Как да тренирам,като имам сколиоза

28.12.07
17:42

Значи имам лека сколиоза и тренирам от 1 година и градуса на изкривяването намаля.Но аз искам да се изправя напълно и въпроса ми е как да тренирам всички мускулни групи и едновременно да се изправя
Добре ли ще бъде примерно преди всяка тренировка да правя набирания и да махна упражненията от стоеж(бицепсово сгъване,вертолет)
Благодаря.

28.12.07
19:47

Аз също имам сколиоза.. Не знам какво разбираш под лека, но моята преди година и 3 месеца беше 16 градуса. Много се притесних и започнах плуване 2-3 пъти седмично ( задължително, ако искаш да се изправиш и да намалиш сколиозата още ),  правех всеки ден упражнения, които ми бяха дали от болницата в Горна Баня ( най-добрата в тази област ).  Правих ги 5-6 месеца и почнах малко фитнес.  Преди половин година горе долу отидох пак на преглед, този път при професорът, който е шеф на операционния отдел ( нз с медицински термини как да го кажа :) )  Изкривяването бе намаляло с 4 градуса, което е доста.. Попитах го дали има проблем да се занимавам с фитнес. Той каза, че няма проблем, стига да не правя мъртва тяга.
Бих ти препоръчал да отидеш да те прегледа доктор и той да ти каже за теб кое е най-доброто. Колко градуса ти е изкривяването ? Мойто преди половин година беше вече 12 градуса като не бях почнал да се занимавам сериозно с фитнеса.. От 3 месеца съм по-сериозен и мисля, че още е намаляла, а колкото до прегърбването при мен вече и следа от него няма ;)  От въпросните 3 месеца правя и мъртва тяга, но  не се правя на мъж и не слагам по 100 кила на лоста ;)
Надявам се да съм ти помогнал. Успех ;)

28.12.07
21:10

Точно лекаря ми октри изкривяването и ме прати на фитнес и като отидох след 1 година каза че градуса е намалял.
Какви точно упражнения правиш вкъщи

28.12.07
23:01

Странно ми е, че ти е препоръчал фитнес.. Мъртвата тяга при неправилно изпълнение може да доведе до мнооого неприятни последствия, да не говорим, че имаш и сколиоаза.. А пък и дори при правилно изпълнение, при сколиоза не е добре да се натоварва така излишно гръбначния стълб, до колкото знам. Аз ходих при 2-3 доктора и още 3-4 физиотерапевта и никой не ми е дори споменавал за фитнес..
Упражненията, които правЕХ ( вече не правя, заради фитнеса ;) ) са ми ги дали от болницата, където бях на физиотерапия.. Те са около 15, главно изпълнявани с гирички.. Ако много държиш да ги знаеш, мога да ти ги снимам с gsm и да ти ги пратя, но ми прати ЛС.

28.12.07
23:41

Моето изкривяване е леко,при такива се поправя с фитнес,по-тежките с корсети и гимнастики и физиотерапии,а и мъртва тяга не правя.
Та първоначалния ми въпрос беше как да тренирам,мога ли всяка тренировка да правя набирания

29.12.07
09:37

Леко изкривяване се води до 25 градуса.. А ако ти е 20 градуса според мен хич, ама хич не е леко..  Тези леки изкривявания ( до 25 градуса ) се оправят с гимнастики и физиотерапии, а след 25 градуса вече с корсет, а при там повече от нз точно колко .. операция.
Аз незнам защо да не правиш всяка тренировка набирания.. Само може да ти помогне за сколиозата и за прегърбването, няма да навреди. А колко ще навреди на различните тренировки вече ще ти каже някой друг, защото не съм голям разбирач.

29.12.07
13:08

По въпроса ти как да тренираш, не съм лекар, но със сигурност не трябва да претренираш гърба. А ако правиш набирания всеки ден, успоредно с други упражнения ще претренираш и ще си навредиш.

По въпроса за сколиоза, наскоро гледах ендо интервю, един от добрите френски гребци на скул е започнал да тренира по лекарска препоръка имайки именно сколиоза.

Но това са само дрън дрън, което ти казваме тук, никой няма да ти даде професионален съвет. Изпълнявай това което са ти казали лекарите и това е за сега.

AN

06.11.09
23:25

ей хора как мога аз да си измеря ъгъла на изкривяване,защото бях на специалист и снимки правихмр никой нищо не каза! Освен с транспортир върху ренгеновата снимка друго не се сещам,но тя е огромна и нямам идея!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1