Травма в кръста

14.11.09
12:14

Като играя футбол и започва да ме боли кръста на едно място (от дясно на гръбначния стълб), същото става и при правенето на стандартните коремни преси.Ходих на доктор снимаха ме и ми казаха, че нищо ми няма(боляло ме,защото много бързо съм бил израстнал на височина, но това продължава вече около 2 години ...), но тъй като продължаваше да ме боли ходих на и на др. доктор (физиотерапевт) каза ми, че имам възпален нерв лекува ме там с поставяне на магнити и масажи. Но и след това не ми мина. Боли ме само когато го натоваря до определена степен  .. понеже отначалото като почна да играя не ме боли като го натоваря до 3-4-5 дена футбол и започва, ако почивам няма проблем, но на мен ми се играе ;) И искам да попитам някой имали подобен проблем и как се справи с него ?

Темата беше редактирана от kai0 на 14.11.09 12:28.

14.11.09
14:21

когато правиш коремни преси загряваш ли добре кръста преди това? Без здрав кръст не очаквай ..здрав корем :) загрявай по много(10минути минимум) защото в гърба и кръста са най-тежките травми ,които може човек да си докара.

14.11.09
19:28

Да приемам критиката .. понеже не загрявъм почти кръста, да се развъртя 2 -3 пъти и това най-много ... но не мисля, че ще ми мине от загряването :)

Мнението беше редактирано от kai0 на 14.11.09 19:29.

14.11.09
21:16

Не прави стандартните коремни преси...
Единственото, което ще усетиш след време, няма да са масивните плочки под блузката, а болките в кръста и космодиска.
Дискутирано е във форума и има доста упражнения за корем, които не натоварват кръста въобще(или в малка степен) и ще усещаш, че вече наистина коремните мускули работят.

15.11.09
11:27

Аз по принцип не ги правя, но нали кръста беше спрял да ме боли и реших да направя опит да видя дали съм се излекувал - като го натоваря и .. явно не бях  :)

AN

15.11.09
22:11

И аз имам проблеми с кръста ама напоследък целия гръбак и всичко е схванато.И понеже правех по 1 програма корема ама ся ми омразна и почнах с тежести да правя коремни на римско столче и извивания ама уви,сега немога да правя с тежести и ща неща пак ще правя по програмата.От здравето по важно няма!

20.11.09
14:05

Така е !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1