Хранителния ми режим-коментари

10.11.09
20:32

Здравейте, аз съм на 17 години 81кг 188см тренирам фитнес от година и 2-3 месеца къде редовно къде не. До сега съм трупал единствено маса през това време и имам напредък взимал съм и добавки, но реших че е време да се изчистя и орефя, знам че не е точното време за това но мисля че на мен ми е време вече.
  Целта ми е изкарване на плочки и изчистване на излишното по гърди крака, след това единствено максимално чисто трупане на мм. Това ми е плана, и искам да го постигна поне до 6 месеца, започнах от миналата седмица само с намаляване на въглехидратите и спиране на сладкото(защото попринцип ям сладко), от тая седмица съм вече на нвд и пия л-карнитин и амино BCAA(нямам пари за протеин). Режима на хранене и тренировки е така: 3 пъти фитнес и 1 или 2 пъти плуване седмично.
10:00 - препечена филийка една с мед
10:30 - 2 белтъка с препечена филийка с извара(+1 варен картоф)
12:30 - тук вече всеки ден е различно, вариантите са:риба зелена салата;кафяв ориз с зеленчуци/месо;пилешка пържола.(понякога добавям и 2 варени картофа,ако не съм ял преди това)
15:00 - мляко 0.1 верея плодово, или активия с фибири или плодове+бадеми или кашу(сурови)
19:00 - тренировка
20:00 - протеинов бар 22%
20:30 - ядене като това в 12:30+извара
Приема на л-карнитин и амино е такъв:сутрин след ставане двете заедно, преди и след трен., л-карнитин към 18:00,  и преди лягане пак двете.
Това е храненето, приемам всякакви критики, не съм го изпробвал все още режима и не знам дали е преавилен и очаквам всякакви поправки..

Под темата:
Тренировките във фитнеса са винаги с 45мин кардио, като редувам гърди и ръце, корема го правя сутрин на гладно през ден, ако съвпадне с тренировъчен във фитнеса го правя там. Така правилно ли е? Мога ли да очаквам изчистване на корема и изкарване на плочки в следващите 2 месеца?
Още един въпрос:нвд на всеки 3 дни трябва да се хапват повече въглехидрати, така ли? Задължително ли е, смисъл мога да издържа и без тях но е ако е за хубаво ще си ги хапвам, а и колко мога да хапвам тогава?

И още един последен въпрос: позволявам си от време на време(грубо да кажем 1 път на 2 седмици) да пия по 1-2л бира и да хапна някоя друга салатка с малко повече мазно, много се надявам да не пречи на диетата и режима?

Много ще съм ви благодарен за отговори, и много се извинявам ако вече са задавани по-голямата част от въпросите :(.

10.11.09
21:36

Много пропуски имаш.

10.11.09
22:38

Това не е никакъв режим.Единственото което,можеш да постигнеш е да загубиш повече мускул от колкото мазнини.
Нямаш пари за протеин,а BCAA-то от градината ли го береш.
Във фитнеса само гърди и ръце ли тренираш?

Мнението беше редактирано от Biad__ на 10.11.09 22:39.

10.11.09
23:01

Аминото ми струва 60лв 400 капсули, а протеина 912грама 70лв, аминото стига за месец и нещо, протеина за 16дни. Не знам каква градина, просто искам мнение, добре бъркам и аз си го знам, кажи ми какво да промения, протеин не мога да си купя(вярвам че не е най-важното нещо в фитнеса), в фитнеса от както започнах да се чистя(от вчера) правя само гърди и ръце, а както подозирам си пропуснал да прочетеш че ходя и на плуване, където тренирам голяма част от другите мускули.
Моля за някакви съвети какво точно да промения :( .

Мнението беше редактирано от needweed на 10.11.09 23:04.

AP

11.11.09
00:03

Виж брато аз свалих много кила почти за няколко месеца бях 130,140 някаде не помня добре щото ме беше срам да се кача на кантара. 16 годишен съм сега съм 91кг. ръст: 170, 173 аз за цялото време неможах да сваля добре само мазнините свалих много мускула и заради това си купих някой протеин суроватка не си купувай нещо скъпо моят протеин струва 30лв. за 15 дни и от делно трябва си купя Карнитин и препоръчвам: ти кажи на някои фитнес зала където се продават протеини дати поръчват Гръцки ПРОТЕИН СУРОВАТКА  килото му е 16лв 1_кило даже инструктура ми използва от нея и аз ще почвам тя е ивтина защото няма вкус. Oтиваш на магазина и си купуваш NESQUIK какао на прах тя има витамини и минерали струва 2.10лв. 200гр. купуваш 2x200= 400гр. от нея и  смесваш със протеина и става БОМБА.( Успех брато дано си ме разбрал късно е утивам да спя аре чаоо.

Мнението беше редактирано от apocalypse на 11.11.09 00:08.

AP

11.11.09
00:07

Забравих да пиша за Л- КАРНИТИНА куписи течен на P&B Labs тя има гуарана.

Мнението беше редактирано от apocalypse на 11.11.09 00:10.

needweed, хранителният ти режим има пропуски. Търсиш изчистване на мазнините, а въглехидратите в менюто ти не са най-подходящите. Помисли за още малко белтъци и опитай да спреш бързите въглехидрати от обяд нататък. Прочети важната тема за НВД в този раздел (там погледни и информацията за зареждащите дни). Може да отделиш изварата от вечерята и да я приемаш непосредствено преди лягане. Колко често ще cheat-ваш от хранителния режим - това преценяваш ти, но определено съм на мнение, че можеш и в заведение да хапваш подходяща храна. 1-2 пъти месечно не е проблем по принцип, но зависи как и с какво.

По отношение на тренировките - не успях да разбера как точно тренираш. Коремът се изчиства бавно и трудно. Нямам представа защо си поставил срок от 2 месеца за това, но ми се вижда твърде кратък. Коремни преси през ден няма да ти донесат такъв бърз ефект. По-скоро препоръчвам да товариш корема 2 пъти седмично с възможно най-разнообразните упражнения. Според личния ми опит най-мощният инструмент за корекции в коремната област е... хранителният режим. Споменаваш изчистване на излишното от краката, а как тренираш тази мускулна група? Само кардио ли?

казано от apocalypse на 11.11.09, 00:03:

...препоръчвам: ти кажи на някои фитнес зала където се продават протеини дати поръчват Гръцки ПРОТЕИН СУРОВАТКА  килото му е 16лв 1_кило даже инструктура ми използва от нея и аз ще почвам тя е ивтина защото няма вкус. Oтиваш на магазина и си купуваш NESQUIK какао на прах тя има витамини и минерали струва 2.10лв. 200гр. купуваш 2x200= 400гр. от нея и  смесваш със протеина и става БОМБА.

От възпитание ще пропусна впечатленията си от твоята грамотност (по-точно от липсата й), но не мога да не коментирам съветите, които даваш. Препоръчваш просто да отиде във фитнес зала и просто да поръча някакъв протеин от Гърция? Меко казано неясен и неточен съвет, отделно вероятността да изпълнят поръчката му е доста малка (ще е приемливо, ако не му се изсмеят). От друга страна дали Nesquik е подходящ вариант за човек, който се храни по НВД и търси изчистване?

AP

11.11.09
09:18

За- Кольо Пияндето: Пич нали съм писал че ми се спи и заради тва обърках.
За- nesquik: това е от новата нискомаслена има витамини и минерали ;) на всеки човек му трябва витамини и минерали да не забравим имунната система.
За- Протеина има във България може да не се продава във мястото му и заради това носят от нея 10кг. и които иска си я купува и има BCCA щото е суроватка няма смисал да даваш пари за аминокиселини место за аминокиселини купуваш течния Л- Карнитин.

Мнението беше редактирано от apocalypse на 11.11.09 09:28.

казано от apocalypse на 11.11.09, 09:18:

За - nesquik: това е от новата нискомаслена, има витамини и минерали ;) на всеки човек му трябват витамини и минерали, да не забравим имунната система.

Несериозно е да се разчита на Nesquik за витамини и минерали.
Освен това... съдържа ли захар (това имах предвид, не маслеността)?

казано от apocalypse на 11.11.09, 09:18:

За - Протеина има във България може да не се продава във мястото му и заради това носят от нея 10кг. и които иска си я купува и има BCCA щото е суроватка няма смисал да даваш пари за аминокиселини место за аминокиселини купуваш течния Л- Карнитин.

Май и сега ти се спи, това “изречение” е практически неразбираемо. Какво трябва да се направи? Влизам в залата за фитнес и културно се обръщам към работещите там: “Абе има един гръцки протеин, поръчайте ми 10 kg от него, моля!”. Това са откровени глупости или ти е невъзможно да напишеш грамотно и разбираемо онова, което искаш да кажеш. Нямам желание да продължавам дискусията с теб. Причините се виждат ясно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.11.09 09:46.

AP

11.11.09
10:45

Абе то се продава на кило иначе цялата е 10кг.
От новия nesguiq не съм опитал незнам имали много захари :( или купуваш си подсладител ХУКСОЛ течен 1-литър стига за 4кг. Протеин струва 9.00лв.

11.11.09
12:22

Мерси за отговорите първо. Прочетох за храните повече и промених режима така:
Да кажем тренировачен ден:
Ставане- пия течен е-лкарнитин(15мл) и 4 капсули амино
10:00 аеробни упражнения 5-6 мин
10:10 коремни преси на гладно- тренировката се състои от 8 различни упражнения за горна и долна част, като правя 2 упражнения почивам 30сек и така до 8. Тренировакта продължава 8 минути.
10:20 3 белтъка с една препечена филийка с извара(100пълнозърнеста филийка)
11:00 Мляко на Верея плодово 0,1(290гр)
12:30 Кафяв ориз със зеленчуци(3 супени лъжици ориз, и зеленчуци на око)
15:00 Бадеми или кашу сурови 100гр със активия с фибри(активията пак е 290гр)
18:00 Л-карнитин течен(15мл)
19:15 Тренировка(фитнес)- Гърди или ръце след което 45мин кардио.
20:15 Край на тренировката- 4 капсули амино и протеинов бар(бара не съм го разглеждал но е около 50гр и няма захар)
20:40 Различно риба или някакво месо.(А може ли да се яде кафяв ориз толкова късно?)+2 белтъка
00:00-01:00- запсиване със л-карнитин(15мл) + 4 капсули амино

Тренировките съм ги направил така:
1 ден фитнес-гърди+45мин пътека
2 ден фитнес-ръце+45мин пътека
3 ден почивка
4 ден плуване(там и тренирам и краката доста интензивно, мисля че ги тренирам достатъчно като се има предвид и тичането)
5 ден почивка
6 ден фитнес-гърди+45мин пътека
7 ден плуване(но понякога отпада този ден)

По-добре ли е от преди, може ли да се подобри нещо или да отпадне някое от храненията, или да бъде променено?

За корема искам да го изчистя колкото може по-бързо, защото колкото повече време чистя толкова повече мусколи ще губя, а и
искам да трупам мм колкото може по-скоро, та корема го тренирам така поне с тази 8 минутна тренировка сутрин мисля че ще се възстановява през ден, а и аминокиселините помагат.. Ще си направа една снимка на корема да видиш какво точно имам предвит, виждал съм хора с толкова мазнини да се чистят за няма и 2 месеца, но не знам точно какво са взимали и как са тренирали..

Мнението беше редактирано от needweed на 11.11.09 13:29.

11.11.09
12:33

BCAA се пият по 0.3-0.4 гр на кг телесно тегло едвали ги пиеш така щом 60 капсули ти стигат за 15 дни.Има доста вариянти за 2.2 кг протеин за под 100 лв.Това е пъти по изгодно от това което пиеш ти в момента.
Без да кажеш какви количества от храната приемаш,няма как да се даде оценка на режима(Пример:Ориз е 1гр и 1 кг).

11.11.09
13:26

88 капсули ги изчислявам седмично, 16 в тренировачен ден и 8 в почивен, това стига за един месец и седмица, зависи дали тренирам 4 или 5 пъти, но да кажем 1 месец ми струва 60лв, протеина от 2.2кг за същия период е 100лв.. 40лв. са си 40% от парите, а аминокиселините освен за храна помагат и за чистенето до колкото знам, освен че възстановяват(каквато е основната цел на протеина), което си е голям плюс при чистенето. Когато ми дойде време за качване протеина ще ми е на първо място не сега мисля че аминокиселините даже са по-добър вариант ако трябва да се избира едно от двете...

———-
Редактирах поста с храната, в скобите са грамовете, ще добавя към храната чя ям и салата с марула и краставица(по половин краставица и марула на око, слагам и лимон), с яденето с въглехидратие-на обед и вечер. Въпроса ми е по колко лимонов сок мога да слагам на салатата и ориза и рибата(позволено ли е въобще?) Слагам и сол о червен пипер на кафявия ориз, и го готвя с половин супена лъжица зехтин.

Мнението беше редактирано от needweed на 11.11.09 13:39.

При условие, че търсиш намаляване на теглото, аминокиселините са по-добрата идея (особено след като вече разполагаш с тях).
Фитнеса - тренираш 2 пъти гърди седмично... лично на мен ми се вижда множко, но ти си прецени. Не виждам гръб (оценявам това, че плуваш), помисли за натоварване на тази група. Какво разбираш под ‘тренировка за ръце’?

11.11.09
14:35

Ми по мое мнение тренирам 2 пъти седмично гърди, защото имам да ги чистя, а гърба е важен, но сега така и така се чистя, и там където има за чистене това тренирам.
За ръце правя само бицепс и предмишница, с дъмбели 2 упражнения, крив лост и скрипец за бицепс и предмипницата 1 упражнение.
Пазя си максимално енергията за колкото може по интезивно кардио, за това правя само една група мусколи, дано не е погрешно..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1