Хранителен режим за покачване на мускулна маса

09.11.09
06:41

Здравейте нека първо да си се представя аз съм Димитър.Смятам да използвам ВВД,но не зная точно каква затова се допирам до вас и вашите знания.

Ръст:179см.
Тегло:76кг.
Възраст:18г.
Гръдна обиколка:95
Талия:73см.
Ханш:99см.

Спортувам във фитнес залата по 3 пъти седмично освен при случей когато нямам възможност.Хранителни режими до сега не съм спазвал.Хронични заболявания нямам.Не употребявам спортно добавки,препарати и стероиди.За сумата която съм готов да отделя за хранителен режим и спортни добавки немога да кажа колко е.Желая да покача що годе чисто нивото на мускулна маса без да покачвам излишни мазнини и ефекта да е траен.

Надявам се да ми помогнете, Благодаря ви предварително.

Темата беше редактирана от Димитър Янев на 09.11.09 11:30.

За да качваш чисто с ВВД трябва добре да си преценяваш калориите.Трябва да си на+калории,тоест над калорийния ти баланс,но ако прекаляваш много ще поомазваш,но зависи също и от какво са ти тия калории.Трябва да правиш 5-7 хранения дневно и да използваш  качествени източници на въглехидрати,като:Кафяв ориз,Кафяви макарони (и обикновените не са проблем),истински пълнозърнест хляб,Овес и др.Протеина предимно от пилешко,риба,сурватъчен протеин,яйца,извара.Когато си на ВВД избягвай мазните храни,освен на закуската и преди лягане с изварата примерно ,просто комбинацията много мазнини+въглехидрати не е подходяща за целите ти.Сладко яж само след тренировка около 1гр/кг въглехидрати,през останалото време ги изключи или ограничи.Съветите за многото мазнини и сладкото не важат ако си ектоморфен тип,тогава може да си относително чист дори и с яко джънк в порциона

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 09.11.09 08:25.

09.11.09
09:47

Мерси за отговора IronFreak

09.11.09
10:42

А какво значение има обиколката на китката и глезените?

09.11.09
11:09

казано от IvanIv на 09.11.09, 10:42:

А какво значение има обиколката на китката и глезените?

Просто си е написал мерките :)

09.11.09
11:12

Да де ясно...но просто съм чувал някфи глупости,които по мерките на глезена и китката,ти изчислява какъв ти е лимита.

10.11.09
13:48

Може ли да ми кажете как влияят на тялото и ВВД
-газирани безалкохолни(кола)
-сладки (захар,шоколад,вафли,кроасани)
-сол
да се ограничавам ли от тях,вредни ли са(и ако да в какво количество)

B.

10.11.09
18:39

а тъи като съм с подобна физика и също съм се спрял на този режим какво ще ми препоръчате да ям навън.Ученик съм и не е мн лесно да ядеш така и навън. Окей ориз мога да си нося в даскало ама това ми е само 1 ядене имам едно закусна едно вечеря и едно преди лягане и останалите 2-3, кво да ям .... ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1