13.01.05
11:13
Темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=45095#45095
Здравейте,това може би не е най-подходящото място за този въпрос но ще питам:Кое е най-доброто бойно изкуство което може да се тренира в София, по отношение на цялостното ти развитие на сила и физика.Благодаря предварително.
13.01.05
11:47
Kick-boxing
Кик-бокса и бокса са добре, но са си чист бой, докато аз имам предвид спорт за хармонично развитие на физическите и духовни качества.
Айкидо, някакъв “вътрешен” китайски стил... само че е необходимо да откриеш подходящия треньор.
Поздрави! :)
Карате Кьокошинкай препоръчвам най-горещо. Тренирал съм Ай Ки До 5 години, и ако мога ще продължа, но нямам време сега. Каратето е както казват “биткаджийско”, пък и тялото се развива много добре. Започнах да вдигам, защото Ай Ки До-то не ми стигаше като натоварване.
А дали ще можете да ми дадете някакви координати на зали, клубове, за което ще съм ви много благодарен.
На Ай Ки До мога да ти кажа всички телефони, но за каратето провери в страницата им, или в някоя търсачка.
13.01.05
17:33
Написано от taekkyon_fan в предишна тема:
Набираме хора за допълване (и вероятно сформиране на нова при повече желаещи) група по ТЕКИОН.
Това е едно от най-смъртоносните бойни изкуства,
създадено в Корея. http://www.daobg.com/?mode=tekion
Човекът, провеждащ тренировките е един от бившите ученици на
небезизвестния Хван Джън Нам http://www.daobg.com/?mode=hwang
Това е една великолепна възможност за всеки да развие своите душевни и физически възможности.
за контакти:
0898328026
0886408726
Пробвай там тренировките са в Люлин.Устройва те ако си от София.
10x,Armitrage,а дали не би могъл да ми кажеш къде по-точно в Люлин, за какви пари си говорим и дали школата е добра, ако имаш повече опит, най-вероятно би могъл да ми кажеш дали си заслужава по отношение на качеството на тренировките.
15.01.05
06:35
В момента се въстановявам от травма а и идва сесията ми така че ще започна тренировките към края на другия месец.По добре се свържи с хората.Обикновенно цените са около 20 максимум 30 лв за бойните дисциплини като тренировките са обикновенно 3 седмично.Естествено немога да гарантирам в случея.Най-добре ще е да провериш.Един приятел тренираше кикбокс в София и ми каза че месечната такса му е 20 лв за 3 пъти в седмицата.
06.02.05
17:59
Кик Бокс е истината не ми ги говорете др.
[quote author=“T-BiRD”]Кик Бокс е истината не ми ги говорете др.
Всеки има своята истина, за мен това е киокушинкай, но за съжаление вината да не продължавам и до днес се оказа в мен... :?
08.02.05
00:58
[quote author=“T-BiRD”]Кик Бокс е истината не ми ги говорете др.
А бе незнам дали е истината ама знам че половината ми даскало са такива и не-смеем дума да обела е то не само на тях ама няма значение аз един път си изядох боя вече ама кво да се прави 10 човека ти скачат и не-смея да им кажа нищо :cry: :cry: ..Ина4е ще зема и аз да се запиша да тренирам някаде...
Да ама при вида на някой билдър може да се уплашат!!! Нещо с размерите на Рони, Маркус Рул или Грег Ковач би ги уплашило достатъчно! Така че тренирай здравата и ще се оправят нещата предполагам! Преди като бях малък се опитваха да ме мачкат, ама сега като направя най-широко гръб гледат със страхопочитание 8)
Тъи като съм каратист бих препоръчал каратето , защото освен че се учиш да се биеш , и с един удар , можеш да докараш безсъзнание на някого , се тренира яко физиката , ако си сериозе можеш много да напреднеш , има даже специални тренировки с тежести за тези които желаят ,също така се занимаваме с медитация , което влияе страшно добре на духа , повишава се концентрацията , което води и до добри резултати и в фитнез залата , защото колкото по добре се концентрираш , толкова повече можеш да вдигнеш , и да напреднеш с по бързи темпове .
Карате киокушин е истината!!! Здрав спаринг и три пъти в седмицата фитнес и ще станеш машина убиец!!!
теквондото е мн добър стил ! съчетание от всички други стилове ! всичко най добро от всички стилове събрано в едно ! направо да best !:) организират се мн добри състезания и в българия този стил се е развил на мн мн добро ниво !:) особено тук в FOLKAN в блг :)
Моля пишете на кирилица! Мнението ви беше механично преведено.
Mr_Muskul
15.02.05
12:43
от каратето нищо физическо не очаквай...тренирал сам 1година и не сам никак доволен само с глупости та занимават(лицеви и коремни).сичките там са някви супер клечовци то това по са доближава до аеробиката.
17.02.05
09:33
Значи на 15 сам дали ми е късно да се запиша кик бокс или нещо от сорта . Мислех кик бокс че да ми посчупят и без тва кухата глава на тренировките :)))))ама сериозно се замислям дали няма да ми е прекалено късно щото сам на 15 и нз ако се запиша ква е практиката трен 1 седмица пускат на ринга с някой як на спаринг и ти трошат главата или ??? :))))
По-добре не се захващай с бокс ако нямаш намерение да се занимаваш професионално.Ако искаш да тренираш нещо интересно от което няма да ти омекне главата избери киокушин или шотокан.Тях мойе да ги тренираш и без да ходиш по състезания за да те размайат :). А като започне спаринга няма да искаш да сварши :).
за кик бокс се иска мн жреме преди да те пратят на ринга в састезание ! обсхто взето има мн хлеб да ядеш докато те пратят !:)
така е и за бокса ! ще минат доста тренировки защото жсе пак трябва да свикнеш! но за бокса и кик бокса трябва да си мн издражлив! Общо взето добри са и двете ! А между др . - състезанията - ми то това е най-интересното от всичко именно там можеш да докажеш себе си и да получиш някое др медалче! :D
17.02.05
22:42
не хора идеята е че за възрастта си и сред хората които сам тоест сред съучениците и другите нали излгеждам едър ( не съм мноо висок към 174 ) но имам малко не съразмерни ръце ( големи за тялото ) и в гръдния кош не съм тесен ама не моа са бия ( колкото и смешно и комплексарско звучи , ако се ступам с някой по едър 1 винаги гледам да го съборя което ми е лесно но ... дугото )
а бе биеш му един тупаник ( но прав в главата некаде ) и ем ще го сабориш ем нема и да стане в скоро време! :D
sa1nt едни от най-разпространените бойни стилове в BG и в света(за него не знам,ама за BG Да)са карате киокушин,джудо и айкидо.За карате киокушин мога да ти обясня пове4е(щтото го тренирам).Зна4и при него ще станеш по рефлексен,по подвижен и разтегнат,ще придобиеш пове4е сила в ръцете и краката,ще станеш по издръжлив.Мускулите ти ще станат по плътни(от лицевите опори),но няма да са 4ак толкова големи(щото все пак каратето спада към аеробните тренировки).Така,4е вси4ко зависи от тебе да решиш и както Callo каза:”карате киокушин е истината”.От него наистина щте станеш “машина убиец!!!”
19.02.05
14:32
Ами според мен Таекуондото е много добре аз това тренирам от 5 години и бих казал че помага много за духовното и физическо развитие!Ако си решил да тренираш сериозно и си готов да приемеш тази философия ти гарантирам че ще се опознаеш самия себеси и твойте възможности спрямо дадени ситуациии!Това е енергичен и много подвижен спорт и моя съвет е да избереш Таекуондото! :) Късмет за по нататъка каквото и да избереш-тренирай не се предавй и не забравяй че постоянството е ключът към успеха! :D
Имам сериозно питане кое е подходя6то бойно изкуство за менкато се има в предвид следните неща:
1. Тежа около 85кг висок 1,80, занимавам се с фитнес от няколко години.
2. Попринцип не сам много гъвкав, силен съм но не много пъргав(но не сам и тромав), по 6пагатите ме няма :)
3. Тренирал сам малко кикбокс но се наложи да прекасна, от това лято мисля да се захва6там сериозно с нещо а и вереме ве4е 6те имам,
4. а да на 18години съм
Искам да знам дали някое бойно изкуство е по подходящо за мен, дали въоб6те може да се говори за това или бокса е най подходящ...
БЛАГОДАРЯ!
19.02.05
20:27
Ае гледам ги тез смешни и отговори и страшно се забавлявам.Тва киокошина ако ще се тренира е наи-добре да се започне още от много ранна възраст.Тва се отнася за всички источни боини искуства защото наистина развиват не само много добри физически но и саздават един твърд характе.А вие ми говорите за некви 17-18 годишни дангалаци да почват да тренират тея искуства.Има още ред причини ама ся не ми се обянява.Аз съм тренирал киокошин шотокан бокс и сега съм луд по кик бокса и ще ви кажа само че ако искаш да биеш и да станеш “машина за убиване” кицкбокса му е маиката. :)
19.02.05
20:48
Брато според мен гъвкави спортове като Таекуондо не са за теб освен ако не решиш яко да тренираш и си постоянен-в такъв случай това би ти повишило гъвкавостта и най-вече подвижността!Но пък ако не търсиш такъв тип спорт аз бих те посъветвал-мога найстина да кажа че разбирам от темата-съветвам те-бокс,джудо или евентлално айкидо!това не са гъвкави и бързи спортове-можеби айкидото повече по-малко от другите- и би трябвало да ти доприлягат!Каквото и да избереш тренирай със самочувствие и най-вече ПОСТОЯНСТВО!Не забравяй- ти си българин и си природно по-силен,надърен за какъвто и да е спорт от някой запъдняк!Късмет за по нататъка! :D :wink:
20.02.05
12:11
Кик воксиоре извиняваи че ще те поправя ама и аз съм тренирал кик вокс борба и бокс.Ходил съм на републикански по бокс и съм печелил медали.Всеки си има гледна точка но досега не съм ял бои от каратист кик боксиор па какво остава от културист.Мисля че бокса е добър вариант. :wink:
20.02.05
22:24
За даката-сакс :) Ами ние сме тука за да се изказваме по дадени въпроси и по този начин да помагаме на тези които се опитват да вземат определено решение!Всеки си има гледна точка и не трябва това да пречи на ностаналите-няма сега да се караме за глупости! :wink:
21.02.05
14:39
Адски си прав.Това эа гледната точка съм съгласен с теб.
21.02.05
21:05
Гот` е че се разбираме! :) Пичага!
Мерси за мненията на вси4ки.
Та доколкото разбрах да си гледам кикбокса и няма смисал с не6то друго да се пробжам така ли?
22.02.05
09:26
[quote author=“x_X_x”]Мерси за мненията на вси4ки.
Та доколкото разбрах да си гледам кикбокса и няма смисал с не6то друго да се пробжам така ли?
така е :D
Хаха ама не е точно така!От къде сте сигурни,че един боксьор ще набие един каратист.Ми той каратиста може да му играе само сьс крака,а пьк боксьора по този начин как ще може да го удари вав тялото или главата(остават само краката на каратиста,ама той за разлика от боксьора е по-пьргав[каратето е доста по бьрз и подвижен спорт отколкото бокса-100%],така 4е боксьора няма каде да го удари,освен ако не се приближат на сантиметри един от друг).Ако вьв форума има хора,които знаят историата на М.ОЯМА(основател на карате киокушин):той е бил предизвикван от много борци,боксьори и др. силни мьже,но нито един не го е побеждавал!!!Имали нещо да кажете сега А?
22.02.05
15:23
karatekas - по мнението ти личи че явно не си се занимавал с такъв род спортове - ако започваш да тренираш карате, кик-бокс или каквото и да било за да биеш хората, то влизаш в разрез с философията на тези спортове. Хубаво е да тренираш нещо такова само ако ти допада иначе ако го тренираш да налиташ на бой на този или онзи не си струва.
22.02.05
16:23
да начи с тея 15 години и тва че никога не сам се захващал със някакво бойно изкуство говори че май сам закъснял . Носичко си е до гледната точка за някой много се кефят на гъвкавъ жилави и бързи каратисти , аз сам друг тип винаги са ме кефели говеда кат джей и рони :)))) вии само си представете ронито - каратист хахахха :))))
22.02.05
17:15
karatekas батка вкарваш расаждения като на 7 годишно ларе:D по интересните ти умозаклиучения си личи че не си се занимавал с никакво боино искуство.Така че по-добре не исказваи мнение без да си подготван :D
JiVko никога не е късно да се захванеш с някои боен спорт.Но като за твоета възраст сякаш наи-подходящи ще са кик-бокса и бокса защото в тях няма кои зане каква философия и няма нижда да ги тренираш от малък за да станеш наистина добър както например е при источните боини искуства.