Кръводаряване

09.11.09
16:17

Здравейте
Налага ми се утре да дам кръв за един роднина и въпросът ми е как ще ми се отрази това на тренировките и след колко време ще мога пак да ходя на фитнес.Ясно,че утре няма,но дали в сряда вече ще е ок?Досега не ми се е случвало и ме е малко шубе от тази работа,ама ще се справя :)

09.11.09
17:02

Едвали сам ще си взимаш кръв,все пак там ще има някакви медицински лица,които могат да ти кажат най-добре.

09.11.09
17:04

Няма сам,то е ясно,а медицинските лица...ще си спестя коментарите.Ама в никакъв случай не бих ги нарекъл точно “лица”,една друга анатомична част е по-подходяща.Лично мнение.

09.11.09
17:15

Тово количество кръв което ще дадеш няма да ти попречи да тренираш .

09.11.09
17:20

Чувал съм,че краводарението е дори полезно.Защото така ти си даваш старата кръв а в тялото ти се образува нова по хубава,не мога да го изразя по-медицински начин този процес,нядявам се,че ме разбрахте.Искам да питам вярно ли е това за краводарението дето писах по горе,че помага на организма?

09.11.09
17:21

Благодаря :) Това ме обнадежди,че и по принцип ме е шубе малко от тези неща.А утре ще споделя усещането :)

Полезно е, аз съм дараявал кръв няколко пъти. Все пак не ехубаво да тренираш ден два

09.11.09
18:58

24 часа след кръводаряването не е никакъв проблем - от личен опит го казвам .... стига някоя “кадърна” сестра да не ти спука вената

казано от drebniq на 09.11.09, 17:15:

ТовА количество кръв, което ще дадеш, няма да ти попречи да тренираш.

Предполагам, че знаеш точно колко кръв ще му вземат и как ще го понесе конкретно неговият организъм, за да напишеш това... нали?

junkhead, първите 24 часа се въздържай от фитнес. Излишно геройство е да се товариш преди да са отминали. 24-36 часа след кръводаряване прецени как се чувстваш.

AN

09.11.09
22:38

Аз пък съм чувал,че не било много хубаво да си дарявал кръв защото организма ти започвал да произвежда повече и повече кръв и ти се повишавало кръвното и трябвало и пак и пак да даряваш..ХМММММММ.... (think)

11.11.09
16:17

Днес ми взеха 450 мл кръв.Ако не се налагаше да го направя,могат да ме вкарат там само след зверски побой.Сестрата ми каза,че количеството кръв е за 50-килограмов човек,а аз съм 90,но все пак ми се замая главата след процедурата-може би защото имах и високо кръвно.За фитнес и дума не може да става,утре.

12.11.09
19:07

Взимат по ~ половин литър кръв, не е много полезно за организма, то ако беше полезно щеше да може да се дарява кръв на всяка седмица...

Кръвта бавно се възвръща отново в организма ~3 месеца... а на него в тренировките му трябва много кръв.. :) и то не само на него.. на всеки трениращ! “_”

12.11.09
19:34

“Количествено кръвта се възстановява за около едно денонощие, а качествено - 3-4 седмици.” -това пише в една от статиите на сайта ;)

12.11.09
20:52

Аз знам от сестрите, който взимат кръв... :)

PA

13.11.09
06:26

Количественно кръвта  се ваъзтановява за 24 часа а качественно до 6 месеца.
И е полезно да даряваш кръв,но на годината един път не през месец

http://www.bb-team.org/articles/3606/

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/4152/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1