04.11.09
13:57
Здравейте!
В момента тежа 62 кг и съм висока 170 см.Искам да сваля 5-6 кг.Ходя на аеробика и от скоро почнах да ходя и на фитнес.Смятам да си купя л-карнитин,но знам,че е много важен и хранителният режим.Някой може ли да ми даде съвет какъв режим ще е най-подходящ за мен?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 13:38.
04.11.09
13:58
С около 100-200 калории под дневните ти нужди. И не, да се правя на умник не ми е приоритет.
05.11.09
18:33
Закуска :
2 малки мандаринки и 1 червена ябълка
1 тост със сирене
Обед:
1 зеленчукова супа с лимонов сок
2 супени лъжици ябълков оцет
Към 7-8 часа:
Салата по избор - 200-300грама
50 грама сирене
Вечеря:
Салата по избор
2 ябълки и 1 мандаринка
Ябълките на вечеря, какви да са - от червенките или от зеленките? :)
А, едни солетки следобедни, ще навредят ли?
Шегата настрана.
Дори и повишаването на физическата активност, ще даде отражение върху тегло и външен вид, освен ако не го компенсираш с храненето. Ако консумираш хляб, разни сладки неща и въобще junk - отстраняването му от менюто ти, също би дало резултати.
Иначе, тук има доста статии за хранителни режими и въобще по темата ‘намаляване на тегло’. Започни с четенето и ще видиш за какво е писал Oranje. :)
Мнението беше редактирано от 6th на 05.11.09 19:28.
Здравейте! Ам.. Аз също съм 170 и съм около 62кг и искам да отслабна с 5-6кг, НО! от 6 месеца вече, ходя редовно на фитнес, първо ми направиха режим с овес и к.мляко сутрин, после плод, после п.пържола със 200гр ориз или пюре или някакъв вид салата, зеленчуци, след тренировка същото... и пиех L-creatine и в началото на първите 2 месеца аз бях вече 62 а като почнах бях 60кг. В момента пак ходя, но ми писна от всичко и че няма резултати и тренировката ми е главно кардио с леки упражнения за стягане на бедрата и коремните преси , понякога напади и главно по 1 час кардио , 30мин колело и 30мин пътека с различни степени на интензивност.
Това меню което някой и го е написал тук. Дали би имал добър ефект :) Склонна съм , вече да пробвам всичко което някой ми предложи :D
12.11.09
15:38
казано от Elena Minova на 12.11.09, 15:25:
Склонна съм , вече да пробвам всичко което някой ми предложи :D
Това звучи мнооого...хм (знаеш мъжете за какво мислим през 6 сек). Предлагам ти... :coolsmile:
Няма универсална диета. Добрата диета е тази, която е направена за конкретния човек. Една мексиканка би отслабнала по-добре с бобена, докато една китайка - с оризова диета. Ескимоската пък - с нито една от двете. Ти си се хвърлила (хвърлили са те) на диета, която не е дала желания резултат просто защото не е нагодена за теб. Тъй че е добре да напишеш как си се хранила и преди това, както и малко повече за тренировките ти, за да имаме повече информация и да може да ти се помогне. А може да се окаже, че преди това си гладувала, дали са ти хубава диета, но тялото ти е видяло храна, от която си го лишавала и е тръгнало да трупа.
Надявам се разбра както ти предлагам? :lol:
А ти не знам как можеш да предлагаш “на сляпо”.
Амиии от 2 години насам, много рядко ям сладко и не пия газирано, ме употребявам олио , хляб.... Преди тази диета , ядях , предимно зеленчуци , салати , плодове , млека и понеже не обичам много месото .... мн рядко месо и нормалните храни и си готвех зеленчуци и т.н. картофи ориз и прочие , но не ям сладко , хляб, газирано и мазнини.
Преди 2 години се занимавах с йога ( сега мисля отново ) иии там в йогата има един прочистваш режим , понеже метаболизма ми е много зле , даже скоро ще ходя да си изследвам щитовидната жлеза, таа там има прочистващ режим за 10дена , за регулиране на метаболизма, 1кг жито за 10 дни + ябълки и много течности и чайове. И тогава , но явно това си беше нормален процес , защото съм на 20год. и нали все пак след излизане на тинейджърските години се оформя тялото и прочие отслабнах с около 10кг , и бях 57. от тогава само съм качвала кг , после почнах да ям само салати и нещата който изброих по горе.
Преди това си ядях всичко и съм пробвала пак разделно хранене ,диети, баскетбол съм играла , бях доста палаво дете и не се спирах на едно място по цял ден съм обикаляла , играли сме , голями разходки , планини (понеже са ни близко) и нищо, и сега от 2 години насам дефакто пак не мога да отслабна , ами си седя на същите кг каквото и да правя или качвам , ако си угодя да хапна нещо не мн здравословно и калорично.
А за това , че всеки организам индивидуално, ОК , напълно съм съгласна :) И ако ми направиш диета която да е за мен , ще ти стисна ръката ;)
Това е , че не мога да намеря правилния начин за мен , пробвала съм с гладуване , пробвала с разделно хранене , с ядене на често и т.н. :) Кажи ми кой е начина :)
Хайде , чакам :Р
12.11.09
18:17
За ръката ми трябва да се съредноваваш с Вик :lol:
На пръв поглед се набива липсата на преотеини (белтъчини), а те са едни от светата троица в храненето. Може да минеш без въглехидрати, ако си на ВМ, но без протеини не става.
Нямам време сега, утре ще продължим.
12.11.09
18:23
казано от Elena Minova на 12.11.09, 17:43:
Амиии от 2 години насам, много рядко ям сладко и не пия газирано, ме употребявам олио , хляб.... Преди тази диета , ядях , предимно зеленчуци , салати , плодове , млека и понеже не обичам много месото .... мн рядко месо и нормалните храни и си готвех зеленчуци и т.н. картофи ориз и прочие , но не ям сладко , хляб, газирано и мазнини.
имам чувството че тотално си си прецакала метаболизма.ако си се хранила само с плодове и зеленчуци и си приемала по около 600калории(примерно) в продължение на дълъг период от време,няма как да очакваш когато увеличиш калориите и промениш хр. си режим,да не качиш килограми.моето мнение е да почнеш да ядеш здравословно с ОКБ 200к. и да продължиш да тренираш...от начало ще качиш няколко кг заради гладът под който си излагала тялото си преди,но след това ще започнеш да и сваляш.
13.11.09
07:03
Хм, ако бях играл ‘на сляпо’ щях да спечеля :)
Но, за съжаление, никой не може да ти каже ‘на сляпо’ колко точно калории са ти нужни дневно. Затова и ти предложих...да напишеш как си се хранила и тренирала, за да има поне някакъв ориентир.
Тъй че вече разбра за порочния кръг на твърде ниските калории. Излизането от него става само с наваксване от тялото на всичко, от което е било лишавано и след това с едно добре балансирано хранене без крайности може да поддържаш теглото, или леко да сваляш/качваш.
Е, ще се въртим или ще излизаме? :lol:
“Добре балансирано ядене” което ще рече? В интерес на истината , всеки човек индивидуално приема по различен начин и горя определена храна по различен начин , мисълта ми е на мен , аз какво да правя , да си се храня с паржолите и зеленчуците ииии да си тренирам и хич да не ми пука - резултат ще има все някой слънчев ден.
:) Това ли трябва да значи ?
А колкото до “ще въртим или ще излизаме” не мога да отг. :D Трудно ми е поне в момента :)
Само знам , че съм мн гладна!!!!
27.11.09
05:27
Пробвай с плодова диета може и да имаш желания успех