21.02.09
08:34
Кой от 2та продукта бихте предпочели ?
http://shop.bb-team.org/syntrax-matrix
http://shop.bb-team.org/syntrax-nectar
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.06.13 20:23.
21.02.09
08:41
Точно и в мен напира подобно чудене
Едното е компонентен протеин(бавен) другото е чист изолат.Вече зависи от нуждите и режима ти.И двата продукта са добри.
21.02.09
10:03
казано от Владимир92 на 21.02.09, 08:50:
Едното е компонентен протеин(бавен) другото е чист изолат.Вече зависи от нуждите и режима ти.И двата продукта са добри.
x2
Разликата им е огромна, какво се чудиш???
Между трикомпонентен протеин и еднокомпоненнет има разлика! ;)
21.02.09
11:54
Питона кой е по удачен в период на сваляне на тегло и на качване на такова.Доколкото разбирам три компонентния се усвоява по бавно и става за всякакви замествания на хранене.А нектара е по добър за незабавно прекратяване на катаболните процеси
казано от Иван Шишманов на 21.02.09, 11:54:
Питона кой е по удачен в период на сваляне на тегло и на качване на такова.Доколкото разбирам три компонентния се усвоява по бавно и става за всякакви замествания на хранене.А нектара е по добър за незабавно прекратяване на катаболните процеси
Моето мнение е, че по време на НВД(не съм и фен) е по-добре “твърда храна”.А м/у тези аз бих избрал матрикс.Но това е много относително и зависи от режима.
Не пропускайте Essence-a!!! Това също е трикомпонентен (суроватъчен, млечен и соев), но е изолат! Той е по-подходящ за чистене от Матрикса. Като цяло и матрикса и Есенс са по-удачни като вариант за нетренировъчни дни! Съответно Нектар е за преди и след тренировка. При режим за сваляне на тегло, по-добре е да се пият Нектара и Есенс-а.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.02.09 16:35.
Стоянчо доста точно описа ситуацията. За нетренировъчни дни, а също така през деня и вечер преди лягане в тренировъчен ден следва да се ползва матрикс или есенс. Съотвенто преди и след тренировка - НЕКТАР. Който и протеин да изберете няма да сгрешите. Това са топ продукти от към качество и вкус.
22.02.09
14:29
Крайно решение:Ще си закупа и двата протеина-така ще им използвам максимално качеставата.
Мерси :)
Ако бюджета го позволява това е най-добрия вариант. Друг плюс е че при вземане на повече продукти на куп обикновено се ползва отстъпка.
Ами следния вариант:
1) Matrix за допълнителна закуска или след ставане!
2) Essence - Час/час и половина преди преди тренировка
3) Nectar - 20-25 мин след тренировка!
Независимо целта, аз бих приемал така , тези три вида протеини!
23.02.09
12:02
казано от Питона на 22.02.09, 19:02:
Ами следния вариант:
Независимо целта, аз бих приемал така , тези три вида протеини![/quote
Аз мисля да смена местата на вторите 2! Сурватка е по-добре за преди тренировка,казеин и сурватка за след нея :P
Сега остава само да намеря кинтаж.След 2 седмици ги почвам !
Успехи :)
23.02.09
18:01
казано от Neophyte на 23.02.09, 12:02:
казано от Питона на 22.02.09, 19:02:
Ами следния вариант:
Независимо целта, аз бих приемал така , тези три вида протеини![/quote
Аз мисля да смена местата на вторите 2! Сурватка е по-добре за преди тренировка,казеин и сурватка за след нея :P
Сега остава само да намеря кинтаж.След 2 седмици ги почвам !
Успехи :)За след тренировката суроватката е много по-необходима...
23.02.09
18:17
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/31821/#283909
Тук си пише :)
23.02.09
19:48
казано от Neophyte на 23.02.09, 19:36:
Оххх,Владко ама си ми специалист.Хората са направили изследване и са открили че казеин и сурватка е по-добре след тренировка,но ти си най-големия и си знаеш всичко.
Успехи !
Добре, а каква е разликата дали тоя казеин ще го изпиеш веднага след тренировката, като той ще се усвоява 5 часа, или, да кажем, си си заместил някое ядене с него, например предтренировъчното. Така той все още няма да се е усвоил напълно след тренировката и пак ще имаш източник на протеин. Какво го прави толкова добър ако е точно след тренировката?
Видяхте ли новия вкус на Матрикса - с бисквитки и крем :P Само като му видях опаковката и изглежда адски вкусно и сигурно ще е, но цената му пък е солена - 140 лв 5 либри/2,3 кг.
да веееееееее
поуляли са се с цената...ама то май сме свикнали :>
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 24.11.09 05:13.
казано от Cabron на 23.11.09, 23:15:
Видяхте ли новия вкус на Матрикса - с бисквитки и крем :P Само като му видях опаковката и изглежда адски вкусно и сигурно ще е, но цената му пък е солена - 140 лв 5 либри/2,3 кг.
Преди да си го купиш по-добре вземи тестер - гадничък е Cookies and Cream…
Може и да ти хареса - знам ли...
25.11.09
10:29
Въпрос на вкус е :-)Някои хора пият само такъв,най-продавания вкус.Аз лично предпочитам шокото :)Но наистина заповядай за мостра,за да си сигурен дали ще ти хареса:)
Cookies and Cream е супер вкус даже и с вода, но при реалната цена от 80-90 лв за 2.5 кг. Иначе НЕ!
казано от inspect на 27.11.09, 10:43:
Cookies and Cream е супер вкус даже и с вода, но при реалната цена от 80-90 лв за 2.5 кг. Иначе НЕ!
За цената съм абсолютно съгласен. Matrix-а е с доста по-голяма надценка в БГ дори от Nectar-a.
За вкуса съм против, но това е до personal preference… Най-добре човек да пробва sample преди да купи 5-10 lbs протеин, защото иначе пиенето му може да стане тегаво.
27.11.09
11:59
Разни хора , разни идеали, вкусът за едни може да не струва, за други да е най-божественото нещо на света.На мен лично ми харесва :)
x2
в ДЕ само него пия щот е най-далавера от всички
казано от tra^la^la на 27.11.09, 13:42:
x2
в ДЕ само него пия щот е най-далавера от всички
Колко излиза в Германия?
казано от inspect на 27.11.09, 14:50:
40-50 EUR с доставката.
Интересно колко ще е с доставка до БГ... след като е от Германия не би трябвало да се плащат ДДС и мито.
Всъщност - нищо учудващо... в САЩ сега видях, че е около 40 долара с доставката... това са 50 lv…. total… DAMN!
Мнението беше редактирано от AT на 27.11.09 15:03.
28.11.09
13:14
Хаха, смешни спорове, тъжно даже.
За какво тъпчете грешни пари в джобовете на търгашите, какво изобщо си вразумявате, че с Нектари и Есенции и Матрици ще направите нещо фундаментално и качествено различно отколкото с... сещате се с какво, нали?
Нека някой ако иска да вземе за 1000 лева Синтракси и глупости, аз за 100 лв ще направя същото, и повече.
ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
то можеш и да си ходиш с анцуг адибас цяла година ама има хора които предпочитат костюми гучи или версаче ... баси кви са глупави :lol:
казано от Георги Николаев на 28.11.09, 13:14:
Хаха, смешни спорове, тъжно даже.
За какво тъпчете грешни пари в джобовете на търгашите, какво изобщо си вразумявате, че с Нектари и Есенции и Матрици ще направите нещо фундаментално и качествено различно отколкото с... сещате се с какво, нали?
Нека някой ако иска да вземе за 1000 лева Синтракси и глупости, аз за 100 лв ще направя същото, и повече.
ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!
Не съм абсолютно съгласен с последното твърдение. Дори като оставим настрана качеството на протеините от разни складове около София (Захарна фабрика ако въобще може да се каже, че спада в рамките на града...), цената определено не е x10 в полза на Пико.
Една проста сметка:
100 лв = 6.25кг (14 lbs) протеин (май беше 16 лв килото...) Пико със средно 60% съдържание на протеин и 40% бог знае какво друго (според темата за хидролиза на Пико направена от Стоян(чо))
Същото количество изолат (90% чистота) на нелоша американска марка можеш да си купиш за около 250-270 лв (примерно Muscle Gauge Isolate). Ако не им се доверяваш на тях, пробвай NOW или Syntrax (350-360 и 420-450 лв съответно). Не забравяй, че на нашия ограничен пазар дори и при такава поръчка можеш да изтискаш малко намаление от търговеца.
Засега стигнахме до извода, че при горе долу равни грамажи Пико е около 2.5 пъти по-добър като цена. Като сметнем и факта, че за да усвоиш същото количество протеин трябва да пиеш 1.5 пъти повече Пико (60% vs 90% чистота), то хубав изолат излиза по-малко от 2 пъти по-скъп от Пико, а поне имаш някаква гаранция какво има вътре.
Държа да отбележа, че определено НЕ смятам, че много от БГ вносителите имат адекватна ценова политика (cough…Power&Beauty;...cough). Също така мисля, че има доста адекватни вносители (СилаБГ, примерно), които често правят солидни намаления, от които надали са много на печалба (все пак не трябва да се забравя, че ДДС-то в БГ е 20% а митото на спортните добавки е около 15%).
Мнението беше редактирано от AT на 28.11.09 13:43.
28.11.09
14:11
Досега стигнахме до различни изводи, но аз не пия въпросният протеин.
Този, който пия, струва 10 лв / кг и е гръцкият.
И без изследване, ми върши работа и мога да заявя това на фона на 10 месеца, 12 кг изпити и наблюдаване на ефекта.
Може и нищо да не върши, но със сигурност се получава точно същото, което и като пия по-скъп протеин. За единия давам 1 лв на ден, за другия 5 лв на ден. Така че съвсем не е 1.5-2 пъти. Ефект, повтарям - ИДЕНТИЧЕН. Т.е. или и двата действат еднакво добре, или и двата не правят нищо.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 28.11.09 14:12.
28.11.09
14:15
казано от tra^la^la на 28.11.09, 13:29:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
то можеш и да си ходиш с анцуг адибас цяла година ама има хора които предпочитат костюми гучи или версаче ... баси кви са глупави :lol:
Отлична логика, мхм, плювни и малко вода сега и го докара съвсем!
А това, че ефекта е еднакъв, няма никакво значение. Също това че 99% от пиещите тез “благини” са на светлинни години от мен, пак няма никакво значение. Мхм, мхм, отлична логика!
казано от Георги Николаев на 28.11.09, 14:11:
Досега стигнахме до различни изводи, но аз не пия въпросният протеин.
Този, който пия, струва 10 лв / кг и е гръцкият.
И без изследване, ми върши работа и мога да заявя това на фона на 10 месеца, 12 кг изпити и наблюдаване на ефекта.
Може и нищо да не върши, но със сигурност се получава точно същото, което и като пия по-скъп протеин. За единия давам 1 лв на ден, за другия 5 лв на ден. Така че съвсем не е 1.5-2 пъти. Ефект, повтарям - ИДЕНТИЧЕН. Т.е. или и двата действат еднакво добре, или и двата не правят нищо.
Аз не се съмнявам, че 60-те %, или колкото има в гръцкия протеин, са си протеин и ако пиеш повечко от него ефект ще има точно какъвто има и от американски или европейски такъв. Притеснява ме повече какво има в останалите 40%...
А що се отнася до другия ти пост за твоите резултати и тези на други хора то форума, това само говори добре за теб и зле за тяхното постоянство, но не мисля, че може да се припише на протеина.
28.11.09
15:30
Да го припишеш на протеина е най-малкото глупаво.Георги пие от скоро тези протеини на Пико, така че не виждам какво общо имат те изобщо с мускулите му.Друг е въпроса , че ненавижда вносителите на добавки и затова ги прави тези коментари.
казано от RogerF на 28.11.09, 15:30:
Да го припишеш на протеина е най-малкото глупаво.Георги пие от скоро тези протеини на Пико, така че не виждам какво общо имат те изобщо с мускулите му.Друг е въпроса , че ненавижда вносителите на добавки и затова ги прави тези коментари.
Тази причина е абсолютно разбираема. :)
казано от Георги Николаев на 28.11.09, 14:15:
А това, че ефекта е еднакъв, няма никакво значение. Също това че 99% от пиещите тез “благини” са на светлинни години от мен, пак няма никакво значение.
Ти пък как прецени това като до сега съм не съм видял да пиеш веднъж хубав протеин. Все някви измикярски шитове.. не мисля че имаш обективно мнение.
x2, Traalalala.
Незнам кое е, но нещо ви влияе много лошо... как може да сравнявате Пикко с изолатите на Синтракс или който и да е друг изолат на американска фирма?! Има ли смисъл въобще да се пише по тази тема. Изследването показа - 55% амини и останалото е холестеролец и лактоза...който иска нека се жмули с нея, да си мазнее и да си мисли, че изглежда добре и че расте (то, че се расте, расте се, но не на мускули). С Георги Николаев в спор не искам да влизам, защото той винаги е прав. Гръцкият протеин е богопомазан (според гръцка митология, той си отговаря на %-ното съдържание, обявено от вносителя).
Искам да оборя презумпцията на Г.Николаев, че 99% от пиещите “благините” са по-зле от него - виж в галерията на Калоян Георгиев (kao) дали, човек, пиещ благи протеини не изглежда на светлинни години пред теб!
За 10лв. килогарама, аз главата си режа, че белтъчините са 40гр на 100.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.11.09 19:52.
Интересно е,че за 10 месеца е изпил 12кг ПИКО ... и след като за още 10 месеца е изпил 12кг Синтракс Георги Николаев изказва мнение,че и двата имат еднавко действие ... ооооооооооооооп една минута... той всъщност не е изпил 12кг Синтрекс?@!!!Той даже не е изпил и 1кг :О:О:О Боже мой ...
Тогава на каква основа успява да ги сравни.. ? Защото СКАЛАТА КАЗА ТАКА!! ? :coolgrin:
:lol: :lol: :lol:
П.С.
всички знаем колко си корав,стига си го повтарял ;)
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 28.11.09 20:59.
Лисицата и гроздето...кисел е Нектара, да!!! ...а още по-кисел става, ако трябва да го пиеш 3 пъти днвено ;) Ако добавиш и Purple wraath и доза глутамин и ВСАА/X-tend, киселочът става непоносим, ама след тренировка аз се чувствам все едно току що съм се събудил от сън и напомпан, а не като пребито куче. Всичко си има цена!
Моля хора, които НЕ изпили и 1 кило от дадена протеинова пудра, да не говорят против нея. Дори да са изпили 1 кило, отрицателното мнение няма да трогне никого. Когато някой е изпил 10-20 кила от даден продут, приемайки дозите без да се пестят - тогава може да се има вяра и пак с 1 на ум, защото може да се храниш с хляб и сирене и да пиеш по 4 дози Нектар, но нещата няма да станат много мускулести - тогава протеинът ли е преблема?
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.11.09 11:28.
29.11.09
13:42
Още един евъргрийн спорт се е зародил тук. Както онези ala “протеинов бар или храна”, така и “евтин срещу скъп протеин” не подлежи на дискутиране, тъй като не са съпоставими продукти. Сравняват се етикети, а не цени, форми, вносове и други подобни.
По темата ... в пиенето на протеини последните 4-5 години проследих една градация при мен, като минавах от марка на марка, които в общоприетата класация са подредени във възходящ ред. През последните няколко месеца си позволих да пия само Нектар и не качих нито един килограм, нито пък се промених визуално. За справка, това не се случи и преди с другите протеини.
Вкус ... от всичките му вкусове успях да харесам два + още един, ако не го пия твърде дълго. С компанията Синтракс сме на абсолютно различни мнения относно вкуса на плодовете.
Разтворимост ... става, само за тези, които не образуват пяна (въпросните два вкуса). Не желая да чакам тя да изчезва, за да си изпия шейка - все едно да си купиш порше, а да чакаш зимата да загрее, преди да потеглиш.
Факт е, че откакто го пия, не съм имал стомашни проблеми, каквито съм констатирал при други протеинови продукти. Изключение правят случаите, когато предозирах в комбинация с кисело мляко, но такава бомба, предполагам, е характерна за всеки продукт в категорията.
Пил съм и Матрикс за малко, но както Стоянчо е посочил, бързо харесах Есенс и ми се струва далеч по-удачен избор. Не е така вкусен, но се преживява. За момента според мен това е най-добрият компонентен протеин, на който съм попадал.
Ако желаете по-задълболчен коментар за резултати от Нектар-а, проследете ми дневника. По времето, през което съм писал в него, пиех този протеин. Не увеличих активното си тегло, но подобрих нивото на тренировките като обем и интензивност, а като страничен коментар разбирам, че съм намалил подкожните мазнини.
За пълно сравнение ще пробвам друг протеин като марка пак за няколко месеца (предложения? :)), за да разбера, дали ще е стъпка надолу, т.е. дали Нектарът е толкова добър или има по-рентабилни алтернативи.