Пакет за горене на мазнини

15.11.09
09:32

Здравейте,

Първо да ви поздравя за сайта и форума. Доста полезна информация намерих и вече 3 месеца редовно тренирам по програми от сайта леко променени, за да ми паснат.

Чета от 3-4 дни форума (сайта от около година) и стигнах до извода, че за да има реални резултати ще са необходими и хранителни добавки като протеин, фет бърнър или Л-карнитин или и трите?

Наистина ми е трудно сам да направя избора си предвид огромното разнообразие от продукти всеки твърдящ, че е най-добрия.
Разполагам с месечен бюджет за тези добавки от 100-120лв (макс 150). Ако има изгодна поръчка мога да поръчам и по-голямо количество, но разумното изглежда да се пробва в началото с по-малки.

На 26 години съм, 178см, 110кг.
Целта ми е да сваля 15 кг и тялото да е добре оформено. Не държа на обема.
За момента съм свалил 3кг.

Почти съм готов с диетата си - ще е НВД (В момента си подготвям менюто за седмицата). До момента спазвах личен и ограничителен режим - без сладко, газирано и в редки случаи тестени изделия.

Първите 2 месеца тренирах по този режим:
http://www.bb-team.org/workout/1282/

От началото на Октомври съм по този, който ми се отразява далеч по-добре.
http://www.bb-team.org/workout/1286/

Всяка тренировка започвам с 10мин колело и завършвам с 20-25мин пътека на средно-интензивен режим, след която съм плувнал в пот. Като в деня за крака кардиото след раменете е за сметка на краката - 1 час и 15мин (20-25мин пътека, 30мин колело 20-25мин крос-тренажор). Опитвам се бавно да покачвам времето на кардиото без да променям трудността.

Фитнеса не е нов спорт за мен от 19 годишен започнах (2 години редовно) след това прекъснах по време на студентските години. Преди две години започнах да ходя редовно за около 2 месеца и прекъснах поради проблеми с рамото (травма от ските, на които съм голям фен и ходя при всяка удобна възможност). Миналата започнах отново за 2-3 месеца, но отново се обади рамото. Лятото след поредните физиотерапии получих зелена светлина, че мога да започна с тренировките и съм пак в “джаза” :).

Това е. Извинявам се за дългия пост.

Темата беше редактирана от velislavs на 15.11.09 09:38.

Ами засега си пази диета, нагоди начина си на живот спрямо спорта спрямо храненето и малко по малко ще влезеш във форма. Както знаеш тялото има нужда от повишен прием на белтъчини, с тия 100 лева може някакво хубаво протеинче да си вземеш, но небива да лишаваш тялото си от качествена храна.
За НВД можеш да прочетеш на:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/

Направи си изчисленията виж дали и как ще си позволяваш храната, и чак тогава мисли за добавки.
В кой фитнес тренираш

15.11.09
10:49

Като допълнение към казаното от Иван ще кажа, че в началото и без добавки ще сваляш доста добре. Не бързай още от сега да си даваш парите за бърнъри. :)

15.11.09
13:12

Да за НВД четох в детайли и във форума и на сайта. Днес финално ще си сметна менюто и от утре започвам стриктно. Аз последната седмица малко по-силно се ограничавах с цел да се подготвя.

Фитнеса е Атлас в Изгрев. (Въпреки, че живея във Възраждане ходя там, защото има по-малко хора.)

Протеин, но какъв? Каква марка? Л-Карнитин да си вземам ли? Наистина съм бос в тази зона.
Миналата година като бях започнал си взех един течен Л-Карнитин, но не се сещам каква марка беше, а и честно казано ефект не можах да усетя от него.

Мнението беше редактирано от velislavs на 15.11.09 13:14.

15.11.09
13:24

Аз лично ти препоръчвам да избереш въглехидратната ротация, като хранителен режим, ефекта от нея е по добър, траен и не си давай парите за хранителни добавки, използвай ги за качествена храна, може единствено да вземаш суроватъчен протеин, като заместител на някое от междинните хранения и преди и след тренировка - на BioFit или Universal, а ако решиш да вземаш и фетбърнар избери липотропен, а не термогенен.
Успех в начинанието ;-)

15.11.09
14:53

Моята препоръка е след като си направиш хранителен  и тренировъчен режим да се ориентираш към една от следните комбинации:
1) термогенен фебърнер+липотропен
2)термогенен фетбърнер+ л карнитин
3)липотропен фетбърнер + л карнитин

Марката да е американска. Прочети инфото на един термогенен и липотроен бърнер и ще се ориентираш кое е по-подходящо за теб. Можеш да добавиш и един суроватъчен протеин за след тренировка.

КК

15.11.09
15:35

4) Термогенен + Липотропен + Л-карнитин :P

Аз съм по този ^^

15.11.09
17:37

Под качествена храна какво разбирате?
Хубави, печени пържолки или друго?:)

Аз разбирам
протеин = добър пълноценен източник (печени мръвки, белтъци, извара, протеин на прах)
въглехидрати = с нисък до среден глицемичен индекс  (овес, ориз, картофи, и ръжени продукти )
мазнини = не наситени, не животински  (от фъстъци, масло, бадеми, орехи, риба)

Изчислени в правилно съотношение приемани според правилата на доброто спортно хранене.

КК

15.11.09
18:56

А под баланс поне аз съм: 4 до 6 хранения разпределени в равни интервали през деня, задължително един път поне риба, понякога като съм навън “замествам” яденето с комплексни аминокиселини (ISS 2200) 5 броя.. Иначе пиле, белтъци, пуешко (приготвени без мазнина) + броколи/карфиол/пресни зеленчуци. На всеки пети ден се зареждам с въглехидрати (по 150-200гр) ориз на обяд, картофи вечер, сутрин овесени ядки. И в общи линии това е до отказ ^^

17.11.09
13:32

Благодаря на всички за отговорите.
Мисля разумно е наистина да посваля една част от килограмите и тогава да добавям бърнери.
Вече втори ден съм си на режима и засега всичко е наред. Но мисля да си взема един протеин, както ме посъветвахте. Защото не винаги мога да отделя време, за меса.
След като изчетох доста статии за протеините разбрах, че трябва да търся ултра/микрофилтриран протеин с високо съдържание 90%+ на протеини.
Този продукт ми хвана окото:

NUTRITION DISCOUNT ULTRA WHEY PROTEIN

Ултра суроватъчен протеин е протеин от един източник с висока биологично стойност, който е особено предпочитан за бързо снабдяване на тялото с необходимите му аминокиселини. Високият процент на суроватъчен протеин го прави идеален за бързо въэстановяване и мускулно изграждане след тежки физически натоварвания.

Основни предимства:
92% до 97%  (в зависимост от вкуса) висококачествен суроватъчен протеин!

Ултрафилтриран!
Не съдържа пурин и глутен!
Висока биологична стойност!
Много добър аминокиселинен профил!
Допълнително добавени витамини!
Високо съдържание на BCAA’s!
Най-бързия протеинов източник!

Хранителни стойности за 100 g (ванилия):

Калорийност 1577 kJ / (373 kcal)
Белтъчини 80, g
Въглехидрати 4,9 g
Мазнини 4,3 g

Подходящ за следните групи хора:

Спортуващи силови и скоростно – силови спортове.

За занимаващи се с фитнес, които са на диета или просто желаят да намалят процента си подкожни мазнини.

Препоръчителен прием:
За приготвяне на 1 шейк- 3 с.л. с връх ултра суроватъчен протеин се разбъркват в около 250 мл. обезмаслено прясно мляко (1,5 %).  Според индивидуалните нужди и цели да се приемат от 1 до 4 шейка дневно.

Цената му в silabg е 78лв.

Някой да го е ползвал или мнения за марката?

17.11.09
13:53

Съветвам те да се ориентираш към американските марки.

27.11.09
14:54

Здравейте отново.

Взех си протеин вече и го пия 2-ра седмица. Все още не мога да усетя някакъв кой знае какъв ефект, освен, че ме засища за час два.
Споделих това с един приятел, който е и уролог и също е запален по фитнеса и ми каза да взимам само витамини с удължено усвояване и отделяне.
И че тези протеини ще ми създадат проблеми с бъбреците рано или късно. Посъветва ми да си взема лакмус, с който да следя киселиността на урината си.

Някой имал ли е проблеми с бъбреците?
И какво ви е мнението за това въобще?

КК

27.11.09
14:58

Хм.. нещо не мога да намеря връзката протеин-бъбреци, виж креатин-бъбреци.. сигурен ли си, че е говорил за протеина? Защото по тази логика трябва да спрем да се храним Оо

27.11.09
15:10

казано от Камен Каменов на 27.11.09, 14:58:

Хм.. нещо не мога да намеря връзката протеин-бъбреци, виж креатин-бъбреци.. сигурен ли си, че е говорил за протеина? Защото по тази логика трябва да спрем да се храним Оо

Приемът на протеин в големи количества,товари бъбреците.Има хора,който са по-чувствителни и от нормален прием също имат проблеми.Има разлика между протеина в храната и този на прах.Този в храната не го усвояваш целия,а прахообразния го усвояваш,за това е измислен.За да може да си набавяш нужното количество протеин,което не можеш да набавиш от храната.

КК

27.11.09
16:33

Можем да си набавим нужния протеин от храна.. И както знаеш тялото му трябва само определено количество протеин, излишното се превръща в захари, но благодаря иначе за информацията, не знаех, че товари бъбреците, по-скоро мислех, че минава през черния дроб и за него е по-опасен =)

27.11.09
18:41

немога да разбера как от храната протеина не се усвоява ,а от добавките да ?
каква е разликата между 4 цели яйца и 1 доза яйчен протеин ???
също протеина който не се усвои се изпикава доколкото знам.

27.11.09
19:55

казано от DOBRUJANECA на 27.11.09, 18:41:

каква е разликата между 4 цели яйца и 1 доза яйчен протеин ???
също протеина който не се усвои се изпикава доколкото знам.

Горе долу и аз зададох същия въпрос, на който не получих точен еднозначен отговор. Аргументацията бе, че за производството на протеина се използват доста силни химични процеси, а при яйцата, месата липсват такива. Колко е вярно с месата и яйцата, които купуваме е съвсем друга тема, но истината е някъде по средата.

И за мен извода след доста продължително проучване и по чуждите сайтове е, че просто трябва да се внимава с дозирането и да се изпозлват наистина качествени продукти. Но мисля все пак да следя нивото на ph в урината си.

27.11.09
20:46

Следи си ги но това PH по принцип не може да се му се влияе толкова от храна. По-скоро болест може да го промени. Организма си регулира всичко и ако има нещо то се изхвърля с урината ....

28.11.09
15:23

имаш храносмилателна система трябва да си върши работата ,а не да се пият само прахове и хапове.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1