14.11.09
09:28
Така значи вече направих година и 2 месеца във залата.В момента съм:
——————————————————
Височина:183см
Тегло:92кг
%Мазнини:~17%
Обиколка на бедро:62см
Обиколка на прасец:40см
Обиколка на корема:92см
Обиколка на гърдите:112см
Пред мишница:32
Бицепс:36см
——————————————————
Искам да попитам защо по ****те не качвам в бицепса?
Опитах всичко което някой ми е казвал добавки протеин,креатин,тъпчене сутрен с яйца само белтъците,често ядене на ориз,поне 5 ядения на ден,повече мазно,повече сладко,картофи,ядки набивам от поне 1 месец.Резултата- за 3 месеца 5-6 кг отгоре но... качих на всякаде другаде но не и в бицепса ДОРИ МАЗНО не съм качил стои си така от лятото още.Смених си програмата от 4 пъти на 3 за да не се натоварвам,смених си и самите упражнения и пак същото... къде може да е пролема?
Мисля,че добре си изпълнявам упражненията те са 3 в момента за бицепс:Бицепсово вдигане на лост от скрипец,Чукове,Скотово вдигане.
Помагайте :(
Темата беше редактирана от Excess на 14.11.09 09:29.
14.11.09
10:04
Какви са ти годините?Как прецени,че на тези размери бицепса ти е малък?
казано от gogata2427 на 14.11.09, 10:04:
Какви са ти годините?Как прецени,че на тези размери бицепса ти е малък?
Ами повярвай ми не върви с остатъка на тялото!При тези ми размери трябва да ми е поне 38-40.
На 18 съм.
И на мен ръцете са ми проблем, макар че съм с 20 килограма по-лек от теб, но съм и по-нисък, моята препоръка е да ги извадиш в отделен ден, като тренираш трицепс>бицепс>предмишница в тази редица, както съм ги написал, в една тренировка, тренирай ги с висока интензивност, извади ги максимално далеч от гърдите и гърба, ето ти пример:
гърди
гръб
рамена
крака
ръце
почивка
почивка
цикъла се повтаря
и така, успех... :)
Мнението беше редактирано от El padre на 14.11.09 10:41.
@Hous4o - напиши и по каква програма тренираш, да не би от желание за големи ръце, да ги претренираш?
Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 14.11.09 10:46.
14.11.09
10:46
3ти ден е рамото. ;)
Ради прецака ме :lol:
Мнението беше редактирано от Питбула на 14.11.09 10:47.
казано от Radi_boy_ на 14.11.09, 10:45:
@Hous4o - напиши и по каква програма тренираш, да не би от желание за големи ръце, да ги претренираш?
Няма такива филми.
Както казах 3 дни седмично 3 упражнения за бицепс по нагоре съм ги написал - сериите са им нещо от рода на
Първо упражнение 1x12 , 1x8, 2x6
Второ упражнение 3x12
и Трето урпажнение 3x8
Трнирам класически сплит мисля се казва:
Пон:Гърди бицепс
Сряда:Гръб Трицепс
Петък:Крака Рамо
14.11.09
10:58
казано от Hous4o на 14.11.09, 09:28:
——————————————————
Височина:183см
Тегло:92кг
%Мазнини:~17%
Обиколка на бедро:62см
Обиколка на прасец:40см
Обиколка на корема:92см
Обиколка на гърдите:112см
Пред мишница:32
Бицепс:36см
——————————————————
Аз съм на твоята височина,на 14 съм,тегло 81,бицепса ми е 38-39 напомпан,при мен изостава предмишника,гърдите ми са по-малки ама какво да се прави!? ;)
Послушай съвета на колегите,прави ги в отделен ден,аз ги бях вкарал в суперсерий,даже! ;)
Ще стане работата,само ги изолирай в отделен ден или ги помпи в суперсерий ;) .
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 14.11.09 10:59.
казано от Стоянчо на 14.11.09, 10:51:
Опиши си хранителния режим. Мисля, че именно там ти е проблема.
Защо тогава качвам в останалите части на тялото?
Иначе ето горе долу не спазвам диети и тн но си ям редовно и повечко мазно и сладко:
към 7:00часа пълнозърнеста закуска
към 10:00часа - 2 тостера с 1-2 вафли
към 12-1 преди тренировка - различно
към 3 след тренировка яица,пържени филии,готвено и всяки такива мазни и тежки храни(със поне 8-10 филии хляб)
към 9-10 същото като в 3
14.11.09
11:06
Проблема е ясен. ;)
казано от p17bull на 14.11.09, 11:06:
Проблема е ясен. ;)
На мен не ми е ясен ,би ли споделил?
Пич, храната ти е кръгла нула с тия вафли, тостери, пържени филии и всякаквите там мазни и тежки храни... Честно казано съчувствам на организма ти какво е длъжен да изтърпи. С подобно меню нищо хубаво не очаквай! Случайно да си чувал за белтъчин, освен мазнините и въглехидратите, които бухаш постоянно? Докато не разбереш какво са те, няма да знаеш, че именно това е макронутриента, неонходим за мускулен растеж. Погледни разделите за хранителни режим (долу в зеленото каре) и чети, чети много! След като се начетеш, състави си примерно меню и го пусни да покоментираме.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.11.09 11:25.
казано от Стоянчо на 14.11.09, 11:23:
Пич, храната ти е кръгла нула с тия вафли, тостери, пържени филии и всякаквите там мазни и тежки храни... Честно казано съчувствам на организма ти какво е длъжен да изтърпи. С подобно меню нищо хубаво не очаквай! Случайно да си чувал за белтъчин, освен мазнините и въглехидратите, които бухаш постоянно? Докато не разбереш какво са те, няма да знаеш, че именно това е макронутриента, неонходим за мускулен растеж. Погледни разделите за хранителни режим (долу в зеленото каре) и чети, чети много! След като се начетеш, състави си примерно меню и го пусни да покоментираме.
Добре,че не споменах пиците и дюнерите които набивам от скоро.
Ами видях се в чудо просто ... искам да кача и правя всичко което се сетя.
Не мога да карам по диети опитах се поне 3-4 пъти и не става ... пък и съм сигурен ,че едно 70% от залата в която ходя не спазват диети ! Но всеки си напредва а аз - не и в ръцете.Не знам какво да правя просто!!!
Освен това с изкарването на бицепс трицепс в отделен ден друга препоръка някаква?
14.11.09
11:32
казано от Hous4o на 14.11.09, 11:29:
казано от Стоянчо на 14.11.09, 11:23:
Добре,че не споменах пиците и дюнерите които набивам от скоро.
Ами видях се в чудо просто ... искам да кача и правя всичко което се сетя.
Не мога да карам по диети опитах се поне 3-4 пъти и не става ... пък и съм сигурен ,че едно 70% от залата в която ходя не спазват диети ! Но всеки си напредва а аз - не и в ръцете.Не знам какво да правя просто!!!
Освен това с изкарването на бицепс трицепс в отделен ден друга препоръка някаква?
Яж храни богати на протеин, както казаха ти набиваш само въглехидрати и мазнини. Яж месо, яйца, млечни продукти(сирене, кашкавал, извара). Махни пърженото.
казано от p17bull на 14.11.09, 11:32:
Яж храни богати на протеин, както казаха ти набиваш само въглехидрати и мазнини. Яж месо, яйца, млечни продукти(сирене, кашкавал, извара). Махни пърженото.
Месо ям също,яйца до скоро ядеех но имах някакви проблеми с тях и ги спрях,кашкавал също си набивам доста често,а сиренето не ми е по вкуса,и ядки също почнах от скоро.
За програмата така добре ли е:Пон:Бицепс -Трицепс
Сряда:Гърди - Гръб
Петък:Рамо - Крака
?
Мнението беше редактирано от Excess на 14.11.09 11:42.
Ти хубаво си решил да попишеш във форума, а случайно не четеш ли какво ти пиша?! Яж БЕЛТЪЧИНИ: яйца, меса, риби, млечни продукти, от които най-много извара!!! Ето ти примерно меню, без да има каквито и да било хранителни добавки:
1 .08.00 - Омлет с 3 цели яйца или 5 белтъка и 1 жълтък според това на коя теория си фен относно холестерола + фъстъчено масло, може и 1 банан
2. 11.00 - 150-ина гр извара или 1 кофичка кисело мляко с овес
3. 13.30 - пиле с ориз или с картофи, като наблягам на пилето!
4. 17.00 - или отново яйца, или извара или кисело мляко
5. 19.30 - риба с броколи
6. 22.30 - 150-ина гр извара
Всичко това е примерно.
14.11.09
11:48
Естествено , че 70% ,че и повече от хората които посещават фитнеса не спазват никаква диета , режим , не си броят протеините , не четат сайтове като този , никога не са били учени как да правят упражненията , не тренират правилно .И пак някои от тях постигат целите си . А други се отказват . Смятам че ако си постоянен и упорит , ще постигнеш целите си . Не преоткривай топлата вода , ами яж стабилно белтъчини .
казано от Evgeni Nikolov на 14.11.09, 11:48:
Естествено , че 70% ,че и повече от хората които посещават фитнеса не спазват никаква диета , режим , не си броят протеините , не четат сайтове като този , никога не са били учени как да правят упражненията , не тренират правилно .И пак някои от тях постигат целите си . А други се отказват . Смятам че ако си постоянен и упорит , ще постигнеш целите си . Не преоткривай топлата вода , ами яж стабилно белтъчини .
Добре,дайте ми примерно меню като на Стоянчо обаче ако може да липсват яйцата понеже имам проблем с тях.
Искам от вас пример, защото колкото и хранителни диети да съм гледал не успях да си направя такъв режим, които да спазвам повече от 1-2 седмици просто ми писва храната и се отказвам.
14.11.09
12:03
Разгледай дневниците!
казано от Hous4o на 14.11.09, 11:51:
казано от Evgeni Nikolov на 14.11.09, 11:48:
Добре,дайте ми примерно меню като на Стоянчо обаче ако може да липсват яйцата понеже имам проблем с тях.
Искам от вас пример, защото колкото и хранителни диети да съм гледал не успях да си направя такъв режим, които да спазвам повече от 1-2 седмици просто ми писва храната и се отказвам.
Малко ще е трудно да намериш такъв режим, който да не ти писне. В случая ще трябва вкуса на храната да е на второ място. :)
Така с храната ясно... от утре ще се мъча ще наблягам на храните с протеин - месо и банани
и белтъци - прясно кисело,извара,сирене,кашкавал и по рядко яйца
а за програмата има ли смисъл да изолирам бицепс трицепс в един ден или да си карам както до сега?
Ще наблягаш на храните богати на протеин и белтъци, но на кое от двете повече?! :lol:
Мнението беше редактирано от El padre на 14.11.09 13:03.
Ей лигльо, я започвай да ядеш както трябва и не се жалвай. Да не мислиш, че всички обичаме сутрин вкусотия от бъркани яйца и овес( и др.) ?! Без воля няма да стане !
14.11.09
14:34
казано от Hous4o на 14.11.09, 12:53:
Така с храната ясно... от утре ще се мъча ще наблягам на храните с протеин - месо и банани
а за програмата има ли смисъл да изолирам бицепс трицепс в един ден или да си карам както до сега?
Е тва вече ме разби :D :D :D
Аз съм за белтъците,ако в групата на протеините го нямаше банана,можеби щах да съм за протеините.Е в крайна сметка всеки си има предпочитания,но никога и двете едновремено,тъй като може да получаваш много газове от комбинирането им :P
ПС:Някой начинаещ да не си помисли че написаното в поста е вярно!
14.11.09
14:56
Като те слушам как говориш за храната и как си щял да се мъчиш да ядеш месо, и си представям как си в залата.
Защо не се откажеш от фитнеса и не преминеш на нещо по лесно, което не те натоварва, примерно шах или дама?
14.11.09
16:31
Как така бедрата ще растът,а ръцете не?Има нещо гнило тука :lol: .Незнам,ти си писал отначало,че набиваш:яйца,ориз,кашкавал и др,апък после друг режим даде :roll: .Според мен не ги тренираш достатъчно тежко,1х12 не е мн. за маса или неправилно подбираш упр.Пробвай така:1-сгъване за бицепс с прав или крив лост,2-сгъване с дъмбели и 3-скотово.Създай си и добри хр. навици,но щом цялото тяло расте а ръцете-не значи според мен упр. не са ти точни,или повторенията или и двете :lol: .Пожелавам ти големи лябища да напраиш,защото все пак баниците са мазни :-P .
казано от Hous4o на 14.11.09, 12:53:
Бананите, не ги коментирам. :)
Били добра профилактика срещу свински грип, според някаква докторка :lol: И от тях хапвай, вкусни са...едно време бяха голям дефицит.
Както и да е, по втория въпрос:
Аз поне, не виждам особен смисъл в изолирането на ръцете в отделен ден. При мен, това е давало незадоволителни резултати.
Тренирайки бицепсите с гърдите и трицепсите с гърба, най-вероятно ще имаш по-добри резултати.
Мнението беше редактирано от 6th на 14.11.09 16:52.
казано от Ivan Boichev на 14.11.09, 14:56:
Като те слушам как говориш за храната и как си щял да се мъчиш да ядеш месо, и си представям как си в залата.
Защо не се откажеш от фитнеса и не преминеш на нещо по лесно, което не те натоварва, примерно шах или дама?
Ми ,щото не ме кефят точно тея :D
Иначе няма да се МЪЧА да ям месо просто ще мъча да НАБЛЯГАМ на тези храни.
Доста сте критични с моето ядене явно не съм въобще в добра насока ,надявам се обаче еи така на базик да взема да го оправя както трябва и да се похваля след някой месец. :)
И аз като теб си виках от началото, като се захванах с диета и редовни тренировки, и взех да мисля сериозно за това - но вече мина година, и нямам все още с какво да се похваля, да видим теб след някой месец. :)
ЕЕЕЕЕ ама вие надежда не ми оставяте тцтц.
както и да е мерси на всички за помощта и критиките дано са ми от полза.
казано от Hous4o на 14.11.09, 19:07:
както и да е мерси на всички за помощта и критиките дано са ми от полза.
Сложи снимка, да видим чак толкова ли лошо изглеждаш. :)
Как може да тренираш 1 година и да не знаеш нищо за храненето? Не си ли разбрал до сега,че храната е 80% от успеха и напредъка?Ако искаш успех,ще трябва да се стегнеш и да си направиш режим,а не да ревеш как не си бил издържал диети.Няма такива работи.Като не издържаш диети,няма да постигнеш много...Виж състава на храните,кои храни съдържат повече белтъчини,яж по 500 грама месо на ден примерно,мляко,сирене,боб,извара...Източниците на въглехидрати също можеш да смениш.Какво ще постигнеш с вафли?
Мнението беше редактирано от =HENRY= на 15.11.09 07:39.
казано от Pandiz на 14.11.09, 19:58:
казано от Hous4o на 14.11.09, 19:07:
както и да е мерси на всички за помощта и критиките дано са ми от полза.Сложи снимка, да видим чак толкова ли лошо изглеждаш. :)
Не намеквам такова нещо,мен си ми харесва как изглежда тялото освен ръцете за които е цялата тази тема ,а за снимка ще видя тия дни да направя една две.
16.07.10
11:23
Хаусчо, мини на (на мен много добре ми се отрази на разстежа) гърди-трицепс, гръб-бицепс, рамо-крака.Пий креатин и глутамин, а пък с този твой хранителен режим се смях поне 1 час.Ако така ядеш и тренираш, отиваш над 100кг с много сланинка.Или тренирай и яж правилно, или не се занимавай.
казано от РИК ВЕРКРЮГЕР на 16.07.10, 16:47:
Маняк първо за да качиш в ръцете трябва да имаш пипе, без пипе и на вързано куче хляб няма да можеш да дадеш.
Проблема е в упражненията, махай срипеца, скота и чука. Вдигай с прав лост от стоеж, последователно и едновременно сгъване с дъмбли от стоеж и от седеж, това са базови упражнения и яко дават за маса. За ръце без трицепс не знам какво очакваш, тренирай трицепс за големи ръце.
Все пак ако пича посещава сайта, ще разбере какво си му написал, ама е минала година :О
18.07.10
09:17
хахахах верно, че го няма от година, а ние запалено му обясняваме.Еми така е, сигурно вече е над 100кг и не е качил нищо в ръцете ама малшанс