Мезим форте!

AN

11.11.09
21:45

Ако системно приемам ензими като тези,може ли да ми навредят или да се наруши естественото образуване на ензими от панкреаса тъй като доп. ензими го улесняват.Има ли зависимост към тези таблетки! ?

11.11.09
22:54

Нещо се бъркаш, това няма как да те направи зависим.

AN

12.11.09
08:47

имам предвид има ли опасност панкреаса да започвна да произвежда по - малко к-во ензими,тъй като съм чувал слухове!

12.11.09
21:41

Естествено.Това е Мезим.И освен това е ФОРТЕ

AN

13.11.09
12:23

казано от Миро на 12.11.09, 21:41:

Естествено.Това е Мезим.И освен това е ФОРТЕ

Не ми е до ебавки ! ;)

13.11.09
21:50

Писах го почти сериозно. :) Преди него са продавали други по-стари ензимни препарати.Но Мезим Форте има в пъти по-голямо количество ензими от предишните.Затова подчертах думата Форте,което значи,че е подсилен.Лекарите препоръчват да се взема 2-3 седмици най-много при лошо храносмилане,газове,недобро усвояване на храната при разни заболявания.Или 2-3 опаковки.Това е за здравите хора.Чел съм такава теория.че от тоя препарат,панкреаса може да стане “по-мързелив”,да свикне да произвежда по-малко свои ензими.Доколко е вярна,не знам. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1