17.11.09
19:22
Финални, онагледени резултати и в цифрово изражение - аминокиселинен профил на ПИККО Volactive 80% инстантен (Холандия).
Цитирам:
“Izprashtam ti i exel faila kam metoda FAAST, s kojto se presmjatat rezultatite. Spored smetkite po metoda koncentraciite v % za vsjaka aminokiselina figurira s cherveni cifri v tablicata. Sadarjanieto na tezi aminokiselini koito sa analizirani, e 55,3% (s cherveni cifri dolu) v analiziranata proteinova pudra. Ne e izvestnen obache procenta na triptofan i cistein - te ne se opredeljat sled solnokisela hidroliza. Sashtesvenijat rezultat e procentnoto sadarjanie na aminokiselinite kojto e opisan v tablicata s cherveni cifri i saotnoshenieto mejdu aminokiselinite.
Pri izchislenieto na procentnoto sadarjanie na aminokiselinite e vzet pod vnimanie i analitichnija dobiv za serin, treonin, hidroksiprolin i tirozin (sredno 60%) i za metionin (sredno 40%).”
Видно от таблицата и вследствие на разясненията, които получих, числото 55,3025 са грамовете аминокиселини в 100 грама пудра, като изключим триптофана и цистеина. Това са аминокиселините, КОИТО РЕАЛНО СЕ УСВОЯВАТ, а не тези, които се сочат върху етикета. Тези 55 грама са САМО АМИНОКИСЕЛИНИ, а всичко останало са мазнини, въглехидрати, абе всичко, което НЕ е аминокиселина. Триптофан, цистеин и аргинин НЕ се включват в сметките, защото не се анализират.
Този резултат, който имаме при всички положения е ЗАНИЖЕН, защото не включва трите аминокиселини, които изброих, а освен това има и други вещества, които са в протеините (не са само аминокиселини). Това, което е анализирано е леко занижено поради някой особености в изследванията, защото на 2-3 аминокиселини се взимат някакви осреднени величини (тук не съм много сигурен, какво точно говоря, понеже записвах думите на човека от лабораторията, но не се притеснявайте, ще имаме и лична среща, на която може да присъства който иска и да зададе лично въпроси, ако има такива).
Ако има въпроси, задавайте ги тук за да ги отправям директно към лабораторията.
Може да дискутираме анализа в тази тема.
Протокол от анализа (редактиран)
Хроматограма
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.11.11 23:36.
17.11.09
19:48
Ами аз лично съм доволен от резултата и най-вече от самото начинанието , което си беше прецедент до някъде за този форум.Нека и останалите да драснат по един ред , дали са останали разочаровани от резултата или обратоно.
17.11.09
19:55
Изключително разочарован съм, но не от резултата, а от самото изследване.
1во. Мислех, че ще се разбере ИЗТОЧНИКА на протеина
2ро. Исках да видя реален %,а на “близки” стойности и колко мазнини и въглехидрати има
3то.В останалите 45 гр какво ли има?? Трябва да гадаем...
Много несериозно са се отнесли от лабораторията.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 17.11.09 19:55.
17.11.09
19:58
Ще цитирам Стоянчо от старата тема:
“Повтарям, че срещу тези 300лв. ние ще получим аминокиселинен анализ, т.е. съответните аминокиселини и техните стойности. Въглехидрати, мазнини, витамини и минерали НЕ се включват в цената! НЕ се включва и изследване на забранени вещества.”
Разбира се ,че и аз бих предпочел поне произхода да е известен , но нещата стоят така за жалост.Колкото до останалите 45 грама , наистина е притеснително,особено като протеина даже не е и овкусен.До колкото разбирам Стоянчо ще се среща пак с човека който е направил анализа.Предлагам да го попита дали може да направи някакви предположения.
Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 17.11.09 20:02.
55 % за белтъчини е добре,ама не и когато 45 % не се знае какво е ....Иначе аз съм доволен от самото начинание като цяло.
ЗА произхода майче е по-сложно и за повечко пари...Аз искам да кажа,че пак бих се включил за да се изясни на 100 % цялата истина за този протеин.Значи от 80 %,излезна,че реално е 55 % и това можем да усвоим образно казано така ли ???
Мнението беше редактирано от Костадин на 17.11.09 20:09.
17.11.09
20:33
Само да попитам какво пише на чувалите на този холандски протеин, защото този който Аз си взех от Пико пак е 80%, но е някакъв Гръцки и по-точно подразделение на някаква Гръцка фирма и пише- Македонинан протеин.Чувала е един със бял цвят и малко сини ленти има по него.Питам, защото като ходих в Пико Стара Загора само този ми казаха, че имат и някакъв друг 65%..Моля да ме извините, че малко се отплеснах от темата. :)
Левцин, Изолевцин и Валин са подчертано преобладаващи, което е характерно за суроватъчния протеин.
55% аминокиселини, при това без 2 от 20-те амино. Ами като гледам диаграмата на идеалния белтък ще има около 9-10% от тях.
Значи до тук 64-65%.
Не е зле според мен.
И да не забравяме, че пробата не е от затворен, а от отворен чувал, което неминуемо е овлажнило продукта, респективно сваля % белтък.
Ами за толкова пари - толкоз.
Всеки си преценява дали го устройва.
искам да цитирам Стоянчо от една стара тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36511/P90/
казано от Стоянчо на 06.04.09, 19:04:
... Чрез ензима пепсин се разгражда протеина до аминокиселини, след което чрез течна и газова хроматография се установява абсолютно точния баланс на аминокиселините. Т.е. ако дадем да се изследва суроватка и в нея има соя, това изследване ще покаже, че баланса е нарушен. Следователно от изследването ще се разбере има ли различни източници на протеин.
Да разбираме ли че в момента анализа които направихме, не може да даде отговор на въпроса “От какъв произход са аминокиселините - соя, мляко, животно?”
едит: mitaka ме е изпреварил докато пиша и отчасти е дал отговор на въпорса ми, но не може ли да се каже с точност какъв е прозихода на протеина
Мнението беше редактирано от n_sko на 17.11.09 21:07.
До няколко дни ще ни дадат специализирано тълкуване на аминокиселинния състав на протеиновата пудра от специалист по аминокиселините и диетологията.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.09 21:21.
17.11.09
21:27
Ето това е приказка.
Също така ще има и приложение към протокола за да разясни по-подробно нещата.
Малко пряко предаване:
[23:16:16] Stoyan Ralev: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41217/
[23:16:43] Stoyan Ralev: интересува ги дали може да се направи заключение какъв е протеинът според аминокиселините
[23:17:02] Stoyan Ralev: т.е. може ли да се каже, че е чист суроватъчен, или има примеси на соя
[23:17:47] Ivan Paunov: това можем да го кажем ,когато дойде новият апарат
[23:18:15] Ivan Paunov: той ще дойде до края на месеца и следва пуск
[23:18:34] Ivan Paunov: колко време ще е пуска от сега не мога да кажа
[23:19:42] Ivan Paunov: да няколко дни ще ви дадем специализирано тълкуване на аминокиселинния състав на протеиновата пудра от специалист по аминокиселините и диетологията
[23:19:54] Stoyan Ralev: Това ми бе казал преди доста време, което аз го предадох във форума: Чрез ензима пепсин се разгражда протеина до аминокиселини, след което чрез течна и газова хроматография се установява абсолютно точния баланс на аминокиселините. Т.е. ако дадем да се изследва суроватка и в нея има соя, това изследване ще покаже, че баланса е нарушен. Следователно от изследването ще се разбере има ли различни източници на протеин.
[23:20:05] Stoyan Ralev: и сега ме цитират и питат какъв е произхода
[23:21:07] Ivan Paunov: трябва да набавим соев протеин за стандарт и да изследваме
[23:23:41] Ivan Paunov: един от методите е хидролиза с присъствието на пепсин,но ние предпочетохме да приложим със солна киселина ,както е в стомаха на човека
[23:24:40] Ivan Paunov: пепсинът също внася аминокиселини и предпочетохме за по-голяма надеждност да хидролизираме само със солна киселина
[23:25:11] Ivan Paunov: такъв е и методат за хидролиза предписан в самия тест за аминокиселини
[23:25:55] Ivan Paunov: в зависимост от пробата ,съдържаща протеина се подбира и съответният метод на хидролиза
[23:26:51] Ivan Paunov: в протеиновата пудра има както свободни ,така и свързани под формата на белтъци аминокиселини
[23:28:15] Ivan Paunov: предлагам ви да обсъдите във форума анализ на протеин ,на който знаете аминокиселинния състав.Например ,като този на който ми беше изпратил етикет от кутията
[23:29:23] Ivan Paunov: анализът на вашата протеинова пудра е направен чрез добавяне на вътрешен стандарт кам вашата проба.
[23:29:29] Stoyan Ralev: е, да принципно това би било перфекно, за да може нагледно да се сравни
[23:30:13] Ivan Paunov: този вътрешен стандарт е изследван в 4 различни концентрации ,което е видно на графиките в протокола
[23:31:03] Ivan Paunov: след това е добавен стандарта към изследваната проба и е направено изследването
[23:31:28] Stoyan Ralev: Аз бих помолил по същия начин както сега на мен обясняваш, да го напишеш това в WORD файл
[23:31:33] Stoyan Ralev: и да им го пусна във форума да четат
[23:31:41] Stoyan Ralev: сега почти никой не разбира за какво иде реч
[23:31:52] Stoyan Ralev: виждат разни криви и диаграми и никой хал хабер си няма (вкл и аз)
[23:32:17] Stoyan Ralev: нито някой знае какво е вътрешен стандарт, нито че е добавян към нашата мостра
[23:32:39] Stoyan Ralev: стъпка по стъпка, ако се опише изследването, ще се внесе яснота
[23:32:54] Ivan Paunov: нямаме никакво съмнение ,че анализът на вътрешния стандарт не е верен ,тъй като този стандарт е купен от америка специално за този опит и е стандартизиран и анализиран точно по този начин както го правим и ние с вашия продукт.
[23:33:17] Stoyan Ralev: добре
[23:33:29] Stoyan Ralev: ето тези думи ги нашиши в един файл
[23:33:32] Ivan Paunov: пусни им го направо сега в този момент да го четат
[23:33:43] Stoyan Ralev: добре
[23:33:46] Stoyan Ralev: ще цитирам
[23:33:57] Ivan Paunov: аз ще ви го опиша всичко това в протокола ,като приложение
[23:34:19] Ivan Paunov: пусни го едно към едно с часовете на беседата
[23:38:15] Ivan Paunov: имаме малка пилотна инсталация за мембранна филтрация и принципно бихме могли да опитаме да разделим суроватъчни протеини в зависимос от тяхната молекулна маса.
[23:38:30] Ivan Paunov: но това ще стане до 2 месеца например
[23:39:08] Ivan Paunov: трябва ни малко време ,за да подберем точните мембрани с които да работим
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.09 21:38.
Аз съм доволен от анализа, още преди да е напълно разтълкуван!
Искам да изкажа специални благодарности на Стоянчо за идеята която даде, и за постоянството което прояви през всички тези месеци, за да доведем анализа до успешен край!
оффтопик:
П.П. колкото и да не искам да спамя темата не мога да не направя сравнене между Човек които се хваща и върши нещо, и друг човек, които постоянно мрънка, плюе българите и нарича БЪЛГАРИЯ бананова държава! Повече Стоянчовци, и по-малко шишмановци и трябват на нащата държавица :)
Мнението беше редактирано от n_sko на 17.11.09 21:57.
Г-н Фазанов, като дойде след няколко дена “специалиста по аминокиселини и диетология”, му кажете да ви завре един “хидроксипролин” в задното аминоотверстие. Хептен за овчици ви взеха тук.
55% е ок според мен. Дори този процент е малко занижен, понеже 2-те амино не излизат на изследването, а и като се има предвид, че и протеина е бил отворен и от влагата процента също пада. Така че действителният може би е около 65%, което за тая цена е ОК. Останалото най-вероятно са баластни вещества. Относно коментара на Валентин Иванов бих искал да задам следната гатанка: имаме да кажем Американ уей, който, ако не ме лъже паметта, беше около 75% (дали не беше и малко по-малко, но съм забравил вече). Та от тези 75% вадим количеството амини дето не излизат, както и около 7-8-10% белтък, който се губи на изследването заради влагата, и ще получим цифра, която съвсем не се различава кой знае колко от горепосочените на първия протеин. Е да, единият е овкусен а другият не, но аз лично кой знае колко не държа на вкуса, а и с оглед разликата в цената, може и солен да ми се стори за един по-дълъг период от време... А говорейки за източника на протеина, в рамките на шегата, в единия протеин може и да е животински ;)
18.11.09
07:36
казано от butthead на 17.11.09, 23:28:
Г-н Фазанов, като дойде след няколко дена “специалиста по аминокиселини и диетология”, му кажете да ви завре един “хидроксипролин” в задното аминоотверстие. Хептен за овчици ви взеха тук.
Виждаме ,че си много интелигентен.Обясни и на нас необразованите простосмъртни люде за какво иде реч.
казано от butthead на 17.11.09, 23:28:
Попитай човека лично, виждаш името му, потърси го в скайпа. Вместо да плюеш, дай градивно мнение, българино!!! Ако ти си силен в тази област, много други хора не разбират от тези химични съединения и т.н. По същата логика и ти си нищо в много сфери, в които не си капацитет. Не мисля, че подобен коментар е от полза за когото и да било! Ще те помоля, ако ще продължаваш в същия “животински” (овчици) дух, по-добре не пиши в тази тема!
Човекът ще си сложи печата на фирмата под анализите, не вярвам да дрънка врели некипели, а още по-малко вярвам ти да си по-наясно с нещата от него. Докажи, че не е прав, а не хвърляй, макар и косвено празни обвинения.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.11.09 07:51.
18.11.09
08:56
Има няколко стандарта за суроватка при производителите на тази суровина. Най -често срещаните са 40% Whey, 65% Whey, 80% WPC, 85WPC Instant, 90% WPI и 95% WPI. По анализа може с голяма сигурност да се предположи че този е 65% уей. Просто холандците, или българските братя са го продавали за 80%. Това обяснява и цената, която сега изглежда съвсем реална за такъв продукт. 80%-вия би бил 30-40% по-скъп.
[10:57:52] Ivan Paunov: Pri izchislenieto na procentnoto sadarjanie na aminokiselinite e vzet pod vnimanie i analitichnija dobiv za serin, treonin, hidroksiprolin i tirozin (sredno 60%) i za metionin (sredno 40%).
[11:01:27] Ivan Paunov:
III. Някои ограничения на използвания метод
Поради чувствителност на някои от аминокиселините към силнокиселата
хидролизна среда (триптофан), трудната хидролиза на цистеина и
чувствителността на сяра- и хидроксилсъдържащите аминокиселини към
следи кислород, получаваните количествени резултати за серин, треонин,
хидроксипролин, тирамин и метионин са по-ниски, а триптофан и цистеин
практически не могат да се определят.
[11:01:46] Ivan Paunov: цитирам от протокола!!!!
[11:02:26] Ivan Paunov: тирозин
[11:02:35] Ivan Paunov: не тирамин
[11:05:37] Ivan Paunov: т.е ние сме взели предвид намаляването на количеството на гореописаните аминокиселини при хидролизата и сме изчислили тяхното процентно съдържание относно реалния аналитичен добив
[11:07:05] Ivan Paunov: така че процентното съдържание и за тези чувствителни аминокиселини е с голяма точност близо до действителното процентно съдържание в протеина
[11:09:18] Ivan Paunov: за да бъде признат този метод на анализ на аминокиселини е правена прадварителна оценка на метода в най-малко 13 независими лаборатории ,чак след това е пуснат ,като стандартен метод.
[11:11:27] Ivan Paunov: това е правило на утвърждаване на всички методи ,които биха желали да претендират за стандартни,т.е .такива по които може да се решават арбитражни спорове.
[11:13:09] Ivan Paunov: въпросният господин от форума нека изясни ,кови точно са претенциите му по отношение на хидроксипролина.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.11.09 09:13.
Е то не е само това, има поне още 5 индикации, че г-на просто нищо не е свършил. И не е необходимо да разбираш от изследвания, за да ги видиш.
За хидроксипролина, просто не ми се вписва в контекста на тирозин, серин и треонин. Не съм го срещал в някой аминопрофил, Гугъл каза, аз не разбирам, че го има само в колаген и еластин (нищо общо с въпросния протеин). Та не разбрах за метод ли става въпрос или наистина я има аминокиселината (xls файла не съм го отварял). И ако я има нормално ли е да е там, просто лаишки въпрос. Както и да е да кажем, че е прав професора..
Щяло да бъде с пепсин, обаче със солна киселина. хм Нека позная, 118 пъти по-лесно и по-евтино.
На 2 аминокиселини не можело да се определи количествето, те всъщност били 3. И другите и те имали разминавания.
Бил 55 ама само усвоимия. WTF
“Тълкувание на резултатите
Особено важни аминокиселини, които трябва да присъстват в храната на
спортуващи, са валин (VAL), левцин (LEU) и изолевцин (i-LEU).
Резултатите от извършения анализ показват, че тези аминокиселини
присъстват в значителна концентрация в анализираната хранителна
добавка и това показва високо качество като хранителна добавка за
спортисти.” WTF това ли е тълкувание на резултати??? Дано специалиста по “аминокиселини и диетология” да ги разтълкува по-добре.
Взимал стандарт специално от Америка, трябвало проба за ново изследване, мъкнат някакви апарати, цялата лаборатория специално за нас работи.
Всеки да си мисли каквото иска. Моето мнение е, че пича е претупал нещата и сега ни разтяга локуми тук.
Според мен хората са направили това, което може да се направи в България. Друг е въпросът, че повечето лаборатории изобщо не искаха в началото да се занимават с нас. Бътхед, като няма как да ти кажат колко % са въпросните две аминокиселини, как аджеба искаш да разбереш толкова? Ти да не очакваше наистина да е 80% за тези пари?
Аз ли нещо не разбрах, или хал-хабер си нямаш какво е хидроксипролин (не че аз имам, според ен е или аминокиселина, или остатък от такава), но просто трябва да си контра? Предлагам със следващото изследване да се заемеш ти, да намериш лаборатория, която за 300лв. ще ти обърне внимание и ще изпълни изискванията ти... хората ти казват, че няма как с апаратурата в България да се определи източника на протеина, няма как въпросните амини да се определят и толкоз.
Лично на мен ми беше по-интересно на АСН-а какво ще излезе, ама не стана... е, може би другия път ;)
Мнението беше редактирано от NastyNas на 18.11.09 11:51.
Много ми хареса позитивизма и откровеното оплюване в мнението на butthead.
След като даден човек не е наясно по дадена тема, да изказва мнение по нея, в което да плюе с общи приказки по труда, нервите и парите хвърлени “ей-така” за идеята и включително за негово благо,... ами струва ми се най-малкото неблагодарно.
@butthead: Ако нямаш какво да кажеш - защо не го кажеш другаде?
Още веднъж огромни благодарности за Стоянчо, за ентусиазма и упоритостта, с която доведе изследването до тук!
Мнението беше редактирано от mitaka101 на 18.11.09 11:54.
Относно хидроксипролина , това е аминокиселината пролин , която след хидролизация с солната киселина се нарича от някой
хидроксипролин. Когато хидролизират колаген , някои от компаниите вписват на опаковката какви
аминокиселини се съдържат в този колаген ето и пример тук : http://www.neocell.com/products-collagen-powder.htm най долу в описанието на продукта съществува и понятието хидроксилизин , тоест хидролизиран лизин . Нека обърна и внимание , че освен в колагена , в суроватката и други животински протеини също се съдържат аминокиселината пролин.
Мнението беше редактирано от thorne на 18.11.09 13:51.
На мен пък много ми харесва наивността на масата от хората в брутално тарикатската държава, в която живеем. В държава, в която е пълно с пумияри дето ще продадат майките си за някой лев.
Много ми харесва, митака, ти като кажеш, понеже ти си я пускал темата за въпросните протеини, че да ти пишат 80, а да се окаже 65 е нормално, щото бил отворен и имало влага. И за тея пари толкоз. Кои са ми общите приказки, митака? Ей това са общи приказки:
“...Резултатите от извършения анализ показват, че тези аминокиселини
присъстват в значителна концентрация в анализираната хранителна
добавка и това показва високо качество като хранителна добавка за
спортисти.”
Позитивизмът е хубаво нещо, ама е хубаво и да подлагате под съмнение нещата, които ви се представят.
Къде видя да упреквам Стоянчо за труда му?? Упреквам Паунов за неговия. Той първо се тутка 2 месеца за изследване дето се прави за един ден сигурно. Щото ако преведем тия приказки дето ги пише въпросния, и диаграми и ги пратим на една американска лаборатория съм сигурен, че ще се начуркат от смях.
Тук не става въпрос дали аз съм на “контра”, а че никой друг не иска да е на контра. Позитивизъм да има. При положение, че със сигурност 90% изобщо не разбраха какво показа изследването.
А за хидроксипролина, чакаме да обясни може ли да го има в суроватъчен протеин?. И ако го има какво означава това?
Аа, относно “благото”.. и аз съм дал пари, без да съм гласувал, и без да ми дреме за резултата от изследването, просто за идеята.
Мнението беше редактирано от butthead на 18.11.09 14:03.
18.11.09
14:14
butthead знаеш ,че 90% от хората в форума си нямаме кой знае каква представа от биология или химия .Виждам ,че си доста по-запознат.Защо нападаш останалите - били овце и тем подобни.Задай няколко конкретни въпроса, а Стоян ще ги предаде на въпросния господин Паунов.После кажи дали те удовлетворяват отговорите и готово.Също Стоян каза ,че ще има лична среща ако желаеш и сам можеш да обсъдиш каквото те тревожи с Паунов.
Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 18.11.09 14:21.
От една страна съм съгласен с butthead за Паунов , но може и да не е прав ... Искам да питам , в тази таблица (ексел) която е дадена , там има примерно :
LEU 223,500 252,91 252,91 113,16 25291,26 7,664018182 7,664018182
Това с червения цвят 7,66 са грамове Левцин в 100 гр протеинова пудра така ли ? Или ако не е , какво е това 7,66 за Левцина ?
Кои са ми общите приказки, митака?
И ако я има нормално ли е да е там, просто лаишки въпрос. Както и да е да кажем, че е прав професора..
Щяло да бъде с пепсин, обаче със солна киселина. хм Нека позная, 118 пъти по-лесно и по-евтино.
Пепсина (както беше обяснено) дава отклонение в + при анализа, понеже е белтък.
Взимал стандарт специално от Америка, трябвало проба за ново изследване, мъкнат някакви апарати, цялата лаборатория специално за нас работи.
Всеки да си мисли каквото иска. Моето мнение е, че пича е претупал нещата и сега ни разтяга локуми тук.
Има и още, ама не ми се занимава с простотии повече.
Мнението си го каза и то няколко пъти.
Досаден си.
Форума последната година се превърна в поле за вносителите да си рекламират стоките, колко били ‘убави и не дай си боже колко сме щели да качим от Слин-Сейн и да не изброявам просто...
Писнахте ми на патката, ей! Всеки с IQ малко повече от нормалните 100 ще се сети за какво иде реч...
Човек да не попита за някой протеин или креатин и официалния вносител, сила-бг и още двама-трима дето и те ше намажат нещо от въпросния непросветен индивид, веднага почват да му обясняват, че в тоя протеин имало повече амино с разклонена верига, обогатен с глутамин и че бил от 95% суроватка! Разбира се, въпросния човечец се впечатлява от изложените терминологични словосъчетания и веднага заделя още 30-40 лв. за техния протеин. Поръчва си го с надежда, и с всяка следваща доза усеща колко хубаво се е прецакал...
В момента ситуацията е същата. Тоя пич ни говори с някакви термини, впечатляваме се...не, да не сте посмели да кажете нещо лошо!
Това е табу! Стоянчо повече от 9 месеца се опитва да събере 300 лева и накрая да земете да плюете...НЕ!
Само че и на мен ми се струва, че тоя ви е метнал здраво...
Не съм пращал пари, но не съм и гласувал. И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ КРИТИКУВАМ СТОЯН! Даже му стискам ръка!
Но се радвам на изпълнения като тия на Митака и на Маринов, дето внася Слин-а...
Късно е, спи ми се, не искам да се заяждам с вас...
Просто се чувствах задължен да се изкажа и да изложа няколко тези, а от вас се иска да ми развиете антитези и утре да почнем спор/дискусия.
Лека вечер.
18.11.09
22:05
Глас народен, глас божи ...
Българина винаги ще е недоволен.
Ltts аз като човек с малко повече от 100 IQ те питам за какво иде реч?
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 18.11.09 22:11.
казано от LttS на 18.11.09, 21:43:
Форума последната година се превърна в поле за вносителите да си рекламират стоките, колко били ‘убави
И ще става все по-зле.Свиквай или прави като мен - чета от дъжд на вятър и то селективно.
И тук (разбирай България) спорта се комерсиализира.Отчасти съм доволен де, не помня от кога не съм поръчвал нещо от чужбина.
п.с. сори за офтопика
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.11.09 22:39.
[12:48:40 AM] Ivan Paunov: попринцип има аминокиселини много повече ,например над 50,но 20 от тях се считат за протеиногенни и те се анализират
[12:51:25 AM] Ivan Paunov: с две думи изследваните аминокиселини възлизат на 55тегловни процента от вашата протеинова пудра
[12:52:42 AM] Ivan Paunov: останалите проценти са въглехидрати ,мазнини ,витамини,соли идр.
[12:54:45 AM] Ivan Paunov: когато се прави анализ на общо белтъчно съдържание се прави по метод на Келдал за общ Азот и се умножава по коефициент за да се изчисли в белтъци ,но това е груб показател; този вид анализ не дава със сигурност под каква форма и в каква аминокиселина се съдържа този азот
просто казано ако е необходимо да вземеш 5г левцин на ден можеш да си изчислиш от тази екселската таблица колко грама протеинова пудра да вземеш
[12:59:35 AM] Ivan Paunov: един от форумците питаше мисля точно за левцина
[1:02:04 AM] Ivan Paunov: в сто грама пудра се съдържат
[1:02:22 AM] Ivan Paunov: LEU 223,500 252,91 252,91 113,16 25291,26 7,664018182 7,664018182
[1:03:08 AM] Ivan Paunov: 7,664018182 грама
Това са аминокиселините в нашата пудра, т.е. те могат да се усвоят от организма - 55гр на 100. В такъв смисъл е употребена думата “усвояеми”.
Всеки да приеме, че тези 55грама са на разположение на организма му. Останалото е холестерол, лактоза и други боклуци, които не сме изследвали, защото не сме си и платили за това.
Всеки сам да си прави изводите дали го устройва тази пудра или не.
Чакаме подробно описание на проведеното изследване следващите дни.
Пак ви казвам, виждате името на човека, по него го потърсете в скайп, ако имате възражения и въпроси!!! Не се притеснявайте, не хапе! Няма нужда тук да се хули и плюе по адрес на човек, който не присъства.
Не създавайте излишно интрига.
Който има обосновани доводи, нека ги изложи.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.11.09 23:03.
18.11.09
23:54
от доста време влизам да чета във този богат на информация форум и реших най-накрая и аз да се регистрирам и да ви поздравя най вече СТОЯНЧО-тъй като той хвърли най-много усилия и всички участници в това изследване което се направи,така вече всеки сам ще си прецени дали си заслужават парите за този протеин на ПИККО-аз лично мисля,че за тази цена си заслужава но не мога да кажа твърдо съдя по това което чета от постовете написано от другите колеги,решил съм като ходя към стара загора да си взема за да го опитам и тогава вече ще споделя мнението си на 100%.Може ли някой да ми каже който си е взимал от стара загора къде се намира склада им?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! ;-)
Мисля си, че е време да започнем събирането на пари за следващото изследване.
Ще стане интересно сравнение със сегашното изследване.
Ако има мерак за ново изследване, това означава отново да се определи коя пудра ще тестваме.
чак пък перфектен :) но си заслужава горе долу парите .. а вносителите да свикват .. в кризата евтините стоки вървят ....а най лошото е че българина винаги иска да избие рибата като си купи нещо без да дава горница на никой ...от това се задълбочават нещата ...и се забавя излизането .. ама Кво ви пука нали тук сме свикнали всеки да се оправя поединично...
Мнението беше редактирано от ShoCkk на 19.11.09 08:25.
казано от masajista на 18.11.09, 23:54:
от доста време влизам да чета във този богат на информация форум и реших най-накрая и аз да се регистрирам и да ви поздравя най вече СТОЯНЧО-тъй като той хвърли най-много усилия и всички участници в това изследване което се направи,така вече всеки сам ще си прецени дали си заслужават парите за този протеин на ПИККО-аз лично мисля,че за тази цена си заслужава но не мога да кажа твърдо съдя по това което чета от постовете написано от другите колеги,решил съм като ходя към стара загора да си взема за да го опитам и тогава вече ще споделя мнението си на 100%.Може ли някой да ми каже който си е взимал от стара загора къде се намира склада им?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! ;-)
В Стара Загора склада се намира в индустриална зона- Сердика, което се намира по пътя от Трите чучура север към складовете(или по пътя за Еленино покрай Кауфланд и на голямата автомивка вдясно и след това питаш за Сердика). Но в склада в Стара Загора няма от този протеин Volactive, а имат някакъв гръцки Hellenic който пак уж е 80%.
Поздравления за ентусиазма и свършената работа. Дано има повече хора като Вас.
Пия протеин на ПикКо от гръцкия и пудра на Scivation….за мен ПикКо е идеален за парите, с които разполагам в съотношение качество/цена, протеина образува добър шейк без вкус, много добра разтвримост (това доста ме учуди) и доста финна структура (което мисля е добре). За анализа пари не съм пращал, но от доста време чета из форума без да се впускам много в писане....просто по тази тема не се сдържах....благодаря на Стоянчо! Всеки може да си направи сметка колко струва 60% суроватка на ПикКо и тази на всички останали фирми....доказателството за качеството му е най-вече в дневниците на много потребители от този форум (вкл. и аз), при които протеина си върши чудесна работа и резултатите са на лице...ако някои си мисли, че ще има смазващо предимство в растежа с по-скъп протеин бих му казал да купува смело :)))
Аз си мисля, че протеина си е точно толкова, колкото трябва: 80% +- 5-6%.
Изследването, че не струва и децата го разбраха. Само @butthead казва нещата в прав текст.
Чудя се само дали подобно изследване, че даже и по-евтино не може да се направи при комшиите от Гърция/Румъния?
Купувайте смело и да не ви дреме, при протеина нещата са както казва Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. :lol:
Мнението беше редактирано от exstasy на 20.11.09 12:09.
19.11.09
09:24
В Стара Загора склада се намира в индустриална зона- Сердика, което се намира по пътя от Трите чучура север към складовете(или по пътя за Еленино покрай Кауфланд и на голямата автомивка вдясно и след това питаш за Сердика). Но в склада в Стара Загора няма от този протеин Volactive, а имат някакъв гръцки Hellenic който пак уж е 80%.
Поздравления за ентусиазма и свършената работа. Дано има повече хора като Вас.
КОЛЕГА МЕРСИ ЗА ОТГОВОРА ЩЕ РАЗПИТАМ КАТО ОТИДА,ПРЕДПОЛАГАМ,ЧЕ ТОЗИ ПРОТЕИН КОЙТО ИМА В СТАРА ЗАГОРА ЩЕ Е СЪЩИЯ КАТО ТОЗИ КОЙТО ИЗСЛЕДВАХА-80% СА ЕДНАКВИ,ДАНО И СЪОТНОШЕНИЕТО ДА Е ДОБРО!!!