За възстановяване - какво бихте предпочели, ако можете да изберете само 1 продукт?

24.11.09
20:43

Разгледах доста мнения из форума за продукти, свързани с добавките за възстановяването. Това, което ми прави впечатление, че доста често се започва от питане за един продукт, а накрая се стига до извод, че трябва да пиеш поне 2-3 неща, за да бъде всичко оптимално.
Може и да е вярно, може и тези мнения да са продукт на силно набивани в главите ни реклами на производителите.

Моят въпрос е, ако можете да изберете само един продукт, свързан с възстановяването - кой би бил той?
1. Протеин - класическа добавка във фитнеса, но КОЯ форма - суроватъчен изолат, казеин, матрица?
2. Креатин - тук също се нароиха 200 варианта, мислите ли, че по-скъпите варианти, действително оправдават цената си?
3. Глутамин - цар на аминокиселините, според статия на сайта. Дали не е надценен и доколко спомага за възстановяването сам по себе си
4. Аминокиселини - вариациите и тук са доволно много, кой вариант е най-удачен с цел възстановяване
5. Знам ли - каквото съм пропуснал...

Темата беше редактирана от armando на 24.11.09 20:44.

24.11.09
20:48

За възстановяване бих избрал протеин изолат и огромни дози глутамин и бцаа. Трудно ми е да определя само една добавка за царя на възстановяването.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 24.11.09 20:48.

ЕД

24.11.09
20:59

BCAA или Глутамин.

24.11.09
21:04

Протеин изолат. (Варианта на Валентин Иванов ми допада на първо четене, но обикновено си имам 1 на ум, че надали всичко е в точните, посочените пропорции...естествено може и да не съм прав). Казвам протеин изолат, защото той съдържа най-много белтъчини и е по-евтин отколкото ако трябва да си набавяш необходимите дози от аминокиселини. Иначе, ако финансовата страна не е проблем, най-добре е комплексни амини на прах.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.11.09 21:08.

25.11.09
11:37

Някой пред или след тренировъчен продукт.Комплексен,от който можеш да извлечеш най-много и БЦАА и глутами,креатин.Има доста голямо разнообразие на пазара.Разгледай подобни теми и ще видиш кои са най-добрите:)

25.11.09
15:02

Според мен най-добре протеинова матрица. Аз ползвам една Martix и съм много доволен. Има си всичко в нея, даже и глутамин.

25.11.09
16:21

MGN Recovery = суроватка изолат, креатин моно, глутамин, БЦАА, витамин Е и Алфа липоева киселина.

Това бебче звучи обещаващо. Мисля да го тествам, точно такова нещо търсех.

25.11.09
16:55

казано от Z@ki на 25.11.09, 15:02:

Според мен най-добре протеинова матрица. Аз ползвам една Martix и съм много доволен. Има си всичко в нея, даже и глутамин.

Че то във всеки протеин има глутамин около 4-7 грама..

На мен най-добре ми се отразяват хапове аминота...Пробвах на Weider,но са скъпи и тук (в Италия) намерих една марка Aptonia..та на същата намерих и аминокиселини на хапове.По-евтини са и поне при мен дават задоволителен ефект и най-вече лесно се консумират няма значение дали съм на даскало или на работа или където и да било.

26.11.09
11:50

Ако трябва да се спра само на една добавка, това ще е протеинова матрица или прост суроватъчен концентрат или изолат. В него има и глутамин и БЦАА в достатъчни количества, като се вземе впредвид, че и повечето суроватъчни протеини са обогатени поне с витамини и минерали, става ясно защо бих избрал това ако имам право само на една добавка.

@HealthStore Консултант може ли малко да разясниш за мен (не се заяждам питам за информация,защото наистина не знам) защо протеина е преди аминокиселините в твоята подредба?Нали аминокиселините веднага навлизат в кръвта,а на протеина му трябва време да се разгради до аминокиселини и от там в кръвта?Благодаря предварително!

26.11.09
14:17

Blackraven най - вероятно защото с протеин си излиза доста по - евтино. Ако трябва да взимаш аминки в тези количества ще се озъбиш :)

Моя продукт е на Scivation - Xtend :) Бцаа, глутамин. цитрулин малат - какво повече ти трябва :)

Благодаря за бързия отговор и на двамата!

ГН

27.11.09
09:23

Протеин, естествено. Аз почти не ползвам добавки, но смятам че протеина е единствената добавка, без която просто НЕ може при наличие на най-елементарни амбиции за постижения. Суроватъчен изолат най-добре.

05.12.09
20:21

Протеина е добавката... И то не Български, а хубав,и най важното да не се пести.

06.12.09
08:13

Протеин, матрица.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1