The Diary of one Brunette :)

Темата е заключена.
BR

17.11.09
13:38

Здравейте!
Много се радвам, че най-накрая добих малко кораж и се регистрирах във форума.От известно време го посещавам.Попрочетох доста от статийте и коментарите по тема здравословно хранене, спорт, диети и т.н. Спортувала съм доста спортове, като малка, но от около 2 години посещавам фитнес интензивно (3-6 пъти седмично по 1:30h-2h) отделно в къщи правя коремни преси 6-7 пъти седмично , тае-бо 1-2 пъти в седмицата, ако не ме домързи и различни упражнения за краката,но пак в къщи, тъй като не съм мн по тежестите. единственото което правя във фитнеса е предимно кардио:колело,кростеранажор и пътека.
Относно храненето,никога не съм спазвала някаква определена диета. яла съм винаги, когато ми се е ядяло.единственото което е, ако например съм малко попреяла или пък съм сметнала,че не съм се движила достатъчно, само тогава съм се поограничавала в количеството храна, за кратък период от време.А и да не забравя ...  сладкишите,тестените и газирани работи не съществуват в менюто ми :)
Една от главните причини да си направя дневник е точно тази.Исках да разбера, дали според вас режимът, който съм си го наложила и един вид е станал част от ежесневието ми е парвилен или греша някъде.Смятам,че ще ми е доста от полза. :)
Също така трябва да отбележа един факт, който доста главоболие ми създаде последния месец и нещо. Бях спряла не само спорта, но и движенията ми бяха доста ограничени,поради здравословни причини. натоварвания ми бяха забранени изрично от лекарите.доста ми се разбута режима на хранене и спортуване, а следователно и организма ми направи същото. от както почнах да пия малко витамини и различни хапчета прахчета и такива неща които баща ми(който е също лекар) ми даде почнах да се възстановявам и да си връщам стария режим малко по малко.качила съм 1-2 кг покрай цялата тая история и също ще съм ви много благодарна за съвети от ваша страна как да ги върна обратно.

години:16
ръст:163
килограми:51(но в момента съм качила 2кг поради злежаването което трая около месец-месец и полувина)
гръдна обиколка:85
талия:61
ханш:82
бедро:49
пръсец:31

Сега ще напиша и горе долу един примерен ден как ми е минавал преди този злощастен месец :D

на училище до към 13:30h (демек само на вода и дъвки си го карам до тогава, тъй като здравословна храна няма как да намеря там)
13:30h-14:00h обяд (който би могъл да съдържа някакви садушени зел. с ориз или пък с месо, или салатка пак с месо[пилешко, риба])
малко преди тренировката някакво плодче ябълка/банан или пък 250-300 гр кисело мляко 0,1% с 80-90гр стафиди
15:30 във фитнеса кардио 1:30h-2h
след това 1 час по басейнчета сауни и парни бани
към 18:30 вечеря (най-често месо със салата или пък зеленчуци с 100-150гр извара)
преди лягане си правя упражненията за крака и коремните и след това по леглата (angel):D

малко по късно ще пусна и пост, в който ще напиша как се развиват нещата и след залежаването, което претърпях .
Поздрави! :)

Темата беше редактирана от BrunetteinParis на 17.11.09 13:53.

17.11.09
13:49

Добре дошла и успех с дневника. Няма да е лошо да си сменеиш заглавието обаче, защото се дублира с друг дневник и ще стават обърквации. Поздрави...

17.11.09
14:21

Добре дошла и от мен, желая ти успех с дневника. Единственото, което мога да ти кажа е, че според мен закуската е задължителна. Другите да ти дадат повече инструкции, че аз не съм кой знае какъв експерт.

17.11.09
14:38

примерния ти ден с храненето и тренировките е УЖАСЕН.
седни да почетеш още малко,щот някои неща са казвани не 1 или 2 пъти ..

BR

17.11.09
14:50

такам, значи последните 2-3 дни взех да се раздвижвам и постепенно да приспособявам организма си към по горно описания график. тази седмица последно ще отсъства от училище, така че мисля че ще имам време за пълноценна закуска :)  както и да е ето как мина деня ми.
1.закуска (1 варено яйце, една краставица и кафе)
2.упражнения за крака и 1h колело
3.обяд една пилешка пържола с броколи
4.следобедна закуска 1мандарина
5.лек джогинг 1h
6.още една мандаринка и имаше малко останало от някакъв телешки суджук о-О :D
до сега съм наблягала предимно на пилешко и риба и от време на време разни скариди, но мисля че малко разнообразие няма да е излишно. какво мислите за телешкото и изобщо какво месо предпочитате самите Вие?
иначе,благодаря Ви за топлото посрещане :)
ами да това за закуската си много права, то и организма си го иска, обаче някак си сутрин в бързината на човек му е адски напрегнато да не закъснее, да не забрави нещо и т.н. и затова и при мен отсъства, може би най-  важното хранене в деня на човек.
да взема ябълка, някак си не върви, защото мн подува корема и не е приятно и сега се замислих да Ви питам дали ако си купувам някакъв вид ядки или стафиди за зауска ще е добре ?!

NE

17.11.09
15:37

казано от BrunetteinParis на 17.11.09, 14:50:

да взема ябълка, някак си не върви, защото мн подува корема и не е приятно и сега се замислих да Ви питам дали ако си купувам някакъв вид ядки или стафиди за зауска ще е добре ?!

вземи си овесени ядки и ги яж с прясно мляко :)

казано от BrunetteinParis на 17.11.09, 14:50:

какво мислите за телешкото и изобщо какво месо предпочитате самите Вие?

аз винаги ям пилешко защото телешкото ми е някакси сухо :) и двете са отличен източник на протеин за това хапвай телешко без д асе притесняваш.мисля че хранителните му стойности са като тези на пилешкото :)

btw храната ти е ужасна :D яж повече и не прави по 2 часа кардио
успех !!

BR

18.11.09
12:37

начиии опитах се днеска да послушам някои ваши съвети, но сигурно пак няма да Ви очаровам :Д
Храна:
закуска - 2 домата (средни) с 60-80 гр извара
обяд зеленчукова супа, 200 гр к.мляко 0,1% ,  50гр пуешко филе
(нататъка вече не знам ..Вие кажете какво още да включа в менюто си за днес)

Упражнения:
20мин. колело
повдигане на свития горен крак 2х50
повдигания на задния свит крак 2х50
странични повдигания на свития крак 1х10,1х20, 1х10
странични повдигания на свития крак(малко по усложнено) 1х10,1х15, 1х10

и мисля след малко да изляза да потичам 20-25 мин на чист въздух и да приключа с трен. за днес?!

а и мисля че забравих да кажа или не съм била достатачно ясна по въпроса за целтта, която искам да постигна в момента.
искам да сваля тея 2 кг., които качих последния месец и полувина.честно казано си го карам на някав мой си измислен режим, но се чудя дали да мина на някоя определена диета.чувала съм за тази на дюкан, че има добри отзиви за нея, но пък гледам във форума, че НВД е доста по разпространена.видях,че и двете са основани най вече на белтчини, но коя е по ефикасна особено, като се има предвид “режима” ми на ядене и спортуване до сега .

очаквам мнения, :)
поздрави от мен за сега ;П

18.11.09
12:48

казано от BrunetteinParis на 18.11.09, 12:37:

начиии опитах се днеска да послушам някои ваши съвети, но сигурно пак няма да Ви очаровам :Д
Храна:
закуска - 2 домата (средни) с 60-80 гр извара
обяд зеленчукова супа, 200 гр к.мляко 0,1% ,  50гр пуешко филе
(нататъка вече не знам ..Вие кажете какво още да включа в менюто си за днес)

Упражнения:
20мин. колело
повдигане на свития горен крак 2х50
повдигания на задния свит крак 2х50
странични повдигания на свития крак 1х10,1х20, 1х10
странични повдигания на свития крак(малко по усложнено) 1х10,1х15, 1х10

и мисля след малко да изляза да потичам 20-25 мин на чист въздух и да приключа с трен. за днес?!

а и мисля че забравих да кажа или не съм била достатачно ясна по въпроса за целтта, която искам да постигна в момента.
искам да сваля тея 2 кг., които качих последния месец и полувина.честно казано си го карам на някав мой си измислен режим, но се чудя дали да мина на някоя определена диета.чувала съм за тази на дюкан, че има добри отзиви за нея, но пък гледам във форума, че НВД е доста по разпространена.видях,че и двете са основани най вече на белтчини, но коя е по ефикасна особено, като се има предвид “режима” ми на ядене и спортуване до сега .

очаквам мнения, :)
поздрави от мен за сега ;П

Храната ти е ужасно малко.Верно има белтъчини, но не е достатъчно..НВД е хубав режим, но ти си на 16 години и не ти трябва...Просто не яж боклуци/сладко и тестяно/ и избягвай въглехидратните храни вечер/сладко, картофи, ориз, спагети и т.н/
Към обичайното си меню добави повече белтъчини/месо, яйца, извара, сирене,мляко/, малко плодове, повече зеленчуци, вода и движение.
Тренировката ти е за тонус и разсънване, но едва ли ще ти помогнеда отлабнеш качествено. Тренирай с гири, цяло тяло и пак си тичай...
Това е май основното

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1