16.11.09
16:42
По принцип засега само тичам навънка (и от време на време упражнения за крака), знам, че е напълно достатъчно да поддържам някаква форма, но искам да имам и известна физическа сила (на 15 съм и съм женско :D)... Та, нужно ли е предвид пола ми да тренирам за ръце, гръб? Знам, че мускулите са грозни, но аз само 3 кг гири ползвам. Пък и искам всичко да е балансирано горе-долу - тичането ми дава кардио, а останалите мускулни групи да са здрави и стегнати. Не искам да тренирам за гърди (само колкото правя лицеви опори).
Имам си еднократна серия упражнения за ръце, като мисля да вдигна повторенията - общо по 100 за всеки мускул.
Достатъчни ли са по 7-8 упражнения за гръб с 50-тина повторения? Не е нужно да имам сила за набирания, слънце, луна и т.н., нали?
Признавам си, че съм леко объркана, искам да съм здрава и силна, но кое е достатъчно да правя, за да го постигна?
И понеже в училището, в чийто двор бягам от месеци, вече се събират големи отрепки и наркомани точно когато тичам (и подмятат разни заяждания и подобни), мисля да си платя пропуск за футболния стадион наблизо. За какъв период може да е той - месец, година? Как варират цените?
16.11.09
16:45
Според мен няма проблем да ги тренираш,те повечето момичета като кажат:”Ама как ше тренирам за гръб,ама не,не,не искам като тоя грозния!!” :lol:
Те повечето момичета, които познавам, не могат да си направят програмата, както трябва. :D
Веднага се нахвърлят върху гладиатора, да тренират бедра с тежести, а са отишли там да ОТСЛАБВАТ! Най-добре се горят мазнини с тичане, следваща е пътечката, останалите стават все по-статични и по-скоро стягащи, отколкото “друсащи” и горящи.
Очаквам още мнения. : )
На бас, че мазнини се горят най-добре с тежести ;)
Както и да е, много хора ще го оспорят, но аз нямам време да споря.
Тренирай всички мускули с комплексни упражнения. Повторенията ги намали под 10. С тия 50-100 повторения .... ако искаш да тренираш за силова издръжливост, добре, иначе си губиш времето.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.11.09 17:12.
16.11.09
17:27
Това съм го изпитал,аз също казвам,че краката,гъза и ръцете ми ги чистя с тежести,особенно краката ;) .
хаха според мен мускули трудно ще направиш , както и да тренираш.Тея “едрите” дето са в залите с колко пот са станали такива не е истина, така че не се притеснявай че ще станеш много мускулеста :)
17.11.09
09:47
бягане скачане на въже прави каквото искаш ,но мускулна маса няма да направиш поради това ,че имаш нищожно количество тестостерон в кръвта .
17.11.09
16:09
Според мен по-добре прави набирания,набирания с подхват,кофички,лицеви и др ;-) .
17.11.09
17:24
Ако можеш да ги правиш , упражненията със собствено тегло наистина са добър избор . Иначе страшни мускули се правят на “гладиатора” - нямам думи .