Интересува ме...

MA

21.11.09
18:56

Синът ми е на 14 години.От 3 месеца сериозно се занимава с фитнес.Интесесува ме моше ли да приема протеини под формата на хранителни добавки.Не е ли вредно за неговата възраст това?Не е ли по добре да се храни балансирано отколкото да си набавя протеини по изкуствен начин?И ако взема протеини като хранителна добавка в какви количества да ги приема за да не се пренасити организма?Ще бъда благодарна ако ми пише някой специалист в тази област.

ПИ

21.11.09
19:06

Не е вредно. И аз см на 14 и взимам. 1 доза сутрин и 1 след тренировка, а в нетренировъчен ден 1 сутрин и 1 следобяд.

21.11.09
19:17

Не е вредно, ама не е и нужно (направо си е излишно). Ако можеш да го обясниш на 14 годишен, от мене имаш едно голямо браво.

22.11.09
09:19

казано от G33K на 21.11.09, 19:17:

Не е вредно, ама не е и нужно (направо си е излишно). Ако можеш да го обясниш на 14 годишен, от мене имаш едно голямо браво.

x2 На тея години е по-важно да си изгради хранителни навици.

22.11.09
09:22

абе за къде бързат тея деца ?
С този детски организъм и да пият и да не пият все тая.Мускули няма да направят.Запиши си детето на някакъв спорт и като стане на 15-16 да започва и със фитнеса . За мен тези пари които сега ше ги дадете са пълна безсмислица

22.11.09
09:27

казано от Maria_2311 на 21.11.09, 18:56:

Не е ли по добре да се храни балансирано

Определено! Както казаха по-горе, “пари на вятъра”.

22.11.09
11:46

То аз затова всичките пари си ги давам за храна и вече за лични удоволствия :-P макар, че съм почти на 17. :) За добавки и/или химия съм мислил, но в далечното бъдеще. :lol:

Мнението беше редактирано от El padre на 22.11.09 11:48.

22.11.09
14:03

Не е необходимо. Насърчавайте го обаче да се храни обилно и с правилната храна. За да разбере, че не са му необходими добавки, трябва да постигне резултати и без тях. Интересувайте се от това какво прави във фитнеса, как минават тренировките му, какви са постиженията му. Синът ви ще е много доволен от това. Най-добрата добавка на тази възраст е родителската подкрепа.
Индустрията с добавките като че ли е доста коварно нещо за джоба на потребителя, в тези мистериозни прахчета няма нищо мистично, няколко кутии протеин няма да го направят по-здрав.

22.11.09
20:48

Според мен пък му е прекалено рано да приема белтъците на пудра, просто защото все още  може да си набавя необходимото количество от твърда храна. Ако не можете да го разколебаете да ги приема, нека да изпива и по поне 2 литра вода на ден, защото колкото и да са безвредни, все пак товарят бъбреците.

MA

23.11.09
16:50

казано от Voyager на 22.11.09, 14:03:

Не е необходимо. Насърчавайте го обаче да се храни обилно и с правилната храна. За да разбере, че не са му необходими добавки, трябва да постигне резултати и без тях. Интересувайте се от това какво прави във фитнеса, как минават тренировките му, какви са постиженията му. Синът ви ще е много доволен от това. Най-добрата добавка на тази възраст е родителската подкрепа.
Индустрията с добавките като че ли е доста коварно нещо за джоба на потребителя, в тези мистериозни прахчета няма нищо мистично, няколко кутии протеин няма да го направят по-даррав.

Благодаря че ми писахте и аз споделям вашето мнение,но когато си на 14 разсъждаваш по друг начин,много пъти погрешен.Колкото до подкрепата старая се да му я дам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1