
14:28

Кофти работа друже . Много неприятен момент . Случвало ми се е = дано успея да съм ти в помощ !
Щом още си на крака и не стенеш от болка би трябвало да е най-лекото от всички възможни .
При мен се получи вследствие на липса на концентрация и последвалата от нея лоша техника при изпълнение на мъртва тяга . Ако е същото , то при докосване - дори най-нежно - на тестисите , усещаш силна болка . На моменти е трудно дори да вървиш .
При мен бяха притиснати нервни окончания в областта на кръста . Трика е да се разтегнеш внимателно и те да се нагласят както са си били . За целта използвах няколко съвсем елементарни упражнения от системата ‘’ Хата Йога ‘’ ( дано съм ти направил препратката както трябва , че съм страшно невеж в тези неща )
Ще си подбереш упражнения ( най-простите )които огъват гръбнака ти във всички посоки , и най-вече напред и назад . НО ЗАПОМНИ - не се изсилвай , че ще се повредиш . Този на снимките е накакъв хипер шаман ......изобщо не го гледай . Правиш ги бавно и внимателно , без да стягаш мускулите на гърба , без резки движения .......почувстваш ли болка - спираш веднага . Целта е само да се разтегнеш ! Като привършиш с разтягането лягаш на пода , на твърдо задължително , и се отпускаш напълно ......все едно си труп .....за 10 мин .
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=yoga&Number=1948566599&page=1&view=collapsed&sb=5
Ако всичко мине както трябва ще почувстваш облекчение веднага .

И да пишеш какво е станало ей !

Мнението беше редактирано от Супер Паляка на 05.11.09 14:46.

05.11.09
15:29

искам да кажа че аз неам никви болки усещам само някакво пулсиране в тестисите иначе сега ако тръгна мога да бягам мога да дигам тежести пак просто кво е тва пулсиране един вид напрежение иначе нито са надути нито нищо като ги пипам не ме болят

05.11.09
16:50

пробва ли да ги олабиш.

05.11.09
16:56

улабих ги даже няколко пъти ама нещо неще

05.11.09
21:28

На мен също ми се случи нещо.Значи получих разтройство заради развалена храна и тъй като трябваше да разхождам кучето ми,а ме беше страх да не ми се доходи до тоалетна навън реших преди да излеза да се опитам в нас.Така и направих,но ми се наложи да се напъна и защото съм инат се напънах доста.На другия ден същото . По късно на втория ден забелязах .че от дясната страна на слабините или тоест малко под корема както е ингвинялната херния имам съвсем малка издутина .Не ме боли когато вдигам тежко ,не ме боли при допир воъбще все едно ми няма нищо ,но когато ми се налага да се напъна в тоалетна се появява съвсем лека болка.. Така съм от 2 месеца (знам ще кажете,че глупаво постъпвам,но не ми се занимава с лекари). Та въпроса ми е :Щом досега не се усложнила ситуацията може ли да се усложни по-нататък? И има ли някакъв начин чрез упражнения да оправя това нещо?

06.11.09
14:45

Погрешно ме разбра Toshoslav1. Въпреки донякъде дразнещото ми многословие , аз не ти поставих диагноза , нито пък се опитах да ти внуша определени симптоми . Просто изложих аналогия и потърсих сходства в случилото се с двама ни .Това е . Идеята ми бе да се опита най-простото възможно разрешение преди да се пристъпи към доктори и лекарства . А ако нещата не отминават , то не губи време а отиди на специалист . Въпросът е какъв специалист да търсиш ? 
Невролог...... ортопед-травматолог ...... не зная .

No_CoNnEcTiOn , това с подутината не е добре ! Съвета ми е незабавно да се видиш с лекар.....по възможност хирург . Може нищо да ти няма , но може и да не е така .

На ваше място не бих се напрягал и за най-малкото .

Мнението беше редактирано от Супер Паляка на 06.11.09 14:46.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1