за храната,% и отслабването

21.02.05
17:01

25год, 182, 93кг.
Тренирам за удоволствие, но реших  че е време да сложа краи на сравнително големия корем и доколкото се може да сваля т.н. любовни дръжки без да губя килограми. Даже искам да кача някои друг но да е мускул.Коремни преси не правя, но ползвам други упражнения. Тренирам от много години, нередовно. 3пъти в седмица а когато е топло футбол или кросове но не много. Употребявам амино, глутамин, креатин, и изолати на Универсал и Оптимум.
Изчетох доста литература както и доста форуми на български и англииски за правилния хранителен режим, разбрах че трябва да сам на НВД, че са ми нужни 2500ккал дневно с превес на протеините. Въпреки всичко но неможех да си отговоря на 2 въпроса и имам един специфичен за мен проблем:
- как да сметна колко грама ПРО/ВЪГЛ/МАЗ трябва да поемам ?
-полезно ли е за топене на мазнините прясното обезмаслено мляко и доколко, или не е?
Проблема - много лесно качвам.Ям по принцим много малко, 1-2 дневно без да се натоварвам и въпреки това не отслабвам. Тоест поемам около 1500-1900ккал а много лесно качвам килограми. Немога да си представя как да ям 5-6 пъти на ден и то повече от това което ям сега. Моля, за професионален съвет.

23.02.05
16:46

Значи количеството на протеините (белтъчините) е някъде 2,5-3 грама (даже и до 4) на килограм живо тегло. Въглехидрати - до 100 грама. Останалото количество калории си набавяш от мазнините(но основното количество калории се падат на белтъците). И не на последно място яж по 5-6 пъти дневно равномерно. И трябва примерно да приемаш на ден по- малко от нормално необходимите ти калории ( тоест вадиш от нормално необходимите ти примерно 500 ). И на определен брой дни си правиш зареждащ ден ( прием на повече въглехидрати).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1