Хранителни добавки за стави и сухожилия

09.06.05
14:24

Става въпрос за естествени продукти, като билки например и всякви бабини лекове. Все пак при активно спортуващите като нас се натоварват доста ставите и сухожилията и съм чувал за продукти които могат да ги заздравят , да им помогнат да се справят с ежедневното натоварване и да предотвратят възникване на бъдещи травми след години тренировки. Та мисълта ми е ако някой знае и ползва такива неща да пише за к’во става въпрос. Отново подчертавам че говоря само за естествени продукти, никви химии.

EX

10.06.05
15:49

продукти от растителен произход с подобно приложение мисля че няма,защото съставката която се използва е от животински произход...
глюкозамин се казва, и за нея може да прочетеш тук:
http://www.bb-team.org/stuff/000109.php

Български продукти които могат да се използват за такава цел са:
Cartilasin tab.,Biona pulvis, (лично на мен не ми харесват,въпреки ча са добри) и най-добрият според мен Артростоп плюс (вносен) информация тук:
http://www.walmark.bg

трябва да се пият поне 2-3 месеца (на опаковките си пише)
и впрочем  :)  са по безвредни от Аналгина и Аспирина,по повод на това, че казваш “никви химии”

NK

13.06.05
20:34

На мен много ми помогна Flexodon A - продава се на хапове в аптеките, не е много евтино, но определено ми дойде добре за износването на коленния хрущял - неминуемо следствие от “кенефната” поза в която се кара през повечето време колело по пресечен терен (особено при спускане). Наистина при проблеми със ставите бабини деветини не помагат - много съм се интересувал по въпроса...

13.06.05
22:41

На скоро се консултирах с травматолог и като го питах какво може да се взима профилактично за ставите и той ми предписа - Arthroguard.

18.06.05
19:28

Благодаря на тези които писаха достами помогнахте.Както exile любезно ми обясни глюкозамина се съдържа в животински продукти.  Обаче аз нали съм тъпо копеле все пак ще попитам и дали някой не е чувал и за други такива лекове, които не са под формата на препарати. Нали се сещате примерно чайче от еди кво си или сокче от еди кво си. Мисълта ми е и за други вещества които имат отношение по въпроса. А и ако за сухожилията знаете нещо подобно казвайте :roll:

NK

18.06.05
20:35

[quote author=“avp”]Благодаря на тези които писаха достами помогнахте.Както exile любезно ми обясни глюкозамина се съдържа в животински продукти.  Обаче аз нали съм тъпо копеле все пак ще попитам и дали някой не е чувал и за други такива лекове, които не са под формата на препарати. Нали се сещате примерно чайче от еди кво си или сокче от еди кво си. Мисълта ми е и за други вещества които имат отношение по въпроса. А и ако за сухожилията знаете нещо подобно казвайте :roll:

Мисля че има хомеопатични лекарства - правят се само и единствено от билки - едното се казваше Арника, а другото Рута, ама имаха и номера след имената а аз не ги помня...

EX

20.06.05
12:24

друга съставка подходяща и за сухожилията е Хондроитин която е включена в изброените по горе Flexodon A и Arthroguard (не знам дали го има в България...но явно е добър,защото видях че съдържа и екстракт от хрущял на акула)
по отношение на хомеопатията...положението е малко по-сложно, защото трябва да се направи консултация със специалист, поради комплексното им действие (т.е. не са само за един симптом)
номерата за които говори nk са в зависимост от разреждането на препарата 5,9,15,30CH което пък определя в какви случаи да се ползват (остри,хронични...)

Желатинът препарат ли е?
Ако е, то тогава единственото, което можеш да ползваш, е пилешки хрущяли. хрущял от акула и т.н. които да ядеш.... Не знам дали можеш да ги вариш на чайче...
Единствените други неща, които можеш да ползваш за ставите, са кортикостероидите... Не знам за тях дали има стимулиращи чайчета, може и да има. Но ако има, не ти ги препоръчвам :)

26.11.09
17:00

Тъи като пича иска бабини девитинени рецепти да му кажа една... При билка в ставите компреси с листа от зеле вечер- 10 дни. Изпитано помага.

КК

26.11.09
18:28

Само дето темата е от 4 години.. и явно не е имало Controlled Labs Orange Triad тогава ^^

Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 26.11.09 18:29.

27.11.09
14:24

Все на някои може да помогне :)

По Дарик Радио чух реклама на хранителна добавка с холандски билки за ставите, но не запомних името :( . Края на рекламата гласеше “Джи-Пи-то ми казва, че това е храна за ставите”. Някой има ли представа как се казва тази добавка?

23.09.11
00:19

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.09.11 07:58.

23.09.11
17:15

Доколкото разбирам въпросът ти е как да се “предотвратят възникване на бъдещи травми след години тренировки”, а не че вече имаш проблеми.По мое мнение най-честите грешки с които си прецакваме ставите са:

1 неправилното изпълнение на упражненията и заключването на ставите, тоест примерно при вдигане от лег да изпъваш ръцете докрай и цялата тежест да се поеме от ставите.
2. порпускане на загряването.Първата серия задължително с малки тежести поне 20 повторения
3. Не поемането на достатъчно омега3 .Яж повече орехи, сьомга, скумрия или яица с жълтъците.
4. Прекаленото намаляване на въглехидратите при определени диети.

Естествено това не е всичко но е основното за запазване на ставите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1