Горна гръд - проблем

Значи хора забелязвам, че горепосочената част ми изостава. Не е много видимо но като напрая гърди встрани и се вижда. Имам и разлика в силата на горната. средна и долна - на средна 70кг, долна пак толкоз горна когато съм почвал с нея съм дигал 60 макс. Напоследък когато правя горна гръд усещам упражнението  в предното рамо и трицепса повече от колкото в гърдите. Някои път зависи как хвана лоста ми влиза много по добре от др път не знам защо. С дъмбели по-добре усещам упражнението - натоварването в предното рамо и трицепса го усещам по малко, горната гръд се напомпва по добре и като цяло по добре ме удря. Искам дапопопитам дали ще е по добре да правя горната гръд с дъмбели отколкото с лост? И като цяло качил съм маса на рамото и ръцете повече от колкото в гърдите, защото ги правя почти и само с лост (рядко дъмбел). Четох енциклопедията на бат Арни и оттам научих да свалям до гърдите и да не избутвам лсота напълно  до горе (за постоянно напрежение) и оттогава гърдите ми тръгнаха повечко. Но там пишеше, че всички хора са с различни пропорции и някои хора много малко получават от бенч преси с лост и че по добър напредък имат с дъмбели. И имам един допълнителен въпрос - дали да правя с дъмбели или със щанга ? 

П.С. извинявам се предварително за правописни грешки и такива в начина ми на подреждане на мислите и изразяване - но пиша темата точно преди да си легна и бързам. По-здрави!

14.11.09
23:56

Ами..попринцип горната 4аст на гърдите се прави по-бавно,мисля 4е с лост-а не го усе6та6 заради техниката на изпълнение.гледаи трицепса да у4аства колкото може по-малко..бутаи с гърдите.И не се притесняваи трябва ти пове4ко стаж и маса :)

Мнението беше редактирано от Николаи на 14.11.09 23:57.

ами като цяло гърдите май на-бавно растат май си със стаж май стаа раотата :Д:Д

15.11.09
10:01

За да тинапредне горната част на гърдите, прави полулег с дъмбели като избутваш до горе и след това прави флайс от полулег, ето ти пример за програма за гърди:

Лег с щанга
Полулег с дъмбели
Полулег флайс

но я прави и си следи прогреса, за да не се получи дизбаланс в гърдите, като си ги изравниш премини на подобна програма за гърди:

Лег с щанга
Полулег с дъмбели
Кофички

Мнението беше редактирано от El padre на 14.08.10 13:46.

В момента се сещам за това
Причина 1-Прекалено голям наклон на лежанката
Причина 2-Неправилно изпълнение на упражнението
Причина 3- и двете взети заедно

Pandiz, мерси за съветите - на мен за сега програмта ми за гърди е следната - избутване на щанга от лег, после на пейката за горна гръд и след тва за долна, прая флайс кат разтягам максимално гърдите  и ги комбинирам с кофи. Някои път флайса заменям с кросоувър ама го прая за външна част - демек не ги събирам и кръстосвам ами  разпъвам на макс и се накланям леко. Всеки път имам голям мускулна треска на другия ден и ям кат свиня :Д .

IronFreak - това май наистина е така за наклона на лежанката - честно да ти кайа последния път когато правих горна гръд го усещах изклютелно много в предното рамо, а не в горната гръд .

15.11.09
12:02

Сложи полулега като първо упражнение, преди средната част. :)

15.11.09
12:36

Относно изпълнението на упражнението с дъмбели, вече от ок.2 години съм установил, че с тях упражнението се усеща действително по-добре. Щом и ти си го установил за себе си, тренирай с дъмбели! Принципно най-добре е да разнообразяваш или да редуваш лост с дъмбели. Започвай тренировката си с полулега, след това минавай на хоризонтален лег, а обратен недей да првиш (натоварването не е кой знае колко по-различно от хоризнтален лег). Като трето упражнение прави флайс от полулег (ако раменете ти го понасят, защото някой хора изпитват затруднения). Някой казват, че градусът на наклона при полулег трябва да е минимален (1 идея над хоризонтално положение) и колкото повече се увеличава, толкова повече влиза рамото. Правил съм си експерименти с тези наклони и изводът ми е следния: ако се приеме, че има някаква допустима граница на градусите - примерно от 15 до 40 градуса, най-ефективен е ъгълът, максимално близък до 40-те. Под най-ефективе имам предвид, че най-добре се товарят горните гърди, най-пълноценно. Т.е. ако тренирам на 15 градусов наклон, мускулната треска достига до определена площ, която не е като площта, върху която се разпростира треската след тренировка на 30 или 40 градусов наклон. Опитай различните ъгли и стигни до правилният за теб извод, устанви кога ти се товарят максимално мускулите.

Стоянчо, мерси за дългия отговор - флайс за горна гръд праих почти цяло лято, че и от преди тва и ми напреднаха гърдите в смисъл малко се разшириха отогре, аз тва за горната гръд тряя да го проам с по малкия наклон. Май тва ще е проблема шото колкото по наклонена е толкова повече би следвало да влиза в предното рамо, че май е взело да става упражнение за предно рамо :Д. Иначе мерси пак.

ГН

15.11.09
18:11

При мен проработи изтласкване на смит машина от наклон.

15.11.09
18:32

В мойта зала няма смит машини. А и доста рядко се среща наистина добре смазана, която ще ти свърши работа. Както казаха колегите акцентирай с полулег като първо упражнение !

15.11.09
19:49

Горен лег
Равен лег
Долен лег

и си готов. :)

15.11.09
21:07

аз лично съм кат теб .. с по назад с горната гърда , и ще ти кажа при мен как зима да напредва .. правя първо упражнение полулег - щанга или дамбели редувам ги сяка седмица..... и през няклко седмици може да напраиш дроп серии с дамбели на полулега .. и също флайс на полулег

Мнението беше редактирано от radoslav1 на 15.11.09 21:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1