Death By Pullups

Прескочи до:

16.08.09
09:06

‘’ Пукнал от набирания ‘’
Пускате хронометър  или поглеждате часовника . Правите 1 набиране и остатъка от минутата почивате.  После правите 2 и остатъка почивате.  3та минута - 3 набирания , 4та минута 4 и т.н  . Набиранията могат да се разхвърлят по серии.  Комплекса свършва когато излезете от минутата до която сте стигнали. Като резултат се отчитат цели минути + набирания за последната минута .
Ако не сте Рони Колман ви съветвам да правите кипинг пулъпс .
Моля постнете своите резултати и впечатления от комплекса.

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 29.04.11 14:00.

16.08.09
09:09

Така днес не се държах и направих комплекса.  След 7 мата минута умората едва не ме довърши. На 8мата ми пречерня след като направих последното набиране . Свърших на 9тата минута след като успях да направя 8 набирания. Резултата е сравнително слаб , но още нямам техника за кипинг пулъпс . Като свърших легнах на лежанката и не мръднах 5 -6 мин :D.  Бих се радвал да видя вашите резултати .

Звучи супер, само дето аз пряко сили правя 5 набирания в серия :) Не съм дорасла още за това ;) Нооо  - ето нова цел :)

16.08.09
16:23

Последният път направих 13 + 8, но не всички бяха кипинг. Утре ще правя пак, като от 1вото до последното ще са кипинг.

Впечатление - никога не съм усещал гърба да работи толкова много.

Мнението беше редактирано от Voyager на 16.08.09 16:24.

16.08.09
16:52

Вдигнал съм му мерника на този комплекс.
Първо, ще трябва да потренирам набирания за бройка, че съм поотвикнал - схващам се.

Тези ‘кипинг’ набирания са ми много подозрителни. Може би са по-удобни при гоненето на бройка, но набирането с такава техника, не е ли предпоставка за травми?

16.08.09
20:24

Мисля, че точно при тази техника вероятността за травма не се повишава много.

Мнението беше редактирано от Voyager на 16.08.09 20:25.

17.08.09
07:51

казано от С7АЛК3Р на 16.08.09, 16:52:

Вдигнал съм му мерника на този комплекс.
Първо, ще трябва да потренирам набирания за бройка, че съм поотвикнал - схващам се.

Тези ‘кипинг’ набирания са ми много подозрителни. Може би са по-удобни при гоненето на бройка, но набирането с такава техника, не е ли предпоставка за травми?

И на мен са ми подозрителни и затова правя стандартни. За контузии не знам, но със сигурност по отношение на хипертрофията не могат да се сравняват със билдерските набирания.

17.08.09
09:00

06.08.2009

Death by pullups

With a continuously running clock do one pullup
the first minute, 2 pullups the
second minute, 3 pullups the third minute… continuing as long as you are able.
Use as many sets each minute as needed.

(пускаш часовника, 1-вата минута правиш 1 набиране, а остатъка от минутата почиваш
2-рата мин правиш 2 набирания, остатъка почиваш... И т.н.
10-тата мин правиш 10 набирания, 11-тата - 11 набирания... Докато издържиш!
)

Моят резултат: 18 чисти минути + 7 набирания до края на 19-тата минута. Или общо 178 набирания за 19 мин.

@ С7АЛК3Р & heat - kipping pullups не са опасни, нищо съмнително няма в тях, освен, че са по-трудни отколкото изглеждат и правят и късат пришки с лекота. Подобряват координацията, позволяват ти да направиш повече набирания за единица време, което е подобрен КПД и повече мощност (работа за единица време). Относно хипертрофията - аз лично получавам жестоко напомпване от тях. Това, разбира се, не е свързано пряко с увеличаване размера на мускула, но съм склонен да вярвам, че вършат и тази работа.

Мнението беше редактирано от Vic на 17.08.09 09:35.

17.08.09
09:33

казано от Vic на 17.08.09, 09:00:

06.08.2009

Death by pullups

With a continuously running clock do one pullup
the first minute, 2 pullups the
second minute, 3 pullups the third minute… continuing as long as you are able.
Use as many sets each minute as needed.

(пускаш часовника, 1-вата минута правиш 1 набиране, а остатъка от минутата почиваш
2-рата мин правиш 2 набирания, остатъка почиваш... И т.н.
10-тата мин правиш 10 набирания, 11-тата - 11 набирания... Докато издържиш!
)

Моят резултат: 18 чисти минути + 7 набирания до края на 19-тата минута. Или общо 178 набирания за 19 мин.

@ С7АЛК3Р & heat - kipping pullups не са опасни, нищо съмнително няма в тях, освен, че са по-трудни отколкото изглеждат и правят и късат пришки с лекота. Подобряват координацията, позволяват ти да направиш повече набирания за единица време, което е подобрен КПД и повече мощност (работа за единица време). Относно хипертрофията - аз лично получавам жестоко напомпване от тях. Това, разбира се не е свързано пряко с увеличаване размера на мускула, но съм склонен да вярвам, че вършат и тази работа.

Ще се доверя на опита ти и другия път ще ги пробвам.

30.10.09
16:02

13 минути = 91 набирания
Последните 4-5 серии бяха кипинг, другите стриктни.

30.10.09
20:07

Този комплекс е страшна зарибявка... Но винаги умирам на 13тата минута ;/ 13 + 11 ми е последният резултат...

Мнението беше редактирано от Voyager на 30.10.09 20:08.

02.11.09
10:09

I am dead by pull ups :D
Току що направих този комплекс.Доста  пъти четох условията за изпълняването му-стори ми се, че е прекалено просто и лесно.Даже първите 5 минути докато чаках да свърши минутата скачах по стълби(през 3).След това разбрах че е било грешка и спрях :D . Стигнах до 9 минута, 10та не се и опитах.Следващия път няма да го подценявам. След това кофички 4-5 серии (1 серия в минута) по 7-8. Доста парене и напомпване в бицепсите и гърба. Доволен съм все пак, като се има в предвид, че от половин година правя наистина монотонни тренировки. Чувството да ти откажат мускулите по време на упражнението е много приятно :) .

02.11.09
12:08

казано от Silver4512 на 02.11.09, 10:09:

I am dead by pull ups :D
Току що направих този комплекс.Доста  пъти четох условията за изпълняването му-стори ми се, че е прекалено просто и лесно.Даже първите 5 минути докато чаках да свърши минутата скачах по стълби(през 3).След това разбрах че е било грешка и спрях :D . Стигнах до 9 минута, 10та не се и опитах.Следващия път няма да го подценявам. След това кофички 4-5 серии (1 серия в минута) по 7-8. Доста парене и напомпване в бицепсите и гърба. Доволен съм все пак, като се има в предвид, че от половин година правя наистина монотонни тренировки. Чувството да ти откажат мускулите по време на упражнението е много приятно :) .

добре дошъл в клуба и на теб..:)))

02.11.09
12:12

и тук също искам да призова, ако има желаещи от Плевен, да ми пишат и може да сгласим някоя тренировка - виждам, че доста хора макар и плахо почват с кросфита. Силно се надявам да има и съграждани, защото София и Варна вече почнаха със сбирките...:)))

06.11.09
09:53

15 чисти минути... сториха ми се цяла вечност!

06.11.09
09:59

казано от Voyager на 06.11.09, 09:53:

15 чисти минути... сториха ми се цяла вечност!

Много добре! 2 мин подобрение? Браво!

П.П.
Готов си за този - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39620/

Мнението беше редактирано от Vic на 06.11.09 10:01.

06.11.09
10:01

Да, но използвах смяна на хватовете, не знам дали е позволено.

А това видео съм го гледал ... ще почна комплекса като си купя колан за набиране, че пода е с паркет и ако така пускам дъмбела ще го съсипя :)

Мнението беше редактирано от Vic на 06.11.09 10:06.

06.11.09
10:07

казано от Voyager на 06.11.09, 10:01:

Да, но използвах смяна на хватовете, не знам дали е позволено.

А това видео съм го гледал ... ще почна комплекса като си купя колан за набиране, че пода е с паркет и ако така пускам дъмбела ще го съсипя :)

Няма ограничение за хвата. В реална ситуция никой няма да те пита как си се набрал на клона на дървото или как си прескочил оградата (особено ако те гонят няколко добермана  ;-) ).

Важното е ръцете да са опънати в долно положение и брадичката над лоста в горно.

06.11.09
10:25

Не мога да повярвам, че има машини, които са стигали 23 :X

06.11.09
10:46

Малко спам, но къде може да се купи колан за набиране?

06.11.09
10:52

казано от Silver4512 на 06.11.09, 10:46:

Малко спам, но къде може да се купи колан за набиране?

Ако питаш за колан за тежести (т.е. такъв на който се закачат тежести), има ги почти във всеки фитнес магазин. Иначе можеш да използваш някоя стара, но здрава раница, например или да вземеш дъмбел и да го задържиш между кръстосаните си крака, малко над колената.

16.11.09
16:06

16.11.2009

Death by pullups

Моят резултат:
06.08.2009 - 18 чисти минути + 7 набирания до края на 19-тата минута. Общо 178 набирания за 19 мин.
16.11.2009 - 17 чисти минути + 10 набирания до края на 18-тата минута. Общо 164 набирания за 18 мин (9-тата минута направих по погрешка 10 набирания вместо 9)

19.11.09
20:35

Днеска направих ДЕД БАЙ ПУЛЪПС и направих до 7 набирания като на осмата минута направих само 4 а трябваше 8 :)

20.11.09
07:36

казано от valerious на 19.11.09, 20:35:

Днеска направих ДЕД БАЙ ПУЛЪПС и направих до 7 набирания като на осмата минута направих само 4 а трябваше 8 :)

Добре! Значи си направил общо 32 набирания за 8 минути. Стриктни, предполагам?

Слагането на фитили счита ли се за грешка в този комплекс?

20.11.09
09:47

казано от Димитър Михайлов на 20.11.09, 09:30:

Слагането на фитили счита ли се за грешка в този комплекс?

Определено  :) .
В кросфит комплексите няма фитили. Идеята е подготовка за реална екстремна ситуация, в коята нито ще имаш време за фитили, нито за колани.

Едит:
За сметка на това, можеш неограничено да променяш хвата и ширината. Можеш дори и смесен хват да ползваш  :)

Мнението беше редактирано от Vic на 20.11.09 09:56.

Дясната ръка ми е дефектна, без значение какъв хват ще използвам. :) На набирания нося, стига да ми издържи ръката, затова питах.

20.11.09
14:12

казано от Димитър Михайлов на 20.11.09, 14:06:

Дясната ръка ми е дефектна...

Опитай с фитил само на дясната. Но в такъв случай лявата ще те предаде първа.
Какво пък - направи го с фитили и на двете. Да видим как ще се получи  :coolsmile:

20.11.09
14:47

Да, стриктни. Направих също така и кофички и коремни преси по същата методика.При кофичките започнах от 5 и следващата минута увеличавах с 1 ..стигнах до 12 на 13-та минута направих 9 :) не можах повече. С коремните установих че подобна тренировка е сравнително натоварваща, но няма същата интензивност както когато се прави с набирания, кофички или лицеви. (Кофичките бяха на успоредка )

Мнението беше редактирано от Valleri на 20.11.09 21:04.

22.11.09
09:00

Офф :/
Не е свързано с темата, но виждам, че повечето от феновете на кросфита са от Варна. И аз от скоро живея във Варна, защото станах студент. Ако обмисляте някакви събирания може да се включа. Най-често тренирам на уредите до “рапон...нещо” си бара и от време на време тичам по алеята. Понеже сте наясно с разстоянията във Варна- вчера с един приятел си направихме една разходка- от мола до уредите на плажа от там до Златните пясъци (пеша), там се повъртяхме малко и започнахме да търсим спирка, най-накрая намерихме и се качихме на автобус. Не съм сигурен, но ги изчислих към 28 км общо. Може и да бъркам  :roll:  Е не е кроссфит тренировка, но.... (пропуснах че преди да тръгнем от плажа направих 11 серии набирания с различни хватове.

22.11.09
19:16

Ако се гони единствено бройка, но не и хипертрофия, кипинг набиранията (така май бяха) са идеалният вариант. Но като се замисля crossfit-а попринцип не цели изграждането на ММ ( не съм много сигурен де, но май е така), така че всичко си е в рамките на нормалното. По този начин би трябвало осезаемо да се покачи силата на самото упражнение, бях чел статия за тренировките на руските военни, в която тренираха конкретно това упражнение по почти аналогичен начин - явно не е случайно.

22.11.09
19:36

Много интересен комплекс, като гледам как сте го почнали всички, май и аз ще го пробвам ! Стискайте палци и пришки да оцелея поне 10 минути  :lol:

23.11.09
09:37

казано от valerious на 22.11.09, 09:00:

Офф :/
Ако обмисляте някакви събирания може да се включа...

Хехе! Походили сте здраво  :coolsmirk:

За “кросфит на зелено” - нямаш проблем! Ако искаш пусни ми GSM-а си на ЛС и ще ти звънна следващия път като се организираме.  :)

Мнението беше редактирано от Vic на 23.11.09 09:38.

23.11.09
09:44

казано от Alexander Katzarski на 22.11.09, 19:16:

Ако се гони единствено бройка, но не и хипертрофия, кипинг набиранията (така май бяха) са идеалният вариант. Но като се замисля crossfit-а попринцип не цели изграждането на ММ ( не съм много сигурен де, но май е така), така че всичко си е в рамките на нормалното. По този начин би трябвало осезаемо да се покачи силата на самото упражнение, бях чел статия за тренировките на руските военни, в която тренираха конкретно това упражнение по почти аналогичен начин - явно не е случайно.

Здрасти, Сашо!
Вероятно можеш и “гонене на бройка” да го наречеш. Всъщност, целта е ефективност и по-високо КПД, т.е. по-висока мощност (повече работа да единица време). И да, ММ не е самоцел в Кросфит, по-скоро страничен ефект.

Ако имаш линкове към статиите за тренировките на руските военни, за които споменаваш, пусни ги в общата тема за кросфит, предполагам ще е интересно за много хора.

23.11.09
13:42

Цитирам по памет без гаранция :-)
При руснаците се търсеше обща бройка на повторенията, няма значение в колко серии ги правиш. Стремиш се всеки път да намалиш броя на сериите. Тази система работи много добре при хора, които нямат достатъчно сила да се набират и правят по 1-2 повторения само.

EDIT: намерих я
http://www.dellanave.com/files/the_fighter_pullup.pdf

Мнението беше редактирано от inspect на 23.11.09 15:36.

23.11.09
14:50

Като цяло кросфит-а ми е много близко до сърцето и е въпрос на време да започна да тренирам почти изцяло по него. В момента тренирам по метода Doggcrapp и съм доволен - обичам силовите тренировки, но е факт, че силата ми е моментна и ми липсва силова издържливост каквато се постига именно с кросфит-а. Такъв тип тренировки би бил много по-подходящ ако са няколко души, за да се надъхват един друг, пък и във фитнеса ми е неудобно, но времето ще покаже. Статията за тренировката на руснаците не можах да я намеря, въпреки, че си спомням сайт-а, но като цяло беше такава : 3ма души. 1вия прави 1 повторение, втория -2, третия - 3, после пак първия - 4, втория - 5, третия - 6 и така докато някой не успее да догони бройката. - това примерно цялото е един пълен цикъл на упражнението и да речем може да се направят 2-3. Кросфит тренировката ми се струва идеална за трениращи бойни изкуства.

24.11.09
08:07

казано от Alexander Katzarski на 23.11.09, 14:50:

...но като цяло беше такава : 3ма души. 1вия прави 1 повторение, втория -2, третия - 3, после пак първия - 4, втория - 5, третия - 6 и така докато някой не успее да догони бройката...

Здрасти!
Така 3-тия винаги ще прави най-много набирания. Няма да е честно. Но ако всички се изреждат да правят 1 набиране, после всички правят 2 и т.н. се получава правилно.

Което ми напомня какви дуели с лицеви опори си правихме в Морското навремето - застават 2-ма в положение за лицева опора, един срещу друг и се започва. Първият прави 1 повт и остава в положение за лицева опора. Вторият прави 1 повт и също остава в положение за лицева опора. Първият прави 2, вторият също. И т.н., но през цялото време стоят на лицева опора. Доста размазващо е. Най-добрите стигахме до 9-10 серия, което си е общо 55 повт (за 10 сер) плюс значителната умора от стоежа в положение на лицева опора.

24.11.09
14:16

Никога не съм бил фен на кросфита, ама т’ва ше го пробвам. Само се чудя дали да го направя вместо тренировката за гръб или в отделен ден?

24.11.09
14:28

казано от TheRunawy на 24.11.09, 14:16:

Никога не съм бил фен на кросфита...

Кой комплекс си пробвал и какъв ти е резултата?

казано от TheRunawy на 24.11.09, 14:16:

...т’ва ше го пробвам. Само се чудя дали да го направя вместо тренировката за гръб или в отделен ден?

В деня за гръб е добро решение. Само не очаквай да можеш да тренираш нещо друго след това (стига да си го направил както трябва).

Успех!

24.11.09
14:32

Точно за това не съм фен.. защото нищо не съм правил. :D Следващата сряда ще пиша резултата. :)

24.11.09
17:56

15 минути + 6 набирания
подхват, че ми е контузена малко китката. За лек човек (82кг) не много добре, ама не се бях набирал скоро.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1