05.11.09
19:19
Искам да попитам дали някой е имал болки само в единия лакът,болките са в определена позиция на лакътя.Някви идей какво да правя?
05.11.09
20:08
Аз имах такава болка само в единия лакът (на по-слабата ръка). Болката беше най-силна като правих френско с крив лост и с всяка тренировка ставаше по-силна. Отидох на чекръкчия, оправи ми нерви по цялата дължина на ръката, та чак по врата и гръбнака, много болеше ,обаче поне ме оправи. След това около 4 месеца не правих изобщо френско, после почнах с френско с прав лост и много леки килограми, в продалжение на 3 месеца полека увеличавах килограмите внимателно и от скоро пак минах на крив лост и нямам оплаквания, обаче внимавам да не товаря много и загрявам много сериозно лактите преди всички тренировки, а когато правя ръце - още по-сериозно. :)
Мнението беше редактирано от horsepower на 05.11.09 20:10.
казано от horsepower на 05.11.09, 20:08:
Аз имах такава болка само в единия лакът (на по-слабата ръка). Болката беше най-силна като правих френско с крив лост и с всяка тренировка ставаше по-силна. Отидох на чекръкчия, оправи ми нерви по цялата дължина на ръката, та чак по врата и гръбнака, много болеше ,обаче поне ме оправи. След това около 4 месеца не правих изобщо френско, после почнах с френско с прав лост и много леки килограми, в продалжение на 3 месеца полека увеличавах килограмите внимателно и от скоро пак минах на крив лост и нямам оплаквания, обаче внимавам да не товаря много и загрявам много сериозно лактите преди всички тренировки, а когато правя ръце - още по-сериозно. :)
Кривия лост и правия оказват влияние само върху позицията на китките,натоварването е еднвако въху лактите.Защо се страхуваш от кривия лост ?
Пукане, хрупане, опъване, болки, схващане...следствие са или на неправилни тренировки, или на стари травми или лошо загряване. Не изпъвай докрай лактите при упражненията за трицепс, при лежанката за гърди също.
05.11.09
22:33
казано от Biad__ на 05.11.09, 20:29:
казано от horsepower на 05.11.09, 20:08:
Кривия лост и правия оказват влияние само върху позицията на китките,натоварването е еднвако въху лактите.Защо се страхуваш от кривия лост ?
Ами то не може само китката да се завърти и нищо друго, все пак цялата предмишница до лакътя участва в завъртането на китката. А иначе реших да почна с прав лост, защото на скрипеца за трицепс с правото лостче не усещам абсолютно никакви смущения и проблеми а камо ли болка (да не чуе дявола :) ),а мога да товаря страшно много (миналата седмица направих 9 повторения с всички плочки на скрипеца :) ) даже сега мисля да го почвам с подхват, малко да разнообразя, пък и с надхват вече няма тежести за мене :coolgrin: може би тая сила се дължи на това, че докато не правих френско наблягах на скрипците :)
06.11.09
10:27
Имах в дясния лакът, болеше ме когато правех френско, и други упражнения за трицепс, но ми мина за 1-2 седмици. Явно не разгрявах много добре лактите и сигорно за това ме е боляло.
18.11.09
14:49
Имал съм болка само в единият лакът. Много е гадно. Умирах от яд,че неможех да правя френска преса с кривата щанга.
Това е едно чудесно упражнение и за жалост,когато се травмира лакът,просто искаме не искаме се налага и трябва да спрем да изпълняваме френската преса и да заместим с друго упражнение. Факторите може да са различни от които си получил тази травма.
Мога да те посъветвам няколко неща,които доста хора ще ти ги кажат. Може да използваш ластичен лакътник,но не много дълго време- около две седмици. Преди това по-добре си направи една пауза от седмица или ако е нужно повечко време.
Може да използваш гел. Лично аз съм най-доволен от гел ибупрофен. Френската преса я спри. След,като мине болката и се пооправиш,може да пробваш френска преса,но не от легнало положение,а от седнало положение облегнат назад и щангата ти е над главата. От това положение опитай френска преса,но с по-малка тежест. Ако те наболява отново,прави по-малка амплитуда,тоест пускай по-малко и намали тежеста и ако пак те боли,по-добре спри и остави френската преса за по нататък. Преди тренировка загрявай добре с дъмбели,а може и само с лоста. Ако наистина имаш по-голям проблем и положението е по-сериозно,може да направиш следното: 2 седмици абсолютно без да буташ тежест и изобщо никакъв фитнес. По време на тази почивка и след тази почивка е добре да продължиш с прием на препарат,който съдържа - глюкозамин,хондроитин,метил сулфанил метан(msm),боусвелин и други важни суплементи. Отделно можеш да комбинираш с желязо,омега3. Аз съм много доволен от Animal Flex. Ако искаш опитай с него. Дано ти действа. Инъче можеш да си купиш отделно глюкозамин-хондроитин и msm. След това започваш да тренираш с леки тежести и може да изпълняваш скрипец за трицепс на макарата с кабела и отделно с дъмбел в една ръка зад главата може да пробваш. Опитай упражнение от което не получаваш болка и го използвай за да напомпиш трицепса въпреки с лека тежест. След това вече,като се позаздравиш,може постепенно да увеличиш тежеста и да започнеш да правиш други упражнения за трицепс,но недей увеличава прекалено много тежеста. Намери си тежест с,която да изпълняваш упражненията чисто,бавно,концентрирано и правилно. Дано съм бил от полза. Успех и се пази.