РЕЗУЛТАТ от изследването на Volactive 80% суроватъчен концентрат (ПИККО)

Прескочи до:

19.11.09
10:31

казано от Aleksandar Marinov на 18.11.09, 22:05:

Глас народен, глас божи ...
Българина винаги ще е недоволен.
Ltts аз като човек с малко повече от 100 IQ те питам за какво иде реч?

Ти много добре знаеш. Стига се прави на чукнат, а прегледай отново форума, че видях тема за слина, дето не си писал.
Пусни поредното постче за НЕНОРМАЛНИТЕ му ефекти, ЖИВОТИНСКОТО напомпване и ИЗЦЯЛО НАТУРАЛНИТЕ “билки”.

И престанете да се опитвате да обиждате другите с “българин”, защото и вие сте българи, и вие сте на същото дередже...
Пък и меко казано ставате банални. ;)

No Bad Feelings...

19.11.09
10:33

OFFTOPIC @Ltts Явно не знам щом те питам? Естествено че като има тема за слина ЩЕ ПИША вътре в нея, това ми е работата и ти си никой да ми казваш какво да правя. Някъде да си ме видял да се пише в тема за креaтин или протеин а аз да предлагам слин-сейн???? Прави малко разлика ако обичаш. Аман от хейтърчета.  :lol:
Като не те кефи не чети. /OFFTOPIC

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 19.11.09 10:56.

19.11.09
10:57

Благодаря на Стоян за положените усилия!Мисля, въпреки че изследването не е много сполучливо всеки може да си направи изводите относно качеството на пудрата .

19.11.09
11:31

Ако изследването е точно то тоя протеин може спокойно за гейнер да мине :) Според мен не е най-важното, че за тази цена има 55% протеин в пудрата и това е изгодно ами какво има в останалите 45%. Ако е тъпкано с захар и мазнини изобщо не е далавера тоя протеин (гейнер), но нали не се знае пак ще гадаем струва ли си или не ;)

19.11.09
19:28

Професорът, вместо да обяснява каква мембранна цедка щели да си вземат, да обясни защо няма Треонин (незаменима аминокиселина) в изследването? Защо на негово място има хидроксипролин, който се среща единствено в колаген и еластин (кости, кожа, сухожилия)? И то цели 5 грама, повече от почти всички изследвани аминота.

19.11.09
19:35

ми сигурно в протеина има някой друг грам кожа,кост или сухожилие и следователно аминокиселинния профил е още по-богат с разни неща :>

19.11.09
19:46

казано от butthead на 19.11.09, 19:28:

Професорът, вместо да обяснява каква мембранна цедка щели да си вземат, да обясни защо няма Треонин (незаменима аминокиселина) в изследването? Защо на негово място има хидроксипролин, който се среща единствено в колаген и еластин (кости, кожа, сухожилия)? И то цели 5 грама, повече от почти всички изследвани аминота.

Не знам защо ти не си взел да направиш изследването. :D
Не съм давал пари за изследването, но тогава не следях толкова форума, а и добавките ги бях позабравил.
Браво на Стоянчо, който е поел ангажимента и довел нещата до край. Не виждам какво толкова упреквате човека, който е правил изследването. Все пак не вярвам цял живот да се занимава с изследвания на Американски протеини, които имат еди какво си.....за да  може да направи такова сравнение между тях и този на Пико. Но тук има доста форумни специалисти, които явно ги разбират нещата. Човека е свършил това, за което му е платено и както виждате ви е казал колко аминокиселини могат да се усвоят. Не виждам какво друго може да се иска от резултатите, пиете по 50гр Пико и сте ок. :)

Ако има друго събиране на пари за изследване се включвам. :)

19.11.09
20:45

А извинявай, той сигурно не знае, че такава аминокиселина съществува, Треонин. Или я няма вътре, затова не я е видял, незаменима аминокиселина. Кое от двете? В най-добрия случай е бил небрежен и е пропуснал да я спомене сред неизследваните.

19.11.09
23:19

Първо искам да поздравя Стоян за за упоритостта която прояви за да докара нещата до край.

Мислех да не пиша в тази тема защото без да коментираме цената на продукта и дали той е изгоден, никой не го притеснява факта че продукта е с различно съдържание от това на етикета... което едва ли не се приема за нормално защото протеина е евтин.

Но конкретно искам да кажа че претендирам да съм доста компетентен в тази област и butthead определено има право. Помислете малко... :) за треонина говоря

Мнението беше редактирано от kao на 19.11.09 23:20.

20.11.09
04:05

Ами значи професора да отговори ако може.. дали хидроксипролина в такова количество буди съмнение за наличие на следните съставки .. кожа кости и незнам си кво .. че това ме притесни ... искам да си взема иначе

20.11.09
10:05

Лелеее тука кожи,кости и мъзга :) Браво на Стоянчо за упоритостта при събирането на пари.
п.с.Ако има ново изследване пак бих дал пари,заслужава си

RE

20.11.09
11:55

казано от exstasy на 19.11.09, 09:23:

Аз си мисля, че протеина си е точно толкова, колкото трябва да 80% +- 5-6%.
Изследването, че не струва и децата го разбраха. ...

И аз имам такива опасения, защото в протокола  в .pdf формат (с текстовата част и графиките) пише:
“Поради чувствителност на някои от аминокиселините към силнокиселата
хидролизна среда (триптофан), трудната хидролиза на цистеина и
чувствителността на сяра- и хидроксилсъдържащите аминокиселини към
следи кислород, получаваните количествени резултати за серин, треонин,
хидроксипролин, тирамин и метионин са по-ниски, а триптофан и цистеин
практически не могат да се определят. ” 
Е ако тирамина се смята за протеиногенна аминокиселина, аз трябва да се хвърля от някъде. Сигурно е имал имал предвид тирозин. А хидроксипролин не виждам в екселската таблица да е определян.

Мнението беше редактирано от rendori на 20.11.09 11:58.

ЕД

20.11.09
16:33

Добре е към такива анализи да се направят и задължителните изследвания за  салмонела и листерия.

Добре е да се види и как е от към аспартама. Незнам с какво се увкосява иначе точно този продукт.

Защо никой не е сканирал и качил тук до сега Supplement Facts на протеина? Добре е след като излязоха изследванията да се покаже и оригиналния етикет на протеина, за да видим какво пише там. До колкото виждам само 1 нещо знаете за този продукт преди изследването и то е, че е уж 80% суроватъчен концентрат.

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 20.11.09 16:40.

20.11.09
16:39

казано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 20.11.09, 16:33:

Добре е към такива изследвания да се добавят и задължителните при такъв тип анализи - салмонела и листерия.

Добре е да се види и как е от към аспартама. Незнам с какво се увкосява иначе точно този продукт.

Той е неовкусен.
А допълнителните изследвания сигурно струват пак пари. Иначе по принцип съм съгласен и аз отново да дам пари за изследване на протеин, особено този път ако е от някоя известна марка.

20.11.09
21:31

Този холандски протеин (волактив) няма етикет, няма и аминопрофил. LGP, погледни някъде назад в темата е пусната снимка на сертификата им. Там пише само, че е 80%. Изследването показа 55%.

ЕД

20.11.09
21:40

Е как го продават този протеин? Само със сертифит? По закон в БГ, а и навсякъде такива продукти трябва да съдържат минимум таблица със състава върху оригиналната опаковка и такава на Български език. Незнам как така на сляпо си купувате протеин, за който не се знае нищо и можеш да разбереш нещо за него само по името му...

20.11.09
21:50

Уви, няма. единственото нещо, с което разполагат е този документ, с който минават митниците предполагам. Може би заради това хората гласуваха именно за този протеин да бъде изследван.

ЕД

20.11.09
22:33

No Comment :lol:

Сега някои ще си кажат - вносителите взеха да плюят и др. Истината е, че работата си е за смях!

Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 20.11.09 22:35.

казано от Стоянчо на 20.11.09, 21:50:

Уви, няма. единственото нещо, с което разполагат е този документ, с който минават митниците предполагам...

Стока, произведена в Холандия, вероятно не преминава през митнически контрол при транспорта си до България.

HE

22.11.09
00:47

казано от Кольо Пияндето на 21.11.09, 05:15:

казано от Стоянчо на 20.11.09, 21:50:

Уви, няма. единственото нещо, с което разполагат е този документ, с който минават митниците предполагам...

Стока, произведена в Холандия, вероятно не преминава през митнически контрол при транспорта си до България.

Еха ако го знаех това преди няколко дни щях да вкарам два контейнера трева и три хашиш.
Всичко минава през митнически контрол, но когато става въпрос за големи пратки от фирми нещата не са като колетите от бодибилдинг.ком - има едни уговорки кой ще е на смяна, това ще мине ли с тея документи ако не е “нашия” човек и т.н.т.
Всички които внасят стока с контейнери в България са ги играли тея циркове  :lol:

Стоянчо - помниш ли какво ти казах в началото като ме пита за изследванията? Прав ли се оказах? Разбра ли защо не продължих инициативата?

Не съм давал пари, няма да давам мнение, но ще вметна края на един стар виц “Като отваряте бисквити Катеричка - катеричка ли излиза от вътре”  ;-)

Айде успех и да се научите как да пазарувате от чужди сайтове май това остана единственото спасение  ;-)

ВИ

22.11.09
10:03

казано от head_hunter на 22.11.09, 00:47:

Всичко минава през митнически контрол, но когато става въпрос за големи пратки от фирми нещата не са като колетите от бодибилдинг.ком - има едни уговорки кой ще е на смяна, това ще мине ли с тея документи ако не е “нашия” човек и т.н.т.
Всички които внасят стока с контейнери в България са ги играли тея циркове  :lol:

Знаеш къде е прокуратурата нали? Ако нямаш на тях какво да им кажеш, значи говориш наизуст. 100% има доста които са го правили, но откакто сме в ЕС, всички храни са под супер строг контрол и за да има схеми трябва да подкупиш 10 човека в 3 различни отдела. Един пиклив пазар като нашия на добавки няма никакъв ресурс за това.
По темата, стоки от ЕС без специални акцизи не подлежат на митнически проверки, само на данъчни.

HE

22.11.09
10:32

казано от Валентин Иванов на 22.11.09, 10:03:

казано от head_hunter на 22.11.09, 00:47:

Знаеш къде е прокуратурата нали? Ако нямаш на тях какво да им кажеш, значи говориш наизуст. 100% има доста които са го правили, но откакто сме в ЕС, всички храни са под супер строг контрол и за да има схеми трябва да подкупиш 10 човека в 3 различни отдела. Един пиклив пазар като нашия на добавки няма никакъв ресурс за това.
По темата, стоки от ЕС без специални акцизи не подлежат на митнически проверки, само на данъчни.

Мнението ти е пълно с взаимно изключващи се части от изречения - хайде пий кафе и пробвай пак  ;-)
Изобщо не ми е работа да сигнализирам който и да било казвам от лични наблюдения как седят нещата. Едва ли някоя фирма вносител /тук не говорех за добавки само обаче предполагах, че вносителите ще го приемат твърде лично/ ще ми даде достъп до пълната документация по вноса  ;-)  . Като сме се заговорили за данъчни на колко места ти издават фискален бон /в това число и колко от търговците тук издават такъв и за всяка покупка ли се минава през касовия апарат/? Колко декларират реалната цена на вноса? Хайде да не си говориме в тази връзка и за продажбата на добавки онлайн от кой закон е засегната.
Първо казваш строг контрол, а после само на данъчна проверка е хайде осмисли пак кое е последно.
Всяка стока внесена от където и да е подлежи на митнически контрол - не бъркай обмитяването с проверката.
Хайде да не си говориме, че всички вносители са много изрядни щото всеки е правил магарии и всеки ако го подкарат сериозно данъчните и икономическа полиция ще се озове в доста неудобно положение. Истината е, че голяма ама много голяма част от търговията е в сивата зона.
Както и да е купуването на добавки от България от известно време е табу за мен. Предпочитам да си поръчам това което ми трябва от вън в границите на допустимото от закона та да си нямам ядове.

ВИ

22.11.09
11:51

Строг контрол - в митниците. Така че да не се избегнат митата. Като мине вече митница някъде в европа, остава само данъчния контрол.
Данъчен контрол - за да не се избегне ДДС-то.
Че има магарии, сигурно има, но винаги много ме е дразнело говоренето на изуст. Като има човек някаква теза е хубаво да я аргументира.
При протеините основното мито се слага на килограм, а не на стойност. А кажи ми как ще го избегнеш това?

казано от head_hunter на 22.11.09, 10:32:

Всяка стока внесена от където и да е подлежи на митнически контрол - не бъркай обмитяването с проверката

Извини ме, но не съм съгласен. Да, нека разграничим декларирането на стока пред митница и документалният контрол на ГКПП - това са различни неща. Повтарям още веднъж - стока, имаща вътрешнообщностен статут, подлежи на свободно движение в рамките на ЕС без митнически контрол и формалности. Такива са стоките произведени в рамките на ЕС, преработени в достатъчна степен в ЕС (съгласно съответните регламенти), произведените с достатъчно количество суровини, произхождащи от ЕС (отново съгласно съответните регламенти), както и вече декларираните пред някоя митница в ЕС. За какви контейнери говориш? Не намирам шегите с наркотиците за уместни и имащи връзка с темата. Моля, аргументирай се защо стока, произведена в Холандия, подлежи на митнически контрол при влизането си в България.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.11.09 15:19.

22.11.09
15:33

Може би защото ако не подлежи на проверка ... може да си поръчам трева от холандия и с кашончетата Оп щото е от ЕС никой нищо да не провери какво има вътре и никой нищо не може да ми каже това ли искаш да ми кажеш ? Защото аз това разбирам под митническа проверка .. като патувам някаде в ЕС нали пак проверяват какво нося ... нищо че съм в ЕС

Мнението беше редактирано от ShoCkk на 22.11.09 15:37.

казано от ShoCkk на 22.11.09, 15:33:

...като патувам някаде в ЕС нали пак проверяват какво нося ... нищо че съм в ЕС

Когато пАтуваш е едно, движението на стоки - нещо друго.

казано от Кольо Пияндето на 22.11.09, 15:17:

Да, нека разграничим декларирането на стока пред митница и документалният контрол на ГКПП - това са различни неща...

22.11.09
16:00

Да де по твойта логика никой нищо не гледа кво има вътре няма проблем , да поръчвам тревата направо , в оригинални пакетчета и бам в кашона с лепенка на нестий ..

Мнението беше редактирано от ShoCkk на 22.11.09 16:01.

казано от ShoCkk на 22.11.09, 16:00:

Да де по твойта логика никой нищо не гледа кво има вътре няма проблем , да поръчвам тревата направо , в оригинални пакетчета и бам в кашона с лепенка на нестий ..

Не разграничаваш посочените от мен две понятия.
Препоръчвам ти да опиташ - поръчай марихуана в опаковка на Nestle и виж резултата...
Време за празни приказки нямам, честно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.11.09 16:07.

22.11.09
16:18

Темата за какво е , вие за какво спорите ? ... пфф

HE

23.11.09
14:52

казано от Валентин Иванов на 22.11.09, 11:51:

Строг контрол - в митниците. Така че да не се избегнат митата. Като мине вече митница някъде в европа, остава само данъчния контрол.
Данъчен контрол - за да не се избегне ДДС-то.
Че има магарии, сигурно има, но винаги много ме е дразнело говоренето на изуст. Като има човек някаква теза е хубаво да я аргументира.
При протеините основното мито се слага на килограм, а не на стойност. А кажи ми как ще го избегнеш това?

Сигурно ако се занимавам сериозно и го имам за цел ще го избегна. Всеки занимавал се с внос знае, че всичко може да се прекара през митниците ни - щом разни лапетии прекарват по 20-30 либри в колет от бб.ком какво да си говориме повече. Само не разбирам що се правите на ощипани, че не знаете за какво става въпрос?
Като съм пазарувал добавки рядко ми е издаван фискален бон. Какви ги вършат вносителите /тук е момента отново всички вносители да подскочат една педя - получава се малко гузен не гонен бяга/ по митниците едва ли ще стигне до моите уши.
Все тая няма да седя и да споря за глупости - аз съм приключил с купуването на добавки от БГ просто ценя парите които изкарвам.
Хората които познавам и се занимават с фитнес също са приключили с добавките от БГ. Сега гледам доста хора се ориентират и към ползването на евтини добавки или на тази неовкусена суруватка и пазаруването от нета.
Последно знам какво съм виждал по митниците, но факт не мога да го докажа, но ще си направя експеримент скоро време с фискалните бонове да видиме кои магазини издават и кои шмекеруват та и данъчните да заработят нещо нали идват празници  %-P .
Айде успех с продажбите.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.11.09 14:53.

23.11.09
15:47

казано от head_hunter на 23.11.09, 14:52:

Сигурно ако се занимавам сериозно и го имам за цел ще го избегна. Всеки занимавал се с внос знае, че всичко може да се прекара през митниците ни - щом разни лапетии прекарват по 20-30 либри в колет от бб.ком какво да си говориме повече.

Едно е да прекараш 1-2 пъти месечно 3-4 килограмов колет с лепенка “For personal use only”, а съвсем друго е да прекараш тон протеин разделен на 4 големи палета.

Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 23.11.09 15:49.

HE

23.11.09
18:40

Добре убедихте ме, че Българските митници са възможно най-сигурните в целия евро съюз, всички вносители плащат митата и таксите точно за това което внасят, във всеки магазин се издават касови бележки, дядо коледа съществува, велигденския заек снася боядисани яйца и бебетата идват от щъркела  :lol:  .
Така наскачахте и взехте да ме убеждавате, че направо не е за вярване чак да се зачуди човек защо.

23.11.09
19:06

Явно все още вярват на системата в България. :D
В България няма невъзможни неща и никой вносител не се е хванал с търговията за жълти стотинки. Дори в началото да е било така, след това си е намерил някоя от 10-ките вратички.
А за клиентите като нас също има една вратичка - www.netrition.com. От опит ще кажа, че добавки (няма да пиша марки), които тук излизат 210 лв, от там излизат 143 лв (за точно една седмица ми ги доставиха). Явно има хора, които вярват, че БГ производител плаща толкова за добавките + 20 ддс и мито, с което всичко им излиза 200 лв, а те на вас го продават 210 лв. :D

Мнението беше редактирано от Radi_boy_ на 23.11.09 19:08.

ВИ

23.11.09
19:10

казано от head_hunter на 23.11.09, 18:40:

Добре убедихте ме, че Българските митници са възможно най-сигурните в целия евро съюз

Може да ти звучи като майтап, но в момента това е самата истина. Нашта митница й правят одит от ЕС на всеки 3 месеца. На някои от западните бюра не са им правили от 10 години.

23.11.09
19:42

казано от Валентин Иванов на 23.11.09, 19:10:

казано от head_hunter на 23.11.09, 18:40:

Добре убедихте ме, че Българските митници са възможно най-сигурните в целия евро съюз

Може да ти звучи като майтап, но в момента това е самата истина. Нашта митница й правят одит от ЕС на всеки 3 месеца. На някои от западните бюра не са им правили от 10 години.

Валентине, това с очите си да го видя, няма да го повярвам...

29.11.09
14:34

Включвам се по темата за да споделя, че изследванията НЕ са приключили. Хората продължават работа по оптимизиране на резултатите и прецизирането им по възможност. Когато има резултати, веднага ще ги споделя с аудиторията.

29.11.09
16:04

Абе пендехос, като сте недоволни от изследването и като сте големите мозъци, има една компетентна институция да реши проблема ви. Нарича се съд - районен или окръжен в зависимост от цената на иска. Значи, щом не сте доволни, завеждате си един иск за вреди, поради лошо изпълнение или пък намаляне на платената цена пак поради лошо изпълнение на сключения договор и си докажете твърденията в съда. Ама аз забравих, извинете, всички тука сте химици,специалисти, с по три-четири научни звания. Абе що не си отворите по една лаборатория направо и да станете вещи лица хм?

30.11.09
20:35

Стоянчо знаеш ли дали може да се изследват и други продукти не само протеин?

06.12.09
10:06

http://www.mediafire.com/?notmtwikzjz—> това е окончателния протокол. Корекциите, цитирам:

[11:52:33] Ivan Paunov: poradi blizko razpolojenite pikove na prolina i treonina ,pri parvoto identificirane polzvahme literaturni danni,no tova se okazanedostata4no za to4nata identifikacia
[11:53:33] Ivan Paunov: zatova zakupihme standartna 4ista proba na treonin i pusnahme direktno v analiziranata proba
[11:56:20] Ivan Paunov: pri tova pikat na predpolagaemia ot nas prolin se uveli4i riazko nagore i tova e kategori4no dokazatelstvo 4e predpolagaemiiat prolin ne e prolin ,a treonin!!!!
[11:57:54] Ivan Paunov: prolin ima ,no toi e nistojno malko 0,09% -vijte tablicata

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.12.09 10:07.

06.12.09
21:21

Определено тази таблица  в края на файла, улеснява голяма част от по-неразбиращите потребители,  в това число и мен.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1