Дали е оригинален протеинът, който вземам?

22.11.09
18:22

Здравейте, преди няколко дни ми свърши протеинът и реших да пробвам със суроватъчния протеин на Optimum Nutrition.Взех си Gold Standart 100% Whey - http://www.cheapuksupplements.com/shop/shopimages/products/normal/optimum-100-whey-gold-5lb.jpg
Тъй като си го поръчах от 1 момче в магазинът за добавки имам известни съмнения относно качеството.Когато го отворих ми направи впечатление, че има твърда лепенка за отвора на кутията но тя бе по-скоро заленала за долната част на капака.Друго, което ми прави впечатление е, че преди когато си разтварях протеина (по принцип го правя в чаша като бъркам с лъжица, че не ми се занимава с разни фунии, буркани и пасатори) ми отнемаше около 40-50 секунди, тъй като оставаха неразтворени бучки от него.Сега, когато разтварям 100% Whey na ON, целият процес трае около 15 сек и се разтваря почти на 100% и няма и следа от големи и средно-големи бучки.Говорих с 1 познат, който отдавна се интересува и консумира хранителни добавки и ми каза, че тъй като е качествен разтворимостта му също е мн добра.
Предполагам има много хора от форума, които са по-наясно от мен, та малко пояснения и тънкости в познаването на добрия и качествен протеин ще са ми от полза, защото имам леки притеснения да не би да има примеси с разни гейнъри, което разбира се не е моята цел.
Предварително ви благодаря за отговорите.

22.11.09
19:58

Оригинален е няма проблем, иначе всеизвестно е, че Голд Стандарта не може да се разтваря перфектно.

22.11.09
20:05

хахаха,добрите стари времена с бъркането,друсането и бучките..ако имаш възможност си вземи блендер , човек :)

22.11.09
20:25

Да, но именно това, че се разтваря толкова бързо в сравнение с другите протеини които съм пробвал досега ме притеснява?Нормално ли е да е по-добре разтворим от другите?Някои, които са го взимали да споделят как е било при тях?Аз направо бях учуден колко лесно се разтваря и се усъмних дали пък не е някакв микс от малко протеин и други неща и дали не са ме прецакали?

Мнението беше редактирано от Valentin87 на 22.11.09 20:26.

Леле аз пък току що открих бучка пудра захар в протеина си...Купих го насипно 1 кило - 25 лв.Бил груцки и го внасяли на чували по 10 килограма.И моя се разтваря за има няма 15 секунди :/ Фалшив ли е.Прави ми впечатление че ако не си измия чашата с напитката след 3-4 часа замирисва много гадно

22.11.09
20:44

Е голяма работа че има бучка захар... :) Дребни кахъри... 

Гледай от положителната страна на нещата - захарта е с добра разтворимост и протеина ще се разтворя добре дори без шейкър.
Също така при прием на захар се вдига кръвната захар, което води до по-бързо усвояване на всички макронутриенти... протеин, аминокиселини и др :)

Мнението беше редактирано от kao на 22.11.09 20:49.

22.11.09
21:52

100% Whey Gold Standart е най-лесно разтварящият се протеин който някога съм пробвал. Само с леко разбъркване в чаша и е готов.

22.11.09
22:17

Значи няма от какво да се притесняваме и можем да бъдем спокойни, че този протеин е наистина качествен.Ако някой има да добави още нещо е добре дошъл.Благодаря ви за отговорите.

22.11.09
22:27

Е как няма да е качествен. Това е най-известният протеин в света.

Oптимум залагат страшно много на рекламата.Голд Стандарта не е лош протеин, но има далеч по-добри протеини.Поразрови се и сам ще се увериш.

КК

23.11.09
01:27

Чак далеч по-добри се съмнявам, но което и да вземеш в топ10 е истинско ;) Давай смело

23.11.09
07:31

казано от Камен Каменов на 23.11.09, 01:27:

Чак далеч по-добри се съмнявам, но което и да вземеш в топ10 е истинско ;) Давай смело

Има, има, ти недей се съмнява..

23.11.09
09:43

обаче е интересно как чули-недочули се изказвате супер компетентно .. далеч по качествени протеини имало от голд стандарта ... и как разбрахте ? от мнението на някой може би ...

казано от ShoCkk на 23.11.09, 09:43:

обаче е интересно как чули-недочули се изказвате супер компетентно .. далеч по качествени протеини имало от голд стандарта ... и как разбрахте ? от мнението на някой може би ...

Чул-недочул вземи се позаинтересувай малко.

ВИ

23.11.09
10:22

казано от ShoCkk на 23.11.09, 09:43:

От етикета приятелче. И не предната част с дизайна и картинките, а задната със състава и профила. ОН-а е среден протеин с висока цена. Има протеини и с високо качество и със средна, а понякога и ниска цена. Ако имаш желание, може да вляза и в детайли. От 12 години ползвам протеини и смяя да кажа че имам добър поглед върху материята.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1