Прием на сурови яйца?

Прескочи до:

27.10.07
18:52

има ли лошо белтиците да се приемат сурови много по лесно и по-бързо е според мен :) говоря за 6-7 белтъка сутрин (домашни яица)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.02.13 12:01.

27.10.07
18:53

Не, отговора е - салмонела.

27.10.07
20:12

какво е салмонела?

казано от gorki1 на 27.10.07, 20:12:

какво е салмонела?

Болест.

27.10.07
21:08

По-добре е да минат през топлинна обработка!

28.10.07
11:02

Jorku да бе ясно,че е болест :)
е нз за вас но мен като минат през топлина обработка и ми става мн тежко след 4-тия и едвам ги ям вече :P

Да бяха от някоя известна птицеферма,пакетирани и т.н. може да си ги пиеш сурови,но домашно производство си е рисковано..салмонелата си влиза през черупката и чака да си я пийнеш ;)

TS

23.12.08
09:08

Да има опасност. Съдържат авидин, който при варене коагулира и се неутрализира. Авидинът вече съм му забравил ролята, но май намаляваше резорбцията на вит. H (биотин), а може и да се стигне до тежка авитаминоза.
Така че моят съвет е да не ядеш повече от 3-4 сурови яйца на ден(много са даже).

NE

23.12.08
10:27

+ това гледай да не са развалени :)

FZ

23.12.08
10:42

казано от Tsetso на 23.12.08, 09:08:

Така че моят съвет е да не ядеш повече от 3-4 сурови яйца на ден(много са даже).

Най-добрият вариант е изобщо да не яде сурови яйца !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 23.12.08 10:42.

23.12.08
13:18

“Разликата м/у отровата и лекарството е количеството ! “

23.12.08
14:30

Стига с тия сурови яйца бе хора.Това е мит,че като ги пиеш и ефекта е “СУПЕР”.Съществува опасност като ги приемате сурови.По-добре ги сварете или на омлет.Когато са сурови не можеш да ги усвоиш така както когато са сварени и на омлет.
ИЗВОД=НЕ ГИ ЯЖТЕ СУРОВИ>>>...

казано от Костадин на 23.12.08, 14:30:

Стига с тия сурови яйца бе хора.Това е мит,че като ги пиеш и ефекта е “СУПЕР”.Съществува опасност като ги приемате сурови.По-добре ги сварете или на омлет.Когато са сурови не можеш да ги усвоиш така както когато са сварени и на омлет.
ИЗВОД=НЕ ГИ ЯЖТЕ СУРОВИ>>>...

X2

казано от Траян Атанасов на 23.12.08, 14:47:

казано от Костадин на 23.12.08, 14:30:

Стига с тия сурови яйца бе хора.Това е мит,че като ги пиеш и ефекта е “СУПЕР”.Съществува опасност като ги приемате сурови.По-добре ги сварете или на омлет.Когато са сурови не можеш да ги усвоиш така както когато са сварени и на омлет.
ИЗВОД=НЕ ГИ ЯЖТЕ СУРОВИ>>>...

X2

х4

23.12.08
17:56

в микровълновата си ги правя аз лично, стават за минута-оставям ги леко рохки с малко обезмаслено прясно мляко и се получава нещо доста добро за след тренировка или към овесените ядки с мед за закуска...иначе и доста сурови яйца ядях...ама не знам де баси да не улуча онова дето е едно на 200 000 със салмонелата...:))))))

23.12.08
18:21

казано от slavko на 23.12.08, 17:56:

в микровълновата си ги правя аз лично, стават за минута-оставям ги леко рохки с малко обезмаслено прясно мляко и се получава нещо доста добро за след тренировка или към овесените ядки с мед за закуска...иначе и доста сурови яйца ядях...ама не знам де баси да не улуча онова дето е едно на 200 000 със салмонелата...:))))))

Опиши точно начина по който ги правиш?Вариш,пържиш....Обесни стъпка по стъпка какво правиш?

23.12.08
21:55

ами приятел, просто слагам 5 белтъка в едно специално пластмасово съдче(аз си го открих, издържа на всякакви температури), пускам микровълновата на 2-3минути(макс де!) и си ги гледам, те леко почват да стават почти като тези на очи, надуват си се и се получва нещо като белтъчна бухтичка(ох дейба и тъпото описание).
та това го открих съвсем случайно, чудейки се как да ям повече белтъци...:))))), после се оказа, че като ги сложа в блендера стават на каша, после се оказа, че като добавя малко мляко и ства вълшебство...а след тренировка в блендера слагам малко какао и фруктоза...

казано от Любомир_Иванов на 23.12.08, 15:11:

казано от Траян Атанасов на 23.12.08, 14:47:

казано от Костадин на 23.12.08, 14:30:

Стига с тия сурови яйца бе хора.Това е мит,че като ги пиеш и ефекта е “СУПЕР”.Съществува опасност като ги приемате сурови.По-добре ги сварете или на омлет.Когато са сурови не можеш да ги усвоиш така както когато са сварени и на омлет.
ИЗВОД=НЕ ГИ ЯЖТЕ СУРОВИ>>>...

X2

х4

x8

Ха ха ква е тая прогресия от 2 4 8 16 32 , като мнението го подкрепяте 3ма души, т.е. “х3”
А иначе няма спор, че нещата стоят така но пък е по лесно да изпиеш 10 пъти повече яйца, отколкото да ги изядеш. Риск има,усвояемостта може би е по-лоша,но ти отнема 2минути да изпиеш 6 яйца и не усещаш никаква ситост, което ти е в плюс ако имаш планове да ядеш по-често по малко.

24.12.08
16:01

благодаря на всички      ;-)  Надявам се темата да бъде полезна и на други потребители !

24.12.08
16:34

казано от MI5 на 24.12.08, 15:39:

Ха ха ква е тая прогресия от 2 4 8 16 32 , като мнението го подкрепяте 3ма души, т.е. “х3”
А иначе няма спор, че нещата стоят така но пък е по лесно да изпиеш 10 пъти повече яйца, отколкото да ги изядеш. Риск има,усвояемостта може би е по-лоша,но ти отнема 2минути да изпиеш 6 яйца и не усещаш никаква ситост, което ти е в плюс ако имаш планове да ядеш по-често по малко.

Не съм съгласен с това твърдение.Колкото яйца ти изпиеш,аз ще изям толкова без проблем+другото си месо,овесени ядки и ....
Пък и със сигурност ще ти е по-вкусно ако ги вариш или на Омлет,отколкото сурови....

24.12.08
16:39

Готвенето на яйца в микровълнова фурна е доста добро решение. Аз лично предпочитам да ям яйцата на тиган (бъркани), но после има много миене и чистене.
Искам да попитам при положение че ядеш 10 белтъка и 2 жълтъка, какво правиш с останалите 8 жълтъка. Аз сега започвам да наблягам на белтъците и ми се струва малко зян да хвърлям останалата част от яйцата.

24.12.08
20:45

Не са толкова гадни като ги мина с пасатора 10 яици с 1 чаша прясно мляко има много готин вкус лично на мен ми харасва но като кавате че има рискове и като се замисля наистина е така но за вкуса не съм съгласен  ;-)

Мнението беше редактирано от drebniq на 24.12.08 20:46.

казано от drebniq на 24.12.08, 20:45:

Не са толкова гадни като ги мина с пасатора 10 яици с 1 чаша прясно мляко има много готин вкус лично на мен ми харасва но като кавате че има рискове и като се замисля наистина е така но за вкуса не съм съгласен  ;-)

Че то някой казал ли е,че не са вкусни. Аз ги пия яйца + прясно мляко + Нескуик и искам да кажа че малко неща са по-вкусни. Няма да влизам в безмислени спорове, но по-горе някой посочи, че може да изяде толкова яйца на ден, колкото аз мога да изпия. Като цяло никой не може да предложи нищо повече от празни приказки, но ако не бяха толкова скъпи бих пил и по 20-25 яйца на ден и то ей така, между храненията. Не виждам как човек може така междудругото да изяде такова количество, а пък ако говорим за съревнование ще изпия снесените яйца от цяла птицеферма хаха. Междудругото темата е коментирана много пъти, както за начина на приемане, така и за това дали да се пият цели яйцата или само белтъка, за което пак има противоречиви мнения както и от реномирани сайтове и статии в интернет, така и от хора в самия форум. Така че аз ще направя както винаги съм правил по тая тема,не взимам страна и си правя каквото си знам.
Айде със здраве и весели празници :)

NE

25.12.08
16:27

Да ядеш сурови яйца е все едно да играеш руска рулетка :D много добър лаф. Евала на тоя дето го е измислил ! :P

25.12.08
18:20

ok ами някои знае ли колко сварени яица мога да приемам на ден . Аз съм ял по 30 ( Само белтъците ) Някой чувал ли е да има ограничение в сварените яица  :roll: Иначе яицата са сравнително добър източник на протеини за цената си . ;-)

16.11.09
01:09

казано от drebniq на 25.12.08, 18:20:

ok ами някои знае ли колко сварени яица мога да приемам на ден . Аз съм ял по 30 ( Само белтъците ) Някой чувал ли е да има ограничение в сварените яица  :roll: Иначе яицата са сравнително добър източник на протеини за цената си . ;-)


По добре да се ядат сурови яйцата. Проучване му е майката - проучи в нета за суровите яйца - има хора който се оакват от готвени яйца, а със суровите нямат проблеми - това ясно показва, че се усвояват по добре. Освен това съм забелязал че със сурови се наяждам с два пъти по малко отколкото примерно на омлет. В природата освен човека няма друго животно, което да ги яде готвени. само че за да са безопасни трябва да са free range - или яйца от свободни кокошки. Твърди се че може да се разболее човек от салмонелоза ако е развалено яйцето - това е доста спорно, има университети които се опитват да създадат ваксина срещу рак съдържаща точно салмонелозни бактерии. Има само  една фирма Ангелов мисля - произвеждат яйца от свободни кокошки - жълтъците са оранжеви щото им слагат оцветител. Другия вариант е едни био яйца продават внос - обаче много скъпи 5.5 лв за 6 яйца. Аз проблема съм го решил с яйца от бабите от пазара - free range :), без антибиотици и оцветители. Те бабите нямат пари да си платят масата на пазара камо ли да слагат такива неща. Аз лично съм изял хиляди сурови без ни най малък проблем - единствения ми проблем е че не са ми особено вкусни.
Повече инфо за суровите яйца има тук - от  д-р Меркола http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2005/02/09/raw-eggs.aspx

казано от pesho на 16.11.09, 01:09:

...Повече инфо за суровите яйца има тук - ...

Повече инфо за салмонелозата - от Google…

18.11.09
09:50

казано от pesho на 16.11.09, 01:09:

казано от drebniq на 25.12.08, 18:20:

ok ами някои знае ли колко сварени яица мога да приемам на ден . Аз съм ял по 30 ( Само белтъците ) Някой чувал ли е да има ограничение в сварените яица  :roll: Иначе яицата са сравнително добър източник на протеини за цената си . ;-)


По добре да се ядат сурови яйцата. Проучване му е майката - проучи в нета за суровите яйца - има хора който се оакват от готвени яйца, а със суровите нямат проблеми - това ясно показва, че се усвояват по добре. Освен това съм забелязал че със сурови се наяждам с два пъти по малко отколкото примерно на омлет. В природата освен човека няма друго животно, което да ги яде готвени. само че за да са безопасни трябва да са free range - или яйца от свободни кокошки. Твърди се че може да се разболее човек от салмонелоза ако е развалено яйцето - това е доста спорно, има университети които се опитват да създадат ваксина срещу рак съдържаща точно салмонелозни бактерии. Има само  една фирма Ангелов мисля - произвеждат яйца от свободни кокошки - жълтъците са оранжеви щото им слагат оцветител. Другия вариант е едни био яйца продават внос - обаче много скъпи 5.5 лв за 6 яйца. Аз проблема съм го решил с яйца от бабите от пазара - free range :), без антибиотици и оцветители. Те бабите нямат пари да си платят масата на пазара камо ли да слагат такива неща. Аз лично съм изял хиляди сурови без ни най малък проблем - единствения ми проблем е че не са ми особено вкусни.
Повече инфо за суровите яйца има тук - от  д-р Меркола http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2005/02/09/raw-eggs.aspx

Най-накрая някои да го каже, аз от колко време се опитвам да го кажа ноо... както и да е всеки си вади мнения и си преценява, аз лично ги предпочитам сурови.

казано от tonu на 18.11.09, 09:50:

Най-накрая някои да го каже, аз от колко време се опитвам да го кажа ноо... както и да е всеки си вади мнения и си преценява, аз лично ги предпочитам сурови.

ОК, нека поговорим на тази тема:

казано от pesho на 16.11.09, 01:09:

има хора който се оакват от готвени яйца, а със суровите нямат проблеми - това ясно показва, че се усвояват по добре.

Дали доказва точно това? Има такива хора, да.
Колко ли са те спрямо онези, които ядат безпроблемно термично обработени яйца?
Удачно ли е в случая да правим заключения от частното за общото?

казано от pesho на 16.11.09, 01:09:

В природата освен човека няма друго животно, което да ги яде готвени.

Това е така. Друг пример - в Природата хищниците и всеядните животни ядат месото сурово. Защо хората го консумират след термична обработка тогава? Ти сурово месо ли ядеш? Растителните храни сурови ли ги консумираш? Еволюцията на човека е вървяла и продължава да върви в посока различна от тази на животните. Има ли две мнения по този въпрос?

казано от pesho на 16.11.09, 01:09:

Твърди се че може да се разболее човек от салмонелоза ако е развалено яйцето - това е доста спорно...

Имаш ли идея какво представлява салмонелозата, какъв организъм я причинява и как се разпространява?
За да избегна дълги обяснения, ще дам само една ключова думичка - ‘хигиена’...

казано от pesho на 16.11.09, 01:09:

има университети които се опитват да създадат ваксина срещу рак съдържаща точно салмонелозни бактерии...

Вероятно е така. Моля за по-конкретно доказателство, показващо безопасността на салмонелозните бактерии.
Лекарства се правят от змийска отрова, татул и други отровни субстанции... прав ли съм или греша?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.11.09 11:00.

18.11.09
11:44

хА ХА ХА може би на Висоkoмaзнинните маняци им се струва че като яйцата преминат термична обработка изгубват ценните мазнини и просто не са същите :D Абе айде стига сте откривали топлата вода.. Сурови яйца = риск

Мнението беше редактирано от ShoCkk на 18.11.09 13:22.

18.11.09
18:15

18.11.09
18:45

Кольо това горе е снимка на някъв човек дето е бил под 40 кила - някаква болест е имал и лекарите не са можали да открият какво му е, след като минал на сурови яйца, сурово мляко и  сурово месо се е оправил. Тоя не е някакъв билдър или нещо такова просто обикновен човек. Свалих снимката от тук http://www.wewant2live.com/site/811618/
Едва ли с писане във форум мога да убедя някои за суровите яйца - трябва да преразкажа няколко книги по въпроса, обаче накратко - в промишлено отглежданите кокошки салмонелоза се среща в едно яйце на 30 000, при кокошките свободно отглеждане или био още по рядко се среща. Освен това ако дадеш на 10 човека салмонелозни яйца не всеки ще се разболее - явно има някакви други фактори. Има данни че хората се разболяват не от чисто сурови продукти а от такива които не са добре сготвени - някои твърдят че самите бактерии стават по опасни при загряване - т.е по опасно е да ядеш рохки яйца отколкото чисто сурово. В суровите яйца има бактерии - от добрите които правят конкуренция на лошите - в биологията май му викат на това “конкурентно изключване” - и дори и да има лоши бактерии те не могат да се размножат - обаче като се сготви яйцето или друг продукт и добрите бактерии вече ги няма - ако тогава попадне някаква патогенна бактерия няма какво да спре развитието й.
Другия проблем е ако човек приема антибиотици или други лекарства, алкохол или подобни - тогава в червата му са унищожени добрите бактерии и попадне ли патогенна няма какво да спре развитието й. Салмонелните бактерии се срещат и при абсолютно здрави хора - защо някои се разболяват не е ясно, както ако дадеш на сто човека ягоди един може да е алергичен и да пострада, но това не значи че проблема е в ягодите а в самия човек, който е алергичен. Факт е че човека единствен от всички животни /щото човека си е вид животно макар и по интелигенто / се страхува от инфекциозни болести - готви храната, пастъоризира и т.н и единствен той се разболява от такива болести - парадокс ли е това или има причина. Има един много известен доктор - който е правил опити с котки - та той е установил че като ги храни със топлинно обработена храна - те се израждат - зъбите се развалят, стават безплодни, нападат ги куп болест и на третото поколение хранени с готвена храна въобще не отселяват. Горе долу същото е и при хората - все повече болни хора, все повече такива които не могат да имат деца и т.н.

pesho, пак моля - нека не правим извод за общовалидното от частен случай (снимките, които си показал). Сравнението между храносмилателната система на човек и животни намирам за неуместно. Салмонелозата е болест на лошата хигиена и стратегията “то на мен няма да се случи” не мисля, че е добра идея. Втори път те питам - месо, бобови, житни храни - сурови ли ги ядеш? Ако не - защо?

19.11.09
07:40

казано от Кольо Пияндето на 18.11.09, 20:14:

. Сравнението между храносмилателната система на човек и животни намирам за неуместно.  Втори път те питам - месо, бобови, житни храни - сурови ли ги ядеш? Ако не - защо?

Виж сега колкото една храна е по-непреработвана толкова тя е по-близка до естественото и съответно полезна, и в този ред на мисли аз съм ял и сурово месо и яйца - нито ми има нещо нито ще ми стане нещо, напротив тогава хранителните и стойности са най-пълноценни.
Ние сме на върха на хранителната верига и организма ни най-добре се справя с животинските храни, тези бобови житни и т.н. не са пригодени за нашия организъм - ние не сме птици ...
Това че ги ядем е отделен въпрос. Много прост пример виж с много от житните култури масово хората имат газове, какъв по прост пример да ти дам ?

казано от tonu на 19.11.09, 07:40:

Виж сега...

Последни уточняващи въпроси, преди да напусна спора заради шеговитите ви аргументи:
- Homo sapiens какво животно е - хищник, растителноядно или всеядно?
- от кои житни култури хората масово получават смущения в храносмилането (въпросните газове)?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.11.09 07:57.

19.11.09
08:49

казано от Кольо Пияндето на 19.11.09, 07:56:

казано от tonu на 19.11.09, 07:40:

Виж сега...

Последни уточняващи въпроси, преди да напусна спора заради шеговитите ви аргументи:
- Homo sapiens какво животно е - хищник, растителноядно или всеядно?

Хищник е. Зърнените храни не могат да ги ядат дори и кравите - затова се разболяват от тях. Кравите са тревопасни и могат да ядат главно трева. Зърнените са за птиците - те имат по различно устройство на стомаха и нямат проблем с тях. Миналия век е имало един лекар който е обикалял света за да изучава различните племена и народи - та той е стигнал до извода че тези които са консумирали сурово мляко, сурови яйца, сурова риба и месо са били единствените здрави. Другите които са ги ядяли готвени - са започнали да се израждат - развалени зъби, криви кости и т.н, книгата се казва Nutrition and Physical degeneration има много снимки вътре с примери, обаче не мога да поствам тук pdf файлове. В Европа в много държави се яде  сурово месо - carpaccio ето какво представлява http://www.youtube.com/watch?v=wj-OG8b5KBY , друго подобно ястие е стек тартар - което представлява сурова кайма с едно сурово яйце отгоре /аз лично не съм ги пробвал, но сурова риба съм ял/. напрактика като си купиш от магазина пастърма си купуваш сурово месо. Сушито и сашимито е сурова риба и се яде масово по света.

казано от pesho на 19.11.09, 08:49:

казано от Кольо Пияндето на 19.11.09, 07:56:

Homo sapiens какво животно е - хищник, растителноядно или всеядно?

Хищник е...

След този твой отговор напускам дискусията.
Виждам липса на основни познания по биология и физиология.
Успех и добър апетит при консумацията на сурови яйца и месо.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.11.09 10:00.

19.11.09
10:34

ХАхахаахаха още една “Конспирация” :D абе пешо и тони по добре не пишете в тази тема повече простотий че спорите доста добре и туко виж децата почнали да ядат сурово месо и яйца ... Пълни глупости .. Само да попитам за аргументите ви защо тогава учените са толкова заблудени , че не препоръчват да си ядем свинското сурово и да нямаме развалени зъби ... да живеем 500 години и незнам си кво ... според мен говорите наизуст .. тези “Конспираций” ги знаем моля ви се и аз мога да измисля на часа една и да ви дам аргументи .. Че някой храни могат да се ядат сурови и е полезно .. това е ясно .. че може да се яде даден вид сурово месо .. това също ..ама тва за окапването на зъбите направо ме вцепени :D :D :D нещо като онова дето някой в форума спореше че въглехидратите били измислени от правителството да изхранват бедните :D били Талаш :D някой трябва да ги сложи в бисерите тея неща

19.11.09
11:02

казано от ShoCkk на 19.11.09, 10:34:

ХАхахаахаха още една “Конспирация” :D абе пешо и тони по добре не пишете в тази тема повече простотий че спорите доста добре и туко виж децата почнали да ядат сурово месо и яйца ... Пълни глупости .. Само да попитам за аргументите ви защо тогава учените са толкова заблудени , че не препоръчват да си ядем свинското сурово и да нямаме развалени зъби ... да живеем 500 години и незнам си кво ... според мен говорите наизуст .. тези “Конспираций” ги знаем моля ви се и аз мога да измисля на часа една и да ви дам аргументи .. Че някой храни могат да се ядат сурови и е полезно .. това е ясно .. че може да се яде даден вид сурово месо .. това също ..ама тва за окапването на зъбите направо ме вцепени :D :D :D нещо като онова дето някой в форума спореше че въглехидратите били измислени от правителството да изхранват бедните :D били Талаш :D някой трябва да ги сложи в бисерите тея неща

да беше проучил тая книга за която ти пасах - Nutrition and Physical degeneration - както ти казах вътре има нагледно снимани тия твърдения - за зъбите и костите. Ама няма кои да чете - пък то освен нея има още един куп такива потвърждаващи същото - може да топърсиш и за Pricе Pottenger и неговите опити със сурова и готвена храна . За конспирация никой не е говорил. И какви учени очакваш да ти кажат нещо - тия неща дето съм ги писал са точно хора които цял живот са се занимавали с това - диети, болести и хранене.
Да беше си направил труда поне в youtube да погледнеш за raw milk примерно да научиш нещо по въпроса като не вярваш на нас.
В Калифорния хората протестираха точно за да им дадат възможност да си купуват сурово мляко, мога да ти пратя свидетелствата на експертите  пред съда, в които те обясняват защо трябва да е сурово а не пастъоризирано. Нормално е да не вярваш на мен, но потърси в google за мнения на хора които са пробвали този начин на хранене - айде аз може да съм заблуден, може да съм идиот - прочети други мнения. Моето мнение да не се приема за препоръка към някои дали да яде сурово или не - то си е само лично мнение.

19.11.09
11:43

Ти според мен вадиш единични случай от контекста .. това се опитвам да ти кажа ... това което се опитваш да представиш за доказателства аз мога да ти го оборя много лесно ..над 90 процента от хората си готвят месото и яйцата .. от стотици години ...И това е едно от нещата които различава хората от животните .. кольо ти го каза .. колкото за твойте аргументи .. ми добре .. аз ще ти кажа че се храня изключително неправилно .. ям някъде 1 грам протеин на тегло .. почти всеки ден ориз и спагети в доста големи количества .. каквото си искам и някъде по 3 пъти на ден общо ...тренирам на лостове и 1 2 пъти в седмицата фитнес.. ама си седя с 42 санта ръка .. сравнително изчистен .. приемам само витамини .. и какво .. да тръгна да наливам акъл на хората че така се прави ... а не като тях .. щото виждаш ли аз така правя .. и да им философствам .. над сигурно 95 процента от хората си готвят месото от столетия .. това че на другите 5 процента са им здрави зъбите от сурово месо и са написали книга как влиае върху определени хора.. очевидно първобитни .. не значи че трябва да ръфаме сурово месо :D не че някой неща не са полезни сурови и може да се експериментира .. ама ти говориш толкова убедено че трябва да сменяме печеното месо с сурово и така нататък за да имаме здрави зъби кости и незнам си какво ... Пълен абсурд

Мнението беше редактирано от ShoCkk на 19.11.09 11:47.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1