22.02.05
14:18
Здравейте! Бих искал да знам, в каква степен този протеин, както и суплиментите изобщо, могат да се използват като заместители на едно, или няколко поредни хранения?? Имам предвид, когато поради някаква причина, човек не може да се наяде, или пък да носи храна със себе си.Не става въпрос за диета.Макар, че според един приятел, напр. два моркова със чаша протеинов шейк, си е един пълноценен обяд например. Моята работа предполага доста нередовно хранене, това би ме устроило идеално. :D
Суплементите са хранителни добавки, не са хранителни заместители
Така че не бива да заменят нито едно хранене
Те се взимат между основните хранения
Каквото и да работиш винаги можеш да си носиш един сандвич поне
Има протеинови пудри, т.е. на прах, които заместват изцяло едно хранене, който не вярва няма смисъл да спори, защото не съм аз човека с който да го правят!!!!
Има фирми, производители и само хора които не са търсили и пили могат до говорят тези неща! Не обиждам предният пост, а просто внасям яснота. Правил съм го, купувал съм, го има заместващо действие - пълният набор протеин и калории и засища. Фирмата и продукта - само не и по форум да обяснявам!
Иначе - 30 грама протеин в 1/2 нискомаслено мляко и става заместитъел, защото се позабява действието на протеина.
А и казеин преди лягане си е цял пример за заместване на хранене преди лягане! :wink:
Има включително и протеинови барове (вафли?), които са наблъскани с протеини и въглехидрати и според мен 2-3 доволно “наяждат”, но просто не са за всеки (чудовищна цифромания).
Значи може!! Например два моркова+половин кисело мляко+две супени лъжици PRO GOLD = пълноценен обяд. :idea:
23.02.05
13:14
Прекалено малко според мен!!!
няма дефиниция що е то пълноценен обяд =)
ако си на кето-диета, и шейк от 100% pure whey без нищо друго би могъл да се води пълноценен =)
шейкчето наистина ще те засити. ако вклчиш и една ябълка и малко орехи - би трябвало да се получи доста добър обяд (а и вккусен) =)
протеин - от про-голда, малко въглехидрати от ябълката и дневната доза омега 3 есенциални мастни киселини от половин чаша орехи.
23.02.05
17:37
[quote author=“Aaron”]Значи може!! Например два моркова+половин кисело мляко+две супени лъжици PRO GOLD = пълноценен обяд. :idea:
За човек като мене 190см/90кг не си мисля, че е пълноценен обяд. :)
24.02.05
11:13
аааа и като се има предвид че ползваш Про 90 със сигурност не е пълноценен....
Защо да не е ?! Искам да мога да си го обясня.Да речем, че две лъжици от ПРО ГОЛД-а,по съдържание на белтъчини се равняват на 1средно голяма пилешка пържола.Значи ми трябван мъничко въглехидрати,шепа ориз например, или малко зеленчуци.Може би пропускам малко мазнини.Нали не в количеството е гъди-бъдито?!Още повече, че след два часа примерно отново ще ям... :(
Слушай Аарон, всичко е на психо основа. Предтсави си че пиеш най-якият протеин, който и Рони Колман не е близвал, и така. Дреме ти колко е пълноценен, защото хората които казват че не струва, не са го тествали, за да го твърдят 100 %. Това поне да те успокои. Не се съди за протеина за това как и по колко , а по-скоро кога! Това че не е действало при едни, не значи че при теб няма да действа. Мембраните на всяка клетка имат рецептори, които определят ефективността на адсорбиране и действие след това.
Гледай себе си и сам прецени дали има ефект. Пробвал съм поне 10 фирми производители, е, още не мога да кажа кое е най-доброто, всички си ми действаха. Така че сега пестя пари с Нутрим, дреме ми дали не е пълноценен. Нека всеки свали потника лятото и ще видим кой какъв пълноценен протеин е плицукал :wink:
Прав си, навярно.Тепърва ще съдя по с ебе си, кое как ми действа, но нали знаеш, човек пита и разпитва, да не би в суматохата, да пропусне най-доброто. Познавам хора, който са ползвали и ползват само НУТРИМ, имат страхотни постижения, виждам, че има и такива, според които НУТРИМ е най-скапаната куча марка. Аз взех да понабъбвам бая, а съм само на два месеца. Едва ли е само от глутамина и креатина....)))) :D
01.03.05
12:26
[quote author=“Aaron”]Защо да не е ?! Искам да мога да си го обясня.Да речем, че две лъжици от ПРО ГОЛД-а,по съдържание на белтъчини се равняват на 1средно голяма пилешка пържола.Значи ми трябван мъничко въглехидрати,шепа ориз например, или малко зеленчуци.Може би пропускам малко мазнини.Нали не в количеството е гъди-бъдито?!Още повече, че след два часа примерно отново ще ям... :(
Да речем ама не!
две супени лъжици са около 30 грама по 90% (така пише на опаковката) са 27 грама белтък....ама тоз протеин със сигурност не е 90 %(това е хр. добавка и се допускат отклонения с етикета от порядъка на 30-40 %) така че в тия две супени лъжици излиза че имат около 20 грама.
Една нормална пилешка пържола (250гр.) има 20-25% протеин ->демек 50-60 грама протеин. Как намери място за сравнение?????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Е,има разминаване в тази сметка.Сигурно си прав за грамажа. В крайна сметка аз ще поема своите 2г/кг белтък,както от ПРО ГОЛД-а,така и от храната/аз все пак се и храня/.
Знам, че в крайна сметка истинската храна заместител няма.Исках да разбера, в каква степен мога да замествам с ПРО 90.
Човек може да има амбиция за нещо,но не винаги може редовно да се храни.Виждам във форума и други такива.Хората искат резултати, в замяна на къртовския труд в залата, а не поради невъзможността от редовно хранене, да прецакат всичко. :arrow:
01.03.05
13:07
съгласен. :D Исках просто да те убедя да не разчиташ на 100% на прахчетата....