26.11.09
17:22
Купих си цинк във формата на разтворими таблетки. Ще приемам 30 мг дневно. Може ли някой да ми каже по кое време е най-добре да го приемам?
26.11.09
17:49
Благодаря! Прочетох в интернет , че не бива да се пие заедно с млечни продукти - така ли е ? Закускана ми се състои от доза протеин , 5 белтъка, купа мюсли с кисело мляко и витамин Ц. Мога ли да вкарам и 30-те милиграма цинк със закуската?
Мнението беше редактирано от summer_jam на 26.11.09 17:50.
Аз преди като приемах си бях взел на Wallmark от аптеките - около 6 лв за 30 таблетки по 1 на ден след хранене. Пиех го след храненето на обяд, а това за млякото даже не съм го чувал. Можеш ли да кажеш защо не трябва да се пие с мляко ?
казано от summer_jam на 26.11.09, 17:49:
Благодаря! Прочетох в интернет , че не бива да се пие заедно с млечни продукти - така ли е ? Закускана ми се състои от доза протеин , 5 белтъка, купа мюсли с кисело мляко и витамин Ц. Мога ли да вкарам и 30-те милиграма цинк със закуската?
Заради калция, не се усвоява добре при комбинация с калций, затова не се препоръчват млека.
п.п. http://www.lechitel.bg/product.php?p=30 този е добър.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.11.09 20:17.
27.11.09
13:25
Ако ти трябва сериозен прием на цинк,по-добре заложи на таблетките.Аз също съм ползвала разтворими,но не са толкова ефективни.
29.11.09
04:39
Хммммммм... Аз пък знам,че е най добре да се приема преди лягане и то да не си ял нищо 1 чад преди него.А тогава се приема защото спомага за отделянето на повече хормон на растежа...Аз така си го пия :)