23.11.09
12:30
Здравейте,
имам един въпрос относно храненето след тренировки вечер. Преди питах дали е добра идея да ям към 11, имайки предвид, че се прибирам от тренировка към 10 вечерта. Отговора беше единодушно да. Последната седмица опитвам да ям веднъж някакво месо и салата към 11, и после извара с кисело мляко точно преди лягане (12:30), което ми идва малко множко.
Въпроса ми е - може ли да комбинирам двете яденета в:
1/2 кофичка кисело мляко смесена със 200 грама извара, 100 грама овесени трици и 100 гр стафиди.
Това мисля да го ям към 11:10-11:15, а си лягам към 12 обикновено.
Консистенцията му е като едра шкурка, която минава през гърлото ми, но поне е полезно, а и се свиква.
Мерси предварително за мненията.
Сашо
казано от HealthStore Консултант на 23.11.09, 14:51:
Здравей Сашо, като идея не е зле, но за съжаление в БГ до голяма степен именно тези източници на белтъчини не са най-оптималните, просто заради лошото им прозиводство. Ако ще е хранене след тренировка то най-вече стафидите може буквално след самата тренировка да си ги консумираш, а и са лесни за пренос ;)
Аз бих заложил на вечеря следната - 3-4 яйца, 100г овесени ядки, добави и млякото и изварата но в по-малки количества, заложи на яйцата в случая. Евентуално може и месо или риба.
По-Здрави.
Ясно.
Нормално веднага след тренировка ям 2 банана и 20 мин след това пия протеин. Ям около 40 мин след това. Това значи, че ще пробвам дорепосочената комбинация към 11:00 вечерта. Май с белтъците ще пробвам да си направя омлет със зехтин. Проблем ли ще бъде ако пропусна месото?
23.11.09
15:19
Не пържи със зехтин, а с масло.По принцип тренировката ти свършва в 10:00.Тогава хапваш стафидите или бананите.10:20 взимаш протеина , а към 11:00-11:10 - Обилно ядене.Консултанта ти каза какво да ядеш в 11, аз бих добавил месо, защото също е бавен протеин, а и няма да те натовари много.Това ти е достатъчно преди лягане,лягай си към 12:00 и си готов.