18.11.09
10:12
Здрасти .
Първо исках да кажа че съм доста аматьор в тези теми така че е много възможно да има доста нередности в запитването ми .
Значи ,след сутриншната тренировка ,следобед нямам достатъчно време за приемане на качествена храна защото имам лекции .Хрумна ми да си направа протеинов шейк в къщи и да го сипя в една пласмасова бутилка от минерална вода (примерно тези малките по 300мл) и да го изпя някъде в късният следобед .Само че исках да питам дали протеина няма да му стане нещо (примерно да се развали) от времето прекарано в бутилката (примерно около 3-4 часа) .
ПД Въпроса може да е много абсурден но наистина не можах да намеря никакв материал по тази тема .
Въпроса ти е много готин.. Не е хубаво да разбиваш протеина (праха) с вода/мляко, и да го пиеш след 2-3-4 часа. Шейка трябва да се пие непосредствено след като е разбит, свързано е с структурата на протеина и усвояемоста му от организма. В твоя случай сложи праха в суха бутилка, и когато решиш да го пиеш само долей вода :)
18.11.09
10:24
По-добре си сипи само протеина в шейкъра, а вода прибави преди да го изпиеш.
И, моля те, не казвай, че ходиш на лекции, а пиши, че си на строежа или в автосервиза. НЕЛЕПО е студент да прави толкова грешки в написаното от него.
18.11.09
11:07
borer, решението наистина е само едно - сипваш протеиновия прах в шишето, след което по-късно (в нужния момент) добавяш вода.
казано от Oranje на 18.11.09, 10:24:
По-добре си сипи само протеина в шейкъра, а вода прибави преди да го изпиеш.
И, моля те, не казвай, че ходиш на лекции, а пиши, че си на строежа или в автосервиза. НЕЛЕПО е студент да прави толкова грешки в написаното от него.
Шапка свалям за това твое мнение!
Вече 5-та година решавам този проблем по следния начин:
1.Нося си малка кутийка с пудрата. Не нося шейкър, защото е много обемен.
2.Купувам си малка минерална вода - Девин е с по-широко гърло.
Когато дойде времето, правя си фунийка от лист А4 (свиваш за секуда 2-та края) и изсипвам леко пудрата за да не се задръсти “фунията”.
Благодаря на всички ви за написаните отговори .Наистина ще направа така както казвате ,ще взема пудрата и вече на място ще прибавя водата .
@ Стоянчо
Благодаря че сподели техниката ти ,изглежда доста добра наистина,ще я пробвам .
@ n_sko
Благодаря за бързият отговор :-)
@ Oranje
Мерси за отговора .Btw кой е казал че съм студент в България ... иначе мерси и за критиката ,ще я имам предвид.
Аз съм решил този проблем, като имам този шейкър:
http://www.youtube.com/watch?v=xCD5Hes4n2Q
Реално са 2 камери, като развъртя определена част се сливат и шейквам ;)
За шейкър ще трябва да носиш някаква раница или просто допълнителен багаж, защото е доста голям. Аз например слагам пудрата в някое изостанало малко шишенце от добавки или от лекарства, което може да събере около макс 100 мл вода. Когато му дойде времето само добавям водата и разбивам по-продължително време. Ако е по-добър протеина се разбива и с много малко вода, след което изпивам например още 200 мл вода и това е. Също така съм слагал протеина в малко пликче, изсипвам го в устатата и пия водата. Важното е да се събира по джобовете. :)
@ Nazgull
Шейкара наистина ще служи перфекна работа но и аз се опасявам че е малко обемен ,но пък за това си е доста чиста работа .
@ Radi_boy_
Аз също съм си мислил за техниката да слагам прах в устата и после да пия вода ... но техниката на Стоянчо ми се струва доста добра на решението за обемноста .Взимаш едно пликче или малка кутийка с протеинов прах .. после само копуваш една бутилка вода ,изсипваш праха вътре и готово .Хем не заема много място ,хем шейка става доста добър .Но иначе и твоите методи са добри ... просто зависи от ситуацията един метод е по добър от друг .Явно няма някои които да е просто най добрият .