Дневникът на Martinch0

Темата е заключена.

16.11.09
09:49

Здравейте, казвам се Мартин на 16 години съм.
В началото:
Основната ми цел е да натрупам мускулна (и “друга”) маса.
174см съм висок, тежа 56.4 кг.(главния проблем).
Мерки ще дам като се измеря някой ден.

Ходя на фитнес от 2 седмици и виждам резултати, като по-големи ръце, гърди, гръб(малко, но се усеща разликата). Но все още съм доста слаб.
Програмата ми все още е обща: Ходя по около 4 пъти на седмица, като се опитвам да спазвам нещо от сорта Два дена ходя един или два почивам. В момента тренирам всички мускулни групи, като ми казаха, че ще карам така около 1 месец, а после ще запонча с всяко ходене отделни мускулни групи да тренирам. Правя по 3 серии по 10 на повечето уреди и упражнения, като се старая да се натоваря максимално и когато мога увеличавам тежестите.

Имам проблем с теглото. Ям по много, а не качвам(дори някой път свалям). Нямам изградена диета, но сега се захванах да направя нещо с тялото си и мисля да започна една диета, за качване на маса. Някой ако има предложения да казва. В момента ям каквото има в хладилника, а когато няма нищо сготвено ям сандвичи, омлети, или общо взето от каквото мога да приготвя нещо.

Темата беше редактирана от Martin Mihov на 17.11.09 10:37.

ПИ

16.11.09
10:01

казано от Martinch0 на 16.11.09, 09:49:

Имам проблем с теглото. Ям по много, а не качвам(дори някой път свалям). Нямам изградена диета, но сега се захванах да направя нещо с тялото си и мисля да започна една диета, за качване на маса. Някой ако има предложения да казва. В момента ям каквото има в хладилника, а когато няма нищо сготвено ям сандвичи, омлети, или общо взето от каквото мога да приготвя нещо.

Проблема е единствено в това какво ядеш. Тъпчи се с въглехидрати и белтъчини. Разгледай дневниците и си помогни за режим. Също може да прочетеш раздела  “Хранителни режими за покачване на теглото”. Постоянството му е майката. :lol: Успех! :)

п.п Напълни се с дневницииии!!  :-)

Мнението беше редактирано от Питбула на 16.11.09 10:02.

16.11.09
10:46

казано от p17bull на 16.11.09, 10:01:

Да бе аз трябваше да си направя дневник преди 1 година, когато започнах сериозно да тренирам, и когато имаше само няколко редовни дневници... Сега не се отличавам от тия новаци... пфф... :)

16.11.09
14:51

казано от Pandiz на 16.11.09, 10:46:

Да бе аз трябваше да си направя дневник преди 1 година, когато започнах сериозно да тренирам, и когато имаше само няколко редовни дневници... Сега не се отличавам от тия новаци... пфф... :)

а ти си толкова старши със тая една година стаж ;)

16.11.09
14:59

казано от everytime we touch на 16.11.09, 14:51:

казано от Pandiz на 16.11.09, 10:46:

а ти си толкова старши със тая една година стаж ;)

Сега критикуваш ли ме? Аз просто отбелязах какво трябваше да направя, къде видя да намеквам, че съм “толкова старши” или просто си търсиш с кого да се заядеш?

GO

16.11.09
15:03

Просто се бъзикна.. ;)
В действителност се нахакаха много АКТИВНИ дневници,това може само да ни радва,все пак.. ;)

П.П. Мога само да кажа на притежателя като за първо време да не ограничава мазнините ;) .

Айде,По-здрави!..

Мнението беше редактирано от gogata2427 на 16.11.09 15:03.

16.11.09
15:03

Доста добро начало. Точно така действай. Прави кръгова програма 1 месец, после си състави програма, с която да продължиш напред, като разбира се разделиш мускулните групи на отделни дни.
Забелязах, че си грамотен. Честито за дневника и се надявам скоро да пуснеш стартови мерки и снимки.
Ще го следя с интерес. Успех!

А ако искаш прави кръгова поне 3 месеца и после не бързай да разделяш мускулите на отделни дни. Това се прави много след като направиш годинка в залата. Разбира се, може да избързаш и да прегориш...
УСПЕХ!

16.11.09
16:50

казано от Oranje на 16.11.09, 15:10:

А ако искаш прави кръгова поне 3 месеца и после не бързай да разделяш мускулите на отделни дни. Това се прави много след като направиш годинка в залата. Разбира се, може да избързаш и да прегориш...
УСПЕХ!

Отсега ти казвам, че колкото и да го убеждаваш няма да го направи. Като гледам хората в моя фитнес вече почват и  без кръгова ;)

17.11.09
10:37

Какво се случи от вчера до сега...
Сутринта бях на фитнес и точното ми тегло след тренировката беше 56.4.

А като храна съм приел от вчера до днес яйца, картофи на фурна, месо и салата. Все още не съм много запознат кое какво количество въглехидрати, белтъци, мазнини и тем подобни съдържа. А и за качване на маса какво трябва да се старая да приемам повече?

Разгледах на няколко човека дневниците, но те главно свалят маса с диетите си. Някой, който да качва, може ли да предложи неговата схема? :)

Аз пък съм останал с впечатление, че повечето хора във форума качват маса отколкото да я свалят което няма значение.
Виж дневниците на Георги Николаев, Александър Маринов, Oranje, Иван Бойчев, Петко К., Vic и т.н. доколкото знам всички в момента качват маса.

17.11.09
13:19

казано от Иван Шишманов на 17.11.09, 10:39:

Аз пък съм останал с впечатление, че повечето хора във форума качват маса отколкото да я свалят което няма значение.
Виж дневниците на Георги Николаев, Александър Маринов, Oranje, Иван Бойчев, Петко К., Vic и т.н. доколкото знам всички в момента качват маса.

Добави и Amnesia, Гошко, Гогата, Виксъна , Пандиз и още сума ти хора ;)

17.11.09
18:41

Мерси! Разгледах няколко.

Започвам да приемам по една чаша(100-200гр) кисело мляко на всяко хранене. И ще наблягам повече на хляба. Тоест казано на малко по-научен език: увеличавам белтъчините и въглехидратите. Ще следя как съм с теглото преди и след тренировка.
Утре трябваше да съм на фитнес, но ще имам две контролни в училище и ще пропусна.

18.11.09
20:39

Днеска 18.11.2009 какво ядох:
Сутринта за закуска 9:30: баничка с една чаша кисело мляко.
За обяд в 12:00: някакви две парчета наденица, три варени яйца, и чаша кисело мляко
После чак вечеря 19:30: пиле с ориз, чаша кисело мляко, маслини и имаше едно останало яйце.

Така като го погледна изглежда че съм ял много малко :D Утре ще се постарая повече. И в петък на фитнеса ще видя резултатите. Гледам хората дето качват маса, ядат по 5-6 пъти на ден, ама по по-малко. Това защо се прави? Защото аз ям 3-4 пъти, ама се тъпча като прасе...

ПИ

18.11.09
21:08

казано от Martinch0 на 18.11.09, 20:39:

За обяд в 12:00: някакви две парчета наденица, три варени яйца, и чаша кисело мляко
После чак вечеря 19:30: пиле с ориз, чаша кисело мляко, маслини и имаше едно останало яйце.

Така като го погледна изглежда че съм ял много малко :D Утре ще се постарая повече. И в петък на фитнеса ще видя резултатите. Гледам хората дето качват маса, ядат по 5-6 пъти на ден, ама по по-малко. Това защо се прави? Защото аз ям 3-4 пъти, ама се тъпча като прасе...

Човек храненето ти е супер зле. Незнам к’во се тъпчеш, нищо не ядеш.
Братовчед ми първи клас яде двойно!

19.11.09
19:22

казано от p17bull на 18.11.09, 21:08:

казано от Martinch0 на 18.11.09, 20:39:

Човек храненето ти е супер зле. Незнам к’во се тъпчеш, нищо не ядеш.
Братовчед ми първи клас яде двойно!

Добре де... Аз това искам да разбера: къде бъркам и какво да променя. Знам че ми е зле храненето, защото както виждаш и ти съм 56 кила. А като казваш че е зле... кажи и какво да променя. Днеска нямаше нищо в хладилника... а нямах време да отида до магазина:

За 19.11.2009:
Закуска 8:30 - 4 сандвича.
Обяд 12:00 - риба(незнам колко точно)
16:00 - 1 ябълка, 2 пици, 2 вафли
19:30 - свинско с ориз и една чаша мляко

23.11.09
14:58

В събота се разболях от някаква много гадна вирусна инфекция и от 3 дена не съм ял като хората и постоянно спа. И доста съм отслабнал. Ще изчакам да оздравея напълно и тогава ще започна отново всичко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1