За КАЗЕИНА ... ?

18.11.09
14:51

Каква е разликата между :

1. Мицеларен казаин
2. Калиев казеинат
3. Калциев казеинат
4. Натриев казеинат

.... може и още да има де да знам , рових рових и накрая никаква свястна информация не можах да намеря , във всеки сайт казват друго , единия най - добръ , другия по - добър ....

И така , кой е най - подходящия за прием преди лягане ?

P.S. Може и да се лъжа, но мисля че е Мицеларния казаин :)

ЕД

18.11.09
16:16

Като цяло са 2 вида - Мицеларен казеин и калциев казеинат.

Мицеларният казеин е най-добрия казеин - това е натуралната, неденатонирана форма на казеина, който се съдържа в млякото.

Калциевия казеинат се добива от каимака на млякото чрез процес, който отделя казеина от суроватката. Тук казеиновата частица се обработва с калциева сол, за да се подобри стабилността на протеина в течности.

Като цяло мицелара е най-доброто при казеините и най-скъпото.

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 18.11.09 16:16.

18.11.09
16:27

Общо взето да :)

18.11.09
19:49

Благодаря за адекватния и бърз отговор :)

18.11.09
21:25

Между другото бях чел някъде, че казеин се използва при образуването не лепилото, с което са залепени например етикетите на бирата (тези със стъклено шише). Ама кое как е - божа работа...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1