Изоставащ трицепс?

23.11.09
08:28

Някакви идеи,освен да оставя щангите и да хващам повече дъмбелите?

Разнообразявай... щанги, дъмбели, скрипец... надхват, подхват, различни ръкохватки.
Трудно е да се даде по-конкретен отговор, защото не е ясно как тренираш този мускул в момента.

23.11.09
14:00

Суперсерии.

23.11.09
16:15

казано от Finish First на 23.11.09, 14:00:

Суперсерии.

или дропсерии, но както казаха нагоре всичко е относително, а конкретен съвет можеш да получиш, ако опишеш как тренираш и с какъв стаж си.

24.11.09
06:39

Значи стажа ми е 2 години ,1 по-сериозно , упражнения - тесен хват ,френско ,скрипец ,кофички ,просто при стегнат мускул изглеждат като трицепси на двама различни човека .

Мнението беше редактирано от daniel_88 на 24.11.09 06:39.

24.11.09
08:19

френско с дънбели, скрипец с подхват (всяка ръка поотделно), дъмбел зад врат .... идеята е двете ръце да се товарят еднакво, но поотделно. почваш с по-слабата.

28.11.09
07:53

Напишете тренировките си за трицепс да погледна някое упражнение да взаимствам от вас  .  :)

Ето какво правя най-често аз:
1. Разгъване на горен скрипец от стоеж:
  - с въже и/или V-образна ръкохватка
  - с прав лост в подхват и/или надхват
2. Изтласкване на щанга от лег (тесен хват)
3. Кофички на пейка.

Разбира се - не правя всички тези неща в една тренировка. Обикновено правя 3 упражнения.

20.02.11
21:15

Здравейте, въпросът ми е следния: какви упражнение да правя за да си развия максимално външната(lateral head) глава на трицепсите ? Дългите глави са ми развити, но външните никак... Какви упр., ще ме посъветвате да правя? Само да кажа, че всяка тренировка правя абсолютно различни упражнения!

за външните глави мисля, че френското беше ... а това да сменяш всяка тренировка упражненията няма да даде голям ефект ;)

20.02.11
21:36

Ами аз това със сменянето на упражненията го прави с всички мускули от много време. Какви други работи можеш да ми предложиш по въпроса ми :) ?

ако говориш за външните глави на трицепсите ти казах, че френското е упражнение което ги натоварва така поо-насочено ( така знам аз ) а цялостно за трицепсите трябва да намериш твоите 3 упражнения аз също имам изоставане в трицепсите и все още търся моите 3 упражнения ... за бицепс си тренирам с 3 упражнения от край време и винаги съм доволен не съм ги сменял отт 3-4 месеца ( само 3тото сменям от време на време тоест 4 упражнения ползвам само за бицепс )

20.02.11
21:56

Ами аз мисля да започна да правя следните 3 :
1. Изтласкване от лег с тесен хват
2. Френско с тесех хват
3. Разгъване на скрипец с една ръка с тази D-ръкохватка (понеже знам, че това упр. оформяло много добре “подковата”) Всичките по 3 серии
Ааа и да те питам, защо не е хубаво да правя всеки път различни упражнения? При мен е така, че ако права 2 поредни пъти едни и същи упражнения, вторият път нито имам МТ, все едни не съм тренирал предишния ден...

Мнението беше редактирано от Юли на 20.02.11 21:58.

20.02.11
22:00

При мен като правя 3 упражнения за трицепса, поне 1 или 2 упражнения сменям всяка седмица, да има разнообразие.

еми моята философия ако може да го наречем, че който и каквото да ти каже тежеста си е тежест... т.е. трябва всяка тренировка да качваш с едно повторение в дадената серия и като качиш още 3-4 повторения слагаш по-голяма тежест..
пример : вдигаш лежанка  100кг - 3 пъти
на следващата тренировка правиш 100кг - 4 пъти .. на следващата 5 пъти като стигнеш 6 повторения на 100кг слагаш 105кг за следващата тренировка  примерно и пак почваш от 3 повторения...

ако сменяш лежанката всеки път няма да може да качиш повторения и съответно няма да качиш тежест на щангата... така е с всички упражнения лежанката е просто пример

20.02.11
22:38

Oпитай с включване на разгъване за трицепс с дъмбел с една ръка.

20.02.11
22:43

Death__ всяко упражнение в което дланите са в супинирано положение

20.02.11
22:43

За изравняване на трицепсите на ръцете разгъване с ръка зад врат с дъмбели или на скрипеца с една ръка направо хващаш въжето без разните му там ръкохватки. Ако е общо за маса сега си правих известно време експеримент с 5х5 на тесен хват и останах “очарован” от ефекта.

Мнението беше редактирано от Stan на 20.02.11 22:45.

21.02.11
00:06

казано от Death__ на 20.02.11, 21:15:

Здравейте, въпросът ми е следния: какви упражнение да правя за да си развия максимално външната(lateral head) глава на трицепсите ? Дългите глави са ми развити, но външните никак... Какви упр., ще ме посъветвате да правя? Само да кажа, че всяка тренировка правя абсолютно различни упражнения!

Тука са описани за всяка по отделно и за трите. Източникът е Чарлз Поликуин.

21.02.11
19:00

БЛАГОДАРЯ на всички ВИ !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1