25.11.09
14:05
Ехм моя въпрос може да е малко странен, ама ето го.. тренирам от близо 6 месеца и не спазвах никакъв режим на хранене, следователно не мърдах на килограми (ектоморф съм за добавка). Преди 1 месец си направих хранителен режим, който уж има ефект, тъй като качих почки 5 килограма за този период, но... не виждам особен ефект да има на тялото ми, освен стрелката на кантара.. предполагам въпроса ми е, прекалено рано ли е за да очаквам резултати (на въшен вид) или нещо ми куца. Трудно ми се лепят мазнини (май..), за това не ми се вярва да съм качил 5 килограма мазно.. иначе нещо за мен, на 19, тренирам 3 пъти в седмицата, друго.. май няма.
25.11.09
14:23
Ми ако позираш по 3-4 пъти на ден пред огледалата е ясно, че няма да видиш разликата.
казано от y0ez на 25.11.09, 14:05:
Ехм моя въпрос може да е малко странен, ама ето го.. тренирам от близо 6 месеца и не спазвах никакъв режим на хранене, следователно не мърдах на килограми (ектоморф съм за добавка). Преди 1 месец си направих хранителен режим, който уж има ефект, тъй като качих почки 5 килограма за този период, но... не виждам особен ефект да има на тялото ми, освен стрелката на кантара.. предполагам въпроса ми е, прекалено рано ли е за да очаквам резултати (на въшен вид) или нещо ми куца. Трудно ми се лепят мазнини (май..), за това не ми се вярва да съм качил 5 килограма мазно.. иначе нещо за мен, на 19, тренирам 3 пъти в седмицата, друго.. май няма.
Не може да си качил 5 кг. мазно/мускули и да няма разлика. Затова се правят снимките преди/след и измерванията по тялото. В огледалото трудно ще отчетеш какво си направил, тъйкато си пред него всеки ден.
Мнението беше редактирано от VEGATA на 25.11.09 14:26.
казано от y0ez на 25.11.09, 14:05:
Здрасти, y0ez!
А моят въпрос е: Каква ти е целта? И какви са ти размерите сега и преди началото на тренировките?
Защото:
- можеш да увеличиш силата и издръжливостта доста, без да мръднеш стрелката на кантара.
- 5 кг за един 100 кг човек, може и да са нищо, но за 60 кг са значителна промяна.
- може да си осъществил мечтата на много хора, като едновременно си свалил мазнини и си качил мускулна маса, при което обиколките могат да не мръднат или дори да спаднат, но да си доста по-плътен, твърд и релефен.
Еми преди да започна да се храня бях макс 71, сега съм близо 76. Целта ми.. еми мускулна маса, искам да си изградя хубаво тяло като цяло, а не да седя релефен скелет да кажем. За размерите, ако имаш предвид дали имам разлика от преди да започна с фитнеса, определено, просто не толкова колкото ми се иска и явно при мене нещата стават доста по-бавно.
Тфа за огледалото, само като съм във фитнеса го правя и то защото се дразня, че не виждам разлика в гърдите, трицепса, трапеца ии тн.. хората ми казват, че съм качил определено, но това според мене беше за първите 2-3 месеца, после.. не виждам промяната. Метъра също си отчита едно и също.
Кг. според мен никога неса индекатор за прогрес! само огледалото може да ти каже.Много е относително тегленето,зависи от много не6та.Дали си се теглил когато си ял или на гладно...кантара лъже.
25.11.09
20:36
казано от Николаи на 25.11.09, 19:29:
Кг. според мен никога неса индекатор за прогрес! само огледалото може да ти каже.Много е относително тегленето,зависи от много не6та.Дали си се теглил когато си ял или на гладно...кантара лъже.
И аз не вярвам на кантара,може да задържаш вода,да си ял повече.може голяма част от каченото да е мазно и тн.Вярвам само на огледало(разбира се не от онези лъжливите дето те правят дебел или слаб или с голям нос)+шивашки метър+сила.Увеличил ли си размерите и силата без особено омазняване означава че си тръгнал в правилна посока
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 25.11.09 20:39.