Дневникът на поредния начинаещ

Темата е заключена.

15.11.09
23:38

Здравейте, тъкмо видях този раздел и ми се стори супер добра идея човек да си има такъв дневник пък и да има разбиращи хора около него, които да го критикуват е направо перфектно. Надявам се да ме критикувате защото аз чета доста особенно вечерно време и много често си мисля че бъркам дори да съм го прочел точно ред по ред, просто обичам да знам на 100% :) .

Така ето малко инфо за мене: на 17 години(26 юни)1,88см тренирал съм всякакви спортове, през всеки момент от живота ми съм се занимавал с някакъв спорт, от 2 клас ходя на баскетбол поне 6-7 години съм тренирал също плуване около 2 години, играл съм и много фитбол по училищата като цяло не съм се занемарявал. Та с фитнес се занимавам от година и малко с пропуски разбирасе, но вече съм сериозен и започвам да усещам спорта.

Така, сега съм 80.6кг като съм на нвд от 1 седмица, преди началото на диеата бях 82.5кг и като гледам правя бройки но имам
чувството че корема не е мръднал много, по-добре е от преди 1 седмица но все пак не виждам загуба от 2кг на корема...
Та сега малко се чувствам разколебан с тая диета, защото вече чувствам загубата на мусколи и сила, ръката ми се струва по-малка гърба ми също като го гледам спада..(не че има толкова много да спада просто сравенние с преди имам чувството че след 1 месец ще съжелявам за изгубената мм а пък плочки никой не знае дали ще ми излезат дори след 2-3 месеца ....)

Сега ще кача снимки да видите г/д за какво става въпрос, утре ще опиша хранителния режим и тренировките защото вече е късничко и с тоя намелен прием на енегрия издържам все по-малко и по-малко пък и стана излишно дълго....

http://prikachi.com/files/1166964s.jpg - тук съм преди около месец когато все още си похапвах яко.
http://prikachi.com/files/1166966Y.jpg - тук съм на 4-тия ден от нвд(вече ми се струва че съм по-слаб и ръцете също..)
http://prikachi.com/files/1166969I.jpg - тук пак на 4-тия ден от нвд когато се мерих 80,6кг
http://prikachi.com/files/1166971h.jpg - същия период в друг профил
http://prikachi.com/files/1166974K.jpg

Темата беше редактирана от needweed на 16.11.09 12:30.

На твое място бих наблегнал на качването на мускулна маса.

16.11.09
09:05

казано от Иван Шишманов на 16.11.09, 04:26:

На твое място бих наблегнал на качването на мускулна маса.

Напълно съм съгласен с теб, но какво да направя с корема? Искам до лятото поне да изкарам някакви плочки..
Ако имаше някаква диета балансира с леко отслабване и оформяне + трупане на маса щеше да ми пасва екстра...

Ето за храните за вчера: 11/15 Неделя
10:10 - Ставане+ Амино бцаа + л-карнитин
10:40 - 100грама сурови бадеми + 3 белъка(48Б)(56М)(17В)(810кал)
10:50 - Верея плодовото мляко 0,1(5Б)(12В)(68кал)
11:50 - ябълка (10В)(60кал)
12:00 - 1 препечена филия с фъстъчено масло(30Б)(38М)(50В)(650кал)
13:00 - кафяв ориз със зеленчуци(50В)(6Б)(365кал)
15:00 - бадеми 100гр.(15Б)(57М)(16В)(660кал)
15:10 - пилешка пържола филе 200гр + 100г извара (60Б)(8М)(2В)(330кал)
20:00 - пилешка пържола 200гр + яйце + краставици(62Б)(5М)(660кал)

=226Б , 164М , 157В , 3613 кал. В този ден за пръв път развалих диетата, въглехидратите и мазнините са с по 40-50 грама от горе, това няма да се повтаря повече... калорийте също с 1000 плюс.

Днеска ми е зареждащ ден- няма да пиша какво ям, но колкото и да ям ще отида вечерта да го горя после..

16.11.09
09:07

Първо качи масата , а после оправи корема ;) Има много време до лятото . Докато качваш си тренирай корема здраво пък после като изчистиш ще излязат и плочките .

Ако живееш в Австралия - на прав път си. Но тук, на Стария континент, лятото е след 7 месеца. Което ще рече 3 месеца маса, 2 месеца оформяне и 2 месеца чистене и си с плочки лятото, но с около 5кг отгоре.
ДнЕвникът - оправи си заглавието ;)

16.11.09
09:21

Храненето ти от 10:10 до 13:00 на мен специално не ми харесва. Махни ги тия бадеми и т’ва фъстъчено масло за по късно ги остави. Добави след ставането още от яйчните белтъци и млякото 0,1% на Верея.

16.11.09
09:27

А от 15.10 до 20.00 кво се случва през тези 5 часа на фотозинтеза ли караш,отваря ти се голям прозорец без храна?

16.11.09
09:28

казано от VEGATA на 16.11.09, 09:21:

Храненето ти от 10:10 до 13:00 на мен специално не ми харесва. Махни ги тия бадеми и т’ва фъстъчено масло за по късно ги остави. Добави след ставането още от яйчните белтъци и млякото 0,1% на Верея.

Не го заблуждавай момчето. Сутрин се яде точно такава храна. Мене малко ме претиснява дупката м/у 15 и 20 часа.

16.11.09
10:08

казано от Ivan Boichev на 16.11.09, 09:28:

Не го заблуждавай момчето. Сутрин се яде точно такава храна. Мене малко ме претиснява дупката м/у 15 и 20 часа.

Мммм, не го заблуждавам, пиша каквото мисля и мога да го подкрепя. Ако може ти ми обясни защо мислиш така! Три мизерни белтъка + мазнините на ядките. Какво се получава? Забавяне на качествения яйчен протеин. Сутрин мисля е необходимо да осигурим протеин на организма, колкото се може по-бързо. Е тия фъстъчени масла и бадеми пречат за мен.
Както и да е приемам критики всякакви!
btw препечена филийка с фъстъчено масло = 30гр. протеин. ЛОЛ! Да не мажеш филии за странджанки с една кутийка масло?

16.11.09
10:32

казано от VEGATA на 16.11.09, 10:08:

Мммм, не го заблуждавам, пиша каквото мисля и мога да го подкрепя. Ако може ти ми обясни защо мислиш така! Три мизерни белтъка + мазнините на ядките. Какво се получава? Забавяне на качествения яйчен протеин. Сутрин мисля е необходимо да осигурим протеин на организма, колкото се може по-бързо. Е тия фъстъчени масла и бадеми пречат за мен.
btw препечена филийка с фъстъчено масло = 30гр. протеин. ЛОЛ! Да не мажеш филии за странджанки с една кутийка масло?

Май си пропуснал Аминокислени, БЦАА след ставане. Бадемите в случая са с около 20гр. белтък. Мазнините от него са полезни, а въглехидрати също има. 150гр. фъстъчено масло горе долу си е 30гр. белтък.

16.11.09
10:38

казано от Ivan Boichev на 16.11.09, 10:32:

казано от VEGATA на 16.11.09, 10:08:

Май си пропуснал Аминокислени, БЦАА след ставане. Бадемите в случая са с около 20гр. белтък. Мазнините от него са полезни, а въглехидрати също има. 150гр. фъстъчено масло горе долу си е 30гр. белтък.

Хмм... добре съгласен съм горе долу... на ясно съм с химичния състав на бедема и че мазнините са му полезни, но не мисля, че са за това време от деня. 150гр. фъстъчено масло на една филия ми се стува много и за това възкликнах така иначе да 30гр. са ако говорим за такова количество.
Успех!

Edit: а дали колегата пие колкото трябва БЦАА и аминота?

Мнението беше редактирано от VEGATA на 16.11.09 10:42.

16.11.09
12:28

Значи реших да си променя режима изцяло, ще го обмисля днеска как ще бъде и ще ви информирам, недейте да коментирате този режим вече, не мисля че някой е на мнение че трябва да го спазвам при положение че нямам основната мусколна маса, а пък и само ще се мъча тая зима да чистя, мисля че ще имам достатъчно време пролетта.

btw аминките не съм ги написал всичките приеми, сутрин и преди и след трен. и преди лягане, но сега ще си взема и протеин и ще напиша всичко на ново като го исмисля. Фъстъченото масло съм го писал така, шото на етика пише на 100гр-28П , а аз хапвам една стабилна филийка с него и след това облизвам 1-2 лажички.. а за дупката от 15:00 е инцидентно защото бях на пред на зад и се случи така..

16.11.09
12:43

Абе бадемите, фъстъченото масло добре, ама е растителен протеин, ти дефакто от примерното ти меню имаш около 100гр животински протеин, което е малко.

Мнението беше редактирано от Мирослав на 16.11.09 12:44.

16.11.09
13:37

Наблегни на бавно, качествено качване на мускулна маса и имайки в предвид че си начинаещ, би трябвало да излязат плочки. Успех и ще те напътстваме ;)

16.11.09
18:58

Разгледах различни програми, фитбил най-ми допадна, но не знам дали тази програма може да включва и бавно сваля на мазнини, може ли да ми пратите някое линкче към програма за бавно качване на мм и същевременно без излишно трупане на мазнини... а хранителен режим мислите ли че трябва да спазвам, ясно е че няма да ям излишни храни като чипсове, пържено, газирано и подобни, е сладко ще си позволявам 1-2 пъти седмично, но диета да си броя въглехидратите и белтъчините т.н. мислите ли че ще има смисъл?

ПИ

16.11.09
19:06

казано от needweed на 16.11.09, 18:58:

но диета да си броя въглехидратите и белтъчините т.н. мислите ли че ще има смисъл?

Малко глупав въпрос, немислиш ли?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1