Рамене - щракане, болки и бързо отпадане...

GO

07.11.09
11:33

Здравейте момчета... от доста време насам имам проблем с рамената... когато опъна лактите назад и избутам нагоре с раменете, при пускането и 2-те рамена щракат доста кофти и по някога дори боли доста... от там ми идват проблеми и при гърдите... тъй като раменета сдават багажа доста бързо... Също така при вдигане на ръцете и задържане за неопределено време... било то дори 1 минунта, рамнете ми почват да омаляват и едвам си държа ръцете горе. Говорил съм с Румен Спецов и Наско Харалнов, дори  и дека съъм си слагал и тя не помогна, освен че съм пил и глюкозамин и т.н.посъветваха да си намеря по-качествен глюкозамин + хондроитин и ест да загрявам доста добре, ест. какво друго да ми кажат хората, нямат рентгенови очи. Не пренебрегвам съветите им ни най-малко, но искам да знам дали някой от вас е имал подобен проблем и как се е справил, ако въобще го е направил...

Благодаря :)

Темата беше редактирана от GoodINC на 07.11.09 12:07.

07.11.09
14:05

имам същите проблеми!с нетърпение някой да се появи на бял кон и да ни спаси :)

07.11.09
15:17

казано от Zlatin на 07.11.09, 14:05:

имам същите проблеми!с нетърпение някой да се появи на бял кон и да ни спаси :)

Рамената правите ли ги отделно ?Съветите ,които бих ти дал вече си ги чувал,глюкозамина помага наистина ,но трявба да се пие повече време и да е качествен с правилните пропорции ако има допълнителни от хрондроитин и мсм ,разгрявай ги много хубаво преди тренировка и ги прави по далече от гърдите,за да имат повече почивка.Най вече не ти трябват големи тежести за да растеж!

Мнението беше редактирано от Тони1 на 07.11.09 15:23.

GO

07.11.09
15:40

Точно това и правя, гърдите са ми в Понеделник, а рамената в Четвъртък и ги правя с наистина леки килограми, добре препоръчайте някоя качествена добавка, която би могла да ми помогне... и ако сте посещавали лекар, кажете какво ви е казал :)

07.11.09
16:07

Аз бих започнал с анимал флекс щом имаш силни болки,след това бих си вземал примерно на now glucosamine с хрондроитин и мсм за още няколко месеца в момента съм на втората комбинация втори месец и мисля да си взема направо за още 4 месеца ,смея твърдо да кажа ,че лактите ми с които имах доста проблеми почти минаха,като го пия 6 месеца ще спра и ще видя ефект траен има ли върху възтановяването ,въпреки че трябва да почивам ,но нямам намерението да го правя....

GO

07.11.09
17:12

Виж за Анимал Флекса не се бях сетил, наистина може да ми помогне, само трябва да спестя 70 лв. : )))

07.11.09
20:31

казано от GoodINC на 07.11.09, 15:40:

Точно това и правя, гърдите са ми в Понеделник, а рамената в Четвъртък и ги правя с наистина леки килограми, добре препоръчайте някоя качествена добавка, която би могла да ми помогне... и ако сте посещавали лекар, кажете какво ви е казал :)

x2

бях гледал някаква добавка на Скайтек със хрущял от акула който беше за ставите,56 лева беше.

GO

08.11.09
07:21

И все пак ми се искаше да ‘чуя’ мнение на човек ходил при лекар...

08.11.09
11:39

казано от GoodINC на 08.11.09, 07:21:

Ми както виждаш явно няма ,вместо да чакаш на готово се разходи и виж,въпреки че най вероятно ще ти кажат ,че си претоварил ще ти изпишат някой глюкозамин, мазила и почивка няколко месеца,но въпреки това е добре да се консултираш,опитай !

Мнението беше редактирано от Тони1 на 08.11.09 11:40.

08.11.09
12:55

казано от Тони1 на 08.11.09, 11:39:

казано от GoodINC на 08.11.09, 07:21:

ще ти изпишат някой глюкозамин, мазила и почивка няколко месеца,но въпреки това е добре да се консултираш,опитай !

Точно!
Аз съм ходил на лекар,заради ставите,единственото дето ми предписа,беше глюкозамин,действието му обаче започва да се усеща след 20 дена!
Сега пия рибено масло,върши същата работа(поне на мен),а има и други ползи от него!

08.11.09
16:39

хаха,дебел,сега прочетох малко за рибеното масло и много му се зарадвах...мисля да си взема да го пробвам,кажи ,усещаш ли видим ефект от него (освен за ставите) и как го приемаш?

08.11.09
17:05

казано от Zlatin на 08.11.09, 16:39:

хаха,дебел,сега прочетох малко за рибеното масло и много му се зарадвах...мисля да си взема да го пробвам,кажи ,усещаш ли видим ефект от него (освен за ставите) и как го приемаш?

Е то другото неможеш да го усетиш.
Иначе,като го спра и най-късно след месец започват да ми тракат кокалите,ама и с глюкозамина пак беше така....Някой ако знае вечен лек да пише :)
А за приема,зависи какво ще вземеш,колко милиграма е....на всяко си има указание за прием...
Аз в момента пия на ескимо по 3-4 на ден...абе,гледай да е 1-1,5 грама (1000-1500мг) на ден .

Мнението беше редактирано от дебелия на 08.11.09 17:07.

08.11.09
17:23

За глюкозамина специално трябва да е над 1500мг ,за някакви трайни резултатите за няколко месеца надали ще има ,поне 6.Иначе рибното масло също помага,комбинацията с глюкозмин ми се струва удачна.

GO

08.11.09
19:32

Чакам на готово, защото работя нон стоп и няма кога да отида... но наистина не очаквам кой знае какъв отговор и от лекар... ‘дето викат ще ми изпише някое мазило и т.н., неща които всеки друг може да ми каже... явно ще трябва да опитам с Анимал Флекс + рибено масло и да продължа после с глюкозамин и отгоре всичко някое мазило :).

08.11.09
21:05

Аз имам почти идентичен проблем , ходих при лекар и ми каза , че с хапчета за стави или други подобни медикаменти едва ли ще се оправи , трябвало да почивам известно време и като имах предвид , че имах проблем и с колената почивах около 2-3 седмици и наистина помогна до известна степен , но трудно ще стане да се оправи напълно .

08.11.09
21:22

там е проблема ,че не се ли почива и съответно лекува, проблема става постоянен или както му викат хроничен...аз го изпитах това на глава и въпреки това,още нямам намерение за никакви почивки....то си е до акъл ама на мен ми липсва...

09.11.09
05:16

казано от Тони1 на 08.11.09, 21:22:

там е проблема ,че не се ли почива и съответно лекува, проблема става постоянен или както му викат хроничен...аз го изпитах това на глава и въпреки това,още нямам намерение за никакви почивки....то си е до акъл ама на мен ми липсва...

То лекуването е временно май....
Трябва да се ядат редовно морски храни(скариди,калмари,миди,риба...) в тях се съдържа глюкозамин.
Аз макар и до морето много рядко се случва да ги ям....само с пържоли нестава :)

GO

09.11.09
20:09

Ами да ви кажа, с когото и да съм се консултирал, са ми казвали да не спирам да тренирам, а просто да загрявам много добре и да тренриам с по-леки тежести, а това са все хора, които са постигнали бая, объркващо е доста...

09.11.09
23:45

еми явно ще правим суперсерии със 2,5кг дъмбели и ще станем ултра маняците  :coolsmile:
иначе сериозно...ще си намаля килограмите,увелича интензитета и да видим какво ще стане  ;-)

GO

10.11.09
16:03

Ами то друг избор нямаме... аз по-нагоре от 11 кг дъмбел не мърдам... минимум по 20 повторения на ръка... за разтваряне на дъмбел примерно говорим.

11.11.09
14:50

Проблема ми е доста подобен на твоя. Той е вследствие на тренировки по кик-бокс и вадене на рамото с френско. От тогава през годините винаги съм имал проблеми с раменете. Явно е станало хронично. Рамото го тренирам мнооооого леко и с прецизно изпълнение. На доктори съм ходил, снимали са ми рамото - ставата си е добре. Значи е нещо друго. Пасти съм измазал, смея да твърдя, над 10 различни, пил съм наклофен дуо, диклофенак дуо и куп други.

Единственото, което помагаше при мен беше ПОЧИВКАТА и инжекции Волтарен, съответно изписани от лекар.
Но това е при мен конкретно.

П.П. От три дни пак имам ядове и сега и аз се чудя какво да правя.

GO

11.11.09
16:28

Няколко неща са сигурни... леките тежести, прецизните изпълнения на упражненията и много доброто загряване... всичко останало е относително...

S&

11.11.09
18:34

Интересна тема. Явно много хора се оплакват от сходни симптоми. Хрумват ми няколко възможни причини за появата на подобна уморяемост в ръцете при държането им във вертикално положение.

1. Допълнително шийно ребро с голяма дължина. Около 5% от популацията хора имат подобен израстък на седми (по-рядко на шести/пети шиен прешлен). Обикновено оплаквания се появяват в случай, че реброто е 4-5 см. в дължина. Обаче, нарушената стойка като свити напред и завъртени надолу и навътре рамене (абдукция в раменния пояс + предна раменна ротация и депересия) е знак, че нещата не са толкова прости. Възможно е притискане на артерията, която кръвоснабдява прилежащата ръка. Прилагам картинки, за да стане по-ясно.
>> Устройство на гръдно-раменен пояс, мускули и ключица разрез, фронтален изглед, подключични кръвоносни съдове ( http://www.los-angeles-injury-lawyer-blog.com/thoracic outlet syndrom.png )
>> Допълнително шийно ребро притискащо вени и артерии (http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/images/ency/fullsize/8963.jpg)
Симптоми за подобно нещо за болки в ръката по цялата и дължина с неизяснен не локален характер, студена длан/пръсти в сравнение с другата, а понякога двустранно. Болки в ключицата, в гърба и врата. Болки в тила и главата едностранно. Може да нямате всички симптоми и пак да става дума за това.

2. Шийно ребро + мускулна хипертрофия на пекторалис минор (т.е. твърде развити малки гръдни мускули). Тук скъсени и преразвити малките гръдни мускули увеличават обема си и намаляват линейната си дължина. Разместват нормалната позиция на рамото и при определени позиции засягат кръвоснабдяването в ръцете. Например при раменна преса и особено при арнолд преса. Не е случайно, че много от модерните бодибилдъри не си падат по класическата арнолд преса, през последните 15 години в култ е издигнато избутването на щанга зад врат на смит машина. Една от причините е липсата на добър контрол над раменния пояс + дискомфорт предизвикват от пре-хипертрофирали малки гръдни мускули, които дърпат раменете надолу и напред при повдигане над главата. Скъсяването на малките гръдни мускули е известно и като “Пекторалис минор синдром”.
>> Pectoralis minor http://christopherdhoward.files.wordpress.com/2009/05/pectoralisminor.jpg

3. Повреди в ротаторния маншон (финните ротатори в раменете) тук ще има хронични болки в рамото след всякакво натоварване и при почти всички сложни движения.

Как се проверява?
Ортопед + снимка, EMГ, ЯМР.

Как се оправя?
Кинезитерапия, стречинг за да не се влоши + специализация в тренировките за вътрешният горен сектор на гърба.
>> http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/the_right_way_to_stretch_the_pecs
Дано сме били полезни.

Успех!

Мнението беше редактирано от Sport & Health Consulting Ltd. на 11.11.09 18:44.

GO

11.11.09
19:32

Това бях забравил да спомена... наистина си доста прав (то остана и да не си), наистина в някои позиции на ръцете, усещам слабо кръвоснабдяване и изтръпване и от там естествено умаляване... съвсем бях изключил, доста полезен пост, благодаря ти :).

DO

18.11.09
01:59

И аз имах проблеми с раменете и по-точно с дясното рамо в предната част на рамото.
Направих пауза от 2-3 седмици,като през това време и след това приемах animal flex,omega3,желязо и се мазах с гел ибупрофен.
Започнах тренировка,като спрях да правя упражнения,които минават над нивото на раменете. Тоест това са раменните преси и бутане на щанга зад врат. Също така премахнах и щангата за гърди. Това удря много здраво предното рамо,осбено ако се прави с по-широк хват,а още по-лошо е с тесен хват за трицепс. За рамене изпълнявам само разтваряне с дъмбели за средна и задна част и повдигане напред за предна част на раменете. Използвам по-леки тежести,правя упражненията чисто,концентрирано и бавно.
Това направих аз и сега съм добре. Пази си раменете,инъче ще си извън залата. Успех.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1