26.11.09
17:44
ЗДР хора реших да започна с добавките.
Малко инфо за мен : Години-22,Височина-175-6,Килограми-75-6.
Препоръчаите ми комбинация от добавки от която ще имам 100 процентов ефект и тои наи-бързо ще започне да си личи.Ю
Важно е да подчертая тук че парите не са проблем просто искам мн добра пробвана комбинация от вас от която ще натрупам бързо мускулна маса,а не просто да си пръсна средствата на вятъра.
Мерси предварително
26.11.09
17:52
Имаш ли някакъв стаж? Хранителен режим? Тренировъна програма?
Мнението беше редактирано от summer_jam на 26.11.09 17:53.
Така..МасСтака на БСН това са Но експлоуд,нитрикс и селмас + 4,5 кг (мисля 4е бе6е) протеина на Салви6ън ! Това за мен е невероятна комбинация ! Даже селмаса може да го замени6 със Саиз он на Гаспари нутри6ън но ако за масстака ти правят отстъпка няма смисъл.Амм тренираи пове4е дни в седмицата! Поне 4… аз те съветвам 5!..прави тежки тренировки,а с тези добавки 6те бъде6 ма6ина ! ..обърни внимание на храненето то е клю4ово особенно като ди на нитрикс и но-експлоуда !...Грубо казано наблягаи на белтъци и въглихидрати(ориз картофи ! ) Ако пък има6 о6те пари може да вземи6 пак на БСН ..Синта 6 -протеинова матрица за между храненията и преди лягане ама това е по формалното или Анимал Пак-мн добри витамини..или отделно Глутамин или БЦАА (аз бих взел това ако имах о6те пари след тея не6та)..Аа и надявам се 4е има6 доста стаж и опит ина4е ..по добре из4акаи да набави6 стаж а сега просто бъди на протеин
26.11.09
20:43
Светите братя сигурно са се обърнали в гроба след този пост :(
Иначе добри комбинации са:
Gaspari Size ON + Superpump250
BSN Cellmass+Nitrix+No-explode
CL Green Magnitude+Whiteflood
Към тези добавяш едни силни спортни витамини Аnimal pack(излишно силни),CL Orange Triad,NOW ADAM, добър протеин изолат и евентуално някакво БЦАА или аминокиселини на прах (Purple Wraath,Xtend).
Разбира се всичко зависи от стажа от който имаш.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 26.11.09 20:44.
27.11.09
13:11
ами да тренирам имам физическата подготовка
Мнението беше редактирано от SHUTUPANDTRAIN на 27.11.09 13:15.
27.11.09
13:16
казано от Николаи на 26.11.09, 20:18:
Така..МасСтака на БСН това са Но експлоуд,нитрикс и селмас + 4,5 кг (мисля 4е бе6е) протеина на Салви6ън ! Това за мен е невероятна комбинация ! Даже селмаса може да го замени6 със Саиз он на Гаспари нутри6ън но ако за масстака ти правят отстъпка няма смисъл.Амм тренираи пове4е дни в седмицата! Поне 4… аз те съветвам 5!..прави тежки тренировки,а с тези добавки 6те бъде6 ма6ина ! ..обърни внимание на храненето то е клю4ово особенно като ди на нитрикс и но-експлоуда !...Грубо казано наблягаи на белтъци и въглихидрати(ориз картофи ! ) Ако пък има6 о6те пари може да вземи6 пак на БСН ..Синта 6 -протеинова матрица за между храненията и преди лягане ама това е по формалното или Анимал Пак-мн добри витамини..или отделно Глутамин или БЦАА (аз бих взел това ако имах о6те пари след тея не6та)..Аа и надявам се 4е има6 доста стаж и опит ина4е ..по добре из4акаи да набави6 стаж а сега просто бъди на протеин
А тея сичките продукти на едно ще мога ли да ги взимам
27.11.09
13:33
Значи хора за сега съм се спрял на Гаспари суперпъмп 250 и Гаспари саиз-он, и Витамините на Анимал пакОще какво ще ми препоръчате към тези 2продукта протеин примерно някакав :? аминокиселини може би ? ии още някво средство за натрупване на чиста мускулна маса
Мнението беше редактирано от SHUTUPANDTRAIN на 27.11.09 13:40.
27.11.09
13:41
MyoFusion протеин, Scivation Xtend или Controlled Labs Purple Wraath, Novedex XT и ако ще качваш с подходяща диета X-Factor Advanced. Можеш и 1 omega 3 да добавиш.
Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 27.11.09 13:44.
27.11.09
13:46
казано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 27.11.09, 13:41:
MyoFusion протеин, Scivation Xtend или Controlled Labs Purple Wraath, Novedex XT и ако ще качваш с подходяща диета X-Factor Advanced. Можеш и 1 omega 3 да добавиш.
А тези продукти без протеина добре ли ще се съчетаят от по горе посочените :?
и дали ще мога да махна някои продукт от които може би няма да имам кои знаи какъв осезаем ефект
Комбинирай азотен продукт + креатинова матрица, хубави витамини и протеин. Останалото зависи от храната ти и и тренировките.
27.11.09
14:01
казано от AlexK на 27.11.09, 13:59:
Комбинирай азотен продукт + креатинова матрица, хубави витамини и протеин. Останалото зависи от храната ти и и тренировките.
x2
Нищо друго не ти трябва, освен може би да вкараш Intraworkout продукт, който да има много BCAA.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 27.11.09 14:01.
27.11.09
14:04
казано от AlexK на 27.11.09, 13:59:
Ами значи за азотен продукт Гаспари супер пъмп,креатинова матрица пак на гаспари саиз он,Витамини Анимал пак или на “NOW” някакви по ефтини са мисля,че и протеин Myofusion с нещо ако можеш да ми бъдеш полезен да ми препоръчаш по добри продукти от тези ще се вслушам в савета ти.Четох и за новедекс пак на гаспари но тъи като влияе на тестостерона се чудя дали да го добавя
Супер пъмп + Сайз он + Анимал Пак + Протеин става. Сега при протеините избора е много много голям и не искам да правя някаква реклама. Погледни Оптимум Голд Стандарт, който все още е на промоция и днес. От Новодекс няма смисъл на този етап, не мисля че ще го усетиш.
Мнението беше редактирано от AlexK на 27.11.09 14:10.
27.11.09
14:17
казано от AlexK на 27.11.09, 14:09:
Супер пъмп + Сайз он + Анимал Пак + Протеин става. Сега при протеините избора е много много голям и не искам да правя някаква реклама. Погледни Оптимум Голд Стандарт, който все още е на промоция и днес. От Новодекс няма смисъл на този етап, не мисля че ще го усетиш.
Ами да и аз за протеина само се чудя защото както ти каза изборът наистина е мн голям и ще ми е мн трудно да реша все пак даи мии някакв избор ор 2 3 протеина които си пил и които си осетил
Протеина като добавка няма как да се осети в краткосрочен план. Важното е да се осигури достатъчен ежедневен прием, за да вървят нещата. Аз съм доволен от Оптимума, като разтворимост, вкус и етикет. Ultimate Isoocool също много ми допада, най-вече заради добрия профил, а и като вкус. Ако търсиш матрица CytoSport Muscle Milk ми харесва. И така, не мога да изброя всички....все пак. :)
27.11.09
14:30
казано от AlexK на 27.11.09, 14:27:
Протеина като добавка няма как да се осети в краткосрочен план. Важното е да се осигури достатъчен ежедневен прием, за да вървят нещата. Аз съм доволен от Оптимума, като разтворимост, вкус и етикет. Ultimate Isoocool също много ми допада, най-вече заради добрия профил, а и като вкус. Ако търсиш матрица CytoSport Muscle Milk ми харесва. И така, не мога да изброя всички....все пак. :)
Благодарен сам и на това не е малко ще ги поразгледам и ще видя :)
27.11.09
14:48
Протеин: Изброявам ти най-качествените и същевременно на най-добра и разумна цена!
Gaspari MyoFusion
Scivation Whey
Muscle Gauge Isolate
Има и други много качествени протеини на пазара, но са прекалено скъпи.
Относно Novedex XT или друг тест буустър по твой избор биха ти помогнали с чистата мускулна маса.
Относно витамините: избора тук е като при протеина - голям. Препоръчвам:
Animal pak
ON Opti-Men
CL Orange T
AST Multi Pro 32x
MHP Activate Sport
Мнението беше редактирано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 27.11.09 17:06.
1. Хубаво рибено масло (примерно течното Ескимо 3) ,без достатъчни омега 3 в системата ,трудно има анаболен процес.Консумирай по 30 гр на ден разпределени посредата на всяко хранене за оптимизиране на инсулиновата чувствителност.
2. BCAA - в тренировъчни дни 10 гр преди 20 гр повреме на тренировка и 10 гр след.В почивните дни можеш да вкараш една доза сутрин на гладно - 15 гр.
3. Креатинова матрица със сигурност ще те отведе по-бързо натам накъдето си се запътил.Препоръчвам да си вземеш бета аланин отделно и да я ‘’обогатиш’‘.Синергизмът е отличен.
4. Мултивитаминен и минерален комплекс (добавени билкови екстракти към формулата са отличен избор) .При разширен бюджет ZMA отделно.
5. Антиоксиданти- тук изборът е огромен, можеш да се съобразиш с характерно слабо място в организма си,разбира се ако си локализирал проблема.Един зелен чай в адекватна дозировка е добро начало.При разширен бюджет R-ALA - универсалният антиоксидант.
6. Разбира се whey isolate е с доказа ефективност,приемай по 0,6 гр умножени по теглото ти след тренировка.
7 .Глутамин -20 - 50 гр на ден са добра доза.
Яж повече месо и пресни салати (поне 5-6 пъти дневно),въглехидратите гледай да са ти от източници без глутен.Зърнените пробвай постепенно да ги изключиш,като добър сорс който да си оставиш е ‘’Восъчна царевична скорбяла’‘,също така елеминирай млечните продукти по същия плавен начин,яйца само цели, но не повече от 2 -3 пъти месечно.Наблегни на суровите ядки и алкалните плодове.Основно се стреми да поддържаш алкална системата си ,киселинната е враг на анаболизма и благоприятна среда за доста сериозни здравословни проблеми.Почети малко кои храни са от едните и другите.Успех.
Мнението беше редактирано от karlo на 27.11.09 17:55.
27.11.09
17:52
Само с точка 5 няма да се съглася, мисля че Radox-a е по-силен от R-ALA, при положение, че съдържа такава и има още един куп неща.
За протеин, колегата е споменал по-достъпните варианти, ако искаш нещо по-сериозно, бих се спрял на Синтракс Нектар, това е най-доброто на пазара.
Естествено, че комплексните антиоксиданти ще са по-добри .Но идеята ми е да направи като мен, и да намери най-подходящия за себе си.Ако не му се задълбочава Радокса е идеален, да.Аз в момента експериментирам с Sulforaphane и DIM ,супер силни антиоксиданти, съдържащи се в броколи,зелки,лапат и тн.Ако търсим още по-силни варианти,стигаме до така наречените Super foods, в който има наистина всичко.
Мнението беше редактирано от karlo на 27.11.09 18:07.
казано от karlo на 27.11.09, 17:43:
1. Хубаво рибено масло (примерно течното Ескимо 3) ,без достатъчни омега 3 в системата ,трудно има анаболен процес.Консумирай по 30 гр на ден разпределени посредата на всяко хранене за оптимизиране на инсулиновата чувствителност.
2. BCAA - в тренировъчни дни 10 гр преди 20 гр повреме на тренировка и 10 гр след.В почивните дни можеш да вкараш една доза сутрин на гладно - 15 гр.
3. Креатинова матрица със сигурност ще те отведе по-бързо натам накъдето си се запътил.Препоръчвам да си вземеш бета аланин отделно и да я ‘’обогатиш’‘.Синергизмът е отличен.
4. Мултивитаминен и минерален комплекс (добавени билкови екстракти към формулата са отличен избор) .При разширен бюджет ZMA отделно.
5. Антиоксиданти- тук изборът е огромен, можеш да се съобразиш с характерно слабо място в организма си,разбира се ако си локализирал проблема.Един зелен чай в адекватна дозировка е добро начало.При разширен бюджет R-ALA - универсалният антиоксидант.
6. Разбира се whey isolate е с доказа ефективност,приемай по 0,6 гр умножени по теглото ти след тренировка.
7 .Глутамин -20 - 50 гр на ден са добра доза.
Яж повече месо и пресни салати (поне 5-6 пъти дневно),въглехидратите гледай да са ти от източници без глутен.Зърнените пробвай постепенно да ги изключиш,като добър сорс който да си оставиш е ‘’Восъчна царевична скорбяла’‘,също така елеминирай млечните продукти по същия плавен начин,яйца само цели, но не повече от 2 -3 пъти месечно.Наблегни на суровите ядки и алкалните плодове.Основно се стреми да поддържаш алкална системата си ,киселинната е враг на анаболизма и благоприятна среда за доста сериозни здравословни проблеми.Почети малко кои храни са от едните и другите.Успех.
Това не са ли прекалени дози:
1. При препоръчани 3гр. на ден ти даваш 30?
2.За BCAA съм чел наистина ,че да има ефект се пият по много, на на моите на оптимум пише по 2 преди тренировка което е 1гр. и наистина имат ефект по отношение не на напомпване ами за силата.
3.Повечето матрици не са ли с достатъчно бета-аланин вътре?
4.Честно казано няма лошо но се съобрази с количеството други витамини, които приемаш от добавки като протеин или гейнери. И внимавай с ZMA ,която в повечето случаи съдържа 30мг и ако мултивитаминния ти продукт съдържа и той доста да не предозираш особено ако ги пиеш всеки ден.
5.Тук ми е интересно какво имаш впредвид слабо място в организма си. Иначе и аз съм фен на антиоксиданти.
6. Протеина в моя случай трябва да е 50гр. Не е ли много за усвояване или имаш впредвид не чистия протеин.
7. Тука вече ме заби - 50гр. на ден при препоръчителни 5-10 на прием ????
Иначе моя съвет за добавки е следния, който искам да пробвам скоро:
Green MAg, White Flood +Purple Wrath и естествено протеин, като единствено мога да ти препоръчам такъв, т.к. съм пил и оптимум и нектара , whey isolate на NOW, Syntha-6 na BSN,Muscle-Zyme на Biotech-usa и ред други и това което ми хареса е което пия в момента е на Gaspari Myofusion-a (страхотен вкус). Разочарован съм много от Syntrax Nectar (който хвалят доста) заради ужасно сладкия вкус (праскова),иначе с перфектна разтворимост (чак прозрачен ставаше).Даже си мислих дали не е менте, пък знам ли все пак сме в България?
Мнението беше редактирано от DorianX на 27.11.09 19:35.
27.11.09
20:03
@DorianX - не виждам кое те учудва в количествата, които @karlo e препоръчал.Дозите са такива, за да има НАИСТИНА ефект от добавките. Това, което казваш, че с 1 гр БЦАА усещаш сила ме разсмя искрено. :)
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 27.11.09 20:04.
27.11.09
20:10
Meжду другото Нектара праскова има много особен вкус и не на всеки му допада.По-скоро е за хора с по-различни вкусове :)
Това е рибено масло, не ленено. По-малки са дозировките и трябва да се спазват. Мисля, че там някъде е 2-3 г. както е писал Дориан.
казано от Aleksandar Marinov на 27.11.09, 20:03:
@DorianX - не виждам кое те учудва в количествата, които @karlo e препоръчал.Дозите са такива, за да има НАИСТИНА ефект от добавките. Това, което казваш, че с 1 гр БЦАА усещаш сила ме разсмя искрено. :)
:) Знаех, че ще има хора които така ще реагират, но го написах т.к. е истина. Аз също се съмнявах в това 1гр. BCAA да ми дава сила, нито съм очаквал такъв ефект при мен, но т.к. за момента други добавки не вземам определено е от него. Имам повече сила. Правил съм тренировки и без да го пия, определено има разлика. Естествено не е да сложа 10кг. на лежанката отгоре. Все пак за 15 год. тренировки съм се научил да усещам тялото си, макар да съм сигурен че още имам да уча. А и не съм сигурен.че като пиеш хапове с кофите, ще има по-голям ефект от по-разумни дози, особено такива изписани на опаковката. Да не забравяме, че това са спортни добавки,а не за нетрениращи такива.
Като цяло 1 грам БЦАА са доста малка доза, но знайте че има хора които усещат някой продукти и от малки дози... със сигурност има и плацебо ефект, но със сигурност е по-добре 1 грам вместо нито един. Аз бих приемал бцаа по 5-10 грама. 20 ми се струва прекалено. Вместо това бих добавил други суплементи като глутамин или комплексни аминокиселини.
Забравих да уточня, че 30 гр рибено масло се пият 1 месец, след това намаляш в зависимост от останалият процент bodyfat.Примерно ако си 12 % пиеш 12 гр.Също така хубаво е да сменяш източника и съотношението на омегите постоянно, ползвай студено пресовани зехтини,масла от borage или primrose, търси месо от животни хранени със зелено и живяли на свобода, това е особенно важно защото храненето с фуражи е неестествено ,предизвиква киселинна среда и унищожава полезните мастни киселини.
Основното при поемането на добавките е, че те работят най-добре когато диетата ти е изчистена и храносмилателната с-ма е в перфектно състояние.Това е много подценяван момент ,тъй като всеки се хвърля на много продукти когато има финансовата възможност и желание за бърз напредък, но реално налива пари в тоалетната.Човек не е това което яде, а това което е способен да асимилира.Детокс няколко пъти годишно,пеомането на храносмилателни ензими,фибри, пробиотици,витамини,минерали и антиоксиданти са от първостепенно значение за излизането от порочния кръг на ‘’неусвояването на хранителните вещества’’ .
Мнението беше редактирано от karlo на 28.11.09 04:02.
Аз пък, ако бях като тебе (без ограничение за парите :) ) Щях да си купя 4-5 кутии Слин-Сейн ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и може би някой протеин и креатин.
28.11.09
13:08
Значи за сега мисля да взема саиз-он , супер пъмп , анимал-пак,ЦМА,Някакав протеин но сигорно ще е на гаспари нутришън и за слин сеин се чудя дали да си взема 1 2 опаковки :) какво ще кажете
Аз бих заменил анимал пак-а със Orange triad (не го разбирайте като реклама, просто ми харесаха съставките вътре) и бих махнал ZMA-то, защото според мен е ненужно не само по отношение, че става количеството цинк прием на ден голямо ,ами защото не действа според мен. По -скоро го замени за нощен протеин. Казаина е добър, но отвратителен на вкус, затова по-добре примерно Syntrax - Matrix, който е time-release или Syntha-6. (matrix-а не го знам на вкус как е, но предполагам е много добър, синтата е с хубав вкус). А за слин-сейна аз бих го пил, а при теб щом няма финансови проблеми давай смело напред. Добави BCAA също.
1. Протеин изолат (Syntrax Nectar/NOW unflavoured isolate) - сутрин, преди и след тренировка;
2. Преди и по време на тренировка - Purple Wraath или X-tend; след тренировка - доза ВСАА
3. Мултивитамини (NOW) и Мултиминерали (вторите ги няма, затова набавяй по отделно)
4. Креатин - Cellmass/Green magnitude
5. Ultra omega 3 (NOW)
6. GluFM (глутамин) - след тренировка и преди лягане
7. Храносмилателни ензими (NOW);
(8. Азотен ускорител - в скоби, защото лично аз не смятам, че е необходим)
Това бих взимал аз, ако имам стаж над 2 години и целта ми е да ставам голям, а храната вече не ми е достатъчна.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.11.09 21:38.