19.11.09
11:19
Пия от един месец whey на now silabg.com/bg/product/detail/bid/37/id/977/na/NOW - WHEY PROTEIN ISOLATE ,2 пъти във дните когато тренирам(сутрин веднага след ставане и след тренировка заедно с стафиди),а в дните когато почивам само сутрин-на гладно.Преди няколко дена осетих болка в бъбреците,след като ипих whey-a сутринта..възможно ли е да сам натоварил бъбрезите?? А и смятям да взема тия дни креатин,да ли няма още повече да натоваря бъбреците???
19.11.09
12:22
Не мисля че е от протеина.
19.11.09
13:33
Приемаш ли някакви други добавки освен протеина.Може и да си чувствителен.От колко точно време го приемаш.И определено не взимай за сега креатин щом те болят бубреците,само ще ти донавреди.Ако още усещаш болка спри протеина за 2,3 дни и ако болката продължи се консултирай с лекар.Може и да е от приема на вода,ако от скоро пиеш по 3,4 литра тялото ти се чуди какво става и не може да я преработи.Можеш да си вземеш чай от мечо грозде или на Ламбрев за бъбреци и ще ти мине поне болката.
19.11.09
15:00
При наличието на болки и проблеми с бъбреците си за лекар и изследвания, не за форум.
Грубо звучи, но е така...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.11.09 15:00.
Пия whey точно от един месец..болките ми се явяват само като го пия сутрин на гладно.След тренировка ям 100 гр стафиди като си зема дозата нямам никакви проблеме(по време на тренировка изпивам 1.5литара вода).Други добавки не ползвам.Може би трябва да го пия с повече вода??
Принципно протеинът товари бъбреците. Затова е хубаво да се пият по 2+ литра вода на ден, но 2 литра да е минимум. В твоя случай се съмнявам причината да е в пудрата.
Е сега се връщам от тренировка,пих whey-a и никакви болки нямам,докато сутринта като испих дозата,почнаха да ме болят,не силно,но си болеше и към обяд болките изчезнаха.
какъв лекар е стига глупости ! Протеина товари много бъбреците ... спри да го пиеш за 4-5 дена и ще ти минат .... след това пак може да почнеш да го пиеш ! Аз винаги когато пия протеин сле 3-4 седмици прием ме заболяват бъбреците спирам го за малко и всичко е ОК . Даже такъв същия на НАУ съм взимал и пак така се получава
Приемам абсолютно същия протеин сутринта на гладно и аз усещам дискомфорт в бъбреците. Интересното е че съм пил най-различни други качествени марки сутрин и само този го усещам така. Ако имаш възможност пробвай с друг протеин.
20.11.09
09:37
казано от Ivan. на 20.11.09, 09:08:
какъв лекар е стига глупости! ...спри да го пиеш за 4-5 дена и ще ти минат... след това пак може да почнеш да го пиеш!...
Предлагам ти най-приятелски да спреш с “ценните” съвети. Съвсем сериозно.
Как успя по информацията тук да прецениш какъв ТОЧНО е проблемът и че няма нужда от лекар? Това, че ти си преценил нещата за СОБСТВЕНОТО си здраве, не ти дава НИКАКВО основание да излагаш на риск неговото! До кога ще кара на този цикъл (прием на протеин - 5 дни почивка)? Докато започне да го боли постоянно ли? То бива празнодумие, ама чак толкова не бива... не е игра това!
Сега в момента нямам възможност да купувам друг протеин,тека че ще почивам няколко дена,може днеска да ходя на лекар.Сутринта не съм пил и нямам проблеми.А и забравих да кажа че до сега не съм взимал никакви добавки,освем аминокислелини,може би трябва време докато свикна,и също се чуда да зарежа да го пия на гладно,първо ще ям овесените ятки,па тогава протеина.
Просто смени начина по който го пиеш и виж резултата.
Не го пий на гладно и виж как се чувстваш.
20.11.09
10:05
казано от nino на 20.11.09, 10:02:
Сега в момента нямам възможност да купувам друг протеин,тека че ще почивам няколко дена,може днеска да ходя на лекар.Сутринта не съм пил и нямам проблеми.А и забравих да кажа че до сега не съм взимал никакви добавки,освем аминокислелини,може би трябва време докато свикна,и също се чуда да зарежа да го пия на гладно,първо ще ям овесените ятки,па тогава протеина.
Първо протеина, след това храненето, така е най - правилния ред, а суроватката е най - бързо усвояващия се протеин, а сутрин след ставане точно от това имаш нужда, за това и няма смисъл суроватката да е след закуска. По нагоре са те питали дали пиеш доста вода, а отговор не видях?
Еми пия,3-4 литара през деня(по време на тренировка 1.5 л). А ако почна да кия креатин да ли няма още повече да усложня положението??
20.11.09
10:10
казано от nino на 20.11.09, 10:09:
Еми пия,3-4 литара през деня(по време на тренировка 1.5 л). А ако почна да кия креатин да ли няма още повече да усложня положението??
Напълно възможно е. Иди на лекар първо, нищо няма да загубиш, така като експериментираш по сложно може да стане и похарчените пари за добавки да са последната ти грижа.
казано от Кольо Пияндето на 20.11.09, 09:37:
какъв лекар е стига глупости! ...спри да го пиеш за 4-5 дена и ще ти минат... след това пак може да почнеш да го пиеш!...
Предлагам ти най-приятелски да спреш с “ценните” съвети. Съвсем сериозно.
Как успя по информацията тук да прецениш какъв ТОЧНО е проблемът и че няма нужда от лекар? Това, че ти си преценил нещата за СОБСТВЕНОТО си здраве, не ти дава НИКАКВО основание да излагаш на риск неговото! До кога ще кара на този цикъл (прием на протеин - 5 дни почивка)? Докато започне да го боли постоянно ли? То бива празнодумие, ама чак толкова не бива... не е игра това!
Добре бе разбирач ,това е форум тук се дискутират теми аз си давам моето мнение като не ти утърва ходи на лекар за най-малкото “излезе ми пъпка на лекар” боли ме китката на лекар” незнам след някой година като дойдете в Гохард-а какви ли вайкания и ходения по лекари ще има
ето един човек който разбира и ви го е казъл точно
казано от Стоянчо на 19.11.09, 17:17:
Принципно протеинът товари бъбреците.
именно от това ви болят бъбреците и няма и да спрат да ви болят ,ако пиете по 2 литра вода и карате само на пудра
Мнението беше редактирано от Ivan. на 24.11.09 13:29.
24.11.09
13:39
казано от Ivan. на 24.11.09, 13:25:
Добре бе разбирач ,това е форум тук се дискутират теми аз си давам моето мнение като не ти утърва ходи на лекар за най-малкото “излезе ми пъпка на лекар” боли ме китката на лекар” незнам след някой година като дойдете в Гохард-а какви ли вайкания и ходения по лекари ще има
Не ми правят особено впечатление мненията на неграмотни хора.
Място в gohard нямам, няма и да имам.
За собственото си здраве преценявам аз, но чуждото - нямам право да рискувам. Проблемите с контузии и болки могат да бъдат от различно естество - някои от тях изискват консултация с лекар, при други не е задължително, наистина. Личното ми мнение е, че този раздел е нож с две остриета, заради опитите за самолечение и подценяване на травми. Абсурдно е да се дават диагнози и да се прави лечение на база форумни сладки приказки. Въпрос на разум и отговорност. Разбирач не съм... затова препоръчвам консултация с лекар. Виждам, че ти си доста компетентен по отношение на бъбречните проблеми. Вероятно това е резултат от десетките ти години лекарска практика със спортисти. Ценно.
Бях на лекар..каза че трябва да почина няколко дена,и да внасям по-малко протеин а по-вече въглехидрати и ще ми мине..тека и стана,починах 3-4 дена и днеска почнах отново да си пия протеина нормално,и нямам никакви проблеми,поне за сега :)
25.11.09
10:11
Най-добре е в такива случай колкото и смешно да ти се струва,да си ходиш на лекар.Както си направил:-)Чиста работа,по-добре да занеш,че няма нищо сериозно.Не разчитай никой от нас по форумите да може да помогне.Залагай на сигурно и дори безпричинно първо преверявай при лекаря:-)Успех :)
На 100 гр. протеин трябва да се приемат 2 литра вода за да не се товарят бъбреците. Твоите едва ли те болят от това. Може да си настинал или вече да имаш песачинки или по-лошо камъни. Ходи си на лекар.
25.11.09
11:11
казано от Z@ki на 25.11.09, 11:08:
На 100 гр. протеин трябва да се приемат 2 литра вода за да не се товарят бъбреците. Твоите едва ли те болят от това. Може да си настинал или вече да имаш песачинки или по-лошо камъни. Ходи си на лекар.
погледни 1 пост нагоре момчето каза,че е ходило:-)
казано от BodyArt Консултант на 25.11.09, 11:11:
Сори, малко се разсеийвам когато си на линия ;-P
25.11.09
11:21
казано от Z@ki на 25.11.09, 11:17:
казано от BodyArt Консултант на 25.11.09, 11:11:
Сори, малко се разсеийвам когато си на линия ;-P
Хммм :-)Не вярвам:-)
казано от nino на 24.11.09, 15:21:
Бях на лекар..каза че трябва да почина няколко дена,и да внасям по-малко протеин а по-вече въглехидрати и ще ми мине..тека и стана,починах 3-4 дена и днеска почнах отново да си пия протеина нормално,и нямам никакви проблеми,поне за сега :)
какъв лекар е стига глупости ! Протеина товари много бъбреците ... спри да го пиеш за 4-5 дена и ще ти минат .... след това пак може да почнеш да го пиеш !
без коментар
25.11.09
17:03
казано от Ivan. на 25.11.09, 16:07:
казано от nino на 24.11.09, 15:21:
какъв лекар е стига глупости ! Протеина товари много бъбреците ... спри да го пиеш за 4-5 дена и ще ти минат .... след това пак може да почнеш да го пиеш !
без коментар
Не всеки път може да помогне някои от форума.По-добре е в такива случай да се иде на лекар!Не е нужно да се перчим.Хубаво е че на момчето нищо му няма !