Този хранителен режим ще има ли ефект за понижаване на килограмите!!!!

24.11.09
21:41

Закуска 7.30
Шепа ядки (овесени, ръжени, фъстъци, тиквени, слънчогледови...) 130гр

Закуска 10.30
175гр извара, разбъркана с кисело мляко или само 200гр извара

Обяд 13.00
Салата
Протеинова храна

Закуска 17.00
175гр извара, разбъркана с кисело мляко или само 200гр извара

Закуска 18.00
Филийки

Вечеря 21.30
Салата
Протеинова храна
Чаи

И по време на този режим може ли да приемам SpectrumVite?
Щях да забрава...Тренирам волейбол висок сам 195см,100кг,17г. И се нуждая спещно да сваля килограми!!

24.11.09
22:04

в закуската и в храненето в 18 вкарай “протеинова храна”,че само въглехидрат не бива много.

казано от Goro12 на 24.11.09, 21:41:

Тренирам волейбол висок сам 195см, 100кг, 17г. И се нуждая спещно да сваля килограми!!

Здрасти!

Преди да коментирам този хранителен режим, нека уточним някои детайли:
- колко килограма искаш да свалиш?
- имаш ли срок, в който трябва да коригираш теглото си?
- колко пъти седмично тренираш и по кое време от деня?

Проблем с приемането на SpectrumVite не съществува, приемай го спокойно. Бъди внимателен със свалянето на килограми - до един момент ще ти се отразява добре, движението ти ще става по-лесно, по-пъргаво и по-трудно ще се уморяваш. Ако свалиш повече от нужното, обаче, ще загубиш сила, ще се уморяваш бързо и ще имаш проблеми с волейбола. Всеки има своя специфична конституция, затова не мога така наизуст да кажа колко трябва да свалиш.

Ето какво мисля за написаният от теб режим:
- закуска - препоръчително е да прибавиш източник на протеин - мляко, яйце. Ядките са хубаво нещо, но не слагай ръжените и овесените под един знаменател с фъстъците, лешници, слънчоглед и т.н.
- втора закуска - принципно е ОК, стига да не тренираш преди обяд
- обяд - ОК
- следобедна закуска - ОК, но мисля, че спокойно можеш да я комбинираш с филийките или да добавиш ръжени/овесени ядки
- филийки - какви? С какво? Колко?
- вечеря - ОК

И накрая - не бързай да сваляш килограми толкова мега-спешно.
Няма здравословен и ефективен начин за светкавично сваляне на телесното тегло.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.09 06:37.

25.11.09
12:20

Здрасти!

Преди да коментирам този хранителен режим, нека уточним някои детайли:
- колко килограма искаш да свалиш?
- имаш ли срок, в който трябва да коригираш теглото си?
- колко пъти седмично тренираш и по кое време от деня?

Здравей.Значи искам да слваля кам 10-12кг за период някаде кам 2 месеца.Нямам срок в които да ги сваля но задалжително трябва да ги сваля(но някаде до края на януари) .Тренирам 4 5 пъти в седмицата,някаде кам 6 часа започвам да тренирам!

казано от Goro12 на 25.11.09, 12:20:

Здравей.Значи искам да слваля кам 10-12кг за период някаде кам 2 месеца.Нямам срок в които да ги сваля но задалжително трябва да ги сваля (но някаде до края на януари).Тренирам 4 5 пъти в седмицата,някаде кам 6 часа започвам да тренирам!

Така... 10-12 kg за около 2 месеца са амбициозна програма, но не е невъзможно. Личното ми мнение е, че това е твърде бързо темпо за сваляне на тегло, което води след себе си риска да загубиш твърде много сила и мускулна маса. Приемам, че ще запазиш хранителния си режим правилен след това, защото в противен случай е много вероятно да си получиш килограмите обратно в кратки срокове. Така или иначе при сваляне на 10-12 kg за 2 месеца има опасност да не успееш трайно да ги задържиш. Не знам какво разбираш под “протеинова храна”, но ограничи до възможния минимум сладките неща (захар). Дозирай правилно количествата сложни въглехидрати и ги приемай в правилните моменти. Внимавай с мазните неща, но не спирай мазнините. Опитай се да хапваш повечко белтъци. Останалото съм ти го написал в предишното си мнение... Не гладувай.

Извън темата - къде играеш, приятелю?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.09 13:10.

25.11.09
14:17

казано от Кольо Пияндето на 25.11.09, 13:07:

казано от Goro12 на 25.11.09, 12:20:

Здравей.Значи искам да слваля кам 10-12кг за период някаде кам 2 месеца.Нямам срок в които да ги сваля но задалжително трябва да ги сваля (но някаде до края на януари).Тренирам 4 5 пъти в седмицата,някаде кам 6 часа започвам да тренирам!

Така... 10-12 kg за около 2 месеца са амбициозна програма, но не е невъзможно. Личното ми мнение е, че това е твърде бързо темпо за сваляне на тегло, което води след себе си риска да загубиш твърде много сила и мускулна маса. Приемам, че ще запазиш хранителния си режим правилен след това, защото в противен случай е много вероятно да си получиш килограмите обратно в кратки срокове. Така или иначе при сваляне на 10-12 kg за 2 месеца има опасност да не успееш трайно да ги задържиш. Не знам какво разбираш под “протеинова храна”, но ограничи до възможния минимум сладките неща (захар). Дозирай правилно количествата сложни въглехидрати и ги приемай в правилните моменти. Внимавай с мазните неща, но не спирай мазнините. Опитай се да хапваш повечко белтъци. Останалото съм ти го написал в предишното си мнение... Не гладувай.

Извън темата - къде играеш, приятелю?

Еми играя в не толкожа известен клуб:ВСК”Панайот Пондалов” Сливен!Еми не точно за два месеца но там някаде трябва да сам свалил килкокрами,както и си вдигна отскока.Аз сам ограничил до минимум сладките неща само от веме на време хапвам малко мед.А под повече белтаци кавво да разбирам(каква храна по точно да приемам)?

25.11.09
14:42

Еми вече толкова тривиалните пилешко,пуешко,скумрия,сьомга мисля,че те устройват ?

казано от Goro12 на 25.11.09, 14:17:

Еми играя в не толкожа известен клуб: ВСК”Панайот Пондалов” Сливен!

Знам го чудесно.
Знам и защо търсиш ефект до края на януари. През първата половина на февруари започват мачовете, нали?
Ако продължавате в същия дух, може да се видим някъде по плейофите... :lol:

Еми не точно за два месеца, но там някаде трябва да сам свалил килограми, както и си вдигна отскока.

Ако при свалянето на килограми не загубиш прекалено много сила, отскокът ще се вдигне.

Аз сам ограничил до минимум сладките неща само от веме на време хапвам малко мед. А под повече белтаци какво да разбирам (каква храна по точно да приемам)?

Белтъчни храни са месо (включително риба), яйца и мляко.

25.11.09
19:21

казано от Кольо Пияндето на 25.11.09, 14:44:

Еми играя в не толкожа известен клуб: ВСК”Панайот Пондалов” Сливен!

Знам го чудесно.
Знам и защо търсиш ефект до края на януари. През първата половина на февруари започват мачовете, нали?
Ако продължавате в същия дух, може да се видим някъде по плейофите... :lol:

Може да се видим.А ти от кои отбор си? :P

BO

27.11.09
05:20

Млякото не го препоръчват много,много за диети за отслабване

казано от BOdY_SHAkER на 27.11.09, 05:20:

Млякото не го препоръчват много,много за диети за отслабване

Dosis sola facit venenum!
Освен това тук говорим за редовно натоварване от тип кардио.

27.11.09
11:50

Все пак ако държиш да ядеш мляко- нека по-добре да е обезмаслено кисело мляко, а не прясно ;-)

27.11.09
13:06

Каква е логиката? Когато е на ниски въглехидрати не трябва ли да е с по- високи мазнини, които идвайки от прясното мляко са много хубави. И каква е разликата между 3 и 0,1 процента за едно кисело мляко - 12-3г мазнини, които не са вредни, а са му необходими в случая?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1