Правя ли нещо изобщо?!

24.11.09
17:33

Здравейте! Предварително се извинявам за може би неточните наименования на някои упражнения. Сега съм в 12 клас. Висок съм 183 см, тежа 67 кг. Никога до сега не съм тренирал. Започнах преди 5 месеца. Тренирам всеки ден (някой път през ден).  Първоначално 2 месеца правих само лицеви опори и сега правя 30 (преди 20) на 1 юмрук разстояние между гърдите и земята. През другите 3 месеца до сега ходя на лостове (там правя набирания, кофи, коремни преси; всичко по 3 серии на горе-долу 2 минути разтояние) и резултатите са: правя 10 кофи (преди 0 :D), 4 стандартни набирания (с зор; преди 0), 8 набирания с обратен хват (за бицепс), 2-3 стандартни набирания за гръб (от преди 2 дена ги почнах и още имам мускулна треска). При набиранията трудно преодолявам началното наемане, което трябва да направя в началото като са ми изпънати ръцете.  В училище има фитнес зала, където тренирам в понеделник и сряда. Вдигам 60 кила на лежанката (4 повторения), мога и 3 серии по 8 повторения с 50 кг (лоста на щангата допира гърдите). Нямам плочки на корема, но нямам и шкембе (правя стотина коремни преси, 42 за една минута). Какво ще ме посъветвате за да вдигна бройката на лицевите опори и набиранията? Притеснявам се, че ако продължавам така нищо няма да успея да направя. Благодаря предварително!

ГН

24.11.09
17:44

Недей вдигай бройката, а прави с допълнителоно утежнение тази упражнения, на което вече минаваш 10-12 повторения. Останалите ги прави с теглото на тялото дакато стигнеш тази цифра. Между две еднакви тренировки почивка от 3 дни е задължителна.
Също така, помисли за посещение на фитнес зала, била тя и най-бедна откъм оборудване.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 24.11.09 17:45.

24.11.09
20:37

Сам казваш преди колко и сега колко си правил от всеки вид упражнение.Това ми прилича на добър програес все пак това са 5 месеца,изчакай 5 години и плочки и всичко останало ще има :).

25.11.09
16:17

Благодаря за отговорите, ще си дам 3 дена почивка и няма да се претоварвам всекидневно. А ако реша да вдигна бройките на лицевите опори, дали е добре да правя предимно тях? Правя 3 серии по 15 с 10-15 кила тежест на гърба. Надявам се до още 5 месеца да правя 40-45 поне.

25.11.09
18:36

Коремните преси ще ти съсипят долната част на гърба. Прави планкове, обратни коремни преси, вдигания на краката.

Претренираш системно. Мускула расте, докато почива, а не докато го тренираш. Бих ти препоръчал две неща. Аз започнах с една година по лостове и успоредки и после се преместих във фитнес зала, защото всичко стана твърде лесно. Ако мислиш да се връщаш в залата, намери си кръгова тренировка и я прави три пъти в седмицата.

Ако мислиш първо да започнеш с лостове и успоредки, ще ти дам съвет от личен опит. Въпреки, че тренираш със собствено тегло, това не означава, че възстановяваш два пъти по-бързо. Лостове и успоредки си разпределяш също три пъти седмично. Разделяш цикъла на две седмици. Първата правиш лост - успоредка - лост. Втората седмица успоредка - лост - успоредка. И после отначало.

Лоста

3 х ?? Набиране пред гърди широк хват ( пръстите към теб )
3 х ?? Набиране пред гърди тесен хват ( дланите към теб )
3 х ?? Набиране пред гърди тесен хват ( пръсти към теб )

Успоредка

3 х ?? Сухи кофички ( това е движението, което всички правят )
3 х ?? Кофички на една тръба пред тяло
3 х ?? Лицеви опори на успоредката отгоре

?? - това е твоята лична бройка от повторения, като много е важно да не правиш никога до отказ.

26.11.09
12:41

Точно това ми трябваше - малко план и организация! Мерси! За сега ще карам на лостове и успоредки.

26.11.09
20:13

Това е стартова програма. Стигнеш ли до 10-12 набирания и 15-20 повторения на успоредката, преминаваш към по-сложни упражнения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1