приблизително меню :)

18.02.05
21:34

Здравейте :) пиша ви горе долу приблизителното ми меню тези дни

1- Извара 500гр. 5x15= 75гр. протейн , 400 ккал
2- едно кисело мляко = 12гр ; 200ккал.
3- хляб 300гр. 3x7= 21гр ; 750
4- ориз 400гр. = 28гр. ; 1500ккал
5- мед 100гр. = 1 ; 320ккал
6- 1кг банани = 10гр. ; 900ккал
7- овесени ядки 300гр. = 40 ; 1200ккал
8- 3 яйца = 12гр ; 150ккал
9 - месо (пиле/агнешко/свинско) 300гр. = 45гр. 650 ккал..

Така това е което последните 10-на дни изяждам за деня 100 % + още глупости предимно вафли и т.н.

това което написах е горе долу 240-250 гр. протеин !!! 5500 - 6000ккал
и кажете ми как при това количество храна като съм 189см и 79кг не съм мръднал нищо вече 1 седмица ям това ???  :shock:  кажете какво мислите

AC

18.02.05
21:42

Храненето е добро, евалата! Най- накрая да дойде един пич и да каже, че яде, а не: “Ама аз ям по два пакета солети на ден, защо не качвам?”  :?

Иначе пич, продължавай в същия дух, тренирай и съм 100% убеден, че резултатите ще дойдат... Иначе се надявам, че горните храни знаеш как да ги подредиш през деня?

П.с. Агнешкото и свинското, ако можеш ги замени с риба.. Много холестерол имат тия...

18.02.05
21:54

да добре ги комбинирам не се безпокоя за това :)
а за месото нямам проблеми за сега..... фризера е пълен :)
риба 1 път седмично ям сериозно, а месото е различно единия ден е пиле, на другия агнешко и на 3-тия свинско :) затова така го написах.
Натурата ми е такава, че ужасно трудно качвам, макар че ям до пръсване :( а ако не се нахраня 2 дена и съм паднал с 1кг, дори и без да спортувам, затова набивам и страшно много въглехидрати, защото и не лепя мазно по себе си :)
Но се ядосвам защо 10на дни при такова ядене не съм качил пак :( мамкаму

JI

18.02.05
22:09

махни бананите . Те забързват метаболизма поради съдържанието на моно и дизахаридите си .... другото евалата я кажи как ги комбинираш защото на мен ми кужца много  това комбиниране

18.02.05
23:56

1 закуската ми е половината овесени ядко 150гр. + половината кофичка кисело мляко така го ям :)
2 150гр. месо + 200гр. ориз + 200гр. извара +100гр. хляб (прибавям и варени картофи ако има в момента)
3. 3те яйца + 100гр. извара + 100гр. хляб
4 бананите + меда покрай тях ... това е следобед някъде
5 150гр. месо + 200гр. ориз + 200гр. извара +100гр. хляб
6 150 овесени ядки + киселото мляко 2рата половина ... 1час преди лягане много добре ми идва :)
На стомаха ми идва добре това разпределение
Това е :) в точни часове не съм го дал, защото може да има леки разминаваня .... не цепя точно секундата :)

А това което го казваш за бананите, то не е ли в положителна насока
ПП ... и да попитам добре ли е преди тренировка да изям 2 филии с течен шоколад ??? понякога го правя защото

AC

19.02.05
09:23

Бананите са си хубави за качване, остави ги!

19.02.05
21:56

Абе хубави са ама имат фруктоза, а той взима и мед! (фруктозата за разлика от глюкозата отива директно в мастните депа, а не се превръща в гликоген). По добре по-малко банани. Според мен увеличи месото до 500 - 700 гр. на ден, за сметка на ядките (според мен са много - та ти толкова месо ядеж на ден), но това си е лично мое мнение!

22.02.05
19:28

Уауууу, извода който може да се направи от това изказвне е че мастните депа са пълни с .... фруктоза!  :roll:
Наистина ли така мислиш  :?:  :!:  :?:

[quote author=“YODA”]Абе хубави са ама имат фруктоза, а той взима и мед! (фруктозата за разлика от глюкозата отива директно в мастните депа, а не се превръща в гликоген). По добре по-малко банани. Според мен увеличи месото до 500 - 700 гр. на ден, за сметка на ядките (според мен са много - та ти толкова месо ядеж на ден), но това си е лично мое мнение!

®N

23.02.05
01:22

Rosene я кажи как ядеш скапаната извара и на коя фирма е, че аз бях си купил една куча марка и една лъжичка не можех да изям???

TW

23.02.05
12:44

Аз лично мразя извара

FI

02.03.05
22:46

аз лично я хапвам,пържена с яйца  :)

02.03.05
23:16

[quote author=“Rosen”]Така това е което последните 10-на дни изяждам за деня 100 % + още глупости предимно вафли и т.н.

това което написах е горе долу 240-250 гр. протеин !!! 5500 - 6000ккал
и кажете ми как при това количество храна като съм 189см и 79кг не съм мръднал нищо вече 1 седмица ям това ???  :shock:  кажете какво мислите

Брои протеина само от животински произход (месо, мляко (млечни продукти), айца) другите ги отпиши. Аз съм 187/82 и съм забелязал, че и при 6000+ ккал ми трябват 4+ грама протеин/кг за да вървя добре (330+ гр белтък), а това е убийствено за храносмилателната система, пресата и джоба:) Затова наблягам на въглехидратите, а аминокиселините ги ям като бонбонки:) тук-там и по протеиново шейкче и си набавям всичко наеобходимо за нормален растеж. А и не всичко опира до ядене - правилното трениране и хубавата почивка са от много голямо значение - все пак 1 час тренираш, а 23 почиваш:)

03.03.05
12:58

Абе я не му пълнете темата на човека с офтопици!

Rosen, ЕВАЛА и от мен пич! На това му викам хъс. БЕз лигавщини, здрава работа! Браво!

Сега обаче защо не качваш... еми аз мога да кажа това:
1) Наистина ще ти стане гадно, но... ИЗСЛЕДВАЙ СЕ. НЕ се плаши, но трябва да си сигурен, че нямаш някакъв проблем за да продължиш напред.
2) Опитвал ли си да минеш без мед,банани, нонбони, вафли и т.н. работи? Ако искаш стимулация преди тренировката, може да опиташ- черен чай + 50г мед. Доста хора от залата непрекъснато разправят, че не ядът сладко при качване на маса. А ти май доста го вкарваш... Не мога да се изкажа компетентно, но ще е добре да получиш инфо за да прецениш.
3) Добре де, тренировките ти качествени ли са? Защот просто не виждам, као си здрав и така ядеш как не качваш.
4) Другото е възстановяването... спиш ли по 8-10 часа. Нощния сън е най-добрия/това го казвам междо другото/ :) Ако искаш понякога можеш да опитваш по 1-2 чаши вино за отпускане нощно време. Аз лично понякога го правя, също и някой аспирин,упсарин... ала бала. :)
5) Опитай с някой хранителни добавки: мултивитамини взимаш ли? Бирена мая, пчелните истории, китайските там... /въпреки, че с такова ядене витамини още не ти трябват, ама... опитай/
6) НАмери си инфо за разделното хранене и научи това онова. Можеш да не го изпълняваш БУКВАЛНО, но да взаимстваш някои неща. Защото доста хора твърдят, както и аз, че ако се тъпчеш като свиня с 5 различни по вид храни, стомаха никога няма да може да ги смели на 100%, което е мноого лошо.

Това е... най-важно е да се изследваш!

Желая ти здраве и успехи. С акъл, труд и постоянсвто вланината може да вдигнеш! :)/само да успееш да я наместиш на лежанката :P / :P

X_

03.03.05
14:15

айде и аз да кажа нещичко по въпроса ти.Първо искам да те поздравя за това ,което  правиш и мисля,че си на прав път-проумял си ,че храненето е изключително важно за трениращият човек и с оглед на целите ти ,си съставил едно добро меню :D Защо не качваш-имай впредвид ,че приетата храна не се усвоява в пълен обем.Какво означава това??При приети 100гр белтъчини ти ще усвоиш в добрият случай  да речем50-60% т.е. 50 -60 гр.,другите се изхвърлят ами ако с тези протеини приемем и някакво количество въглехидрати,мазнини....Ще ти дам по-описателен пример :lol: представи си,че караш кола и я зареждаш с гориво всеки ден-по график/както е при теб храненето през определено време/ :wink: но единият ден си изминал 100км,а на следващият само 20 и като сложиш същото количество гориво,резервоара прелива...така е на практика и при човека и хранит. вещества.надявам се да ме разбереш,не казвам да намалиш яденето ,но просто трябва да знаеш кога , колко  и какво точно да доставиш на мускулите за да пораснат-има достатъчно инфо във форума за това,ядене преди и след тренировка,сутрин,вечер преди лягане и междинно хранене.Моят по-конкретен съвет е раздели протеините на равни части и ги приемай през 2-2,5 часа.Успех!

03.03.05
14:28

Режима ти на хранене е доста добър ,но според мен в него липсват суплементите,въпреки че и те не ти трябват ако тренираш отскоро.Откога тренираш? И според мен диетата ти е добра и потърси причината в тренировките!?

03.03.05
15:10

[quote author=“Rocky^”]Режима ти на хранене е доста добър ,но според мен в него липсват суплементите,въпреки че и те не ти трябват ако тренираш отскоро.Откога тренираш? И според мен диетата ти е добра и потърси причината в тренировките!?

Суплементите не са задължителни. Най-доброто нещо е да тренираш качествено и да качваш уравновесено с времето. Така ти заяква целостно организма. Има доста хора, които бичат 3 месеца суплементи, после спират за месеци-2 и смъкват колкото са качили. А други, аз в това число, не мърдаме! Всеки сам си решава разбира се, истина е, че със суплементи козметичния ефект ще е по лесен и по-голям, но само по принцип.

Аз лично много уважавам хора които тренират за здраве без излишни химии, въпреки, че в добавките няма нищо лошо.

Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1