Въглехидратите при покачване на маса

18.11.09
20:34

Здравейте, в момента съм в период на качване, и се опитвам максимално да намалявам въглехидратите, защото ми предстои и чистене на пролет. Та въпроса ми е колкото точно са важни въглехидратие при покачването, не меря грамове и т.н.
но средно има 2 ядения с въглехидрати средно преди обяд и следобед най-късно, като за пример днеска ядох сутринта месо със зеле и към 12:30 ориз със зеленчуци, хляб почти не ям а към 15:30 ядох пилешко с ориз и една питка ръжен хляб, това ми бяха въглехидратите, да кажем около 200-250 грама, като принципно ям по-малко...
Ако съм със сравнително по-малко въглехидрати дневно от обикновенно, ще имам ли и съответно по-малко сила, чесно казано бях на нвд 2 седмици и свикнах с някои добри навици от диеатата, но сега искам да трупам колкото може по-чисто мускул и да използвам максималните си възможности.
Ето какво ме тревожи, днеска бях на тренировка за покачване на маса( не бях ходил от 1 седмица, като почивка след нвдто) и не знам на какво се дължи но бях в невероятно лоша форма, като се гледам в огледалото мускулите не са ми спаднали почти няма разлика, но като започнах да вдигам все едно се бях върнал преди 8 месеца, на кривия лост преди 2-3 седмици вдигах по 30кг за бицепс по 10 пъти , сега ги вдигнах 3 пъти като се кривих на лево и десно, на лежанката вдигнах 60кг 5 пъти, и се озорих яко, а принципно вдигам 70кг 8 пъти(с озорване)... като цяло тренировката ми мина много смешнно правех гърди и бицепс без никакви серии редувах правех по 70% по малко повторения като се мъчех да ги правя с предишните кила и изглеждах тъпо като цяло ....
Кажете как да възвърна минимум предишната си форма и да мина на горе... ще си взема протеин, но мисля че няма да е достатъчно, пия и амино но само едно ми е в главата, трябва ли да увелича въглехидратите(а толкова не искам защото знам че пак ще ми набъбнат мазнини....)...

Темата беше редактирана от needweed на 18.11.09 22:38.

DE

18.11.09
22:30

с повече въглехидрати поддържаш нивото на инсулина високо...При високо ниво на инсулина постоянно протичат анаболни процеси и така позволява по-бързо възстановяване след интензивни тренировки.При наличие на доста аминокиселини също подпомага за образуването на ММ. :) а да и намаля катаболизма на мускулите :P яж по 4.4 грама Въглехидрат на телесен килограм

УСПЕХ ! :)

Мнението беше редактирано от Denis22 на 18.11.09 22:33.

19.11.09
20:50

При толкова въглехидрати няма ли да натрупам мазнини, особенно в нетренировачни дни..

DE

20.11.09
12:14

тогава ги намаляш малко и вдигаш протеина :) ... а и още няма такива схеми да та карат да качваш АБСОЛЮТНО чисто .... първо качваш после чистиш :)

20.11.09
12:45

Всъщност качването на чиста маса е възможно без химия, дори и без добавки. Но е много бавен процес. Обикновено повечето се отказват да го следват, тъй като резултатът визуално се вижда късно. Обикновето чиста маса се качва, когато целта е функционалност и визията е на второ място. ВМ-НВД е много подходяща за целта диета.

AN

20.11.09
20:55

Незнам ама искаш да качиш колкото може по-чисто, после искаш да махнеш минималното натрупани мазнини, а нямаш хранителен план(ако греша поправете ме) ! Според мен треа малко да хванеш калкулатора и да видиш какво приемаш кога и по колко. А тва че си нямал сила всеки е имал такива дни, другата седмица ше си пушка ако се храниш добре :) А я кажи колко кила си ръст, като какъв се определяш екто,ендоморф предполагам второто щом говориш за мазнини, че ми стана интересно пък и може да получиш по-добри савети като знаят четящите за каква структура става въпрос.
По-здрави !

21.11.09
18:55

188см 80кг 17 години, май съм едноморф, ако това значи че качвам лесно и свалям сравнително лесно. За свалянето последно свалих 2кг за 8 дни с 6 тренировки, но определно вечер си изпитвах як глад, сега качвам и няма глад но виждам как за 5 дни корема ми е станал по-мазен, въпреки че съм същите кила.. като пример за ядене давам днешния, не изчислявам калории защото просто нямам нерви, а и при качването няма осебенно смисъл просто гледам да не превиша въглехидратите... денска:
10:00 амино
10:20 3 яйца(1жълтък 3 белтъка)
10:30 плодово мляко
11:00 пилешка пържола филе с извара
11:40 компот със сини сливи
12:00 ябълка
13:00 кафяв ориз с домати и кисело мляко-домашно
15:00 2 яйца(1 жълтък 2 белтъка) + риба скумрия
18:00 един шоколад по изключение
19:00 активия мляко за пиене
20:00 пилешка пържола с извара
Преди лягане пак амино

Попринцип ям повече яйца към 7-8 дневно, но днеска ми беше по разпасан ден, ядох доста излишна захар и сега съжелявам...

Иначе за тренировките, последната тренировка беше доста по-добре, правех в къщи само ръце, и сложих 27кг за бицепс на кривия лост и правех по 4 серии по 8 повторения, като след тренировката усетих напомването, плюс че на следващия ден имах мускулна по гърдите и малко ръце. Мисля че влизам във форма, но ми една мисъл ми стои в главата само, дали на пролет ще мога да изчистя корема и да изкарма плочки, като в момента просто усещам как се трупат мазнини(явно ми се лепът лесно).. посъветвайте ме кога да почна да чистя и оформям, никога не съм се чистил и не знам за колко време става, а искам да се изчистя и след това да имам време да влезна във форма да си върна старите килограми на лежанката...

Мнението беше редактирано от needweed на 21.11.09 18:59.

AN

22.11.09
16:44

Според мен няма как да постигнеш това което си намислил с тази храна и липса на нерви :) , особено пък да искараш плочки, там без диета няма да можеш според мен. Като не ти се правят диети хапваи дигаи ограничи поне сладкото и мазното пък здраве да е :)  и незнам ама имам приятел с твоето телосложение и изварата доста го омазнява уж обезмалсена незнам ко там, може от нея да мазниш. ( компота от сини сливи си е класика :) и аз го уважавам )

22.11.09
18:01

Ами виж са, аз не искам да правя плочки в момента, искам на пролетта, естествено е че ще спазвам диета тогава. Но сега ще трябват големи услия(поне за мен) като се има предвид училището и липсата на каквото и да време да спазвам добра диета..
плана ми е сега да трупам, пък се надявам пролетта със строга нвд ще спазвам 6-8-12 седмици докато не съм доволен да направя плочките, та как мислиш от началото на пролетта до началото на лятото ще успея ли да се изчистия и след това да имам време с диета да трупам колкото може по-чисто?(говорим до лятото, искам да съм в добра форма поне до края на юни..)

AN

22.11.09
20:48

Невъзможни неща няма пич, що да не можеш ако се хванеш здраво ше стана, махни мазнотиите и шоколада, вкараи яко ориз пилешко и овесени ядни, яица и т.н. ако резултатите не са задоволяващи, вече ше треа една диетка да стегнеш,а тва за училището- един френд ядеше граф в консерви в междучасията и други меса и глупости, така че всичко е въпрос на мотивация. Успех !

Мнението беше редактирано от Andick на 22.11.09 20:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1