The New Beginning ^^

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.11.09
08:43

Добре ти е яденето, намали протеина както ти казаха, а за калориите много лесно можеш да ги вдигнеш. От менюто по-горе примерно в закуската сложи 20гр масло, в огретена ти и в него сложи масло (не зехтин), там в следващото ядене домати и краставици дето имаше ми направи ги на салата и пак със зехтин :) Можеш вместо зехтина в салата, маслото да си го ръфаш :) на филиики, на мене ми е много вкусно.

“20мин кростренажор (гледах да редувам степента на натоварване,но не до най-тежката, по-скоро лека и умерена)
10 мин велоергометър
25мин бягане интервално (като редувах по 5 мин бягане с 9.5км/ч и ходене с 6.5км/ч, а последните 5- бързо ходене с 7.5км/ч 2 мин, 2мин- с 6.5км/ч и 1 мин с 6км/ч).”

Мисля, че 55 минути кардио са ти доста. Послушай diva 97, намали кардиото и увеличи тренировките с тежести. Така ще намалиш теглото и ще оформиш тялото си.
  Ако искаш да топиш мазнини с високо интензивната интервална тренировка или съкратено от английски HIIT (high intensity interval training), си на верният път. Както подсказва името, HIIT е тренировка, при която се използва редуване на различни интервали – такива с висока и с ниска интензивност. Идеята е , че по този начин ще се подобри и аеробната и анаеробната издръжливост
  Има много варианти в зависимост от тренировъчното ниво, но ето един стандартен:
- започва се с обичайното 3 минутно умерено темпо;
- всяка следваща минута протича по следният начин – 30 секунден спринт с 80-85% от максималната скорост, последван от 30 секунди леко бягане, за общо 8-10 минути
- 2 минути забавяне на темпото и постепено нормализиране на сърдечната дейност.
  Както може би забелязваш общото времетраене тук е 13-15 минути, близо 2 пъти по-кратко, отколкото нискоинтензивното бягане. Това е, защото този тип тренировка е много по-натоварваща и изтощаваща за организма, но заедно с това и много по-ефективна за топенето на мазнините, като пести време.
  По време на високо интезивната фаза, която представлява спринтът, пулсът се поачва до 85-90% от максималния и се активират предимно анаеробните (безкислородни) процеси. Поради недостатъчното кислород мазнините не се разграждат. Това обаче поставя организма в състояние известно като кислороден дълг, което засилва аеробните процеси по време на нискоинтензивната фаза – лекото бягане. Така се създават идеални условия за горене на мазнините. С други думи HIIT съчетава в себе си предимствата и на ниско и на високо интензивната кардио тренировка, като същевременно тушира недостатъците им.
  Бягането по-горе беше дадено само за пример, тъй като интервалната кардио тренировка може с успех да се прилага на почти всички видове кардио уреди като велоергометър, бягаща пътека, степер, кростренажор и т.н. Дори и обикновеното скачане на въже е подходящо, стига да можете да скачаш достатъчно бързо, без да се пребиеш. Но скоростта не единствения фактор, чрез който може да увеличавате интензивността – наклона на пътеката и увеличаване на съпротивлението на велоергометъра и кростренажора също вършат работа.
  Само за пример бяха дадени също общото времетраене и продължителността на интервалите. Може да се започне от по-краткотрайна високо интензивна и по-дълга нискоинтензивна фаза. Постепенно можете да увеличавате първата и да съкращавате втората.
    Поради голямото натоварване на сърдечния мускул не се препоръчва за подрастващи, начинаещи и хора с голямо наднормено тегло и сърдечно-съдови проблеми. За начинаещите е необходимо постепенно вработване чрез ниско интензивни кардио занимания.

Всичко което съм написал по-горе не са мои мисли, а на специалисти в бранша.
  Надявам се, да съм бил полезен!

11.11.09
12:13

казано от Barbie на 10.11.09, 21:35:

Добре, а колко да е количеството на белтъка? До 100гр ли да го държа? А мазнините?
В тренировъчните дни (говоря, когато съм на фитнес, не за плуването и танците) май трябва протеините да са ми по-малко от нетренировъчните, нали?  :red:
Ох, как да ги кача тези калории до 1200.. :(

И 100 гр белтък ти е много. Ти просто знаеш че от него се отслабва и дай сега да си направим бъбреците на мармалад. Така има вероятност да качиш това , което искаш да свалиш. Аз такава я бях свършила. За да стопиш мазнините и да си здрава същевременно на тези мижави килограми, трябва приемаш достатъчно въглехидрати за да поддържаш инсулина в норма /около 45 гр/, достатъчно мазнини най-вече,- поне 60 гр или малко повече и не повече от 80-90 гр белтък.  Калориите ти са за режим на яко презапасяване и застой. Просто яж храни даващи енергия за да си вдигнеш калориите. Протеинът не е такава храна, други са й функциите

11.11.09
16:07

Vladokar, благодаря за информацията! Разбира се, че ще ми е полезна! :)

diva97, ами мисля сега да държа въглехидратите под 30гр 2 седмици да видя какво ще стане, после ще ги кача до 45 :) Белтъка ще е 80-90гр, а останалото мазнини.

Ето днешното ми меню, май е мноооого по-добро от вчерашното. Поне се чувствам супер нито изпитвам глад, нито нищо.

09:00: 100гр краве сирене обезсолено + 1 жълтък + 3 белтъка + масло (10гр) + пресен лук (бъркани на тиган) + 1 доматче
10:00: черен чай 300мл
11.30: черен чай 300мл
13.30: запеканка от броколи (100гр), извара (100гр), пресен лук и пуешко (70гр)
15:00: билков чай 300мл
16:00: суров бадем 20гр
18:00: суров бадем 20гр
20.30: 50гр филе от Барамунди на скара + зелена салата

Течности: 2л+

Cals   Fat (g)  Carbs (g) Prot (g)
1166   81.3     22.8     87

Вечерята може и в 9 да е, не знам, но ще е такава :)
А и да, днес ми е почивен ден, изобщо не съм тренирала.

12.11.09
13:03

казано от Barbie на 11.11.09, 16:07:

Vladokar, благодаря за информацията! Разбира се, че ще ми е полезна! :)

Течности: 2л+

Cals   Fat (g)  Carbs (g) Prot (g)
1166   81.3     22.8     87

Вечерята може и в 9 да е, не знам, но ще е такава :)
А и да, днес ми е почивен ден, изобщо не съм тренирала.

Махни чая и пий чиста вода. Калориите ти са малко. Ще имаш проблеми така...

12.11.09
20:35

diva, ОКБ-то за сваляне ми е около 1200кал, затова се мотая на тях :)
Ето за днес, малко вдигнах калориите :)

Храна:

09:00: черен чай
10:00: 1 яйце + 100гр краве сирене + 10гр масло + пресен лук (бъркани на тиган с червен пипер) + 1 доматче (мммм...)
11:30: зелен чай
12:00: 5 сурови бадема
13:30: 10 сурови лешника
15:00: 100гр пилешко филе на скара + салата
18:00: 10 сурови лешника
22:00: 70гр пъстърва на скара (само бялото месо) + салата

Течности: 1.5л

Cals   Fat (g)  Carbs (g)  Prot (g)
1221   85.7     25.6     91.5

Тренировка:

Сутринта, на гладно:

30мин Йога
60мин Упражнения за цялото тяло:

2 х 100 на крак Глутеус ритник
3 х 60 Глутеус Мост
3 х 30 Напади (без тежест)
3 х 10 Лицеви опори (женски)
3 х 40 Задни ножици
3 х 100 Колело във въздуха
3 х 60 Упражение за долни коремни мускули
1 х 100 Упражнение за талия

+ упражнения за гърди с гирички (загубих им бройката)

Вечерта:

90мин народни танци

:)

13.11.09
00:11

Къде без въглехидрат, момее? :) Виж сега, ако имаше малко пълнозърнести макаронки закуската и малко пълн. макарони с филе-то щеше да е The ultimate menu :P

Мнението беше редактирано от alabalaa на 13.11.09 00:13.

13.11.09
09:59

казано от Barbie на 12.11.09, 20:35:

Нещо да не си объркала сметките...1200 кал е малко освен ако не вадиш повече от  500 от поддържащите.Под 1200-1300 кал си е режим на глад и застой. Сметни си пак ОКБ.
Водата ти е малко, а е важна повярвай ми...

13.11.09
13:11

казано от diva 97 на 13.11.09, 09:59:

казано от Barbie на 12.11.09, 20:35:

Нещо да не си объркала сметките...1200 кал е малко освен ако не вадиш повече от  500 от поддържащите.Под 1200-1300 кал си е режим на глад и застой. Сметни си пак ОКБ.
Водата ти е малко, а е важна повярвай ми...

Току що ги сметнах пак, КБ за поддържане ми е 1340, така че, за да свалям, а не за да поддържам поне по моята логика, трябва да извадя някакви калории. Понеже 200 ми се виждат множко, вадя 100 и получавам ОКБ около 1200-1250. И се старая да го спазвам съответно :) Но, като минат 2те ми седмици без въглени, ще си вдигна калориите до необходимите за поддържане (и ще увелича въглените съответно :) ).

Между другото снощи се събудих от глад. И сутринта, щом ми звънна алармата на тела, веднага бегооом в кухнята  :lol: . Пресметнах си пак хранителните стойности (за вчера) и излезе, че съм ги изчислила грешно. Някъде към 1000 бяха (даже по-малко). Ама то тялото си знае. Наистина много се очудих защо съм гладна, защото попринцип (сега от няколко дни като смятам и го забелязвам) на 1200-1250кал се чувсвтвам супер. Нито съм гладна (слава богу!), нито преяждам. Което пък ме наведе на мисълта, че доста дългичко съм си държала едно максимум 1000 кал дневно (преди да започна да пиша тук), но не само от полезна храна, оо не.. и..хоп, ето я причината сега да искам да “чистя”. Тялото ми се е запасявало, когато може.

Водичката...ок. Ще я увелича. 2л добре ли е, или трябва повече? :)

ПП. diva, благодаря за вниманието, което ми отделяш :)

NE

13.11.09
13:16

да не би да си смяташ само BMR-то?
я виж този калкулатор какво ще ти покаже http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php и след това го умножи по индексът на активността ти:
#  Ако вашият начин на живот е по-скоро заседнал, то индексът на активността Ви е 1,2
# Ако вашият начин на живот е умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,375
# Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,55
# Ако вашият начин на живот е усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,725
# Ако вашият начин на живот е екстремално активен (спорт всеки ден заедно с тежък физически труд или двуразови тренировки) е индексът на активността Ви е 1,9. За да получите ориентировъчното ниво на дневните калории, които следва да приемате спрямо това уравнение, умножете своят BMR (калорийният си минимум за деня) по стойността на индекса за ежедневна натовареност.

Мнението беше редактирано от newgirl90 на 13.11.09 13:17.

13.11.09
13:27

казано от newgirl90 на 13.11.09, 13:16:

я виж този калкулатор какво ще ти покаже http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php и след това го умножи по индексът на активността ти:
#  Ако вашият начин на живот е по-скоро заседнал, то индексът на активността Ви е 1,2
# Ако вашият начин на живот е умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,375
# Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,55
# Ако вашият начин на живот е усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,725
# Ако вашият начин на живот е екстремално активен (спорт всеки ден заедно с тежък физически труд или двуразови тренировки) е индексът на активността Ви е 1,9. За да получите ориентировъчното ниво на дневните калории, които следва да приемате спрямо това уравнение, умножете своят BMR (калорийният си минимум за деня) по стойността на индекса за ежедневна натовареност.

О.о получавам 1703.
Хм..

13.11.09
14:08

казано от Barbie на 13.11.09, 13:27:

казано от newgirl90 на 13.11.09, 13:16:

О.о получавам 1703.
Хм..

Това имах предвид...1700 са ти необходими за поддържане. Мен ако питаш си остани на тях, ама ти си знаеш. Новата ти физическа активност ще си свърши работата. Но 1200, пък камо ли 1000 калории и на бебе не са достатъчни.
Моля, за вниманието..Откликвам на молбата ти за съвети

13.11.09
15:45

Добре, ще направя така: днес е петък (и ми е 4-тия ден от “плана”.) Ще се задържа още 10 дена на 1200-1300кал, под 1200 няма да падам с въглехидрати под 30гр, идващи от зеленчуци (освен в дните на по-голяма физическа активност-фитнес, може би и плуване, ще видя как се чувствам,ще вкарвам или по 20гр елда, или 20гр овесени ядки, защото не искам да тормозя тялото си.)
После ще ги вдигна до 1400. Причините, поради които не искам да ги качвам изведнъж толкова много (а 1700 ми се виждат безумно много са 2):
1.Доста дълго съм държала крайно ОКБ с по 1000кал и ако сега ги вдигна рязко (почти двойно), за да бъда в нормата (според калкулатора), съм убедена не само, че няма да има ефект от това, с което съм започнала (чистене, сваляне, стягане), но и ще стресирам организма си и той ще започне отново да трупа запаси.
2.Чувствам се добре на 1200кал (+),( да под 1200 определено гладувам) и физически се чувствам неспособна да приемам по толкова много храна. Не драматизирам, просто познавам тялото си и се виждам как се чувствам тези дни с толкова много храна, разпределена в 5 хранения, чувствам се страхотно, дори понякога ми е трудно да хапна всичко предвидено, но го правя, защото знам, че трябва и че така само ще си помогна. :)

Ето, ще напиша днешното си меню как е предвидено. Пиша го, защото знам, че няма да има отклонения. Вече влезнах в ритъм. Само дето в момента нямам никакъв апетит, но към 18.30 ще ги изям тези 20гр ядки...все пак апетитът идвал с яденето, казват хората. Ще видим :)

Храна:

09:30: 20гр елда + 150гр извара + 10гр масло
10:00: черен чай
10:30: 20гр суров бадем
11:30-13:30: тренировка
14:30: 3 белтъка + 1 жълтък бъркани с 150гр сирене, пресен лук, масло (10гр) и червен пипер + 1 домат
15:30-17:30: спане
18:30: 20гр суров бадем
21:30: 100гр пъстърва на скара + зелена салата

Течности: 2.5л (ще ги докарам! :) )
Добавки: 1 капсула хромвитал (преди трен) + 2 капсули Detox

1269   91.2     31.2       86.5

*Въглехидратите ми са смятани барабар със салатата и доматът :)

А, ето и тренировката. Днес за първи път работих с инструктор. И съм много доволна и много изморена..не съм очаквала, че едно интервално кардио може да е толкова изтощаващо..

Тренировка:

8 мин Кростренажор (интервално:през 1 мин редувах speed:130 и 170 на 2ра и 3та степен)

2 серии за Долна част:
х 20 Избутване на 45-градусова лег преса за вътрешна част на бедрата
х 30 Абдуктор (15кг)
х 30 Аддуктор (15кг)
х 15 Бедрено сгъване (15кг)
х 15 Бедрено разгъване (15кг)

8 мин Пътека интервално (през 1мин 6км/ч, 10км/ч)
8 мин Кростренажор интервално

2 серии за Горна част:
х 20 Придърпване на вертикален скрипец (15кг)
х 15 Флайс (3кг)
х 15 Бицепсово сгъване с гирички (по 3кг)
х 15 Повдигане на гирички встрани и напред (по 2кг)
х 15 Издърпване на ластици (3.75кг)

10мин Пътека интервално (6км/ч ; 10км/ч)
10мин Кростренажор интервално

3 серии за Корем и Гръб (екстензиите):
х 20 Повдигане на крака от вис
х 25 Коремни преси
х 20 Хиперекстензии

8мин Кростренажор интервално
7мин Пътека интервално

Еми това e. Нещо друго, нещо друго..аа за добавките, аз всеки път ги пия, просто забравям да ги запиша :)

Хубава Вечер!

Мнението беше редактирано от Barbie на 13.11.09 18:12.

14.11.09
16:43

Добър Вечер :) Как сте? Аз се чувствам доста изморена, но иначе всичко е на 6 :) Дано и при вас да е така..
Ето ми отчета за днес:

Храна:

09:30: 20гр елда + 130гр сирене (краве) + 10гр масло
12:00: 10 сурови лешника
12:20-13:20: тренировка
13:40: 20гр суров бадем
15:30: 170гр пъстърва на скара + голяма зелена салата
16:30-18:00: хубаво следобедно спинканее (така добре ми дойде)
21:00: огретен от броколи (броколи, извара, чесън, 1 яйце,10гр масло)

Течности: 2л
Добавки: 2 капсули Detox

1270   89.25   38.8       83.3

Тренировка:

Плуване: 2000м (интензивно темпо)

От плуването не съм доволна изобщо..трябваше да направя 3000м, но нямах грам сили. Ужас. Тази въглехидратна рестрикция ми взима енергията, искам само да спяя... :(
Чудя се дали да не направя един ден (след 7мия да кажем), в който да вдигна карбс до 1.5гр на кг като “зареждащ” и после още 7 дена да карам по план. Или няма смисъл? Не че няма да издържа, аз като си наумя нещо, няма сила способна да ме разубеди, но не се харесвам такава една отпаднала, сънена и без настроение.. Може и да е от времето, знам ли. Тази смяна от студено на топло хич не ми влияе добре..
Хм.. ще се почудя още малко и ще ви кажа какво съм решила. А междувременно ще се радвам на някой съвет, разбира се.

ПП. Тези дни май много зелении хапвам, затова въглените са ми малко над 30, но не е притеснително надявам се..

14.11.09
18:23

А защо поне сутрин или до обяд не хапваш въглехидрати - овесени ядки например? Много си ги намалила..
Предполагам информацията за зареждащия ден си я чела тук в сайта, но все пак:
“6. Зареждащия ден или как да не затрием всичко постигнато през седмицата.
Най-просто казано зареждащия ден е ден, в който количеството въглехидрати и калории се увеличават и по този начин лъжем организма, че диетата е свършила.Силата на НВД според мен е именно в зареждащите дни.
В този ден въглехидратите стават 3.0-3.5 гр./кг телесно тегло.
Как да заредим:
6.1 Като по учебник:
- пак се използват въгл. с нисък до среден Г.И. - кафяв ориз, пълнозърнести ръжени макарони, овес, царевица и др. за които пак не се сещам точно в този момент
6.2 За душата:
- така наречените Cheat meals - т.е. може да си позволите нещо забранено, но да се внимава т.к. Вашия труд отива отива ..................

Кога да заредим:
- веднъж на всеки 6 дни - това си е стандартния подход
- веднъж на всеки 3-4 дни - при този подход без Cheat meals !

Можеш да експериментираш, щом в този зареждаш ден е силата на НВД..Докато човек не го приложи няма как да разбере дали му се отразява добре на него..

14.11.09
18:50

Мерси за включването, S_L :)
Ами да тук във форума бях чела за зареждащия ден..оо количеството въглехидрати е от 3 до 3.5 на кг, значи за мен 3..но се двоумя, понеже някой в предните страници ми беше казал, че за мен няма смисъл от зареждащ ден, тъй като ще съм на НВД-ВМ само 2 седмици..Но пък аз си промених плановете и ще продължа с НВД-то, само че след 2 седмици ще вдигна малко въглените. Ох и аз не знам какво да правя..  :-/

14.11.09
19:00

казано от Barbie на 14.11.09, 18:50:

Ами да тук във форума бях чела за зареждащия ден..оо количеството въглехидрати е от 3 до 3.5 на кг, значи за мен 3..но се двоумя, понеже някой в предните страници ми беше казал, че за мен няма смисъл от зареждащ ден, тъй като ще съм на НВД-ВМ само 2 седмици..Но пък аз си промених плановете и ще продължа с НВД-то, само че след 2 седмици ще вдигна малко въглените. Ох и аз не знам какво да правя..  :-/

Аз за зареждащия ден знам, че се прави ако има застой в свалянето, в твоя случай говорим за само 2кг, който без да се усетиш и без много лишения ще изчезнат, ако всичко върви по план с храненето разбира се, а и колкото по-бавно се свалят, толкова по дълго ще ги задържиш,поне аз така мисля.

14.11.09
19:07

Доколкото знам, при стандартното НВД има зареждащи дни, при ВМ НВД - не. Но ти май не правиш точно ВМ НВД, така твоят случай си е нещо отделно.

14.11.09
21:11

Еми..тогава най-добре да го карам по план, както си бях решила в началото. После ще превключа на нормално НВД-ВМ. :)

15.11.09
17:07

Здравейте :)
Идвам да се отчета за днес. Денят ми беше много хубав и сполучлив :)
Между другото сметнах си отново ОКБ-то, от темата за НВД, която е тук в сайта и ми излезна 1544. Супер! :)
Ще вдигам калориите постепенно всяка седмица, докато ги закръгля на 1500. Така реших. Още се чудя как да си разпределя съотношението на М:Б:В и си мисля, да е нещо такова: 55:25:20% . Не знам, уж доста четох за НВД и за ВМ-НВД, ама още ми е доста трудничко..ще се радвам на включвания и помощ от по-компетентните :)

Айде стига съм плямпала, ето ми менюто:

09:30: 20гр елда +100гр сирене +10гр масло + 50гр пуешко
11:20-12:30: тренировка
13:30: 10 лешника (сурови)
14:30: огретен от тиквички (тиквички,извара,яйце,масло)
18:00: 20гр суров бадем
20:30: 150гр пъстърва на скара + зелена салата + 5 маслини

Добавки: 1 капсула Хромвитал

1248   90.8     35.2       83.5

Тренировка:

Плуване- 3000м :)

Е, приятна вечер от мен :)

15.11.09
17:15

казано от Barbie на 15.11.09, 17:07:

Айде стига съм плямпала, ето ми менюто:

09:30: 20гр елда +100гр сирене +10гр масло + 50гр пуешко
11:20-12:30: тренировка
13:30: 10 лешника (сурови)
14:30: огретен от тиквички (тиквички,извара,яйце,масло)
18:00: 20гр суров бадем
20:30: 150гр пъстърва на скара + зелена салата + 5 маслини

Добавки: 1 капсула Хромвитал

1248   90.8     35.2       83.5

Barbie, след тренировката ти, която не е била лека с това плуване, имаш нужда от по-стабилно хапване..Мисля си,че лешниците можеш да ги приемеш преди тренировка, хем за повече енергия, а след нея да си хапнеш пилешко, яйца ,зеленчуци? Поне аз така си мисля, че е по-подходящо..

15.11.09
17:48

Леле като гледам калориите ти и всичко останало(п,в,м) се чувствам като прасенце  което се угоява за празниците.Та аз протеина го догаждам винаги над 100..?

15.11.09
20:16

Еми аз не трябва да го вдигам над 80-90, нали ми се скараха :)
Еее, тц..стига де, аз се старая да ям толкова храна, а ти ми казваш едва ли не, че нищо не ям :/
За мен и това си е прогрес някакъв.. аз постепенно ще си вдигна калориите до ОКБ-то :)

Ок, S_L, ще го имам в предвид :)

16.11.09
12:35

казано от Barbie на 14.11.09, 18:50:

Ако се чувстваш като парцал, не виждам смисъл да слушаш който и да е ...По-добре си направи зареждащ ден. И пак да ти кажа че не си на ВМ НВД, а на класическо НВД. При ВМ се ядат ЖИВОТИНСКИ мазнини и пълномаслени млечни продукти. 40 гр ядки и 10 гр.масло не са ВМ, независимо че мазнините са ти повече от въглехидратите. Абе малко е особено...

16.11.09
13:07

Дива е права,това не е ВМ,а и по-добре щом се чувстваш отпаднала направи си едно зареждане...при мен това помага,дава ми малко пауър.... %-P

16.11.09
13:42

diva :)

Ясно. НВД значи. Еми добре, но за мен си е добре така да ги държа мазнините колкото протеина, че и отгоре, за да не си прецакам цикъла, че и без това какъвто ми е нередовен..  :smirk:

Абе по-добре да си го изкарам така, без зареждащи, после като си увелича въглените и всичко ще си е ок.
Само не знам, дали така ще ми е добре разпределението- мазнини 55%, което са около 85-90гр (като сега), протеин 25%- 87-94гр (ем..почти както сега) и съответно въглехидрат 20%- 70-75гр. При ОКБ- 1400-1500. Как мислите?  diva? :)
Вече си пия по 2л-2.5л водичка и се чувствам много добре.
Наистина съм малко отпаднала, но нещо тук от 1-2 дни имам проблеми със заспиването вечер. Не мога да заспивам изобщо. Нищо ми няма, даже съм изморена, просто не мога и не мога да заспя. И се будя непрекъснато. А сутрин се чувствам смазана и не ми се става... Не знам на какво да го дължа. Явно нервната ми система не функционира като хората  :lol:  Ще се оправи.

Иначе мога да се похваля с -1см от бедрата. Не съм се мерила все още, но и не предполагам, че като по магия за 6 дена ще смъкна нещо (освен вода евентуално), затова в неделя ще се кача на кантарчето. Просто ориентировъчно. :)

И това е засега от мен, довечера ще се разпиша за храната и тренировката.

Поздрави :)

17.11.09
10:22

казано от Barbie на 16.11.09, 13:42:

diva :)

Ясно. НВД значи. Еми добре, но за мен си е добре така да ги държа мазнините колкото протеина, че и отгоре, за да не си прецакам цикъла, че и без това какъвто ми е нередовен..  :smirk:

Абе по-добре да си го изкарам така, без зареждащи, после като си увелича въглените и всичко ще си е ок.
Само не знам, дали така ще ми е добре разпределението- мазнини 55%, което са около 85-90гр (като сега), протеин 25%- 87-94гр (ем..почти както сега) и съответно въглехидрат 20%- 70-75гр. При ОКБ- 1400-1500. Как мислите?  diva? :)
Вече си пия по 2л-2.5л водичка и се чувствам много добре.
Наистина съм малко отпаднала, но нещо тук от 1-2 дни имам проблеми със заспиването вечер. Не мога да заспивам изобщо. Нищо ми няма, даже съм изморена, просто не мога и не мога да заспя. И се будя непрекъснато. А сутрин се чувствам смазана и не ми се става... Не знам на какво да го дължа. Явно нервната ми система не функционира като хората  :lol:  Ще се оправи.

Поздрави :)

Добре е така, Пий витамини някакви - б комплекс, центрум, геритамин,витамин с, за да живнеш

18.11.09
20:25

Добър Вечер :) :)

Не съм писала тук от 2-3 дни, понеже покрай това училище не ми остава никакво време.. Иначе всичко е наред. Съвсем съвестно си изпълнявам планчето, без прегрешения. И си спортувам. Държа калориите на ниво 1200-1300, белтъка м/у 80-90гр, а въглените под 30. Старая се да пия поне по 2л вода на ден и гледам да не прекалявам с чайчетата. Явно черния чай ми действаше върху нервната система и не можех да спя. Днес не съм пила, за да видим дали положението ще е по-различно..че наистина не се издържа.

diva, аз пия доста висококачествени добавки.
Даже днес си взех едни нови, специално за коса- Cheviton, понеже съм СУПЕР доволна от тях. А, иначе, почти всеки ден пия тези за енергия- Chromvital. И така.. затова не мисля, че е нужно да употребявам други витамини или рибено масло и тнт..

Вчера бях на фитнес (всеки вторник и петък ходя) и си направих същата програма с инструктора. Пак ме изцеди  :lol: 

Ето ми днешната храна, тренировка няма, защото в сряда почивам :)

Закуска: бъркано яйце със сирене, масло и праз + 1 домат
Обяд: огретен от тиквички
Следобяд: 40гр суров лешник
Вечеря: 120-130гр филе от барамунди + зелена салата

Течности: около 2.5л
Кал: 1200-1300
Въглените са под 30, 100% :)

18.11.09
20:44

Тъкмо се чудих къде се поизгуби, няма да ни забравяш, отделяй ни по 10 мин на вечер :) :)

18.11.09
20:56

Еее, няма да ви забравя, разбира се!!! (hug)

На мен ми е много готино да пиша тук, макар че съм новичка и макар да виждам, че много не ви допадат менютата и тренировките ми..аз се старая да се осъвършенствам :)

18.11.09
21:09

казано от Barbie на 18.11.09, 20:56:

Еее, няма да ви забравя, разбира се!!! (hug)

На мен ми е много готино да пиша тук, макар че съм новичка и макар да виждам, че много не ви допадат менютата и тренировките ми..аз се старая да се осъвършенствам :)

И на мен ми е много приятно да се отчитам, някак си свикнах така по този начин да вписвам всичко, ние сме тук за да си помагаме със съвети - кой с каквото можем така, че няма причина да имаш някакви притеснения..Смело напред! :)

19.11.09
13:18

казано от Barbie на 18.11.09, 20:25:

Добър Вечер :) :)

diva, аз пия доста висококачествени добавки.
Даже днес си взех едни нови, специално за коса- Cheviton, понеже съм СУПЕР доволна от тях. А, иначе, почти всеки ден пия тези за енергия- Chromvital. И така.. затова не мисля, че е нужно да употребявам други витамини или рибено масло и тнт..

Като чуя хром, някак си си представям средство за подтискане на апетита, а не за енергия ......Не съм го чувала този Хромвитал, всъщност. Това за косата е ок...въпреки че и него не съм чувала. Аз малко съм скарана с добавките от разни каталози, предпочитам стандартните минерали и евентуално рибено масло.

19.11.09
21:33

Ами те тези добавки всъщност са изцяло натурални, затова и са доста скъпички, но наистина са много добри. Хромвитала не е потискащ апетита, той е енергийна добавка. Ако ти се занимава, това е съдържанието му :)

Ето ми днешното меню:

09:00: бъркано яйце със сирене 100гр, масло 10гр и праз + 1 доматче
12:30: запеканка от броколи 100гр, с пушеко 100гр и извара 100гр + 1 доматче
17:30: 50гр суров лешник
22:00: 150гр пъстърва на скара + зелена салата

Кал: около 1270
Въгл: > 16гр
Прот: около 90гр

Течности: вода 2л

Тренировка:

Йога (сутринта на гладно)
3 х 20 упражнение за долни коремни мускули
3 х 60 глутеус мост
35 лицеви опори (женски)
60мин народни танци (вечерта)

Скапана съм от умора..

Е, отчетох се :) :)

Лека вечер!

20.11.09
20:43

Today :) :)

Храна:

08:30: 20гр елда с 200гр извара и масло 10гр
10:00-12:00: фитнес
12:40: парченце кашкавал (не Light) и резенче пуешко
13:30: 2 бъркани яйца със сирене 100гр, масло 10гр и праз + 1 доматче
17:30: 40гр суров бадем
19:00: резен кашкавал + резен пуешко
20:30: 100гр пъстърва + зелена салатка

*Кашкавала и пуешкото не са ми по повече от 30гр общо за деня (всяко едно).

Кал: около 1300, въглени до 30гр
Течности: 2-2.5л

Тренировката:

8 мин Кростренажор (интервално)
2 серии за Долна част:
х 20 Избутване на 45-градусова лег преса за вътрешна част на бедрата (20кг)
х 30 Абдуктор (15кг)
х 30 Аддуктор (15кг)
х 15 Бедрено сгъване (15кг)
х 15 Бедрено разгъване (15кг)

8мин Пътека (интервално)
8мин Кростренажор (интервално)

2 серии за Горна част:
х 20 Придърпване на вертикален скрипец (20кг)
х 15 Флайс (3кг)
х 15 Бицепсово сгъване с гирички (по 3кг)
х 15 Повдигане на гирички встрани и напред (по 2кг)
х 15 Издърпване на ластици (5кг)

10мин Пътека интервално
10мин Кростренажор интервално

3 серии за Корем и Гръб:
х 20 Повдигане на крака от вис
х 25 Коремни преси
х 20 Хиперекстензии

15 мин Кростренажор (интервално)

21.11.09
18:08

Здравейте, как сте? :) Аз съм супер, но нещо напоследък започвам да изфирясвам..така са ми се дояли въгленчета, че вече едвам издържам.. И не ми се яде друго, а овесени ядки, мляко, ябълкии.. Нищо, останаха само 2 дена и ще направя промянка. Тялото си знае все пак, не мога да го ограничавам вечно..
Ето ми днешното меню, обаче май малко надвиших протеина (около 90-92гр ми е). Случва се. Другото си е в мярка- кал около 1300, въглени до 30 (ехх тази елда в тренировъчните дни, винаги ми ги вдига, иначе ги държа към 20).

08:45: 20гр елда + 200гр извара + 20гр масло
10:30-11:45: плуване 3000м
13:30: 20гр суров лешник
14:30: 30гр кашкавал (може и да 20 да са били..)
16:00: 150гр пилешко филе печено + зелена салата
18:30: 20гр суров лешник
21:00: шопска салата (2 домата, 2 печени чушки, 1/2 краставица, лук + 100гр краве сирене)

Течности: засега около 1.5л (ще ги направя 2).

24.11.09
05:54

Здравейте. Днес е 24.11. и приключвам с въглехидратната ми рестрикция.
Минавам само, за да отчета резултатите, а довечера евентуално ще запиша днешното си меню. Днес
няма да тренирам, поради липса на време, но в четвъртък ще си наваксам с тренировката (фитнес).

Резлтати:

-2 см от бедрата => бедро 49см (много съм доволна! :) )
-0.5 кг (хах..цели 2 седмици..как си знаех, че този кантар няма и да помръдне..)

Друго не съм мерила, може и нагоре да съм смъкнала някой см, но не ме вълнува особено, така че не виждам смисъл да се меря.

От днес започвам нормално НВД с разумно количество на въглехидрати (до 1.5 на кг), приемани в първата половина на деня. Когато мога ще се отчитам с менюта и тренировки. :)

Благодаря на всички и най-вече на diva за отделеното внимание!

Хубав ден! :) :)

24.11.09
14:47

Здравей Barbie :) искам само да те питам ... как изчисляваш колко мазнини въглехидрати и белтъчини е имало в храната ти :) Аз се пробвах да намеря нещо , но намерих само за всеки отделен продукт по отделно и... той мн играчка да ги сметнеш та... като ти четох дневника ( мн интересен btw :) ) видях че винаги ги добавяш и затова те питам :)

24.11.09
15:06

Еми играчка е, но така се смятат. Ако ти се смята :)

26.11.09
16:41

Хораа..изобщо не ми се пише на последък. Такава апатия ме е обзела от 3 дни насам, че просто сякаш не съм аз. Не ми се тренира, правя го без никакво желание (това се случва МНОГО рядко!!), нямам никакъв апетит, гади ми се след всяко ядене и съответно се храня насила.. Почти целодневно съм изтощена, не мога да смогвам с ученето, тренировките, задълженията...побърквам се!!! И за капак на всичко цикъл все още нямам (мин месец ми закъсня с 2 седмици) и може би в резултат на това коремът ми е ОГРОМЕН, като плондир и ме боли ужасно много. Чувствам се отвратително.
Вчера бях на фитнес, направих си тренировката и утре ще ходя, но не е това въпросът.. :( Днес даже не отидох на танци, просто защото нямам желание и силички... Само йога съм правила. Ужас!

Ето това са ми последните 3 менюта от вторник (първия ден след въглехидратната рестрикция):

Вторник:

07:30: филийка Зърнена Мозайка с пушено сирене и филе + 1 домат ; парченце печена тиква (ок.50гр)
09:00: около 200гр печена тиква
12:00: 1 сварено яйце + 1/2 краставица + 50гр пуешко филе
16:30: 40гр суров лешник
20:00: салата (3 домата, 1/2 краставица,1 чушкаІ + 200гр извара + 7-8 маслини

Сряда:

08:30: ръжена филийка на Нилана с пушено сирене и филе + 1 домат
12:00: лилаво Corny (50гр)
12:30-14-30: фитнес
15:30: 1 сварено яйце + 100гр сирене + 100гр пуешко филе + 1 домат + 10 маслини
18:30: 1/2 краставица + 100гр пъстърва

Четвъртък (Днес):

08:00: овесена бисквитка Little Snack с канела и стафиди (10гр)
09:30: 2с.л. овесени ядки с кисело мляко (300гр), 1/2 ябълка и канела
10:30: 50-100гр печена тиква
15:00: 1 сварено яйце + 10гр масло + 100гр сирене + 1 домат + 70-80гр пуешко филе + 7-8 маслини
17:30: 20гр суров лешник

И за днес ще е това, защото не мога да хапна нищо повече. Ще върна поръчката  :down:  Докато не си легна ще пия чай от лайка, който се надявам да ми успокой стомаха. Ако все пак огладнея, което ужасно силно ме съмнява, ще хапна някоя краставица/домат или пъстървичка. Това е.

Приятна вечер от мен.

29.11.09
21:03

Къде се изгуби?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1