12.11.09
00:22
Търсих доста затова, но... не намерих това което ми трябва.Сигурен съм,че ще помогне и на много други. Имам няколко въпроса и ще помоля някой да обесни
1)Фактори за максимално качване на тестостерона(имам впредвид абсолютно натурални работи, като тренировки храна и т.н)НЕ Става дума за хормонални продкути
2)Кои са факторите в ежедневието, които го карат да спада?
3)За секса.. 1ни казват, че редовния секс покачвал тестостерона, други че го намалявал.. е ясно е, че ако падне нещо няма да се дърпаме, но.. хайде някой разясни
12.11.09
04:25
На колко си години ...
За 3) мога да дам предположение - когато свършваш моментно пада нивото на Т.
И хубаво, че някой друг пусна тема, че не се налага аз да го правя, защото имам въпрос. Нищо, че най-вероятно няма да получа образцов отговор.
: )
Та (срам, не срам), знам, че е окей да “опъвам палатката”, но да ми “става” на почти всеки няколко часа с повод и без повод? 1/4 от целия ден съм в ерекция. Да, да, ние младите бушуваме от хормони, но това не е ли прекалено?
п.п. Недейте се смя, че въпроса е деликатен. :red:
Споко Траш, случва се :)
А иначе знам, че животинските мазнини оказват положително влияние на синтеза на тестостерон.
Първо, наистина на колко години си, че се тревожиш за тестостерона си ? Иначе нормални неща:
1) - Тежки тренировки с висока интензивност, състоящи се предимно от базови упражнения.
- Да не се плашиш да консумираш мазнини и поне 20% от калориите ти да идват от качествени такива.
2) Много стрес и недостатъчно качествен сън.
3) Сексът е много хубаво нещо и няма смисъл да се лишаваш от него или каквото и да е друго заради едните тренировки. Но все пак точно преди да влезеш в залата е хубаво да се въздържиш, ако искаш после да си на 100%.
И аз имам въпрос по темата.
Значи още от детска възраст имам хронично заболяване, поради което ми се налага да приемам цинк ,който повишавал нивото на тестостерона, но дочух някаде, че в тази ранна възраст по скоро имало обратен ефект.И сега се надявам, някои който разбира нещата да сподели мнение. Сега съм на 21г.
Мнението беше редактирано от robertov на 12.11.09 11:34.
12.11.09
13:35
казано от robertov на 12.11.09, 11:32:
И аз имам въпрос по темата.
Значи още от детска възраст имам хронично заболяване, поради което ми се налага да приемам цинк ,който повишавал нивото на тестостерона, но дочух някаде, че в тази ранна възраст по скоро имало обратен ефект.И сега се надявам, някои който разбира нещата да сподели мнение. Сега съм на 21г.
Този някой който разбира се нарича доктор.При наличието на такова хронично заболяване свързано със здравето ти е по-добре да прижалиш 2,20 за консултация.
12.11.09
14:35
казано от Thrashmetal на 12.11.09, 07:51:
За 3) мога да дам предположение - когато свършваш моментно пада нивото на Т.
И хубаво, че някой друг пусна тема, че не се налага аз да го правя, защото имам въпрос. Нищо, че най-вероятно няма да получа образцов отговор.
: )
Та (срам, не срам), знам, че е окей да “опъвам палатката”, но да ми “става” на почти всеки няколко часа с повод и без повод? 1/4 от целия ден съм в ерекция. Да, да, ние младите бушуваме от хормони, но това не е ли прекалено?п.п. Недейте се смя, че въпроса е деликатен. :red:
\
Траш, требе си жена! Това е проблема.
Покачват го мазнините,по-точно холестерола на яйцата,цинк,магнезий,витамин Е,писаха за аспержите и броколите.Смъква го може би алкохола, недохранване и гладуване,отрицателните емоции и много тежкото натоварване.А умереният секс,няколко пъти седмично регулира хормоните.
12.11.09
22:31
Траш, много познато и на мен ми е прав през 1/4 от деня. :lol:
13.11.09
06:44
е какво по-добро от да ти става чурката като няма жени правете ножки ;) не се здържайте
Мнението беше редактирано от DOBRUJANECA на 13.11.09 06:44.
Хахахахахаа... Какви ли не думи има вече за този процес - ножки, саби, сойки, кюнци :)
13.11.09
15:31
Траш,откакто се разделих с моята бивша,след седмица и аз го забелязах това..
Както пише Boichev,то не 1/4 ами ако съм и на училище става опасно...
Трябват ни жени,явно и с тях не можем,и без тях не можем.
13.11.09
16:06
Женска плът требва, еййй !!!
Храните полезни и покачващи нивото на тестостерон в тялото са богати на Цинк.
Червеното месо, млечните продукти и ядките.
24.02.12
19:13
казано от Миро на 12.11.09, 21:49:
Покачват го мазнините,по-точно холестерола на яйцата,цинк,магнезий,витамин Е,писаха за аспержите и броколите.Смъква го може би алкохола, недохранване и гладуване,отрицателните емоции и много тежкото натоварване.А умереният секс,няколко пъти седмично регулира хормоните.
Това е много правилно ! Имам само някой неща, които мога да добавя.
1)Фактори за максимално качване на тестостерона- смесен тип упражнения преди самата тренировка. Трябва да обхване по големи те мускулни групи с тежести 30-40% от максимума.Ето и някои упражнения, които дават американските относно нашия въпрос: bench press, squats, military press, barbell curls, lat pull-downs or pull-ups, dead lifts, hamstring curls, lunges, clips. Също така едни 60 мин бягане или плуване на ден, ще стресира достатъчно организма, за да освободи тестостерона, който да покрие нуждите, т.е. с повишаване на стреса се повишава хормона. Добрия сън е много важен фактор, между 7-8 часа са направо задължителни, точно тогава се синтезира хормона LH. Ето защо когато се събудиш си с ерекция и нивата му са високи.
Храната която може да допринесе за повишажането му са сладките картофи и авокадото, сега само за тях се сещам.
Като добавки: сутринта трябва да започва винаги с нужното количество минерали. Както е написал Миро цинк и магнезий са много важни. Аз лично пия всяка сутрин Калмацин, а преди лягане рибено масло или ленено масло. Чай от бабини зъби също ще помогне,въпреки че като качество е УЖАС! Може да попаднете на всякакви примеси като пера от птици и станиоли от цигари! По-добре да си намерите екстрат.
2)Кои са факторите в ежедневието, които го карат да спада? - алкохола и също така знам за соевия протеин, когато е в по големи количества синтезира в организма естрогени и да не забравяме, колкото повече мазнини има в нашето тяло, толкова повече нивата на тестостерон са по ниски.
3)За секса.. 1ни казват, че редовния секс покачвал тестостерона, други че го намалявал.. е ясно е, че ако падне нещо няма да се дърпаме, но.. хайде някой разясни - относно това човешкия организъм е устоен така,че да се регенерира. Така,че след секс организма се заема да произведе наново загубеното, в рамките на 7 часа нивата са в нормата и ти си готов за битка !
Мнението беше редактирано от Ivan Ivanov на 24.02.12 19:59.